Gooral 9 Opublikowano 21 stycznia 2010 Opublikowano 21 stycznia 2010 (edytowane) Jak w podtemacie - kupiony kabel toslinka wylatuje z wyjścia optycznego na kablu component i szukam takiego modelu kabla, który ma wystarczająco długa końcówkę lub cienką obudowę końcówki by z tego chol.ernego wyjścia optycznego nie wyskakiwał. Cos kiedys Butcher pisał w hyde aprku o tym, że znalazł taki kabelek (jakiejs tam firmy), kóry pasuje do tego felernego wejścia. Ktoś wie jakiego optyka muszę nabyć? Tutaj oferta kolesia od któęgo chcę kupić: http://www.allegro.pl/67304_optyczne.html Edytowane 21 stycznia 2010 przez Gooral Cytuj
Słupek 2 133 Opublikowano 21 stycznia 2010 Opublikowano 21 stycznia 2010 Chcesz mogę poszukać ale to dopiero wieczorem. Bo z tego co pamiętam powinienem mieć jeszcze jeden kabelek optyczny. Długość chyba 2 m. jeżeli Ci odpowiada. Na pewno wchodzi elegancko do componenta bo sam go używałem. Wyśle Ci go za e-piwo tylko pod warunkiem, że mam go jeszcze. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 21 stycznia 2010 Autor Opublikowano 21 stycznia 2010 (edytowane) Będę wdzięczny ale podaj nr konta to ci za niego zapłacę. Nie rób se jaj, że za e-piwo? Edytowane 21 stycznia 2010 przez Gooral Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 21 stycznia 2010 Opublikowano 21 stycznia 2010 Jeżeli długość jest na styk to mozesz go taśmą klejącą tam przytwierdzić. Ja tak ze swoim zrobiłem, bo naj.ebany chciałem podłączyć i coś odłamałem tak, że taśma to teraz jedyna opcja u mnie. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 21 stycznia 2010 Autor Opublikowano 21 stycznia 2010 (edytowane) Po prostu obudowa optyka nie pozwala tej węższej końcówce wejść na maksa w gniazdo. Te kable oryginalne od M$ maja tak gówniano to rozwiązane. Mam nadzieję, że wiecie o czym mówię? Edytowane 21 stycznia 2010 przez Gooral Cytuj
Słupek 2 133 Opublikowano 21 stycznia 2010 Opublikowano 21 stycznia 2010 Wiem o co chodzi. Po prostu optyk wypada z componenta. Sam miałem ten problem przy kupnie i podłączeniu pierwszego optyka. Rozwalam się wygodnie na sofie, pad w dłoniach, piwko w kuflu raptem okazuje się, nie ma dźwięku WTF? No i trzeba było wstawać i wtykać optyka. Na osobny temat to w ogóle nadaje się sprawa wyjścia optycznego w "kablu" componencie no ale... Ten co powinienem mieć. Nie wypada, i jest w 100 % sprawny, z tydzień używany. Podeślę Ci wieczorem pw czy mam i wtedy jutro albo w pon Ci wyśle. 1 Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 21 stycznia 2010 Opublikowano 21 stycznia 2010 Osobiście nie widzę problemu obwiązać gada taśmą. Jeżeli jak się go wetknie jest dźwięk, tylko wypada to obwiązać i niech siedzi na stałe. Chyba, że ktoś ma więcej sprzętów i musi go przekładać, albo dostanie za darmo. Wtedy taśma odpada. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi