Skocz do zawartości

Mass Effect 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak jak pisałem wcześniej : single player dla wszystkich 14.02, multi - 14.02 dla osób które kupiły bf'a, reszta gra 17.02

Edit: W ramach ciekawostki:

[media='']

[/media]

Edytowane przez Timmy
  • Plusik 1
Opublikowano

demo przeciętne, sorry ale gdyby zmienić nazwę gry, postacie i świetną muzykę to wiele osób napisałoby że to jakiś średniak.

Tragiczna animacja postaci, która wygląda sztucznie jak gry z początku generacji, zobaczcie jak na początku pierwszej misji biega Anderson czy inne postacie xD mimika twarzy podczas cut-scenek stoi w miejscu me2, dzisiaj to jest tylko poprawnie, w dodatku twarze w znaczącej większości wyglądają plastikowo i świecą jakby je ktoś potraktował woskiem. Ten poziom szokował w me1 kilka lat temu, w me2 było bardzo dobrze ale dzisiaj to już razi co pewnie jest winą UE3.

Grafika w demie to bez kitu poziom vanquish, nawet design miasta podobny z tym że mocno przesadzili z kontrastem w grze w ciemnych miejscach za ciemno, w jasnych za jasno.

Rozgrywka poszła jeszcze bardziej w stronę GoW, fikołki/cover system itd. strzela się lepiej niż w me2 co cieszy ale dalej jest daleko żeby pisać że system walki ME daje radę...jest słaby ale to takie tło do fabuły, muzyki i świata gry.

Muzyka za to miażdży jak zawsze.

Może demo to wczesny build, może wybrali słabe dwie misje, zobaczymy, bo technicznie i wizualnie Bioware stoi w miejscu.

Gość DonSterydo
Opublikowano

ME3 ma w końcu więcej elementów RPG czy nie? Są jakieś jasne statystyki broni i upgradey? Wróciły może różne rodzaje amunicji?

Opublikowano (edytowane)

ME3 ma w końcu więcej elementów RPG czy nie? Są jakieś jasne statystyki broni i upgradey? Wróciły może różne rodzaje amunicji?

Ta gra poszla calkowicie w strone akcji. Nawet przed rozpoczeciem dema pytaja nas czy chcemy grac w tryb Action (wybiera za nas dialogi), Story (latwa walka) czy RPG (trudniejsze strzelanie i wybieramy dialogi) takze nie licz juz w tej serii na rozwijanie cech rpg ;).

Edytowane przez Bansai
Opublikowano

W stosunku do ME3 obawiam sie o jedna rzecz. Nie o fabule, zakonczenie, itd, ale o dlugosc gry. Strasznie gryzie mnie to, ze z racji, ze skupili sie na tym by wiele akcji bylo filmowych itd, to gra moze ucierpiec przy tym na dlugosci. Sa jakies przeslanki gdzies ile gra zajmuje i jak ma sie to w stosunku do ME2?

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie to absolutny must have ! Wkurza mnie juz wasze pieprzenie o elementy RPG. Czy w dwojce bylo ich wiecej ? NIE, a wszyscy gra sie zachwycali.Wystarczy wybrac tryb RPG i będziecie czuli sie jak w domu, a to, ze na ekranie dzieje sie wiecej, to dla mnie duzy plus !

No ale nagle w poprzednich czesciach nie bylo cover systemu, no i nagle ME porownywany jest do gearsow, bo mozna zrobic przewrot w przod. Pffffffff... Pewnie w FIFE tez nie gracie, bo mozna ustawic sterowanie na 2 przyciski ?

Calakuje Skyrim i czekam na ME, bo to jedna z najbardziej wciagajacych gier tej generacji !

Edytowane przez easye
Gość Orzeszek87
Opublikowano

ja jestem tak zgrzany na me3 że mimo iż jest luty i gra jeszcze nie wyszła, to już wiem że to będzie goty 2012, 10/10, 5 gwiazdek, kciuki w górę, twoja stara poleca i najlepsza gra serii. po demie widze poprawki wzgledem dwójki co mnie za(pipi)iście cieszy, oby tez inaczej rozwiązali upierdliwe skanowanie planet, albo je woogle wywalili

Opublikowano

Fakt, skanowanie planet GTFO. Akurat w serii ME ani Mako ani skanowanie planet mi nie przypadlo do gustu.

Jezeli ME3 nie zawiedzie to raczej bedzie u mnie gra roku. Raczej, bo jeszcze jest Bioshock Infinite. Ale zobaczymy. Trzeba wziac w tym calym hypie na uwage fakt, ze kvrewsko trudno jest zakonczyc trylogie.

Gość Orzeszek87
Opublikowano (edytowane)

mako z jedynki jeszcze ujdzie, ale skanowanie to było szczyt głupoty, nudne do bólu i jeszcze byłem skazany na skanowanie żeby odkrywac misje poboczne i zdobywac surowce na badania naukowe bez których ani rusz. trudno zrobić zakończenie trylogii? pff moim zdanie najtrudniej zrobić 2 część by powiązać pierwszą i ostatnią cześć, w logiczną całość, jak sie pisze scenariusz do trylogii zazwyczaj zaczyna się od początku i końca a potem środek :)

Edytowane przez Orzeszek87
Gość DonSterydo
Opublikowano

Różne rodzaje amunicji były już w ME2, lecz uproszczone swoją drogą. :)

Jakoś tego nie pamiętam. Wiem, że ME było i się przełączało amunicję w zależności od przeciwników z jakimi się w danej chwili walczyło.

Gość Orzeszek87
Opublikowano

Różne rodzaje amunicji były już w ME2, lecz uproszczone swoją drogą. :)

Jakoś tego nie pamiętam. Wiem, że ME było i się przełączało amunicję w zależności od przeciwników z jakimi się w danej chwili walczyło.

to było w formie umiejętności, była amunicja zapalajaca, obalająca itd działała na okreslony czas, jak się wymaksowało ją to juz była na stałe albo dla wszytskich sojuszników albo dla siebie z większym dmg

Gość Orzeszek87
Opublikowano

i chyba tak będzie me3 jak w me1 przeszedłem demo z taką erekcją w majtach że cała krew z mózgu z płynęła do krocza i nie wszytsko zarejestrowałem, a pamiętam że jakieś pierdoły do broni zebrałem.