Skocz do zawartości

Ulubione mangi

tukan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

szaden zostaw Konatę w spokoju, widać że już go /a/ wypaczyło.

Osobiście dla mnie Berserk, BLAME! i Yokohama Kaidashi Kikou. Chociaż oprócz tych trzech jest jeszcze cała masa rewelacyjnych serii, których jednak za długo by wymieniać.

Opublikowano

Widzę, ale gdybyś czytał inne to na pewno nie podałbyś tych 3 " dzieł" jako swoje ulubione serie.

Bardzo lubię shoneny i komedie, więc nie rozumiem dlaczego nie miałbym ich uplasować jako moje ulubione mangi

szaden zostaw Konatę w spokoju, widać że już go /a/ wypaczyło.

Osobiście dla mnie Berserk, BLAME! i Yokohama Kaidashi Kikou. Chociaż oprócz tych trzech jest jeszcze cała masa rewelacyjnych serii, których jednak za długo by wymieniać.

Sugerujesz, że w sprawach m&a to 4szambo jest wyrocznią?

Owszem, siedzę na różnych chanach (polskich głównie) i sugeruję się dość często opinią ludzi z tamtego kręgu, ale nie są dla mnie meritum

Opublikowano

Może i jest wyrocznią, ale niestety nie dla mnie, bo mam niefart bycia elite fagiem. :unsure:

Aktualnie tylko sobie żartowałem (twój fanatyzm względem Lucky Star i chanowy slang mnie ku temu pchnęły ;)). Ja już od dwóch lat mało co /a/ odwiedzam, bo poziom rozmów tam praktycznie zdechł i teraz widuje się głównie K-ON i Bleach na pierwszej stronie...

Jedyny board o anime na 4chan, gdzie da się posiedzieć to /m/. W porównaniu z resztą panuje tam względna kultura jest mało trolla i sporo osób zna się na rzeczy.

Opublikowano

Może i jest wyrocznią, ale niestety nie dla mnie, bo mam niefart bycia elite fagiem. :unsure:

Aktualnie tylko sobie żartowałem (twój fanatyzm względem Lucky Star i chanowy slang mnie ku temu pchnęły ;)). Ja już od dwóch lat mało co /a/ odwiedzam, bo poziom rozmów tam praktycznie zdechł i teraz widuje się głównie K-ON i Bleach na pierwszej stronie...

Jedyny board o anime na 4chan, gdzie da się posiedzieć to /m/. W porównaniu z resztą panuje tam względna kultura jest mało trolla i sporo osób zna się na rzeczy.

No to właśnie mówię, że 4szambo to w obecnej chwili jest zbyt olbrzymie rakowisko, by cokolwiek stamtąd wynieść

Nie odwiedzam tego chana od jakichś dwóch lat

Opublikowano

1 - Naruto - Na nią czekam najbardziej ze wszystkich, dobrze wykreowany świat, otoczka tajemnicy wokół postaci i wydarzeń, co daje duże pole do popisu w tworzeniu teorii, nie ma dużo takich typowych, lub rażących Cliche, akcja idzie szybko, walki są ciekawe, i nie do siebie podobne, wbrew pozorom nie jest to głupia bajeczka. Za to kreska sie pogorszyła od timeskipu, ale i tak sie polepszyla wzgledem Kakashi gaiden do rescue Gaara arc. Postacie drugo planowe okrutnie olewane, nieco dziur plotowych. Ale ogólnie najbardziej wpadła mi w gust. Dużo sie dzieje w jednym chapterze.

2 - Berserk - Miażdząca kreska, świetne postacie, epicka rzeź, okrutny świat i klimat, dobre walki, ogółem bardzo kozak. Za to nieco mniej mi sie podoba od wprowadzenia Magii pełną parą, i wolałem wydażenia z przed rytułału, nie roiło sie tak od potwórów. I najgorsze, że chaptery strasznie żadko wychodzą. Średnio sie dzieje w nowym chapterze.

3 - Eyeshield 21 Świetny humor, duża dawka info na temat Amerykańskiego futbolu, bardzo fajne postacie. Sporo cliche. i sporo sie dzieje w nowym chapterze.

4 - Gantz - Mega kreska, z jednak dużą korektą komputerową. Świat zimny i brutalny, pokazana jak zepsuta i niemoralna jest ludzkość. fajne postacie, ale bardzo mało sie dzieje w nowych chapterach.

5 - One piece - Lekka łatwa i przyjemna, bardzo oryginalne i pokręcone designy, świetne walki i świetne pomysły na Devil fruitsy. Wielki świat, mnóstwo miejscówek, każda inna od siebie. Do tego świetny humor, i dużo sie dzieje w nowych chapterach.

Raczej ciężko mi sie wkręcić w jakąś Mangę, tak żeby być z nią na stałe. Claymore przestałem czytać po tym Jak Claire rozwaliła Priscille, Full metala po paru chapterach odłożyłem (ale wroce), Immortal regis, Satan 666, i pare innych też przestałem, wiec te powyzej to sa jedyne ktore czytam na bierząco.

Do tego czytam Bleacha jeszcze, ale to już z przyzwyczajenia, nawet SS arc mnie nie zachwycil tak jak reszte, był dobry, ale nie jakiś rewolucyjny. Za dużo cliche, za dużo przewidywalnośći.

• 1 rok później...
Opublikowano

Moi faworyci to (kolejność przypadkowa)

Berserk

FMA

Hellsing

Death Note

Z całej plejady tasiemców (Naruto, Bleach, One piece Fairy Tail) to mimo iż czytuję wszystkie (właściwie tylko z senstymentu,a kto wie mże nawet dożyje zakończenia, które będzie tak oczywiste, że pewnie każdy z nas mógłby je teraz napisać w 90% zgodnie z tym co się w nim wydarzy) to naprawde przyjemnie czyta się One Piece, który jest IMO naprawdę dobry do odprężenia się i "odpłyniynięcia" w inny świat.

• 3 miesiące temu...