Skocz do zawartości

FIFA World Cup 2010

Featured Replies

Opublikowano

jako, że Fify ciągle się uczę (po 12 latach gry w PES'a) zadam lamerskie pytanie:

jak bronić przeciwko zagraniu 1-2? Wczoraj i dzis natknełem się na kilu gagatków, którzy mnie tym zagraniem zabili :(

• Odpowiedzi 296
  • Wyświetleń 108,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A ja chcialbym kompromis i pewnie obok 10 ktora mam na polce postawie tez i WC. Owszem 10 to glownie kluby ale brakuje mi w niej duzo reprezentacji wiec WC bardzo ladnie dopelni ta baze. Gra jest dyna

• Na ustawieniach full manual gra nabiera nowego znaczenia. TO jest dopiero symulacja. Czuje sie jak za czasow dobrego pesa. Teraz mozna pograc, czas na namysl. Nie od bramki do bramki jak na assisted,

Opublikowano

Przede wszystkim nie podwajaj.

Jak czujesz nosem akcje 1-2 - jednym z zawodnikow bron od pilki, a nie biegnij do zawodnika. W FIFIE mozna dobrze przecinac podania - jezeli bedziesz mial z tym problem wracaj w kierunku bramki 1 obronca trzymajac kwadrat (2 bedzie probowal atakowac przeciwnika z pilka).

Opublikowano

Możesz też być hardkorem i robić pułapki ofsajdowe. :potter:

Opublikowano
  W dniu 1.05.2010 o 11:09, Michał102 napisał(a):

Pograłem troszkę i co mi się podoba:

- znacznie lepsze przełączanie się między zawodnikami

- wreszcie padają gole z główki po dośrodkowaniach i rzutach rożnych

- strzały z dystansu też poprawione, śmiało można walić z 20m

- kilka nowych bardzo fajnych animacji przy przepychaniu się zawodników w walce o piłkę

- nie dostrzegłem póki co schematów z Fify 10

- sędzia sensowniej ustawia się na boisku i tak nie przeszkadza

- fajny patent z karnymi, lecz wymagający "skila" i przyzwyczajenia się

- świetna grafika (brak tego chamskiego blura).

Wad na razie nie odkryłem, choć na pewno z biegiem czasu takowe się ujawnią.

Z pierdół, to razi trochę szarpanie animacji podczas scenek i niektórych ujęciach kamery podczas oglądanie powtórek, grafika też wtedy lekko obniża swój poziom. Ale tak jak mówię, są to pierdoły i mało który fan piłki kopanej będzie zwracał na to uwagę ;)

Do jednego się przyczepię- główki w FIFA 10 są bajerancką bronią. Nie pisz 'wreszcie' bo to, że nie strzelałeś to wina tylko i wyłącznie Twoja.

Opublikowano

Na razie najlepszy patent na karne mam taki: po naladowaniu sily jak chlopek zaczyna biec trzymamy troszke mniej niz pol wychylenia analoga w dana strone, w 9/10 wpadnie w ten rog gdzie chcemy ;)

Opublikowano
  W dniu 1.05.2010 o 18:46, blazej10 napisał(a):
  W dniu 1.05.2010 o 11:09, Michał102 napisał(a):

Pograłem troszkę i co mi się podoba:

- znacznie lepsze przełączanie się między zawodnikami

- wreszcie padają gole z główki po dośrodkowaniach i rzutach rożnych

- strzały z dystansu też poprawione, śmiało można walić z 20m

- kilka nowych bardzo fajnych animacji przy przepychaniu się zawodników w walce o piłkę

- nie dostrzegłem póki co schematów z Fify 10

- sędzia sensowniej ustawia się na boisku i tak nie przeszkadza

- fajny patent z karnymi, lecz wymagający "skila" i przyzwyczajenia się

- świetna grafika (brak tego chamskiego blura).

Wad na razie nie odkryłem, choć na pewno z biegiem czasu takowe się ujawnią.

Z pierdół, to razi trochę szarpanie animacji podczas scenek i niektórych ujęciach kamery podczas oglądanie powtórek, grafika też wtedy lekko obniża swój poziom. Ale tak jak mówię, są to pierdoły i mało który fan piłki kopanej będzie zwracał na to uwagę ;)

Do jednego się przyczepię- główki w FIFA 10 są bajerancką bronią. Nie pisz 'wreszcie' bo to, że nie strzelałeś to wina tylko i wyłącznie Twoja.

Ta - jasne i ile razy bylo tak, ze podbiegales do za(pipi)istej pilki, w dobrym momencie naciskales strzal, pasek byl ledwo co naladowany, a zawodnik zachowywal sie jak obronca - jakby chcial wybic pilke poza bramke. Ja mam takie samo zdanie - kompletnie nie rozumialem glowek w FIFA 10, raz mozna strzelic stojac do pilki tylem, a raz na 10 prostych strzalow nie trafisz nawet w bramke.

Szczegolnie przy rzutach roznych to widac-krotki slupek i pilka przewaznie po strzale mija dlugi slupek o pare metrow (a no i nie zapominajmy, ze na obu konsolach strzaly z glowki bardzo sie roznily - przynajmniej na moje oko na PS3 strzelic z bani jest o wiele latwiej...)

Edytowane przez easye

Opublikowano

W Fifa 10 gra głową była z(pipi)ama. Tak sądzę.

Opublikowano

Na X-ie nie grałem, mówię od razu. Na PS3 są dobrze rozwiązane. Nie trzeba machać analogiem, wystarczy wychylić delikatnie. Na rożne trzeba mieć sposób, ale strzelić z krótkiego rogu się da, bo tak już robiłem :) Szczególnie Man City z Lescottem albo Adebayorem, którzy fajnie wychodzą na krótki słupek.

A z wrzutek strzelam mnóstwo bramek, Wy w złym momencie wrzucacie, założę się :D

Opublikowano

Popieram Błażeja, jeśli chodzi o główki. Właśnie mi władował takie dwie bramki. Mnie również się czasami zdarza tak strzelić.

Opublikowano

No nie wiem, ja tam wysnułem taką tezę nie tylko ze swoich doświadczeń, lecz również zauważył to każdy znajomy grający u mnie podczas "browarkowo-growych" posiedzeń (każdy był jeszcze trzeźwy jakby co) :D Wszyscy równo kur.wowali, gdy zmarnowana została tak któraś z rzędu sytuacja podbramkowa. Chodzi o wer. na X-a jak to ma jakieś znaczenie :thumbsup:

Opublikowano
  W dniu 2.05.2010 o 18:11, Michał102 napisał(a):

No nie wiem, ja tam wysnułem taką tezę nie tylko ze swoich doświadczeń, lecz również zauważył to każdy znajomy grający u mnie podczas "browarkowo-growych" posiedzeń (każdy był jeszcze trzeźwy jakby co) :D Wszyscy równo kur.wowali, gdy zmarnowana została tak któraś z rzędu sytuacja podbramkowa. Chodzi o wer. na X-a jak to ma jakieś znaczenie :thumbsup:

Nom dokladnie to samo mialem - gramy zawsze z kumplami 2 na 2, idealna wrzutka prosto na glowe a taki Adebayor np wali 5m nad bramka. Z rogu to juz w ogole, jak wpadala jakas bramka to po jakims tanim rykoszecie, z glowki to moze jedna na 50 rogow.

Opublikowano

ano - ja dochodze caly czas do polfinalu, cwiercfinalu. Uparlem sie, ze wygram Polska i druzyny nie zmieniam.

Raz doszedlem z nia do wielkiego finalu, ale dostalem z Argentyna 5:4 <_<

Swietnie, ze podczas meczow grupowych czesto podaja wyniki z pozostalych spotkan. MEGA.

Opublikowano

Czy ktokolwiek z was zremisował 0 - 0? Ja na 50 rozegranych meczy ani razu (online).

W tej grze pada za dużo goli.

Opublikowano

Trzeba zaczac od tego, ze ani jednego meczu nie rozegralem z kims, kto by gral defensywnie, np na 5 obroncow i 2 cofnetych pomocnikow. Wszyscy raczej graja ofensywnie, co mi sie podoba, ale fakt mecze 1:1 zdarzaja sie mi rzadko.

Opublikowano

Ja online nie grałem ale mam za sobą też koło 50 meczów z konsolą i nie przypominam sobie by padł remis 0-0. Osobiście podoba mi się to że pada dużo goli dzięki temu gra jest bardziej widowiskowa.

Po wielkich zachwytach na początku znalazłem dwie spore wady tej gry :/

- nie można symulować meczy, każdy trzeba rozegrać, towarzyskich meczów nie chce mi się grać a jest to konieczne a biorąc pod uwagę długość połowy taki mecz zabiera mi około 10 minut czasu.

- kiepskie losowanie grup, gra nie uwzględnia podziału na koszyki w eliminacjach, żeby wyglądały realnie trzeba je ręcznie ustawić.

Opublikowano

Cieszy jeszcze znacznie podkręcone tępo gry przy zamieszaniu w okolicach pola karnego. Dodatkowo mamy bardzo dobrą kontrolę nad tym co się dzieje i łatwiej huknąć z za pola karnego.

Opublikowano

Gra z konsolą nie cieszy bo ta gra bardzo słabo, wg mnie gorzej niż w 10

Edytowane przez Orson

Opublikowano

ja od dawna w FIFE juz w ogole nie gram offline - chyba ze z kumplem przy piwie. :thumbsup:

Opublikowano

zna ktos stronę na której byłaby wytłumaczona custom tactics (jak poszczególne suwaki rzutują na poszczególone elementy gry)? Chodzi mi o język polski.

Opublikowano
  W dniu 3.05.2010 o 08:58, easye napisał(a):

Swietnie, ze podczas meczow grupowych czesto podaja wyniki z pozostalych spotkan. MEGA.

Ale nareszcie podczas meczów poza grupą są emocje że trzeba te całe schodki od nowa zaczynać :P

Opublikowano

A nie wiem, ale to chyba nie problem, skoro i tak ktos rozpisze drabinke na forum : )

Dzisiaj majac dosyc polskiej reprezentacji (ciagle zatrzymuje sie na cwierc/polfinale) zagralem lepsza jedenastka-MS od razu zdobyte, ale czy tylko ja mam wrazenie, ze czesto 5* zespolem gra sie trudniej przeciw 3,5-4* niz zespolom rownym ? :teehee: