Skocz do zawartości

Battlefield Bad Company 2

Quaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gorsze od podstawki ale to taki trochę inny typ rozgrywki. Jest o wiele szybciej. Naprawdę masakracja czasami jest. M16A1 :wub: Dźwięk tej broni to słodycz :) Huey daje radę, ale hmmm za lekko się nim lata. W ogóle wydaje mi się , że pojazdy są za lekkie. Nie czuć tego ciężaru. Czołg prowadzi się jak jeepa ;/ No i na HC nie ma celownika w czołgu XD Masakra jak dwa staną 50m od siebie i próbują w siebie trafić :D Podoba mi się :D

No i klimatyczne wstawki po i przed rundą :) Fajne :)

bfbc2game20101218194439.jpg

W tle kolo propagandowo opowiada jak to złe wojska północnowietnamskie rozniosły w strzępy dzielnych jankesów :D

Opublikowano

Gram tylko rush i gra sie swietnie, imo troche wiecej skilla trzeba bo nie ma celownikow i spamowania rakiet z CG. Ta mala ilosc broni jakos mi nie przeszkadza bo i tak biegam tylko z garandem i z 870. Teraz trzeba zapracowac na nowa mape ;d

Opublikowano

Może mi się tylko wydaje ale w Vietnam chyba przesadzili z HC, bo ginie się tam dosłownie po dwóch pociskach. Nie wiem na jakiej mapie grałem ale wystarczyło rzucić sobie pod nogi amunicję i stojąc w jednym miejs u skończylem z 16/3 zabijając jednym magazynkiem średnio 2-3 przeciwników. Czołg bez celownika to zdrowa przesada, ta parówa pretendująca do miana granatnika nie powinna mieć "celownika" bo i tak jest całkowicie bezużyteczny a pociski lecą zupełnie inaczej niż w podstawce.

Mapy mają za dużo blind spotów, które nie pozwalają wejść w dane miejscówki - jest to o tyle dziwne, że niekiedy można wskoczyć na skałę większą niż my a zaraz za nią nie można przeskoczyć zwykłego głazu (i nie mówię tu o jakichś niewidzialnych ścianach). Sama kolorystyka jest ciekawa ale nie wiem po co nakładali ten blur - przez to wygląda jakby człowiek grał na jakichś mokradłach.

Opublikowano

No mapki są niedopracowane. Ale mają swój klimat i bieganie po hill 137 z miotaczem i smażenie pelcków jankesom to coś pięknego :D

Spawnpointy w SQDM to jakieś nieporozumienie. Miałem już kilka motywów z pojawieniem się 5m PRZED przeciwnikiem. Bum hedszot i kolejny spawn....

Opublikowano

Zakupilem bfbc 2 w promocji na steamie i chetnie pogram z kims z forum bo na PC-cie nie am az tylu kumpli:P

Gralem w bad company 2 na ps3 wiec wiem to i owo i zostaje mi tylko przyzwyczaic sie do nowego sterowania (myszka + klaw). Nie mam jeszcze vietnamu ale jak tylko dadza jakikolwiek upust to biore.

Na steamie jestem jako Velsu

Opublikowano (edytowane)

To dodawaj do friendsów i pogramy, o ile CQ HC Cie nie odstrasza :D

Edytowane przez ako
Opublikowano

za(pipi)iście, dwa dni temu kupiłem po normalnej cenie...

czy tylko mi w Vietnamie nie działają nagrody? po meczu dostaje piny i pkt za nie, ale w statystykach w ogóle ich nie widać, tak jakbym niczego jeszcze nie zdobył

Opublikowano

za(pipi)iście, dwa dni temu kupiłem po normalnej cenie...

czy tylko mi w Vietnamie nie działają nagrody? po meczu dostaje piny i pkt za nie, ale w statystykach w ogóle ich nie widać, tak jakbym niczego jeszcze nie zdobył

Pojawią się do kilku dni, przynajmniej tak jest w BC2 - po prostu serwery statystyk są zbyt obciążone po premierze Vietnama i mają "lekkie" lagi lub nawet w ogóle nie odpowiadają ;)

Opublikowano (edytowane)

Kurde, mam nadzieję, że promocja potrwa do poniedziałku, bo przelew na paypal mi idzie wolno...

Edit: I ch.uj po promocji... Ale na allegro jest za 26 ;]

Edytowane przez Shankor
Opublikowano

Zaj.ebiście się tym HUEYem lata :D Tylko celować nie umiem zbyt dobrze jeszcze i zamiast robić dogfight to wlatuje na heli przeciwnika niczym jurny byczek :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Syfnie się lata ;/ Zero klimatu i w ogóle karton w powietrzu. Gdzie tu finezja latania? Phi

Pewnie jarasz się lataniem Apaczem, zdecydowanie HUEY wygrywa pod względem feelingu. Nie porównuje przecież go pod względem mocy, tylko po prostu jakie wrażenie z latania jest. Jaram się strasznie tym do tej pory :D

Opublikowano

Dobra, wróciłem do żywych i możemy grać. Vietnam daje rade, nie marudźcie!

To w łikend Cię widzę na Rushu :D

Opublikowano

Syfnie się lata ;/ Zero klimatu i w ogóle karton w powietrzu. Gdzie tu finezja latania? Phi

zdecydowanie HUEY wygrywa pod względem feelingu.

Nie, po prostu uh1 jest totalnie kartonowy, biedny i nie ma w nim żadnego filingu w porównaniu do apacza. Zrób sobie eksperyment i leć szybko po czym postaraj się zawisnąć nad ziemią.

W apaczu poczujesz ciężar i lekką bezwładność, w uh1 poczujesz kartonowość.

W ogóle fizyka w Vietnamie jest troszku z(pipi)ana. Bronie mają power ale się tego nie czuje [np wystrzały w czołgu itp].