faustlyzerg 0 Opublikowano 23 stycznia 2010 Opublikowano 23 stycznia 2010 Zastanawiam się nad kupnem konsoli. Tylko, którą wziąć? DSiLL sprowadziłbym zza granicy już teraz, ale przeglądając na allegro trafiłem na ciekawą ofertę: http://www.allegro.pl/item896621802.html Poczekać i zobaczyć co dalej? Doradźcie!! Cytuj
django 549 Opublikowano 23 stycznia 2010 Opublikowano 23 stycznia 2010 ale po co Ci ten LL? Chyba, że to zakup dla babci, to spoko. Cytuj
ubol 59 Opublikowano 23 stycznia 2010 Opublikowano 23 stycznia 2010 Ja polecam zwykłego DS Lite, można na nim pograć w perełki z GBA. Cytuj
Matrox 6 Opublikowano 24 stycznia 2010 Opublikowano 24 stycznia 2010 Też polecam DS Lite, można je dostać w śmiesznych cenach na allegro. Sam wczoraj znowu kupiłem Lite, z Final Fantasy III, IV, Tactics, folią Hori i pokrowcem za 250zł. Nie ma więc co przepłacać za zbędne bajery nowych wersji. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 24 stycznia 2010 Opublikowano 24 stycznia 2010 (edytowane) Jeśli kogoś kręci DSi to DSi LL nie jest takim złym pomysłem konsolka jest wręcz majestatycznie wielka! tylko musisz pamiętać że ekran chociaż większy to nadal posiada tę sama rozdzielczość co w zwykłym DSi. Co niestety przekłada się na gorszy obraz w niektórych gierkach, zwłaszcza tych w których pikseloza raziła w po oczach już na DS lite A i jeszcze jeden szczegół, DSi LL dostarczane jest z softem w wersji 1.5!!! jeśli chcesz po piracić sobie na tej konsolce to na chwile obecną jedyną nagrywarka wspierającą LL-kę jest EZ-Flash 5i! dostępny zgadnij u kogo To co napisałem wyżej jest już nie aktualne okazuje sie że oprócz pewnej puli pierwszych konsol w których jakimś cudem znalazł sie soft 1.5j(a) wszystkie nagrywarki współpracujące z DSi w wersji 1.4(x) działają z DSi LL poprawnie XD Nintendo nie przyznaje sie do softu 1.5 może chcieli go wypuścić ale coś nie wyszło? kto wie... Edytowane 20 lutego 2010 przez KiNiO_64 1 Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 7 marca 2011 Opublikowano 7 marca 2011 Ma ktoś DSi XL i mógłby powiedzieć jak tam jest z obrazem ? Czy nie jest za bardzo rozpikselozowany ? Czy takie Pokemon White na nim nie wyglądałoby jak gra z nesa ? Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 7 marca 2011 Opublikowano 7 marca 2011 Nowe pokemony tak jak inne gierki potrafiące pracować w trybie DSi wyświetlane są z większą rozdzielczością na DSi XL i zwykłym DSi problemem są niektóre stare gry... Cytuj
scuff 463 Opublikowano 8 marca 2011 Opublikowano 8 marca 2011 Ma ktoś DSi XL i mógłby powiedzieć jak tam jest z obrazem ? Czy nie jest za bardzo rozpikselozowany ? Czy takie Pokemon White na nim nie wyglądałoby jak gra z nesa ? Też się o to bałem, ale po testach w MM nie zauważyłem większej pixelozy niż normalnie, za to wygoda wzrasta x2 Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 8 marca 2011 Opublikowano 8 marca 2011 Ja dodam, ze odkad posiadam XL-a w zyciu nie wrocilbym juz do starych wersji. Komfort duzego ekranu jest jednak niebywaly. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 30 marca 2011 Opublikowano 30 marca 2011 Komfort jest większy ale było nie było to EBA troszkę mnie razi pikselami Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi