Opublikowano 10 stycznia 201114 l Dobra, wróciłem do żywych i możemy grać. Vietnam daje rade, nie marudźcie! To w łikend Cię widzę na Rushu Ale mnie w włikendy nie ma w internecie. Od poniedziałku do czwartku mogę karać, potem odwyk :-(
Opublikowano 10 stycznia 201114 l No jaja sobie chyba robisz z pogrzebu... W tygodniu to ja na epickim łączu 1mega za bardzo nie poszaleję
Opublikowano 10 stycznia 201114 l pociski z czołgów są za szybkie (w BC2 przez kilkadziesiąt godzin w czołgu raz udało mi się zestrzelić heli, tutaj w pierwszym meczu zrobiłem to 3 razy) Huey lata jak arkadowy samochodzik - pierwszy mecz na OH a ja latam pod mostem, robię beczki, bączki, nurkuję i wznoszę się metr nad ziemią a do tego ląduję na pelnym gazie RPG równie dobrze mogli zastapić granatem o tym samym rozmiarze - odpadanie jest tak duże, że nie da się w nic trafić czołgi nie mają optyki - nie dziwię się, że przegrali tę wojnę Tuktuk to jakaś kpina - ta kosiareczka zanim ruszy z miejsca wydaje z siebie tyle huku, że każdy nas usłyszy heli można zestrzelić absolutnie wszystkim (ale nie RPG, bo rakieta i tak go nie dogoni) - udało mi się przy pomocy ak47, m16, m60 a nawet pepeszy o ile BC2 rządzi na całej linii o tyle ten dodatek to jakieś nieporozumienie
Opublikowano 11 stycznia 201114 l Nie narzekaj. 1) Pociski są szybsze, bo trudniej jest trafić/wycelować. 2) Helikopterem lata się łatwiej, bo wg mnie za trudno lata się w podstawce, poza tym uważam że zrobili to specjalnie, by "promować" latanie. 3) Opadanie RPG na mój gust jest takie samo. 4) Na takie realia postawili, patrz pkt 1 5) Nie jeździłem za dużo, nie wypowiadam się. 6) Można zestrzelić, bo RPG jest za wolne itd., wg mnie jest to dobre rozwiązanie. Dodatek w mojej opinii trzyma poziom BC2; zmienili skiny, nałożyli filtr filmowy, a pojazdy (ich prowadzenie i strzelanie z nich) uprościli ze względu na epokę. Zmiany pewnego rodzaju musiały zajść, tego wszyscy (chyba) oczekiwali. Edytowane 11 stycznia 201114 l przez Shankor
Opublikowano 11 stycznia 201114 l Właśnie to jest piękne, że się tak łatwo lata, bo teraz każdy może polatać, a i można ładnie punkty nabijać w HUEYeu, kocham go i koniec <miłość>. A Apacz to chamstwo i oszukaństwo, powinien ładnie zapi.er.dalać, ale albo ja nie umiem go postawić prawie w pion i lecieć do przodu jak on naprawdę lata, albo się w tej grze nie da. Bo opada od razu i du.pa a nie latanie. Fajnie się tym wielkimi krowami lata, Black Hawkiem np. Ale ja tylko jedną stronę umiem wystawiać do strzału i mi ludzie narzekają ;p
Opublikowano 11 stycznia 201114 l 2. Heli w podstawce jest prawie nietykalny więc gdyby latało się nim tak jak tym kartonem to każdy by brał flary i czaił się na maszynę aby później kończyć z wynikiem 30:0 (a już takich widziałem) 3. przy ok 600 wystrzelonych rakietach z RPG człowiek wyrobił sobie pewne nawyki w celowaniu - tutaj one się nie sprawdzają ergo coś pozmieniali (na gorsze) 4. broń ma bardzo realistyczne (wręcz symulacyjne) obrażenia ale dla "równowagi" pozbawili Shermana i Pattona przyrządów celowniczych 5. nie warto - za roadkill tym pierdzikiem powinni na x360 w nagrodę dawać ze sto punktów 6. ale w tym momencie inżynier staje się prawie bezużyteczny - czołgi i tak tłuką się między sobą a na heli najlepszy jest medyk. przydaje się tylko jak decydujemy się na szaleństwa tym kartonem - polatasz, walisz z impetem w glebę (sic!), naprawiasz i latasz dalej gdybym narzekał to bym napisał, że ten czołg to nie jest M48 tylko M48A5 ogólnie pograć można - zwłaszcza teraz gdy człowiek zrobił juz wszystko co się da w podstawce - jednakże za te 40pln spodziewałem się większych pokładów miodu
Opublikowano 11 stycznia 201114 l Niektórzy mają za 26zł A na helikopter najlepsze są... karabiny snajperskie! Mają największy dmg i można próbować ustrzelić pilota.
Opublikowano 11 stycznia 201114 l Pany, latanie Apaczami nie jest jakimś uber wyzwaniem, więc mi tu proszę nie pierdzielić takich farmazonów [Pr0 miszcz latania 8) ] . Latanie Uh1 jest żenujące i nie wiem jak można czerpać z tego przyjemność. Karabinki w Uh1 są przegięte. Mają większą moc na piechotę niż obrotówki z Blakhołka [!] Brak optyki w czołgach to jakaś kpina [szczególnie że w M48 mamy za(pipi)iście wielkie coś na wieży które zapewne ową optyką jest XD ], sytuację trochę ratuje kamera zza czołgu. Mamy wtedy celowniczek i po chwili wczuwki można już dość łatwo celować. RPG jest łatwe do opanowania ale faktycznie, ma troszkę za mały zasięg [za duże opadanie] i na większe odległości wygląda to tak, jakby się strzelało z łuku [celujesz w niebo żeby doleciało]. RPG jest za słabe. Endżinki są do dupy. W podstawce mój Endżi to ownator mapy, tutaj jest poracha. Opalarka jest za cicha i nie zawsze człowiek wie czy już naprawił pojazd, czy jeszcze nie. Opalarka za wolno niszczy wrogie czołgi. Ludzie na serwach to jakieś po(pipi)ane nuby , wczoraj z Szakirą jak graliśmy to (pipi)a co serw, to kilo gnoju w bazie i 3-4 desperados którzy starają się coś robić. Infantry mode daje radę ALE BEZ SNAJPERÓW Snajperzy M40 są TOTALNIE przegięci w (pipi) mega i ich hejtuję [a w podstawce nie mam aż takiego problemu z nimi] Tak czy srak klimat mi się podoba Aaaa, Apacze bardzo łatwo zestrzelić [to do kogoś kto tu miałczy że przegięte], wystarczy mu za(pipi)czyć z darta i później rakietensa. A jak ma smołka, to AA go. Na AA nie ma bata. Ewentualnie jak to robi Ako, wyjechać mu z tej 3 rakietnicy. Lub z czołgu go kilym.
Opublikowano 11 stycznia 201114 l Ja juz olałem vietnam i wrocilem do podstawki, jakas taka trudniejsza mi sie wydaje.
Opublikowano 12 stycznia 201114 l Dzisiaj bawiłem się z motaczem ognia. Na początku irytacja i zwątpienie, ale potem się "przełamałem" i siałem pożogę na wietnamskiej ziemi. Satysfakcja jest nawet w momencie, gdy koleś cię zabiję, ale jest podpalony i biega w kółko, a na końcu sam ginie. 8) Jest ok, szkoda tylko, że niektóre mapy nie pozwalają w pełni z niego korzystać (np. operacja hastings), ze względu na brak walki na krótkim dystansie. Natomiast punkt obserwacyjny - miód. Edytowane 12 stycznia 201114 l przez Shankor
Opublikowano 13 stycznia 201114 l Miotacz sie chyba najlepiej spisuje na tej mapce gdzie smigasz po spalonych napalmem wzgorzach, sporo tam okopów.
Opublikowano 16 stycznia 201114 l Tylko, że za 90zł... "Super promocja" Edytowane 16 stycznia 201114 l przez Shankor
Opublikowano 27 stycznia 201114 l Macie może problemy z graniem w Vietnam? Od wczoraj nie mogę grać na serwerach vietnamu. Podstawka działa dobrze.
Opublikowano 27 stycznia 201114 l Jak wrócę do domu to specjalnie dla Ciebie sprawdzę i poownujemy wietnamców
Opublikowano 27 stycznia 201114 l No właśnie mi nie działa. Sprawdź co i jak. Jeśli Tobie działa to lipa i będziesz sam grał! Jak zgłosiłem się do EA live support chat i miła pani mi powiedziała, żebym zrobił re-install. :-( Edytowane 27 stycznia 201114 l przez Shankor
Opublikowano 29 stycznia 201114 l Lipa jest większa. Skontaktowałem się z pomocą EA, kazali mi wszystko powyłączać, antywirusy, firewalle itd. Nic nie pomaga. Zrobiłem re-install i wciąż to samo. Co więcej u kolegi na kompie też nie łączy z serverami Vetnamu. Miły pan z EA live support chat, napisał mi, że on nie wie co się stało i ktoś "z góry" się ze mną skontaktuje. Jest jeszcze opcja, że mój dostawca internetu coś przekombinował, ale z tymi tłukami się pewnie nie dogadam (neta mam z kablówki). Póki co wracam do podstawowej wersji gry, tylko ako nie gra zespołowo. Edytowane 29 stycznia 201114 l przez Shankor
Opublikowano 29 stycznia 201114 l No to dziś gramy !!!!!!!!!!!1111111 Ustawka na mumblu O ktorej? Ja bede okolo 21:30-22
Opublikowano 1 lutego 201114 l Witam, jako, że niedawno kupiłem laptopa to pomyślałem, że może sprawdzę te nowe gry na multi ( w końcu samym W:ET człowiek nie żyje) i tu wybór padł na BC2. W związku z tym chciałbym się zapytać jak wygląda wersja na piecyki to znaczy czy są: -dedykowane serwery i opcja ich stawiania, czy są tylko serwy od EA? -mody -fanowskie mapy -możliwość robienia własnego cfg -normalna wyszukiwarka serwerów, czy też ten badziew z konsol "matchmaking" Na końcu chciałbym zapytać, czy są jakieś różnice między wersją pudełkową, a tą elektroniczną do ściągnięcia z EA Store. Ściąga się instalka z którą można robić co się zechce, wrzucić na pendrive'a/płytkę czy tylko pliki potrzebne do uruchomienia gry, a reszta leży na serwerach EA?
