Skocz do zawartości

PSX Extreme #150

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

okladka-pe-150.jpg

Cena 7,99

Numer dostępny od 20.01 (środa)

Rzutem na taśmę wrzucam zapowiedź nowego numeru. Dużo się dzieje co zajmuje coraz więcej czasu. Więcej nie pisze bo pewnie i tak nikt tego nie czyta więc.. wrzucam to co standardowo. Miłej lektury.

Feni

Dobrnęliśmy do 150 numerów. Cieszę się, że jesteście z nami tyle czasu. (...) Jak przystało na przełom roku, podsumowaliśmy w gronie redakcyjnym 2009, wybierając w 3 różnych segmentach po 10 pozycji, które najbardziej się nam podobały. Sprawdźcie, czy Wam również, choć jeśli wierzyć wynikom VG Charts, to 2009 spłatał kilka figli i niektóre tytuły nie sprzedały się zgodnie z oczekiwaniami. (...) Co poza tym? Materiałów jest mało, ale same konkrety. Zaraz przed premierą testujemy singlowy kod BioShocka 2 oraz Aliens vs Predator. Zax ograł japońską wersję Final Fantasy XIII i... no właśnie, i okazało się, że "Trzynastka" nie jest objawieniem na miarę "Siódemki". Poza tym Myszaq z Rogerem zagrali w pierwsze 11 (z 60) epizodów Heavy Rain. Od razu zaznaczam, że w playteście nie uświadczycie żadnych spoilerów, a kilka przykładów, jakie przedstawiliśmy, tyczy się pierwszych kilku minut zabawy. Wiemy, że Heavy Rain to specyficzna produkcja, zahaczająca mocno o konwencję filmową, więc też specyficznie do niej podchodzimy. Nic nie zdradzamy, mało grafiki pokazujemy (w recenzji będzie podobnie). Czytajcie i oglądajcie bezstresowo, bez obawy o zepsucie sobie zabawy.

Poza tym mamy dla Was jedną z pierwszych na świecie (tak mi się wydaje) recenzji Mass Effect 2, sequela doskonałego - ba, jedynego, o którym można w ogóle tak powiedzieć. Gra przewyższyła nasze oczekiwania i stanowi pewniaka w wyścigu do tytułu najlepszej gry roku 2010. I to już w styczniu. Torba się rozpływa nad walorami tego kosmicznie dobrego RPG od BioWare. Zaskoczył też Silent Hill: Shattered Memories na Wii - Majk z Komodem odpalili grę i zgodnie przyznali, że pomimo innej formuły, "remake" Silent Hill jest grą wybitną. Nowe Army of Two, o którym nie pisaliśmy póki co w superlatywach, jest trzecią i ostatnią pozycją, która w tym miesiącu zaskoczyła nas swoją jakością. Zapowiadało się siódemkowe rzemiosło, a wyszła z tego bardzo dobra strzelanina, szczególnie w kooperacji. Zapraszam do lektury. ? [sciera@psxextreme.pl]

CO NOWEGO

DEAD SPACE 2

SUPER MARIO GALAXY 2

PLAYTESTY

ALIENS VS PREDATOR

BIOSHOCK 2

FINAL FANTASY XIII

HEAVY RAIN

SONIC & SEGA ALL-STARS RACING

HARDKOR

GRABIEŻCY

GRACZPOSPOLITA

JAPONIA WSTAJE Z KOLAN

OD GRACZA DLA GRACZY

OKIEM MANIAKA

POWRÓT DO PRZESZŁOŚCI: GAME BOY

SZMUGLER

SZTUKA OBRYWANIA

TO BYŁO GRANE

TOP MIXER

WARTE UWAGI

CHAMSTWO Z HEADSETU

FILM JAMESA CAMERONA AVATAR

JAK PE ZMIENIŁO ŚWIAT

KALEJDOSKOP 2009

KALEJDOSKOP 2010

KONKURS BAYONETTA

KONKURS DARKSIDERS

REGION FILMOWY

TOP 10 GIER 2009 - DYSTRYBUCJA CYFROWA

TOP 10 GIER 2009 - KONSOLE PRZENOŚNE

TOP 10 GIER 2009 - KONSOLE STACJONARNE

WYGRZEBANE Z ARCHIWUM PE

ZGRENTGEN: PSPGO W REALIACH PL

RECENZJE

PS3

ARMY OF TWO: THE 40TH DAY

DARK VOID

X360

ARMY OF TWO: THE 40TH DAY

DARK VOID

MASS EFFECT 2

Wii

SILENT HILL: SHATTERED MEMORIES

POCKET

FIFA 10

LEGEND OF ZELDA: SPIRIT TRACKS, THE

MIGHT & MAGIC: CLASH OF HEROES

PRO EVOLUTION SOCCER 2010

BEZ TEKTURY

ALIEN BREED EVOLUTION - EPISODE 1

BLUE TOAD MURDER FILES - EPISODE 1 & 2

CALL OF DUTY CLASSIC

HUSTLE KINGS

INTERPOL: THE TRAIL OF DR. CHAOS

LBP: PIRATES OF THE CARIBBEAN LEVEL KIT

Opublikowano

Po tej zapowiedzi recki ME2, rano jadę do Zakopca po nowy PE, wracam do domu, czytam i idę do pracy, potem wrócę i przeczytam jeszcze raz. Mało recek, ale za to jakie playtesty (Bioshock2, HR, FFXIII)!!!

Opublikowano (edytowane)

Czyli jednak opłaca się wstać rano.

Recek mało ale jedna konkretna w zupełności wystarczy ME2.

Playtesty poezja: AvP, Bioshock 2, FFXIII, HR.

Po za tym TOP 10 GIER 2009, Zgrentgen, Avatar, grabieżcy.

Bez owijania; grubyyy numer.

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe kto oceniał ME2(?) Oby Koso .... :P

"Torba się rozpływa nad walorami tego kosmicznie dobrego RPG od BioWare".

A playtesty zapowiadają się znakomicie. :)

Edytowane przez Ashaard
Opublikowano

Wszystko fajnie, zawartość zapowiada się zacnie, ale...

No właśnie, czy okładka pisma, które dobija do 150 numeru nie powinna być trochę bardziej odświętna ?

Ja wiem, że byznes jest byznes i że na okładce musiała wylądować ta gra, a nie inna, ale czy naprawdę nie było jakiegoś lepszego artworka ? Przecież to wygląda jak okładka dvd niskobudżetowego s-f klasy C, sprzedawanego w kiosku po 9,90 :geek:

Do tego jeszcze dobór kolorów oraz czcionek mocno dyskusyjny i tym sposobem zafundowaliście najbrzydszą okładkę od dobrych kilku miesięcy, akurat na jubileusz. EA zakazało jakiegoś uwydatnienia liczby 150 ? (no tak, mogłaby zasłonić którąś ze spluw, albo co najgorsze, cycki panny, a wtedy atrakcyjność ME2 w oczach nieświadomego konsumenta spadłaby o 33,3% 8) )

Opublikowano

Było już kilka razy mówione, że deale na zasadzie "możecie to zrecenzować jako pierwsi na świecie/w Europie/w Polsce, ale musicie dać art na okładkę" są obecnie na porządku dziennym i ok, ja to rozumiem. Tylko wydaje mi się, że albo ktoś nie pamiętał którego numeru pisma to jest okładka, albo miał jakąś wizję artystyczną, której ja nie ogarniam :rolleyes:

Opublikowano

Co znaczy napis pod Heavy Rain "gra, ktora stala sie filmem"? Mam nadzieje, ze nie powtorzy "sukcesu" MGS2 (pamietna recka HIVa, ktory podal w wadach, ze chcial gre a nie film :teehee: ) :whistling:

Gość bigdaddy
Opublikowano

o gustach się nie dyskutuje, mi tez ta okładka się nie widzi, ale żeby okładka sponsorowana? chyba nie... :whistling:

raczej na pewno tak, miesiąc temu dali taki sam ohydny plakat z me2 :) Ta gra ma 1000lepszych ujęć na okładkę.

Opublikowano

Generalnie miałem przestać kupować PE, bo i tak juz prawie w ogóle nie gram, ostatnio nawet opuściłem pare numerów ale ten 150-ty :) kupie, taki okrągły numer :) Chociaż w temacie recenzji straszna lipa jak na styczeń :( Ale mimo tego i tak nie moge sie doczekac kiedy go dostane :)

Opublikowano

Numer 150 zakupiony, i jak dla mnie oprócz tej okładki, to numer daje rade. Dobry pomysł z rozkładówka, jest krotki dział wspomnień, czyli ukłon dla przeszłości, strony prezentują się ciekawie, przez parę numerów przypominało to rozkład programu tv. O zawartości merytorycznej nie wspominam, bo od wczoraj było wiadomo ze będzie grubo. Panowie zgredy, good job :thumbsup: