Skocz do zawartości

Battlefield Bad Company 2

Quaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyglądało to mega efektownie. Mam kod na Betę, ale nie wiem skąd ją ściągnąć ;/ do grania potrzebuje steam'a ?

Spójrz na prawo, pod wywiadem z Mirkiem Baką.

Nie potrzeba STEAM'a

Opublikowano
* Performance optimizations with biggest improvements on dual-core machines

moze ktos to potwierdzic ?

Tysiące graczy :)

Niektórzy [w tym ja] po tym patchu mieli problem taki, że gra chodzi płynniutko, a tu nagle 3sekundowy LAG. Wtedy należy zmienić w setting.ini linijkę RenderAheadLimit=2 na =0 . Rozwiązuje to problem. Ludzikony na forach piszą, że średnio patch daje 10-15 FPS. ile w tym prawdy nie wiem, ja mam od początku płynną rozgrywkę ;)

Opublikowano

szkoda ;/

tak czy siak, ŁAŁ! Gra dostała konkretnego kopa, kiedy wcześniej miałem około 30fps na 3.6Ghz dual core, teraz mam prawie cały czas 60fps na 3.0Ghz! Szacun.

Kurde gra często crashuje kiedy minimaluzujemy.

Opublikowano

EA maintenance will take place tomorrow (25th) from midday CET/11am GMT/3am PST for 2 hours. This'll affect most DICE games and end the BETA

Czyli KONIEC BETY o 11

Opublikowano

Gra rządzi :D

Dubbing daje radę :D Nie wiem jak z misjami, bo zagrałem tylko dwie. Ale multi mnie rozwalił :D aaaaaaaaa

Gość Oran
Opublikowano

Da się w końcu gadać jak w innych grach steamowych? Bo w demie nie mogłem wojsa uruchomić :(

Opublikowano

Gierka jest świetna. Zdecydowanie lepsza niż MW2, który chyba zawiódł wszystkich (mówie o singlu, bo w multi nie gram przez net). Tylko, że mam problem i prosze o poradę.

Jak zmienić głupi dubbing? Chce oryginalne głosy! A przy klikaniu języka na początku nie wziąłem uwagi na to, że zrobili dubbing.

Opublikowano

Ja mam niefajny problem z grą :/

Kupiłem ją w środę, zainstalowałem i aktywowałem ją wpisując numer seryjny, który jest z tyłu instrukcji. Nie grałem wtedy na multi, ale stworzyłem gracza i mogłem zobaczyć swoje statystyki (wszystko po 0 było). Pograłem w singla. Wczoraj chciałem włączyć multi, chciałem się zalogować i musiałem znowu wpisać email i hasło. Wpisałem, a później gra poprosiła o wpisanie numeru seryjnego. Wpisałem znowu numer seryjny po czym wyskoczyła informacja, że ten numer został już użyty. No i teraz jestem w czarnej d... rozpaczy. Miał ktoś podobny problem? Jak go rozwiązać? Pisałem rano do pomocy technicznej EA, wysłałem im fotke paragonu i numeru seryjnego - ale jak na razie żadnej odpowiedzi.

Opublikowano

Gierka jest świetna. Zdecydowanie lepsza niż MW2, który chyba zawiódł wszystkich (mówie o singlu, bo w multi nie gram przez net). Tylko, że mam problem i prosze o poradę.

Jak zmienić głupi dubbing? Chce oryginalne głosy! A przy klikaniu języka na początku nie wziąłem uwagi na to, że zrobili dubbing.

W opcjach ustaw wszędzie na oryginalne, a nie ojczyste. Dubbing jest lepszy niż oryg. IMHO.

SzczurekPB

1.Napisz do dystrybutora.

2. Nie miałeś wcześniej konta EA? U mnie wszystko poszło bezboleśnie.

Opublikowano (edytowane)

juz mam;]

Nie mogę sie skupć na samej grze jak słysze takie kalectwo. Na pewno ta polonizacja nie jest najgorszą, ale

Edytowane przez gekon
Opublikowano

Mi tam się fajnie grało z dubbingiem, Pazura pasuje na takiego nerda ;) No żarty też są zlokalizowane, więc jakiś tam klimat jest zachowany. Fakt faktem że w paru miejscach mogłoby to wyglądać lepiej.

Ja gram na ustawieniu : Wróg=oryginalny , Swój=dubbing. Wtedy nie ma wątpliwości do kogo strzelać i co chce od Ciebie ruski ^^

PS. Problemu z logowaniem do serwerów EA ;/ Grałem sobie ładnie, na chwilę wyłączyłem i już zalogować się nie mogę :(

Opublikowano (edytowane)

W opcjach ustaw wszędzie na oryginalne, a nie ojczyste. Dubbing jest lepszy niż oryg. IMHO.

Dobrze rozumiem że w grze jest wybór pomiędzy wersją angielską a polską (w dowolnej kombinacji)?

Trzeba mieć płytkę w napędzie do grania (single/multi)?

Edytowane przez ako
Opublikowano

Tak, jest taki wybór.

Do grania masz 2 opcje.

1. Grasz z płytą.

2. Grasz bez płyty, a gra działa na zasadzie sprawdzania seriala na serwerach. Polecam :) Mój komp nawet płyty DVD z grą nie widział, bo zainstalowałem z pena [a już miałem mokro w majtach, jak się okazało że po zmianie grafy nie zmieści mi się napęd DVD XD (to dłuższa historia)].

Opublikowano

2. Grasz bez płyty, a gra działa na zasadzie sprawdzania seriala na serwerach. Polecam :) Mój komp nawet płyty DVD z grą nie widział, bo zainstalowałem z pena [a już miałem mokro w majtach, jak się okazało że po zmianie grafy nie zmieści mi się napęd DVD XD (to dłuższa historia)].

Taka odpowiedź miałem nadzieję usłyszeć, dzięki.

Chyba domyślam się jaką grafę kupiłeś ;)

Gość Oran
Opublikowano

Co z singlem? Kupie se jak będzie promocja na stimie jakaś, ale teraz bym pograł chociaż w tego singla, fajne? Czy nie zawracać se głowy?

Opublikowano

Fajne, nie ma tam jakichś mega skryptów jak w filmach z Tomem Kruzem ale niektóre akcje dają radę, dialogi są na poziomie i w ogóle klimat jest FpoŻo :)

Opublikowano

Ja grałem z oryginalnymi głosami plus polskie tłumaczenie. Muszę powiedzieć że tłumaczenie jest naprawde dobre. Zwłaszcza bluzgi fajnie zostały dopasowane do naszego języka. Widać że tłumacz/e nie starali się łapatologicznie przkładać z angielskiego na polski. Ogólnie gra dobrze zrobiona. (Chociaż momentami miałem wrażenie że troche przeginali z tym HDR/Bloomem ;) Ale najlepsze są gadki naszych kompanów jak akurat nie mają nic do roboty. Pieprzą o takich pierdołach że głowa mała :) To samo w cut-scenkach. DICE doskonale dobrało aktorów. Jak dla mnie mistrzostwo!