Gość Orson Opublikowano 1 maja 2010 Opublikowano 1 maja 2010 jako, że Fify ciągle się uczę (po 12 latach gry w PES'a) zadam lamerskie pytanie: jak bronić przeciwko zagraniu 1-2? Wczoraj i dzis natknełem się na kilu gagatków, którzy mnie tym zagraniem zabili Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 1 maja 2010 Opublikowano 1 maja 2010 Przede wszystkim nie podwajaj. Jak czujesz nosem akcje 1-2 - jednym z zawodnikow bron od pilki, a nie biegnij do zawodnika. W FIFIE mozna dobrze przecinac podania - jezeli bedziesz mial z tym problem wracaj w kierunku bramki 1 obronca trzymajac kwadrat (2 bedzie probowal atakowac przeciwnika z pilka). Cytuj
Gość Kazuma Opublikowano 1 maja 2010 Opublikowano 1 maja 2010 Możesz też być hardkorem i robić pułapki ofsajdowe. :potter: Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 1 maja 2010 Opublikowano 1 maja 2010 Pograłem troszkę i co mi się podoba: - znacznie lepsze przełączanie się między zawodnikami - wreszcie padają gole z główki po dośrodkowaniach i rzutach rożnych - strzały z dystansu też poprawione, śmiało można walić z 20m - kilka nowych bardzo fajnych animacji przy przepychaniu się zawodników w walce o piłkę - nie dostrzegłem póki co schematów z Fify 10 - sędzia sensowniej ustawia się na boisku i tak nie przeszkadza - fajny patent z karnymi, lecz wymagający "skila" i przyzwyczajenia się - świetna grafika (brak tego chamskiego blura). Wad na razie nie odkryłem, choć na pewno z biegiem czasu takowe się ujawnią. Z pierdół, to razi trochę szarpanie animacji podczas scenek i niektórych ujęciach kamery podczas oglądanie powtórek, grafika też wtedy lekko obniża swój poziom. Ale tak jak mówię, są to pierdoły i mało który fan piłki kopanej będzie zwracał na to uwagę Do jednego się przyczepię- główki w FIFA 10 są bajerancką bronią. Nie pisz 'wreszcie' bo to, że nie strzelałeś to wina tylko i wyłącznie Twoja. Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 2 maja 2010 Opublikowano 2 maja 2010 Na razie najlepszy patent na karne mam taki: po naladowaniu sily jak chlopek zaczyna biec trzymamy troszke mniej niz pol wychylenia analoga w dana strone, w 9/10 wpadnie w ten rog gdzie chcemy Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 2 maja 2010 Opublikowano 2 maja 2010 (edytowane) Pograłem troszkę i co mi się podoba: - znacznie lepsze przełączanie się między zawodnikami - wreszcie padają gole z główki po dośrodkowaniach i rzutach rożnych - strzały z dystansu też poprawione, śmiało można walić z 20m - kilka nowych bardzo fajnych animacji przy przepychaniu się zawodników w walce o piłkę - nie dostrzegłem póki co schematów z Fify 10 - sędzia sensowniej ustawia się na boisku i tak nie przeszkadza - fajny patent z karnymi, lecz wymagający "skila" i przyzwyczajenia się - świetna grafika (brak tego chamskiego blura). Wad na razie nie odkryłem, choć na pewno z biegiem czasu takowe się ujawnią. Z pierdół, to razi trochę szarpanie animacji podczas scenek i niektórych ujęciach kamery podczas oglądanie powtórek, grafika też wtedy lekko obniża swój poziom. Ale tak jak mówię, są to pierdoły i mało który fan piłki kopanej będzie zwracał na to uwagę Do jednego się przyczepię- główki w FIFA 10 są bajerancką bronią. Nie pisz 'wreszcie' bo to, że nie strzelałeś to wina tylko i wyłącznie Twoja. Ta - jasne i ile razy bylo tak, ze podbiegales do za(pipi)istej pilki, w dobrym momencie naciskales strzal, pasek byl ledwo co naladowany, a zawodnik zachowywal sie jak obronca - jakby chcial wybic pilke poza bramke. Ja mam takie samo zdanie - kompletnie nie rozumialem glowek w FIFA 10, raz mozna strzelic stojac do pilki tylem, a raz na 10 prostych strzalow nie trafisz nawet w bramke. Szczegolnie przy rzutach roznych to widac-krotki slupek i pilka przewaznie po strzale mija dlugi slupek o pare metrow (a no i nie zapominajmy, ze na obu konsolach strzaly z glowki bardzo sie roznily - przynajmniej na moje oko na PS3 strzelic z bani jest o wiele latwiej...) Edytowane 2 maja 2010 przez easye Cytuj
Gość Orson Opublikowano 2 maja 2010 Opublikowano 2 maja 2010 W Fifa 10 gra głową była z(pipi)ama. Tak sądzę. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 2 maja 2010 Opublikowano 2 maja 2010 Na X-ie nie grałem, mówię od razu. Na PS3 są dobrze rozwiązane. Nie trzeba machać analogiem, wystarczy wychylić delikatnie. Na rożne trzeba mieć sposób, ale strzelić z krótkiego rogu się da, bo tak już robiłem Szczególnie Man City z Lescottem albo Adebayorem, którzy fajnie wychodzą na krótki słupek. A z wrzutek strzelam mnóstwo bramek, Wy w złym momencie wrzucacie, założę się Cytuj
keetiv 5 Opublikowano 2 maja 2010 Opublikowano 2 maja 2010 Popieram Błażeja, jeśli chodzi o główki. Właśnie mi władował takie dwie bramki. Mnie również się czasami zdarza tak strzelić. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 2 maja 2010 Opublikowano 2 maja 2010 No nie wiem, ja tam wysnułem taką tezę nie tylko ze swoich doświadczeń, lecz również zauważył to każdy znajomy grający u mnie podczas "browarkowo-growych" posiedzeń (każdy był jeszcze trzeźwy jakby co) Wszyscy równo kur.wowali, gdy zmarnowana została tak któraś z rzędu sytuacja podbramkowa. Chodzi o wer. na X-a jak to ma jakieś znaczenie Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 2 maja 2010 Opublikowano 2 maja 2010 No nie wiem, ja tam wysnułem taką tezę nie tylko ze swoich doświadczeń, lecz również zauważył to każdy znajomy grający u mnie podczas "browarkowo-growych" posiedzeń (każdy był jeszcze trzeźwy jakby co) Wszyscy równo kur.wowali, gdy zmarnowana została tak któraś z rzędu sytuacja podbramkowa. Chodzi o wer. na X-a jak to ma jakieś znaczenie Nom dokladnie to samo mialem - gramy zawsze z kumplami 2 na 2, idealna wrzutka prosto na glowe a taki Adebayor np wali 5m nad bramka. Z rogu to juz w ogole, jak wpadala jakas bramka to po jakims tanim rykoszecie, z glowki to moze jedna na 50 rogow. Cytuj
KOŁD 1 084 Opublikowano 2 maja 2010 Opublikowano 2 maja 2010 (edytowane) Ciężko wygrać Online Wordcup ;/ Półfinał na razie max Edytowane 2 maja 2010 przez Codename Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 ano - ja dochodze caly czas do polfinalu, cwiercfinalu. Uparlem sie, ze wygram Polska i druzyny nie zmieniam. Raz doszedlem z nia do wielkiego finalu, ale dostalem z Argentyna 5:4 <_< Swietnie, ze podczas meczow grupowych czesto podaja wyniki z pozostalych spotkan. MEGA. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 Czy ktokolwiek z was zremisował 0 - 0? Ja na 50 rozegranych meczy ani razu (online). W tej grze pada za dużo goli. Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 Trzeba zaczac od tego, ze ani jednego meczu nie rozegralem z kims, kto by gral defensywnie, np na 5 obroncow i 2 cofnetych pomocnikow. Wszyscy raczej graja ofensywnie, co mi sie podoba, ale fakt mecze 1:1 zdarzaja sie mi rzadko. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 Ja online nie grałem ale mam za sobą też koło 50 meczów z konsolą i nie przypominam sobie by padł remis 0-0. Osobiście podoba mi się to że pada dużo goli dzięki temu gra jest bardziej widowiskowa. Po wielkich zachwytach na początku znalazłem dwie spore wady tej gry - nie można symulować meczy, każdy trzeba rozegrać, towarzyskich meczów nie chce mi się grać a jest to konieczne a biorąc pod uwagę długość połowy taki mecz zabiera mi około 10 minut czasu. - kiepskie losowanie grup, gra nie uwzględnia podziału na koszyki w eliminacjach, żeby wyglądały realnie trzeba je ręcznie ustawić. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 Cieszy jeszcze znacznie podkręcone tępo gry przy zamieszaniu w okolicach pola karnego. Dodatkowo mamy bardzo dobrą kontrolę nad tym co się dzieje i łatwiej huknąć z za pola karnego. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 (edytowane) Gra z konsolą nie cieszy bo ta gra bardzo słabo, wg mnie gorzej niż w 10 Edytowane 3 maja 2010 przez Orson Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 ja od dawna w FIFE juz w ogole nie gram offline - chyba ze z kumplem przy piwie. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 zna ktos stronę na której byłaby wytłumaczona custom tactics (jak poszczególne suwaki rzutują na poszczególone elementy gry)? Chodzi mi o język polski. Cytuj
saper39 1 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 (edytowane) Zapraszam na strone http://www.eliteliga.pl/news.php Jest to strona z turniejami i ligami online w FIFA 10.Naprwade warto Edytowane 3 maja 2010 przez saper39 Cytuj
KOŁD 1 084 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 Swietnie, ze podczas meczow grupowych czesto podaja wyniki z pozostalych spotkan. MEGA. Ale nareszcie podczas meczów poza grupą są emocje że trzeba te całe schodki od nowa zaczynać Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 Planujecie jakas lige/MS w WC 2010 ? Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 A nie wiem, ale to chyba nie problem, skoro i tak ktos rozpisze drabinke na forum : ) Dzisiaj majac dosyc polskiej reprezentacji (ciagle zatrzymuje sie na cwierc/polfinale) zagralem lepsza jedenastka-MS od razu zdobyte, ale czy tylko ja mam wrazenie, ze czesto 5* zespolem gra sie trudniej przeciw 3,5-4* niz zespolom rownym ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi