Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Ja latam z UZI+RPG+więcej rakiet+moc wybuchów. Czasami zmieniam na miny. Imho to endżi daje radę. [HC] Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) Na HC raz zagralem z ciekawosci jakis czas temu, nelson bay, atak. Co chwile potrojne/poczworne kille z gustava, zero zabawy, nawet dobrze celowac nie musialem, wystarczylo trafic w pierwsze lepsze okno budynku z paczka. Edytowane 24 Kwietnia 2010 przez Guernica Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Jak już napisałem co kto lubi. Ja nie używam rpg do zabijania piechoty [bo zepsuło by mi to satysfakcję z gry](ofkoz czasami nie ma wyjścia ) więc problemu nie widzę. (a samo celowanie w okna to ofkoz chleb powszedni, w końcu jak jeleń stoi w oknie to nie dziwota że ginie ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Ja się zacząłem przekonywać do mechanika ostatnio, i prawde mówiąc, "robi". Po zdjęciu miną czałgu z 3 osobami banan sam wskakuje na twarz xD Najmniej póki co grałem szturmem, jakoś tak nie mogę się przełamać. Jakich używacie zestawów dla niego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Ja do tej pory grałem szturmowcem i latam z M416, granatnikiem, zwiększoną liczbą granatów i uchwytem. Idealny noob-friendly zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Ja do tej pory grałem szturmowcem i latam z M416, granatnikiem, zwiększoną liczbą granatów i uchwytem. Idealny noob-friendly zestaw. Typisz polisz rurabomber z których wszyscy polewają i nazywają n00bami, bo nie potrafiąc celować bronią, strzelają z granatników Ja na szturmie jadę z Abakanem lub M16 + Magnum ammo + zoom x4. [HC] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Ja do tej pory grałem szturmowcem i latam z M416, granatnikiem, zwiększoną liczbą granatów i uchwytem. Idealny noob-friendly zestaw. Typisz polisz rurabomber z których wszyscy polewają i nazywają n00bami, bo nie potrafiąc celować bronią, strzelają z granatników No przecież pisze, że n00b-friendly! :tongue: Jak zostanę pr0 to zmienię zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Ja do tej pory grałem szturmowcem i latam z M416, granatnikiem, zwiększoną liczbą granatów i uchwytem. Idealny noob-friendly zestaw. Typisz polisz rurabomber z których wszyscy polewają i nazywają n00bami, bo nie potrafiąc celować bronią, strzelają z granatników Ja na szturmie jadę z Abakanem lub M16 + Magnum ammo + zoom x4. [HC] Ja potrafie tak samo zabijac normalnym ammo jak i granatnikiem, tylko po co sie meczyc? Ta gra polega glownie na zabijaniu a na wojnie nie ma sentymentow i uzywa sie najskuteczniejszego sposobu na ubicie przeciwnika, dlatego kazdy medic biega z m60. Balansem broni powinni sie zajac tworcy a nie przejmowac gracze. Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Ja potrafie tak samo zabijac normalnym ammo jak i granatnikiem, tylko po co sie meczyc? Ta gra polega glownie na zabijaniu a na wojnie nie ma sentymentow i uzywa sie najskuteczniejszego sposobu na ubicie przeciwnika, dlatego kazdy medic biega z m60. Balansem broni powinni sie zajac tworcy a nie przejmowac gracze. Podpisuję się pod tym. Nie pojmuję tego dlaczego jedni drugich nazywają noobami tylko dlatego, że mają inny styl gry. Jeden biega z wyrzutnią i kosi wszystko przez ściany ale jest bardzo narażony na atak w momencie długiego przeładowywania, inny ściąga wszystkich z hektara ale w bliskim kontakcie nie ma szans dlatego nie wbiega jak reszta prosto pod lufę tylko chodzi po rogach mapy a jeszcze inny wskakuje do budynku z LMG i z palcem na spuście przebiega nie patrząc do czego strzela. ja na ten przykład preferuję zestaw SAIGA + M2CG + 12shells + Improved demolitions i wbrew pozorom 90% fragów idzie na SAIGA; po obniżeniu obrażeń dla wyrzutni służy ona głównie do 'zmiękczania' tych którzy mają 100% Cytuj Odnośnik do komentarza
TwardkiSlovian 1 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Ja do tej pory grałem szturmowcem i latam z M416, granatnikiem, zwiększoną liczbą granatów i uchwytem. Idealny noob-friendly zestaw. Typisz polisz rurabomber z których wszyscy polewają i nazywają n00bami, bo nie potrafiąc celować bronią, strzelają z granatników Ja na szturmie jadę z Abakanem lub M16 + Magnum ammo + zoom x4. [HC] Ja potrafie tak samo zabijac normalnym ammo jak i granatnikiem, tylko po co sie meczyc? Ta gra polega glownie na zabijaniu a na wojnie nie ma sentymentow i uzywa sie najskuteczniejszego sposobu na ubicie przeciwnika, dlatego kazdy medic biega z m60. Balansem broni powinni sie zajac tworcy a nie przejmowac gracze. Rowniez sie pod tym podpisuje Inne pytanie czy komus odpowiada takie zbalansowanie w grze. Jak nie pasi to mozna zagrac w innego FPSa. Pelno ich ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) Przeglądałem ostatnio forum ea/battlefield. Chyba nie zanosi się na szybką poprawkę wydajności. Tyle tam jadu wylali, że DICE chyba się obraziło. No, you don't need to whine and complain to get our attention. Civilized communications -- imagine that you are talking to a fellow human being -- works surprisingly well. Będzie za to update serwerów do R11. RSPs are switching from R10 to R11 now. Since lots of people are online playing, we are not going to a massive update right away. Exact method varies from RSP to RSP, but it is done through rolling restarts / when servers drain out / when server admins opt to upgrade (via the RSP's control panel). It fixes two things: 1) SQDM and SQRUSH levels are no longer