Opublikowano 1 lutego 201114 l Serwery trzeba sobie wykupić. Modów i fanowskich mapek nie ma. Nie bardzo wiem co masz na myśli pisząc cfg. Tu nie ma skrótów jak w CS. Możesz sobie ustawić kąt widzenia. Jest normalna wyszukiwarka. Proponuję Ci kupno wersji na STEAM. Będzie droższa, ale może nie będziesz miał tylu problemów co inni. Edytowane 1 lutego 201114 l przez Shankor
Opublikowano 1 lutego 201114 l Brak mapek,modów ehh czyli kolejna gra, która umrze dosyć szybko. Oby Battlefield 3 miał edytor, no ale robią go wpierw na pc więc jestem dobrej myśli. A co się tyczy tych błędów i problemów to miałem wersję na PS3 od kumpla by ją potestować i na moim 4 megowym radiowym łączu nie dało się grać bo gra nie chciała się połączyć z infrastrukturą EA. A jak już dołączyłem się jakimś cudem do gry to i tak długo nie pograłem. Co za syf, wszystkie gry na pc i pare na konsole mi dziala na multi bez problemu ale EA i jego wynalazki już nie. Myślałem nad wersją od wujka peba by sprawdzić wpierw czy te same cyrki są na pc ale i tak pewnie nie pograłbym sobie na multi więc muszę zaryzykować i kupić .
Opublikowano 1 lutego 201114 l Brak mapek,modów ehh czyli kolejna gra, która umrze dosyć szybko. Oby Battlefield 3 miał edytor, no ale robią go wpierw na pc więc jestem dobrej myśli. A co się tyczy tych błędów i problemów to miałem wersję na PS3 od kumpla by ją potestować i na moim 4 megowym radiowym łączu nie dało się grać bo gra nie chciała się połączyć z infrastrukturą EA. A jak już dołączyłem się jakimś cudem do gry to i tak długo nie pograłem. Co za syf, wszystkie gry na pc i pare na konsole mi dziala na multi bez problemu ale EA i jego wynalazki już nie. Myślałem nad wersją od wujka peba by sprawdzić wpierw czy te same cyrki są na pc ale i tak pewnie nie pograłbym sobie na multi więc muszę zaryzykować i kupić . Kolejny znawca. A w BF2 na jakich mapach się grało? SaK był mapą fanowską? Modów nie ma i nie będzie, konfigów nie ma i daj Bóg, nie będzie. W BF3 też bym na to nie liczył, w końcu będzie na tym samym silniku. A gra umrze jak ludzie przestaną w nią grać.
Opublikowano 1 lutego 201114 l Brak mapek,modów ehh czyli kolejna gra, która umrze dosyć szybko. opanuj istniejące i dopiero później narzekaj. Uwierz mi - nawet z 30lvl nadal będzisz poznawał nowe ścieżki dotarcia do flag czy m-comów mody? masz tryb conquest, rush, squad rush, squad deathmatch i ok 14 map do wyboru cfg? to progejmerowe placebo? pamiętam czasy CS jak ludzie zmieniali cfg na te robione przez gwiazdy sceny, później był hurr durr me so pr0 a gość i tak kończył na końcu stawki. Tutaj jedyne co jest potrzebne to mysz z odpowiednią ilością klawiszy i przełączaniem czułości w locie (na potrzeby czołgów) a do "oszukiwania" na dużych mapach ustawiasz sobie krótkie pole widzenia i niskiej jakości tekstury (sprawia, że w wielu przypadkach na dużych odległościach znikają ściany... ale nie gracze a przy odpowiednio mocnym rigu jesteś zawsze pierwszy na serwerze [czyli większa szansa na czołg na np. Oasis])