Skocz do zawartości

FIFA World Cup 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzieki Bogu, w przeciwienstwie do PES'a w FIFE osoba biegajaca jedynie z wduszonym sprintem nie obiegnie Ci calej obrony skrzydlem, chyba ze grasz druzyna 2gwiazdkowa przeciwko 5*...

No i dla mnie w nowej FIFIE akurat random jest wyeliminowany do minimum - nie wiem ile grales w FIFE 10, ale chyba tez nie za wiele.

Nigdy nikomu nie przypasujesz w 100% - utrudnione strzelanie bylo w FIFA 10 - i wtedy polowa narzekala na zbyt przypakowanych bramkarzy.

Edytowane przez easye
Gość Orson
Opublikowano (edytowane)

Nie no, chodziło mi o to, że generalnie nie powinno być randomu a jeśli już ma być to minimalny. Nie twierdzę, że WC jest nim przepełniona. Powyższa formułka to był taki przepis na idealną piłkę

Edytowane przez Orson
Opublikowano

Na allegro jest pare sztuk w wersji na X360 3xA w foli za stówkę, więc radzę się spieszyc. Ja swoją już wziąłem i niedługo zrobie ze Sri Lanki mistrza świata :].

Opublikowano

CYC na 4 chlopa rzadzi - "nie podam ci bo stracisz i mi rating spadnie" :lol:

haha - od razu mi sie skojarzylo

:teehee:

Haha dokladnie tam wygladaly nasze mecze Polska na kwalifikacjach "Kur#@$@ podaaaaj ja pie$#@$@ czemu nie podajesz tylko stoisz na ochlapach" :lol: Piekna sprawa. Szkoda, ze "wirtualny" menedzer jest glupi, wiec na bramce gra Kowalewski, a na obronie Wawrzyniak i Rzezniczak :nuke: Ale i tak jazda jest przednia na najwyzszym poziomie trudnosci :wub:

Opublikowano

pogralem dzisiaj 3 mecze z easye i wiem ze sie mylilem co do tej pilki jak sie gra naprawde z wymagajacym przeciwnikiem jest bardzo ciezko dostac sie pod bramke i miec 100 % okazje na strzelenie bramki. w jednym meczu po pierwszej polowie oddalismy zaledwie po 1 strzale wiec jak ktos opanuje obrone i jego przeciwnik tez to wyniki moga padac 1-0 2-0 albo 0-0 ale jak ktos idzie na wymiane ciosow to wyniki moga siegac po 3-3 4-4:) fifa 2010 world cup nie jest arkadowa gra. dzieki EASYE do nastepych meczy:) pozdrawiam

Opublikowano

dzieki, ze to napisales ! :thumbsup:

Jasne - przy wymianie cisow mielismy wyniki 3:2 - 4:2(w tym 4strzelona w 90 minucie), ale sam przyznasz, ze duzo przypadkowosci i mega duzo bledow bylo z 1 jak i 2giej strony - gralismy i tak na luzie pieprzac przez Headsety, pewnie gdybysmy byli na maksa skupieni, wyniki bylyby 2 razy mniejsze.

Polecam Orson tez pograc z jakims polakiem - chociaz w Rankingu tez sie zdarzaja wymagajacy gracze.

No chyba, ze cale narzekanie na zbyt duza ilosc bramek i arkejd wynka, z tego, ze to Ty je non stop tracisz... :whistling:

Opublikowano (edytowane)

Z checial bym pykna-jak za starych czasow ligowych, ale niestety - Online poki co dostepny tylko na PS3 <_< .

Lagow brak !! :thumbsup:

Edytowane przez easye
Opublikowano

Pięknie działa online, tylko w jednym meczu mi lagowało. Ale gra jest zupełnie inna niż w single - szybsza, trudniejsza w obronie szczególnie. Ale pucharek dla Polski już zdobyłem jako 49:) (E Viva Espana, kapitalny zespół - w każdym meczu przynajmniej 3 gole, Torres skończył Mundial z 15, a Villa z 11 golami!)

Opublikowano

Ja zdobylem dopiero 2 puchary, ale przez to, ze za kazdym razem gram Polska i dochodze czesto do polfinalu/finalu, a podrodze autuje takie zespoly wlasnie jak Anglia/Francja/Hiszpania/Niemcy moje miejsce w rankoingu WC jest calkiem wysoko - nie wiem chyba 200tny bylem.

Tak czy siak, najbardziej mi zawsze szkoda finalow - ostatni przegralem sromotnie Wlochami, ale Polacy niestety w finale juz nie istnieli ; /

Opublikowano (edytowane)

Mam Fifke od kilku dni, gram głównie online, ale nie tak długo by rozważać o szczegółach co i jak, niemniej gra jest lepsza od Fify 10, poprawiona grafika, fajne murawy :P.

Niestety ciężko Polską wygrać mistrzostwa online, raz byłem w półfinale i przegrałem. Ale wykopałem też troche zespołów 5gwiazdkowcyh więc może nie jestem aż taki cienki :P

Online działa mi bardzo dobrze, w Fifie 10 częściej zdarzały się lagi a łącze mam dobre. Niestety ilu jest quiterów to już plaga po prostu :/

Kto chce pograć na PS3 zapraszam mój ID: WojtinhoFCJ

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nie wiem jakim cudem, ale w jednym z meczy gra jakby sie zafreezowala, nie bylo nawet tego koleczka z loadingiem (wiecie jak ktos quituje) , po czym pojawil sie komunikat ze polaczenie zostalo zerwane i zaliczylo mi DNF. LOLs.

Ogolnie gra sie b. dobrze, co bym wyeliminowal to ten p...ony pressing przez cala dlugosc meczu. Oczywiscie idzie sobie z tym poradzic, no ale gdyby to wyeliminowali to przepasc miedzy noobami a doswiadczonymi graczami znacznie by sie powiekszyla.

Gość Orson
Opublikowano

Mi tez się tak zdarzyło.

Tylko, że mi zaliczyło porażkę: / (a renmisowałem w półfinale)

Fakt, ten presing to jakaś paranoja. Można cały mecz biegać z wciśniętym sprintem - piłkarzom schodzi nie więcej jak 30 % staminy.

I powiem obiektywnie- mimo iż jestem w tę piłkę tragicznie słaby - do wad zaliczyłbym jeszcze zbyt szybkie tępo (troszkę śmierdzi hokejem) oraz zbyt łatwo strzela się tu gole (jasne- dobra defensywa i da się bronić, ale jeśli przypomnicie sobie takiego PES 'a 5). Tak to...piłka niemal idealna.

A idzie mi tak słabo bo....przez lata (13 lat!) grałem namiętnie w PES'a. Grałem na strzałkach. World Cup jest pierwszą piłką w którą cioram na analogu. Nie ma meczu w którym nie wykonałbym jakiegoś dzikiego zagrania. Z doświadczonym graczem owocuje to stratą gola...cóż, musze się przyzwyczaić bo granie na krzyżaku , gdy futbol wszedł w fazę dryblingu 360, mija się zupełnie z celem....

Aha- jeszcze jedno. Ustawienia. Raz- brakuje mi bym online ustawił sobie indywidualne krycie. W PES 6 online mogłem tak czynić i jakoś tragicznie długo się nie czekało na rozpoczecie meczu. Druga sprawa to custom tactics. Nie bardzo ją rozumię a przynajmniej nie do końca.

W PES sprawy taktyczne są dużooo lepiej rozwiązane.

Np grałem sobie mecz Polską. Na lewym skrzydle mam Obraniaka. Dałem mu strzałkę w ataku "w prawo"- czyli miałby zbiegać do środka pola. Obserwowałem go bacznie podczas meczu. Zbiegł dwa razy. Nie kapuję.

Opublikowano (edytowane)

Nie wyobrazam sobie grania na krzyzaku w FIFE. Zapros mnie do znajomych, moze kiedys popykamy razem. Grajac z Polakiem najlepiej chwycisz jak grac w FIFE by nie dac sobie strzelic bramek. Moje wczorajsze wyniki z Wotasem to potwierdzaja:

0:1

3:1 (ale bramka tez juz na dowidzenia)

Jezeli nie odpowiada Ci tempo meczu - zmien je. W FIFA 10 mozna bylo je zmienic grajac online, tutaj nie sprawdzalem.

Wojtass - dzieki za mecze, szukalem dla siebie druzyny turniejowej, zreszta najsmieszniejsze jest to, ze bylem pewny, ze gram Remi :teehee:

:thumbsup:

Edytowane przez easye
Opublikowano

Nie wyobrazam sobie grania na krzyzaku w FIFE. Zapros mnie do znajomych, moze kiedys popykamy razem. Grajac z Polakiem najlepiej chwycisz jak grac w FIFE by nie dac sobie strzelic bramek. Moje wczorajsze wyniki z Wotasem to potwierdzaja:

Jezeli nie odpowiada Ci tempo meczu - zmien je. W FIFA 10 mozna bylo je zmienic grajac online, tutaj nie sprawdzalem.

Wojtass - dzieki za mecze, szukalem dla siebie druzyny turniejowej, zreszta najsmieszniejsze jest to, ze bylem pewny, ze gram Remi :teehee:

:thumbsup:

Dobre mecze dobry z Ciebie gracz, a na Anglie zawsze możesz liczyć;]

Opublikowano

Sprawdzone dzisiaj pare razy - mecze head to head, ranking - ludzie wychodza i nie mam zaliczonych meczy.

Traktuje to jak blad gry i nie interesuje mnie, ze komus tam na PS3 zalicza - widac jednym zalicza, innym nie - mega wqrw.

Opublikowano

Sprawdzone dzisiaj pare razy - mecze head to head, ranking - ludzie wychodza i nie mam zaliczonych meczy.

Traktuje to jak blad gry i nie interesuje mnie, ze komus tam na PS3 zalicza - widac jednym zalicza, innym nie - mega wqrw.

A w której już Dywizji jesteś? :P

Opublikowano

Nie wiem - w 9tej ? na samym poczatku, a to ma jakies znaczenie ?

Ba wlasnie jestem na stronie eafootbalworld - wygralem przed sec kolejne mistrzostwa Polska - w grze mi zaliczylo - wynik 4:1 dla Polski, ale w historii meczow nie mam go, bo przeciwnik wyszedl na 2 minuty przed koncem meczu - mam jedynie droge do finalow:

12 May 2010 22:48 POLAND 4 - 2 FRANCE fabi_9

12 May 2010 22:25 POLAND 4 - 1 BRAZIL cuahutemoc-10

12 May 2010 22:03 POLAND 2 - 1 ENGLAND YorMUM