Blizzard* 9 Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Panowie, smutny dzień dziś nadszedł. Zostałem pokonany przez przeciwnika, który nie wyciągnął ani jednego potwora, ba. Nawet nie użył czaru ofensywnego. Po prostu mnie rozbroił z kart i to w momencie kiedy zostało mu 5 punktów życia. Warto dodać, że mój deck to 70 kart, więc nie tak łatwo sprawić, żebym się ich wszystkich pozbył. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 (edytowane) a ja dzis walczylem z typem który nie wyjmował żadnych kreatur, ani prawie nic nie robil, tylko rzucil czary ktore zabierają życie przy dobieraniu kart, i takie ktore wymuszają masowe dobieranie , w kilka tur musialem dobrac mase kart przez co zjechał mi 15hp, ale na szczescie masa dobranych karta byla mi na ręke i natrzaskałem z 8 elfów ktore dopakowane jakims czarem zabiły go na miejscu, bo w nastepnej turze pewnie sam bym sie zabił dobieranymi kartami xD testuje elfy na roznych randomach i trafilem na tego wyzucacza z talii, udalo mi sie jednak wygrac, zabral mi okolo 30-40 kart, ale mialem 90 xD a dzieki 2x/3x dobieraniu mialem mase kart, chociaz akurat bardzo slabo mi podchodziły ale i tak sie udalo wygrać btw ta taktyka miala ogormna wade - gosc powinien miec jakies walle i blokowac ataki, bo tak to tylko wywalał karty i przyjmowal cały dmg na głowe, gdyby miał cos do blokowania to by spokojnie wygrał Edytowane 18 Lutego 2010 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
=PiT= 13 Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 (edytowane) tez z nim gralem i on bez kitu ma malo kritersow ;b ale to jego dobieranie wymuszone jest masakryczne. 90 w talii? ja tam staram sie trzymac 60 i ani jednej wiecej, teraz bede sprawdzal nowa taktyke bo znalazlem fajne artefakty do spamowania (kupilem od razu 4 bo wedlug zasad podobno nie mozna miec wiecej niz 4 takie same karty w talii). One daja mane (2) w zamian za 2 zycia a w polaczeniu z healingowym stylem white mozna w ten sposob wywalic szybciej mocne karty niz przeciwnik ;] do tego mam dosc sporo walli. artefakt o ile dobrze pamietam kosztuje 1 zeby go rzucic na stol. jedyna taktyka ktora by mnie zmiazdzyla bylby red z tym swoim rozpieprzaniem artefaktow ;F ale w razie czego mam tez plejade czarow kontrolujacych od blue ;] btw: zajebista jest ta gra Edytowane 19 Lutego 2010 przez =PiT= Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 (edytowane) sa artefakty co daja 2 many bez zadnych strat, a nawet dorawalem taki co daje 3 bez zabierania zycia mam też las ktory daje tyle many ile mam elfów w grze (albo innych lasów nie pamietam), i elfey ktore daja tyle many ile jest elfów, itp itp, i elfy i lądy odtapowujące inne elfy bywa że w jednej turze moge wystrugać z 15 many (i to w miare na poczatku gry) tyle ze zwykle nawet tyle nie potrzbuje ogolnie mam juz ponad 90 kart w talii, to strasznie dużo wiem, ale jakoś mimo to naprawde działają, bardzo rzadko przegrywam , prawie sie nie zdaża zebym nie dostał lądów, predzej bywa że mam nasrane lądami i kilkoma słabymi ludzikami i nie mam juz kart do wykładania i musze czekac, przydaly by sie karty wspomagajace dobieranie (mam tylko kilka) ostanio nie podchodziły mi lądy i mialem tylko 3 ale dzięki elfom dodającym mane moglem mieć az 9 many nawet z jednym lądem moge jakoś działac bo mam elfy co daja 1many i wchodzą za jeden, a jesli taki elf sie nei trafi to musze mieć 2 lądy zeby było git , bo wiekszosc stworkow mam za 2 many dzieki temu ze mam tak duzo kart to walki zwykle wygladaja inaczej, nie są monotonne , najczesciej konczy sie tak ze mam z 8 elfów w grze ktore nawzajem sie wspomagają , plus ze 2 czary wspomagajace i wychodzi ze np 2 z tych elfów maja 15/15 przy takich liczbach to początkowe 20hp to za mało mozna by jakies filmiki ponagrywac :> Edytowane 19 Lutego 2010 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 (edytowane) FFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU walczyłem z typem co ma same ptaki i rzucil karte ze tylko kreatury z flyingiem mogą atakować, ja nie mam zadnej takiej, liczylem na karte ktora zbije jego czar, ale trafiła sie gdy rzucił 3 takie same wiec tylko jeden poszedł i nadal byłem zablokowany ogolnie nie dalo to taką sytuacje ze nic sie nie dalo zrobic, i po wieluu turach wygrał bym przez to ze jemu sie skonczy szybciej talia ale nie wygrałem bo psp mi sie zawiesiła... a wiecie dlaczego?!! bo mialem - ponad 40 elfów wystawionych (najsłabsze miały 7/7 , inne cały przedzial od 15/15 do 30/30 anajsilniejszy miał 405/405!!! 400!! ) - okolo 25 lądów (przeciwnik też sporo mial wystawione) , no i trafiła mi sie karta "dostajesz X życia gdzie X to mana jaką zapłacisz" postanowilem zapłacić tyle ile miałem - ponad 25 lądów + 3 elfy ktore za kazdego elfa daja 1 many + elf ktory daje tyle many ile lądów = ponad 200 many ktore zawiesiło mi psp łeeeeeeeeeeeeeeeeee ;( a mial bym mase życia przy wygranej walce i ogolnie kosmos ;p Edytowane 19 Lutego 2010 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 (edytowane) sory że 3 post pod rząd, nagralem filmik pokazujacy randomową walke elfami sory za brak dzwięku ale gdybym dograł orginalny albo jakaś muzyczke w moviemakerze to by sie proprcje obrazu zmieniły, a tak to ładnie pasuje do ekranu i nie ma pasków po bokach staralem sie grac jak najszybciej, normalnie nie skacze jak opętany, jest pare dymków, ale potem mi sie nie chcielo, ale na pauzie mozna przeczytać co robi dana karta edit; btw to pierwsza walka jaka nagralem, nie najszybsza, nie najlepsza, porpsotu chcialem pokazac przykład skutecznosci, bywa ze wygrywam z 3-4 turach , chociaż zeby tak bylo przeciwnik musi miec troche pecha ;p Edytowane 20 Lutego 2010 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
=PiT= 13 Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 spoko, jak bedzie online i tak Cie rozjade : D Cytuj Odnośnik do komentarza
Blizzard* 9 Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Tak w ramach ciekawostki, wyszła właśnie nowa wersja wagica. Cytuj Odnośnik do komentarza
rodiavatar 2 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Co takiego wprowadziła?? Czy Wagic zawiera dodatki Lorwyn, Alara i Zendikar? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi