Fenix 3 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 Cena 7,99 zł Numer dostępny od 20.01 (środa) Rzutem na taśmę wrzucam zapowiedź nowego numeru. Dużo się dzieje co zajmuje coraz więcej czasu. Więcej nie pisze bo pewnie i tak nikt tego nie czyta więc.. wrzucam to co standardowo. Miłej lektury. Feni Dobrnęliśmy do 150 numerów. Cieszę się, że jesteście z nami tyle czasu. (...) Jak przystało na przełom roku, podsumowaliśmy w gronie redakcyjnym 2009, wybierając w 3 różnych segmentach po 10 pozycji, które najbardziej się nam podobały. Sprawdźcie, czy Wam również, choć jeśli wierzyć wynikom VG Charts, to 2009 spłatał kilka figli i niektóre tytuły nie sprzedały się zgodnie z oczekiwaniami. (...) Co poza tym? Materiałów jest mało, ale same konkrety. Zaraz przed premierą testujemy singlowy kod BioShocka 2 oraz Aliens vs Predator. Zax ograł japońską wersję Final Fantasy XIII i... no właśnie, i okazało się, że "Trzynastka" nie jest objawieniem na miarę "Siódemki". Poza tym Myszaq z Rogerem zagrali w pierwsze 11 (z 60) epizodów Heavy Rain. Od razu zaznaczam, że w playteście nie uświadczycie żadnych spoilerów, a kilka przykładów, jakie przedstawiliśmy, tyczy się pierwszych kilku minut zabawy. Wiemy, że Heavy Rain to specyficzna produkcja, zahaczająca mocno o konwencję filmową, więc też specyficznie do niej podchodzimy. Nic nie zdradzamy, mało grafiki pokazujemy (w recenzji będzie podobnie). Czytajcie i oglądajcie bezstresowo, bez obawy o zepsucie sobie zabawy. Poza tym mamy dla Was jedną z pierwszych na świecie (tak mi się wydaje) recenzji Mass Effect 2, sequela doskonałego - ba, jedynego, o którym można w ogóle tak powiedzieć. Gra przewyższyła nasze oczekiwania i stanowi pewniaka w wyścigu do tytułu najlepszej gry roku 2010. I to już w styczniu. Torba się rozpływa nad walorami tego kosmicznie dobrego RPG od BioWare. Zaskoczył też Silent Hill: Shattered Memories na Wii - Majk z Komodem odpalili grę i zgodnie przyznali, że pomimo innej formuły, "remake" Silent Hill jest grą wybitną. Nowe Army of Two, o którym nie pisaliśmy póki co w superlatywach, jest trzecią i ostatnią pozycją, która w tym miesiącu zaskoczyła nas swoją jakością. Zapowiadało się siódemkowe rzemiosło, a wyszła z tego bardzo dobra strzelanina, szczególnie w kooperacji. Zapraszam do lektury. ? [sciera@psxextreme.pl] CO NOWEGO DEAD SPACE 2 SUPER MARIO GALAXY 2 PLAYTESTY ALIENS VS PREDATOR BIOSHOCK 2 FINAL FANTASY XIII HEAVY RAIN SONIC & SEGA ALL-STARS RACING HARDKOR GRABIEŻCY GRACZPOSPOLITA JAPONIA WSTAJE Z KOLAN OD GRACZA DLA GRACZY OKIEM MANIAKA POWRÓT DO PRZESZŁOŚCI: GAME BOY SZMUGLER SZTUKA OBRYWANIA TO BYŁO GRANE TOP MIXER WARTE UWAGI CHAMSTWO Z HEADSETU FILM JAMESA CAMERONA AVATAR JAK PE ZMIENIŁO ŚWIAT KALEJDOSKOP 2009 KALEJDOSKOP 2010 KONKURS BAYONETTA KONKURS DARKSIDERS REGION FILMOWY TOP 10 GIER 2009 - DYSTRYBUCJA CYFROWA TOP 10 GIER 2009 - KONSOLE PRZENOŚNE TOP 10 GIER 2009 - KONSOLE STACJONARNE WYGRZEBANE Z ARCHIWUM PE ZGRENTGEN: PSPGO W REALIACH PL RECENZJE PS3 ARMY OF TWO: THE 40TH DAY DARK VOID X360 ARMY OF TWO: THE 40TH DAY DARK VOID MASS EFFECT 2 Wii SILENT HILL: SHATTERED MEMORIES POCKET FIFA 10 LEGEND OF ZELDA: SPIRIT TRACKS, THE MIGHT & MAGIC: CLASH OF HEROES PRO EVOLUTION SOCCER 2010 BEZ TEKTURY ALIEN BREED EVOLUTION - EPISODE 1 BLUE TOAD MURDER FILES - EPISODE 1 & 2 CALL OF DUTY CLASSIC HUSTLE KINGS INTERPOL: THE TRAIL OF DR. CHAOS LBP: PIRATES OF THE CARIBBEAN LEVEL KIT Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 Efekt masy dwa! Biegne rano do kiosku, to już potwierdzone. Cytuj
.::LSD::. 0 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 kupię w biegu do metra, szkoda, że zapowiedzi tak późno i takie szczątkowe Cytuj
Gość Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 Po tej zapowiedzi recki ME2, rano jadę do Zakopca po nowy PE, wracam do domu, czytam i idę do pracy, potem wrócę i przeczytam jeszcze raz. Mało recek, ale za to jakie playtesty (Bioshock2, HR, FFXIII)!!! Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 Genialnie że to już jutro! Okładka genialna, recenzję ME2 czytam z miejsca, zasadniczo PE rządzi i konsole górą! Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 (edytowane) Czyli jednak opłaca się wstać rano. Recek mało ale jedna konkretna w zupełności wystarczy ME2. Playtesty poezja: AvP, Bioshock 2, FFXIII, HR. Po za tym TOP 10 GIER 2009, Zgrentgen, Avatar, grabieżcy. Bez owijania; grubyyy numer. Edytowane 19 stycznia 2010 przez SłupekPL Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 PIerwszy raz mi sie jakos czas dluzyl do nowego numeru,bedzie co do klopa ze soba wziac Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 (edytowane) Ciekawe kto oceniał ME2(?) Oby Koso .... Edytowane 19 stycznia 2010 przez MYSZa7 Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 Z zapowiedzi wynika, że Torba. Cytuj
jack119 1 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 fajnie, że poświęciliście Avatarowi więcej miejsca Cytuj
xBOYkk 19 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 jakoś mało recek, wystrzelaliscie się przed świętami =) BTW na kiedy przesuneli premierę Splintera Conviction ? Cytuj
Ashaard 1 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 (edytowane) Ciekawe kto oceniał ME2(?) Oby Koso .... "Torba się rozpływa nad walorami tego kosmicznie dobrego RPG od BioWare". A playtesty zapowiadają się znakomicie. Edytowane 19 stycznia 2010 przez Ashaard Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 Teraz wyszło moje nie czytanie zapowiedzi.... Wolałbym Kosa mimo wszystko Cytuj
Master_Lukas 202 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 BTW na kiedy przesuneli premierę Splintera Conviction ? Kwiecień. Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 Wszystko fajnie, zawartość zapowiada się zacnie, ale... No właśnie, czy okładka pisma, które dobija do 150 numeru nie powinna być trochę bardziej odświętna ? Ja wiem, że byznes jest byznes i że na okładce musiała wylądować ta gra, a nie inna, ale czy naprawdę nie było jakiegoś lepszego artworka ? Przecież to wygląda jak okładka dvd niskobudżetowego s-f klasy C, sprzedawanego w kiosku po 9,90 Do tego jeszcze dobór kolorów oraz czcionek mocno dyskusyjny i tym sposobem zafundowaliście najbrzydszą okładkę od dobrych kilku miesięcy, akurat na jubileusz. EA zakazało jakiegoś uwydatnienia liczby 150 ? (no tak, mogłaby zasłonić którąś ze spluw, albo co najgorsze, cycki panny, a wtedy atrakcyjność ME2 w oczach nieświadomego konsumenta spadłaby o 33,3% 8) ) Cytuj
MalcolMXXX 4 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 o gustach się nie dyskutuje, mi tez ta okładka się nie widzi, ale żeby okładka sponsorowana? chyba nie... Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 Było już kilka razy mówione, że deale na zasadzie "możecie to zrecenzować jako pierwsi na świecie/w Europie/w Polsce, ale musicie dać art na okładkę" są obecnie na porządku dziennym i ok, ja to rozumiem. Tylko wydaje mi się, że albo ktoś nie pamiętał którego numeru pisma to jest okładka, albo miał jakąś wizję artystyczną, której ja nie ogarniam Cytuj
Gość Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 wpadne jutro do kiosku po drodze na uczelnie Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 Przede wszystkim interesuje mnie info o FF13, Heavy Rain i TOP 10. Numer zapowiada się bardzo ciekawie. Cytuj
MalcolMXXX 4 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 mhm, ze takie deale maja miejsce to wiem, ale jednak łudziłem się ze niejako rocznica i numerek wezmą gore nad rządzą pieniądza, a tu proszę biznes is biznes. Cytuj
daras 3 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 Co znaczy napis pod Heavy Rain "gra, ktora stala sie filmem"? Mam nadzieje, ze nie powtorzy "sukcesu" MGS2 (pamietna recka HIVa, ktory podal w wadach, ze chcial gre a nie film ) Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 o gustach się nie dyskutuje, mi tez ta okładka się nie widzi, ale żeby okładka sponsorowana? chyba nie... raczej na pewno tak, miesiąc temu dali taki sam ohydny plakat z me2 Ta gra ma 1000lepszych ujęć na okładkę. Cytuj
Robal_09 1 Opublikowano 20 stycznia 2010 Opublikowano 20 stycznia 2010 Generalnie miałem przestać kupować PE, bo i tak juz prawie w ogóle nie gram, ostatnio nawet opuściłem pare numerów ale ten 150-ty kupie, taki okrągły numer Chociaż w temacie recenzji straszna lipa jak na styczeń Ale mimo tego i tak nie moge sie doczekac kiedy go dostane Cytuj
MalcolMXXX 4 Opublikowano 20 stycznia 2010 Opublikowano 20 stycznia 2010 Numer 150 zakupiony, i jak dla mnie oprócz tej okładki, to numer daje rade. Dobry pomysł z rozkładówka, jest krotki dział wspomnień, czyli ukłon dla przeszłości, strony prezentują się ciekawie, przez parę numerów przypominało to rozkład programu tv. O zawartości merytorycznej nie wspominam, bo od wczoraj było wiadomo ze będzie grubo. Panowie zgredy, good job Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi