Skocz do zawartości

Serwery EA

TeBe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie łączy mnie z serwerami EA (sprawdzałem gry: Red Alert 3 i NFS Carbon). Wie ktoś może o jakichś pracach na serwerach lub powodów ich wyłączenia?

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Grałem przed chwilą w Battlefielda 1943 i było OK, więc na pewno nie ma mowy o globalnym zgonie wszystkich serwerów EA.

Opublikowano

Nie są to najstarsze gry, więc pozamykane na pewno być nie powinny, ale dzięki. Jutro zadzwonię a infolinię i się dowiem co i jak.

Opublikowano (edytowane)

Z ostaniej chwili: kumpel przyszedł do domu, włączył Reda i bez problemu się połączył z serwerem. Mam konsole Jasper, na pewno nie banowaną (dziś grałem w Call of Duty 3, włączyłem jak nie wchodził mi online w Red Alert 3) i konto gold. Przed chwilą chcielismy też pograć z demko Army of Two, ale tam tez nie che łączyć(też EA). Możliwe jest, że dostałem jakiegoś bana na serwery EA?

EDIT. Wszystkie inne gry online mi działają, więc problem musi być w necie. Może EA wykorzystuje jakieś porty, które są zablokowane u mnie. Ma ktoś jakąs sugestię?

EDIT 2. W centrum pomocy EA znalazłem takie coś:

Step 6

If all the steps below did not solve your issues, check to make sure that the ports specific to Xbox Live are opened up on your Internet Service Provider's end. These are the ports that need to be open in both incoming and outgoing directions:

* UDP Ports: 88 & 3074

* TCP Port: 3074

We recommend contacting your Internet Service Provider or Router/Modem manufacturer for information on how to open ports, or make adjustments to your home network.

Więc pewnie chodzi o te porty. Jutro pójdę do mojego dostawcy internetu i się o to zapytam, po czym dam tutaj znać. Może się komuś przyda na przyszłość.

Edytowane przez TeBe
Opublikowano

najstarsze nie muszą być. w lutym jakoś mają polecieć serwery niektórych gier z 2009.

ogólnie często są problemy z ich serwerami, jakieś takie kapryśne. raz się łączy bez problemów a innymi razy parę dni nie może. no ale to EA. może te porty coś poradzą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...