automatically classified as Hardcore. The reason why they were classified as such, is that the game's autobalance is inactive in those two gamemodes. This caused the server browser's new hardcore-icon logic to always consider those servers to run in hardcore mode. 2) Favorites handling has been restored. Some R10 servers made people's favorites' list show the same server in all entries. This is corrected with server R11. Once server R11 has been properly deployed, some people will have to rebuild their favorites list. I don't have any statistics on how many people are affected. Edytowane 26 Kwietnia 2010 przez Shankor Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Ja do tej pory grałem szturmowcem i latam z M416, granatnikiem, zwiększoną liczbą granatów i uchwytem. Idealny noob-friendly zestaw. Typisz polisz rurabomber z których wszyscy polewają i nazywają n00bami, bo nie potrafiąc celować bronią, strzelają z granatników Ja na szturmie jadę z Abakanem lub M16 + Magnum ammo + zoom x4. [HC] Ja potrafie tak samo zabijac normalnym ammo jak i granatnikiem, tylko po co sie meczyc? Ta gra polega glownie na zabijaniu a na wojnie nie ma sentymentow i uzywa sie najskuteczniejszego sposobu na ubicie przeciwnika, dlatego kazdy medic biega z m60. Balansem broni powinni sie zajac tworcy a nie przejmowac gracze. Rowniez sie pod tym podpisuje Inne pytanie czy komus odpowiada takie zbalansowanie w grze. Jak nie pasi to mozna zagrac w innego FPSa. Pelno ich ostatnio. Zawsze byłem inny ;P Ja od jakiegoś czasu medem biegam z Type88 LMG. Wolę magnum ammo, bo na duży dystans to jest przeważnie o dwie kulki mniej w cel żeby go położyć. I nie męczę się, po prostu gram w taki sposób, jaki przynosi mi największą satysfakcję Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) Przeglądałem ostatnio forum ea/battlefield. Chyba nie zanosi się na szybką poprawkę wydajności. Tyle tam jadu wylali, że DICE chyba się obraziło. Nie wiem o co Ci chodzi z tą poprawką wydajności, ja na laptopie na średnich detalach śmigam i framerate nawet nie kaszlnie przy większej zadymie. Nie mierzyłem co prawda specjalnie frapsem, ale jeżeli idzie o to co odczuwam, to pełna płynność... Aha, i zgadzam się z przedmówcami co do stylów gry. Każdy ma swoje wady i zalety, a gra jest przez to o wiele bardziej ciekawa. Noobem to mogę nazwać kogoś kto z granatnika sobie przywali pod nogi, ale nie kogoś kto go skutecznie używa Wiadomo coś o jakichś nowych mapkach? Edit: "Zabij swojego adwersarza", ocb z tą przypinką? Jak gram ani jedna mi nie wpadła... Edytowane 26 Kwietnia 2010 przez ako Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Musisz zabić kolesia który zabił Cię 5 razy w ciągu 1 rundy [o ile dobrze pamiętam]. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) Po patchu zdecydowanie odczułem chrupnięcia animacji i zwolnienia. Na forum ea też dużo osób o tym pisze. Wydaje mi się, że to w dużej mierze zależy od szczęścia (tak jak bug z nożem i spawn lag). Polecam poczytać to forum ze względu na przekrój problemów z jakimi ludzie się spotykają. http://forums.electronicarts.co.uk/battlefield-bad-company-2-pc/ Co do przypinki to gościu musi najpierw zabić ciebie 5 razy, a potem ty jego (wystarczy raz go ubić). Edytowane 26 Kwietnia 2010 przez Shankor Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 5 razy dać się zabić jednemu chłopowi? Hmm, akurat jak zacząłem pracować na dobre ratio Thx. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 No ciężko to zdobyć bez ustawki :< Najlepiej podkładać się jakiemuś kamperowi-snajpikowi, a później go zdjąć Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Ta, a zanim zdobede ilosć przypinek wymaganych do naszywki bede mial ratio 0.1 ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 ustaw sie z kumplem na pustym serwerze Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 A nie wprowadzili jeszcze tego myku, że żeby zacząć rundę potrzeba min.4 graczy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Szczerze to nie wiem, raz tylko wbilem z kumplem na pusty serwer zeby sprawdzic dmg m95 vs heli. Czterech graczy zebrac to tez chyba nie jest wielki problem, jak cos to sluze pomoca. Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Nie wiem o co Ci chodzi z tą poprawką wydajności, ja na laptopie na średnich detalach śmigam i framerate nawet nie kaszlnie przy większej zadymie. Nie mierzyłem co prawda specjalnie frapsem, ale jeżeli idzie o to co odczuwam, to pełna płynność... sam problem nie leży w jako takiej grafice tylko w tym, że coś pokopali w silniku - z racji monitora gram w 1080p i przed patchem wszystko chodziło na max (bez wody), obecnie wszystko prócz tekstur obniżone na medium i trafiają się naprawdę nieciekawe chrupnięcia. wina na 100% nie leży ani po stronie systemu a juz tym bardziej nie po stronie konfiguracji btw wprowadzili limit graczy bez którego nie można rozpocząć rozgrywki (ma to ukrócić farmowanie punktów poprzez niszczenie m-comów) więc z 2osobowych ustawek nici Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 z 2osobowych ustawek nici Jakby co to służę pomocą. Tylko, że wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Może by się tak zgadać kiedy i pyknąć jakiś podbój czy drużynową gorączkę z kumatą ekipą? Albo nawet DM Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 No jak jak zaczynam grać, to zawsze sprawdzam listę frendsów i jeśli ktoś gra, to dołączam [c'nie ako ]. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi