Opublikowano 8 kwietnia 201114 l Porządnie wykonanym modelem Normandii bym nie pogardził. Marzy mi się taka kolekcjonerka za np. 600zł ze szczegółowo wykonanym metalowym modelem na odpowiedniej podstawce.
Opublikowano 8 kwietnia 201114 l Ja stawiam na Normandie Na tym skanie to jest Ashley ? Tak to Ashley Ja się cieszę najbardziej z powrotu Liary do drużyny Edytowane 8 kwietnia 201114 l przez MYSZa7
Opublikowano 8 kwietnia 201114 l Huskowa odmiana Batarian? Edytowane 9 kwietnia 201114 l przez MYSZa7
Opublikowano 11 kwietnia 201114 l Wszystkie scany z nowego Gameinformera: http://gamingeverything.com/?p=3178 (Na ppe jest tylko część)
Opublikowano 12 kwietnia 201114 l Dlaczego w kazdej czesci ME Liara ma inna twarz Co? Przecież wygląda identycznie jak w drugiej części.
Opublikowano 12 kwietnia 201114 l Księżyc? Raczej nie stacje L4 i L5, bo Ziemia za blisko. http://gamingeverything.com/?p=3178&pid=1133 Wolał bym Mars, ale nie ma co narzekać
Opublikowano 20 kwietnia 201113 l Z polygamii - powód, dla którego Cerberus ściga Sheparda poznamy na początku gry, - jednostki Cerberusa to zarówno ciężkie, opancerzone mechy jak i szybcy przeciwnicy "w stylu ninja", - Żniwiarze będą mieć różne rozmiary, od 500-600 metrów do dwóch kilometrów, - teraz Shepard będzie mógł rzucać się w poszukiwaniu osłon. Dostanie także sporo nowych ciosów wręcz. Pojawi się nowa klasa, "Heavy Melee", która będzie właśnie na nich oparta, - Inżynierowie będą mogli budować wieżyczki obronne, - pojawi się więcej możliwości rozwoju broni, jak i więcej przedmiotów do zbierania, - kosmiczne bitwy są możliwe, ale jeszcze niepotwierdzone, - odwiedzimy Londyn, Nowy Jork, Mars, księżyc świata Krogan oraz planetę Salarian. Lista nie jest jeszcze zamknięta, - przeciwników będzie można "okaleczać" - odstrzeliwać im ramiona, znajdywać słabe punkty i tak dalej. To było już w poprzedniej części, rozumiem, że tu zostanie rozbudowane, - walka ma być jeszcze bardziej dynamiczna. Rozgrywka jest podobno o 15 procent szybsza niż w poprzedniej części, - nie pojawią się pojazdy naziemne znane z poprzednich części, co nie znaczy, że nie będzie ich w ogóle.
Opublikowano 20 kwietnia 201113 l Info z Poly cieszy... Tylko tego Nowego Jorku mogli by sobie odpuścić, s-f czy nie s-f, NY już się przejadło. Co do powodów kierujących Cerberusem - znając BioWare to dowiemy się tego na długo przed premierą, Bio potrafi zwiastunami spieprzyć połowę zabawy. Edytowane 20 kwietnia 201113 l przez Cethu
Opublikowano 20 kwietnia 201113 l No możliwe. Boję się jednak, że będzie to NY jak w Crysis 2 plus kilka budynków w stylistyce ME. Mogli sobie pozwolić na wymyślenie nowego miasta, np jakiegoś na pustyni albo na morzu. Przecież Ziemia jest przeludniona (10 mld jeśli dobrze pamiętam) i na pewno powstały nowe aglomeracje. A tak, mamy standard w kanonie "obcy atakują ziemię" i niezmienny zestaw najbardziej znanych miast... niech jeszcze Paryż dorzucą.
Opublikowano 20 kwietnia 201113 l Biorąc pod uwagę ,że przecież całość hula wciąż na tym samym engine ( wersja na PS3 oparta na niby nowym jakoś nie wyglada inaczej od tej na 360) to Nowy Jork będzie się składał z kilku hal połączonych korytarzami.
Opublikowano 20 kwietnia 201113 l Wersja na PS3 hasa na tym samym silniku po małym liftingu. No ale uwaga słuszna, widoki to pewnie będą za barierką/szybą Co nie zmienia faktu, że mogli ziemię pokazać z innej perspektywy (no i może pokażą, wszystkich lokacji jeszcze nie znamy).
Opublikowano 20 kwietnia 201113 l Biorąc pod uwagę ,że przecież całość hula wciąż na tym samym engine ( wersja na PS3 oparta na niby nowym jakoś nie wyglada inaczej od tej na 360) to Nowy Jork będzie się składał z kilku hal połączonych korytarzami. Nie wiem dokładnie co masz na myśli. Bo chyba nie spodziewałeś się, że konwersja ME2 na ps3 będzie wzbogacona o wielkie połacie terenowe? Możliwości nowego silnika zobaczymy dopiero przy ME3, ME2 PS3 było tylko jego testem, gdzie wykorzystano przecież już gotowe modele 3D i tekstury. Po za tym, urok lokacji ME2 to przecież nie tylko to co na korytarzach ale również przepiękne krajobrazy.
Opublikowano 20 kwietnia 201113 l Krajobrazy akurat były w ME2 bardzo różne, i genialne, ostre i z pomysłem (cytadela, Kasumi) jak i takie rozmazane szpety jak w Overlord.
Opublikowano 22 kwietnia 201113 l Nowe informacje,które przyniósł PSM3 i oraz belgijski CHIEF. fabuła gry ma być bardziej zbliżona do stylu Mass Effect 1 – ponownie będziemy odkrywać kolejne elementy układanki; odwiedzimy jeszcze planetę Rannoch – ojczyznę quarian, będącą aktualnie pod kontrolą gethów; Ashley/Kaidan uzyska status Widma zmiany w Normandii nie dotyczyły EDI – powróci ona wraz z Jokerem w Mass Effect 3 w grze pojawi się również Jack – z odmienionym wyglądem i dojrzalszym charakterem. Potwierdzono także obecność Tali’Zorah; Żniwiarze będą w stanie tworzyć nowe rasy, będące pomieszaniem innych. Jedna z nich nazywa się „Cannibal” (Ludożerca) i jest hybrydą batarian, ludzi i właśnie Żniwiarzy. Podczas walki dla regeneracji zdrowia będzie się żywił innymi gatunkami; niektórzy bossowie będą nie do pokonania za pomocą standardowej broni. Trzeba będzie ich zwabić w pułapkę; prawdopodobnie powróci prom zrzutowy Kodiak; jedna z umiejętności dotyczących walki wręcz nazywa się „Lighting Up” – pozwala ona podpalić przeciwnika z bliskiej odległości za pomocą omni-klucza; personalizacja wyglądu Sheparda (ubrań, pancerza) ulegnie rozbudowie. Jednakże nie będzie można zmienić wyglądu twarzy postaci importowanej z Mass Effect 2. kolejnym potwierdzonym miejscem odwiedzin Sheparda i jego ekipy jest Palaven – ojczysta planeta turian; na czele osób ścigających komandora na polecenie Cerberusa będzie Kai Leng – jeden z bohaterów książki Mass Effect: Odwet; James Sanders będzie miał muskularną sylwetkę. Jak napisano w artykule „wygląda na gracza w futbol będącego na diecie ze sterydów”; poziom trudności „normalny” w ME3 odpowiada „weteranowi” z ME2; Mass Effect 3 to nie ostatnia gra w tym uniwersum, ale na pewno zwieńczenie przygód komandora Sheparda. Oraz prawdopodobny wygląd Normandii w ME 3. Nowa kolorystyka oraz symbole Przymierza. źródło Edytowane 26 kwietnia 201113 l przez MYSZa7
Opublikowano 23 kwietnia 201113 l Okey, niszczą mnie te piękne informacje. Zbliża się E3, więc pewnie zobaczycie jakiś świetny gameplay lub trailer... Zobaczycie, bo ja od teraz daję sobie absolutny ban na wszelkie informacje z ME3 w tle. Składam preordera i niech się dzieje co chce.
Opublikowano 23 kwietnia 201113 l Ja na pewno po E3 olewam wszelkie trailery od Bioware. Chcę sobie zrobić niespodziankę. Gra zapowiada się wyśmienicie i nie potrzebuje większego hype'u.
Opublikowano 23 kwietnia 201113 l Normandia stoi na podstawce! Czyżby dodatek do kolekcjonerki :D Oby, oby! +2 screeny od gameinformera http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2011/04/20/exclusive55_5f00_mass55_5f00_effect55_5f00_355_5f00_screens55.aspx
Opublikowano 23 kwietnia 201113 l Przed premierą koniecznie przeczytajcie sobie Odwet. Książka przybliży wam postać Kai Lenga oraz wyjaśni w pewien sposób możliwość pojawienia się Andersona w naszej drużynie w ME3. http://www.youtube.com/watch?v=DHseWNr7iKk Edytowane 23 kwietnia 201113 l przez MYSZa7
Opublikowano 26 kwietnia 201113 l Heavy Meele w ME3? Biorę z miejsca. Czuję, że będzie to moja druga ulubiona klasa zaraz obok Adepta. Lubię popadać w ekstrema
Opublikowano 26 kwietnia 201113 l Heavy Meele w ME3? Biorę z miejsca. Czuję, że będzie to moja druga ulubiona klasa zaraz obok Adepta. Lubię popadać w ekstrema Z tego co wiem Heavy Melee ma być skillem, niestety.
Opublikowano 26 kwietnia 201113 l Heavy Melee jest klasą nie skillem. http://www.joystiq.com/2011/04/21/mass-effect-3-introduces-new-heavy-melee-class-screens-show-she/