Opublikowano 26 stycznia 201015 l Bloody Disgusting powołując się na swoje źródła, informuje, że Warner Bros. zainteresowane jest nakręceniem remake'u pierwszej części filmowego Mortal Kombat. Zważywszy na fakt, że w zeszłym roku firma kupiła Midway i tym samym zyskała prawa do smoczej serii, wydaje się to całkiem możliwe. O ile film z 1995 r. dziś wywołuje raczej uśmiech politowania, to kiedy oglądałem go jako młody chłopiec w kinie byłem pod dużym wrażeniem. Gorzej raczej nie będzie, bo scenariuszem ma zająć się niejaki Oren Uziel. Jego skrypt "Shimmer Lake" trafił w 2009 r. na tzw. hollywoodzką czarną listę. Wbrew temu jak to brzmi, to pozytywne wyróżnienie. Lista zawiera najlepsze scenariusze, które nie doczekały się realizacji. źródło: www.polygamia.pl
Opublikowano 26 stycznia 201015 l Co by nie mówic, jedynka to film kultowy i jedyna udana ekranizacja gry
Opublikowano 26 stycznia 201015 l Głupoty opowiadasz co do tej jedynej dobrej ekranizacji gry. Bo to, że MK1 to kult, to nie ma wątpliwości.
Opublikowano 26 stycznia 201015 l Autor Masorz: przecież ja tego nie napisałem. ŹRÓDŁO POLYGAMIA ! Co do ekranizacji filmowej mk jak na tamte czasy to był hicior i mi się podobał wtedy i teraz.
Opublikowano 26 stycznia 201015 l Mortal, Silent, Resident - według mnie to pierwsza trójka growych ekranizacji. może Tekken tu namiesza ... może?
Opublikowano 26 stycznia 201015 l Głupoty opowiadasz co do tej jedynej dobrej ekranizacji gry. Bo to, że MK1 to kult, to nie ma wątpliwości. No był jeszcze Silent Hill i Resident. Można obejrzeć, filmy dobre/średnie, ale jako ekranizaje gry jest kiepsko. Jeszcze silent miał coś wspolnego z grą, a RE chyba tylko motyw korporacji i zombiaki.
Opublikowano 27 stycznia 201015 l Tekken się zes'ra a nie namiesza. Choć i tak go obejrzę. Na podstawie gry to jeszcze Doom był niezły jak się wyłączyło myślenie.
Opublikowano 27 stycznia 201015 l Mortal Kombat był świetny i jedyne z czym nie do końca sobie poradził, to pokazanie brutalności. Poza tym przedstawienie turnieju wyszło naprawdę ok. Miejscówki również były klimatyczne i pasowały idealnie. O muzie wspomnę tylko tyle, że dla mnie to najlepszy soundtrack do filmu w historii. No zobaczymy jak to wyjdzie i czy w ogóle powstanie taki remake. Raczej sukcesu mu nie wróżę, bo w tych czasach mało komu kolejny "kopany" film by się spodobał.
Opublikowano 27 stycznia 201015 l No był jeszcze Silent Hill i Resident. Można obejrzeć, filmy dobre/średnie, ale jako ekranizaje gry jest kiepsko. Jeszcze silent miał coś wspolnego z grą, a RE chyba tylko motyw korporacji i zombiaki. Bullshit za przeproszeniem. Jeżeli już, to z tej dwójki właśnie Res jest lepszy, gdyż nie żyłuje wyłącznie na chamskiej zżynie z growego odpowiednika, jak właśnie Silent, który jest zwyczajnym miksem jedynki i dwójki, z tymi samymi lokacjami, postaciami i głównym zarysem fabularnym (jakby ktoś nie pamiętał bardzo zbliżonej historii Harry'ego). Resident daje przynajmniej coś od siebie, jako film na podstawie gry zaskakuje (nowa fabuła i postacie, ostra muza, klaustrofobiczne lokacje), a jako horror straszy (przynajmniej trochę, w odróżnieniu od filmowego SH). Żeby nie było, Sajlenta również uważam za udaną ekranizację, jeno za bardzo zbliżoną do swojego growego wzorca (- klimat). Dla Ciebie to może być plus, jednak dla mnie wręcz przeciwnie. Z kolei chyba wszyscy jesteśmi zgodni co do syfizmu dwóch kolejnych odsłon RE. Edytowane 27 stycznia 201015 l przez Kazuo
Opublikowano 28 stycznia 201015 l O muzie wspomnę tylko tyle, że dla mnie to najlepszy soundtrack do filmu w historii. Tu moim zdaniem, z lekka sie zagalopowales...
Opublikowano 28 stycznia 201015 l Nie znam lepszego soundtracku niż z Watchmenów. (Na drugim miejscu Star Wars)
Opublikowano 28 stycznia 201015 l Resident daje przynajmniej coś od siebie Plastikowego nemessisa skaczącego po samochodach na przykład... Dla Ciebie to może być plus, jednak dla mnie wręcz przeciwnie. Z kolei chyba wszyscy jesteśmi zgodni co do syfizmu dwóch kolejnych odsłon RE. Mowiłem o o RE jako całości. Czesc pierwsza faktycznie była udana, pozostałe mniej. Silent też był okej, ale i RE i Silent wymiekają przy MK. No bo czy dało się wyciągnąć coś więcej z 2wymiarowej klepanki z 3ema ciosami? Dla mnie film kultowy:)I nawet nie ma co zestawiać z całą resztą. Aaa, najgorszy syf na podstawie gry to DOA i Legendy CunLi. To dopiero żal
Opublikowano 28 stycznia 201015 l Silent Hill jak dla mnie był nieudany, powinni zrobić jakąś hardkorową wersję Drabiny Jakubowa umiejscowioną w mglistym miasteczku, a zrobili...sam nie wiem co.
Opublikowano 28 stycznia 201015 l O muzie wspomnę tylko tyle, że dla mnie to najlepszy soundtrack do filmu w historii. Tu moim zdaniem, z lekka sie zagalopowales... Że niby gdzie się zagalopowałem? Kluczowe słowa, jeszcze specjalnie podkreśliłem. Przy okazji o ile film nie każdemu się podobał, tak co do muzy nie spotkałem się jeszcze z negatywnymi opiniami. Była po prostu kapitalnie dobrana i odwalono w tym aspekcie kawał świetnej roboty. Szkoda jedynie, że zabrakło na wersji Score zajebistego podkładu, kiedy Liu Kang zmierza w stronę Świątyni Światła. Poza tym wszystko jest. Edytowane 28 stycznia 201015 l przez Zwyrodnialec
Opublikowano 29 stycznia 201015 l O muzie wspomnę tylko tyle, że dla mnie to najlepszy soundtrack do filmu w historii. Tu moim zdaniem, z lekka sie zagalopowales... Że niby gdzie się zagalopowałem? Kluczowe słowa, jeszcze specjalnie podkreśliłem. po prostu mam inne odczucia - nie twierdze, ze jest zla. Ba, sam za dzieciaka skakalem i wariowalem w jej rytm, ale mimo wszystko uwazam, ze calosciowo byly lepsze soundtracki do filmow, chociazby taki requiem dla snu, badz pulp fiction. Moim zdaniem oczywiscie
Opublikowano 1 lutego 201015 l Resident daje przynajmniej coś od siebie Plastikowego nemessisa skaczącego po samochodach na przykład... Pisząc to zdanie miałem na myśli wyłącznie część pierwszą. Mowiłem o o RE jako całości. Czesc pierwsza faktycznie była udana, pozostałe mniej. Silent też był okej, ale i RE i Silent wymiekają przy MK. No bo czy dało się wyciągnąć coś więcej z 2wymiarowej klepanki z 3ema ciosami? Dla mnie film kultowy:)I nawet nie ma co zestawiać z całą resztą. Aaa, najgorszy syf na podstawie gry to DOA i Legendy CunLi. To dopiero żal Jestem wręcz przekonany, iż DOA w zestawieniu z niektórymi filmami od Uwe Bolla mogłoby uchodzić za dzieło sztuki współczesnej kinematografii. IMO RE>MK>SH>>>>>>>>>>>>>>>>>Doom>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>cała reszta (nie licząc kilku animacji) Edytowane 1 lutego 201015 l przez Kazuo
Opublikowano 2 lutego 201015 l Nie wiem czemu jak słyszę o nowym mordobiciu na licencji gier to zaraz mam przed oczami boskie Dead or Alive, Teken, Street Fighter a nawet Dragon Balla.....
Opublikowano 2 lutego 201015 l Szkoda jedynie, że zabrakło na wersji Score zajebistego podkładu, kiedy Liu Kang zmierza w stronę Świątyni Światła. Czyli Stabbing Westward - "Can't Happen Here". Też się zmartwiłem nie widząc tego na soundtracku do filmu. Ten sam utwór przygrywał też w trailerze do "Johnny Mnemonic".
Opublikowano 2 lutego 201015 l Nie wiem czemu jak słyszę o nowym mordobiciu na licencji gier to zaraz mam przed oczami boskie Dead or Alive, Teken, Street Fighter a nawet Dragon Balla..... Oglądałeś już 'Teken' ? Edytowane 2 lutego 201015 l przez Masorz
Opublikowano 8 czerwca 201014 l http://www.youtube.com/watch?v=9_MqZn7E-mk Niby ciekawe, ale z klasycznym MK nie ma to nic wspolnego.
Opublikowano 8 czerwca 201014 l i dobrze. bieganie w kolorowych ciuszkach może i jarało mnie jak miałem 10 lat, ale teraz jeśli reboot serii to tylko w takiej postaci. baraka wygląda trochę kiczowato, zaskakujące jest postawienie scorpiona na pierwszym planie, ale całość materiału zdecydowanie na plus. jeśli już w pierwszy spojrzeniu na nowy film pokazują taki poziom brutalności to w całości chce widzieć wyrywane kręgosłupy i flaki wypruwane na potęgę. Edytowane 8 czerwca 201014 l przez Walter_Cronkite
Opublikowano 8 czerwca 201014 l Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, ale pomysl z takim rebootem calego uniwersum zaje,bisty. Nic lepszego sie tej serii trafic nie moglo.