Juventusek 3 Opublikowano 24 grudnia 2011 Opublikowano 24 grudnia 2011 no tak ale Ultima Wpn + Omnislash to jest już jakas różnica w HP + to ze gdy już jestem na 3 dysku to po co mi pakować w materie, walka z Emkiem i Rubim to nie łątwe zadania ale nie mógłbym do nich wyskoczyć w Apocalipsie... PS. Ultima Wpn wyglada kozacko Cytuj
Mace 170 Opublikowano 24 grudnia 2011 Opublikowano 24 grudnia 2011 e tam, ja tam zawsze emeralda i ruby rozwalalem z apocalypse, ale to tylko ja. wole 150000ap do takiego kotor niz 50000 . no ale co kto lubi. ech, zaniedlugo koncze ff7:cc. chyba zaraz po tym lub w jakims najblizszym czasie odpale sobie ff7 . Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 15 kwietnia 2012 Opublikowano 15 kwietnia 2012 Tak się zastanawiam, czy tylko ja tak mam, że dla mnie ta gra ma w sobie coś takiego innego w sobie. W jakiś dziwny sposób wystarczy, że posłucham sobie jakiejś kompozycji z soundtracka i od razu chce się w to grać lub przynajmniej porozmyślać nad samą grą. Nie wiem czy to jakiś sentyment z dzieciństwa, ale z żadną inną grą tak nie mam. Pewnie wg większości z was trochę pedałkuje, ale coś jednak musi w tym być. Chciałbym się dowiedzieć czy nie jestem z takim uczuciem sam? Dla mnie w tej grze wszystko jest maksymalnie dopracowane, grafika nawet teraz dla mnie jest genialna i co może wydać się durne niektóre cienkie graficznie gry z aktualnych current genów wydaja mi się brzydsze od FF7... To pewnie fanbojstwo, ale skądś się to fanbojstwo musiało wziąć. Grałem w te grę jako dzieciak, grałem dalej jako młodzieniec i grałem nawet niedawno, czar nie znikł... Prawdopodobnie już nigdy czegoś takiego nie doświadczę w swojej karierze gracza, a szkoda... Cytuj
Strife 228 Opublikowano 15 kwietnia 2012 Opublikowano 15 kwietnia 2012 Ja mam tak z paroma grami, Monkey Island, Star Ocean 1, Breath of Fire 3, FF6, FF7, Suikoden 2, Vandal Hearts 1, Tales of... tutaj można dać większość tytułów z tej serii. Najbardziej boli że teraz nie robią gier w takiej formule jak w latach ich świetności , za czasów snes'a czy psx'a. Brakuje nowego Suikodena, Breath of Fire na duże konsole i wielu innych. Na obecną generację najbliżej wszystkich starszych jRpg'ów jest Vesperia, kupa rzeczy do znalezienia odblokowania, mini gry, side questy na każdym kroku, "normalna mapa świata" w starym dobrym stylu. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 15 kwietnia 2012 Opublikowano 15 kwietnia 2012 a nie czasem Lost Odyssey jest bliższe starej szkole jrpg? JA mam to samo z FFVII - bezsprzecznie gra wszech czasów dla mnie - najprzyjemniejszy system z finali, cudowny klimat, historia, najfajniejsze mini gierki i dodatki z wszystkich części serii. Cytuj
RoL 561 Opublikowano 15 kwietnia 2012 Opublikowano 15 kwietnia 2012 a nie czasem Lost Odyssey jest bliższe starej szkole jrpg? Lost Odyssey jest bardziej fajnalowy, niz FF XII i XIII. Jak dla mnie, najlepsza gra jRPG na X360 (z tym, ze nie gralem w Vesperie). Cytuj
Strife 228 Opublikowano 15 kwietnia 2012 Opublikowano 15 kwietnia 2012 To nadrób zaległości, Lost Odyssey to kawał świetnego jRpg'a, w końcu zrobił go tatuś finala, dla mnie to drugi najlepszy jRpg po Vesperi. Zagrałbym jeszcze w Xenoblade'a i Last Story, ale nie mam dostępu do wii wiec raczej obejdę się smakiem. FFVII muszę sobie odświeżyć jak dorwę psp, ostatnio potaniało trochę to może się skusze, bo poprzedniczka umarła śmiercią tragiczną. Cytuj
Debeef 0 Opublikowano 15 kwietnia 2012 Opublikowano 15 kwietnia 2012 jakis czas temu była fajna promocja na psn na finale...teraz znów po 36 zł Cytuj
Gość trenth Opublikowano 22 kwietnia 2012 Opublikowano 22 kwietnia 2012 jakis czas temu była fajna promocja na psn na finale...teraz znów po 36 zł Była i skorzystałem. Niestety na PS3 nie da się za bardzo grać, jak dostanę w swoje łapki psp to ogarnę i wrócę do gry :] Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 21 maja 2012 Opublikowano 21 maja 2012 (edytowane) Czy byłby ktoś w stanie wymienić wszystkie rzeczy, które można zrobić w FF7? : > dla przykładu ja już mam: - Wszystkie kolory chocobo w tym złotego, wszystkie klasa S - Większość materii, (chcę zdobyć wszystkie) - Wszystkimi postaciami limit 4 (to znaczy tylko cida brakuje, ale to chwilka : ) - Kupa gp w gold saucer (chcę mieć max czyli 10k ) - Kupa kasy w plecaku, większość itemów, wszystkie staram się mieć po 99, czyli max - Mam zamiar expić na magic potach, aż mi zbrzydnie, na razie mam 80lvl cloudem i zabrakło eliksirów - mam zamiar zrobić buga z eliksirem w mroźnej krainie (mam nadzieję, że jeszzce mogę tego buga robić) - Materie ofc, przy okazji wszystkie na master też się expią - Może kiedyś w przyszłośći bym spróbował wszystkimi postaciami wbić max staty (morfująć source) - A,, no i jeszcze nie pokonałem weaponów :< Co jeszcze można w tej grze robić? : p Edytowane 21 maja 2012 przez QstomPL Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 21 maja 2012 Opublikowano 21 maja 2012 -Lucky 7 zaliczyć(zgogluj) -materie no to wiadomka, z poradnika sobie najlepiej skorzystać, bo pare jest ukrytych.(wszystkie enemy skille też możesz poszukać, jak nie masz) i to chyba już wszystko Możesz sobie pomasterować minigierki w GS elixiry łatwo zdublować materią W-Item(zgogluj). Wystarczy że masz 1 przedmiot i możesz w minute zrobić sobie 99 takich za free. Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 21 maja 2012 Opublikowano 21 maja 2012 (edytowane) Enemy skille mam wszystkie oprocz kilku, no i nie mam 3 najwazniejsyzch czyli aqualung, trine i... a może dwóch? : / P.S. Dzięki, gltich z w-item wydaje się kozacki : p Ale jakis taki zbyt prosty, na pewno jak grałem musiałem kiedyś zrezygnować z użycia itema i kliknąć "X" i jakoś nie zauważyłem duplikacji : p Edytowane 21 maja 2012 przez QstomPL Cytuj
Strife 228 Opublikowano 22 maja 2012 Opublikowano 22 maja 2012 To Trine'a już nie zdobędziesz, bo był tylko dostępny przy Bossie na pierwszej płycie, z tego co pamiętam wszystko inne możesz wymaksować. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 24 maja 2012 Opublikowano 24 maja 2012 No Trine jest jeszcze dostępny od ojca Yuffie, ale skoro Qstom napisał, że ma wszystkie limity z wyjątkiem Cida to znaczy, że już go pokonał i ma All Creation. Jest jeszcze jakiś pokemon w Gaea's Cliff który to rzuca, ale nie pamiętam czy można tam wrócić. Cytuj
RoL 561 Opublikowano 25 maja 2012 Opublikowano 25 maja 2012 Nie mozna. Tacy przeciwnicy sa tez na Battle Square, ale tam niestety nie da sie nauczyc zadnych technik. Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 Tak wiem, że już ich nie zdobędę :< Dlatego napisałem, że niestety nie mam najważniejszych ES : / Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 14 czerwca 2012 Opublikowano 14 czerwca 2012 Mam nadzieję, że nikogo nie urażę ogłaszając to, ale chciałbym się, powiedzmy, "pochwalić", że moja seria prowadzona z kolegą, let's play FF7 dobiegła właśnie końca : > Jest to prawdopodobnie jedyny polski let's play z tej gry doprowadzony do końca. https://www.youtube.com/user/NQprod <-- nasz kanał 17 czerwca jest pierwsza rocznica kanału i bardzo możliwe, że ruszamy z Crisis Core ; ) Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 21 czerwca 2012 Opublikowano 21 czerwca 2012 Krążą teraz plotki, że niedługo ma wyjść wersja na Steama z achievementami. Cytuj
Suavek 4 717 Opublikowano 21 czerwca 2012 Opublikowano 21 czerwca 2012 Plotka ze steamem była już wieki temu. Teraz zaś ktoś znalazł jakąś bzdurną stronkę, z której kopii można wyczytać o nowych "ficzerach". Tak jest to jednak opisane, że prędzej uznam to za fake. Nie pogardziłbym FF7 na Steam, ale coś takiego raczej na pewno nie będzie miało miejsca. Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 21 czerwca 2012 Opublikowano 21 czerwca 2012 Ja nie rozumiem czemu jak sony wydało FF7 na PSN, to czemu nie mogli tam wsadzić trofków? Takie skromne, a aż tak dużo by dało... Cytuj
lysyolec 0 Opublikowano 23 czerwca 2012 Opublikowano 23 czerwca 2012 hehe nie wiedzialem ze ktos jeszcze gra w ta gre, ja jestem tam gdzie marlena zamieszkała i matki (nie pamietam imienia), w grze rozumiem tak pół na pół xD Ale gra spoko Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 23 czerwca 2012 Opublikowano 23 czerwca 2012 Ta gra jest wieczna, do niej się często wraca : p I to jedna z niewielu gier, która potrafi coś takiego. Jesteś praktycznie na samym początku gry. To prawda, może być sporo fabularnych zagwozdek. Nawet po skończeniu gry, sporo rzeczy może być nie jasnych, dlatego, aż się chcę w tę grę grać jeszcze raz i potem jeszcze raz : p Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 23 czerwca 2012 Opublikowano 23 czerwca 2012 Jak rozumiesz pół na pół przez j.angielski to czemu nie ściągniesz sobie spolszczenia ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi