Skocz do zawartości

Heavy Rain

Poziomt trudności pucharów. 70 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak oceniasz poziom trudności pucharów w Heavy Rain?

• Bardzo łatwe
      10
    • Łatwe
      21
    • Średnie
      28
    • Trudne
      10
    • Bardzo trudne
      1

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

A ja gralem z zapisem przy robieniu trophy i moglem sobie w przod skakac (ale nei zmienialo to scen w ktore juz zrobilem a byly na przodzie,musialbym recznie do nich dojsc zapisujac kolejne sceny,a nie tylko jedna)

Edytowane przez Velius

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 183
  • Wyświetleń 21 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Trophy "Zbrodnia Doskonała" co mam robić Ethanem?

Tzn.

zaliczyć wszystkie próby? Dotrzeć do magazynu czy dać się złapać podczas drugiej ucieczki (tej z hotelu)?

Opublikowano

Wiem ale na ps3site nic nie pisze właśnie o Ethanie. Ja korzystam z tego poradnika http://www.kikoo.pl/artykuly/146-1/Trofea-Heavy-Rain-poradnik/

Tam piszą, że nie ważne co zrobię Ethanem. Z kolei gdzie indziej wyczytałem, że ważne. Dlatego chcę się dowiedzieć od osób które zdobyły te trophy, co w końcu robić.

Opublikowano

Etan MUSI być w magazynie. Ja za pierwszym razem nie poszedłem i trofeum nie wpadło :( . Na szczęście to jest jedyny błąd w tym poradniku (chyba).

Opublikowano

Etan MUSI być w magazynie. Ja za pierwszym razem nie poszedłem i trofeum nie wpadło :( . Na szczęście to jest jedyny błąd w tym poradniku (chyba).

Potwierdzam. Idz Etanem do magazynu.

Opublikowano

Zbrodnia doskonala wcale nie jest taka doskonala w HR :)

przecież mordercy nie chodzi o samo zabijanie, on "czegoś" szuka i dlatego ethan musi być w magazynie plus reszta warunków. jest to zbrodnia doskonała z punktu widzenia mordercy: osiąga swój cel plus zostaje bezkarny :potter:

aaa i jeszcze jedno bo w temacie głównym zaginęło moje pytanie:

co trzeba zrobić aby mieć szkice 1 + 2 w dodatkach ? może ktoś wypisać wszystkie dodatki ?

Edytowane przez TaKeShiX

Opublikowano

Ok dzięki panowie.

A jeszcze jedno. To już bez różnicy czy dostanę się Ethanem do magazynu przechodząc wszystkie próby. Czy samemu odgadując adres?

Opublikowano

Tego nie wiem ale ja przeszedłem wszystkie próby (bo przy okazji wpadło inne trofeum :thumbsup: )

czyli bez znaczenia, bo ja "zgadywałem" i wpadło...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak utrzymać wszystkich bohaterów przy życiu. U mnie wszyscy żyją, na finałowe miejsce przyjeżdża Ethan, Madison, i Scot, ale zawsze ten Scot ginie. Jak to rozegrać?

Edytowane przez czapa

Opublikowano

Jak utrzymać wszystkich bohaterów przy życiu. U mnie wszyscy żyją, na finałowe miejsce przyjeżdża Ethan, Madison, i Scot, ale zawsze ten Scot ginie. Jak to rozegrać?

Coś Ci się pomieszało ;p

Na finałowe miejsce ma przyjechać Ethan, Madison i Jayden. Scott będzie automatycznie ;].

Tu masz wszystko dokładnie opisane, każde trophy. http://www.kikoo.pl/artykuly/146-1/Trofea-Heavy-Rain-poradnik/

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Poradziłem sobie, ale mam jeszcze jedno pytanie. Jak wybieram rozdziały to grać z opcją zapisu czy bez? Bo różnie piszą.

Opublikowano

Z zapisem. Jeżeli robisz np. trophy wszystkie zakończenia czy zbrodnia doskonała to musisz grać z opcją zapisu.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

A jak gram z opcją zapisu to mogę zmieniać rozdziały, bo ktoś pisał że jak się gra z zapisem to traci się postępy w grze, dziwnie to brzmi?

Opublikowano

Jak grasz z opcją zapisu to Twoje wybory, zapisują się tzn., że również rozdziały się zmieniają. Nadpisują się na poprzednich. Jeżeli podczas poprzedniego przechodzenia np. nie zaliczyłem jakiejś próby Ethanem a teraz przechodzisz ponownie i zrobisz tą próbę to zostaje ona zapisana włącznie z konsekwencją w następnym/następnych rozdziałach.

Postępów w grze się nie traci, co najwyżej zmieniają się (pod wpływem aktualnych wyborów, dokonań).

Jeżeli chcesz zrobić trophy wszystkie zakończenia to musisz grać z zapisem.

Trochę to zawinięte ale wiesz o co chodzi?

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Mniej więcej tak, dzięki za pomoc :)

P.S. Mam taki plan żeby wszystkie brązowe pucharki porobić bez zapisu a jeden srebrny który mi jeszcze został i złote już z zapisem. Dobrze kombinuje?

Edytowane przez czapa

Opublikowano

Dokładnie tak, tak samo robiłem.

Brązowe trophy (ja to na nie mówiłem pierdoły) robiłem w konkretnych rozdziałach bez zapisu. A złote z zapisem.

Tylko np. jeżeli ten srebrny który Ci został do zrobienia to Sherlock czy Wypróbowany Mistrz to możesz je powiązać ze złotymi i zrobić za jednym razem.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

A ja na taki pomysł wpadłem

Robię trophy zbrodnia doskonała. I jeżeli w tym i tym chapterze mam uśmiercić jakiegoś kolesia to mogę zrobić tak że włącze tylko ten chapter, zrobię co musze i zapisze. A potem zrobie tak z kolejnymi i wpadnie?

A i jeszcze jedno (trochę duży spoiler jak coś)

Ile Ethan musi zrobić prób zeby poznał adres? Wystarczą 4 bez tej ostatniej z trucizną? Chyba że jak zrobię tą z trucizną to zaliczy mi to trophy gdzie wszyscy muszą przeżyć ale chyba nie bo Ethan zginie c'nie?

Opublikowano

A ja na taki pomysł wpadłem

Robię trophy zbrodnia doskonała. I jeżeli w tym i tym chapterze mam uśmiercić jakiegoś kolesia to mogę zrobić tak że włącze tylko ten chapter, zrobię co musze i zapisze. A potem zrobie tak z kolejnymi i wpadnie?

A i jeszcze jedno (trochę duży spoiler jak coś)

Ile Ethan musi zrobić prób zeby poznał adres? Wystarczą 4 bez tej ostatniej z trucizną? Chyba że jak zrobię tą z trucizną to zaliczy mi to trophy gdzie wszyscy muszą przeżyć ale chyba nie bo Ethan zginie c'nie?

1)

Musisz grać od rozdziału, w którym musisz coś zrobić do tego trofeum

Hassan lub pierwszy, w którym musisz coś 'poprawić'

do końca z zapisem bez omijania. Nie ma bata.

2) (Duży spoiler)

Adres można też zgadnąć, nie wiem ile minimalnie prób trzeba wykonać, żeby Ethan mógł zgadywać - może żadnej. UWAGA MEGASPOILER - Trucizna nie zabija Ethana ;)

Edytowane przez Khadgar

Opublikowano

Trzeba czekać do końca rozdziału żeby trofeum wpadło czy można wyjść wcześniej?

Opublikowano

Mi wszystkie dotychczasowe trophy wpadały pod koniec ładowania następnego rozdiału, więc lepiej poczekać.