szaden 228 Opublikowano 29 lipca 2010 Opublikowano 29 lipca 2010 Widzę, ale gdybyś czytał inne to na pewno nie podałbyś tych 3 " dzieł" jako swoje ulubione serie. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 29 lipca 2010 Opublikowano 29 lipca 2010 szaden zostaw Konatę w spokoju, widać że już go /a/ wypaczyło. Osobiście dla mnie Berserk, BLAME! i Yokohama Kaidashi Kikou. Chociaż oprócz tych trzech jest jeszcze cała masa rewelacyjnych serii, których jednak za długo by wymieniać. Cytuj
Konata 1 Opublikowano 30 lipca 2010 Opublikowano 30 lipca 2010 Widzę, ale gdybyś czytał inne to na pewno nie podałbyś tych 3 " dzieł" jako swoje ulubione serie. Bardzo lubię shoneny i komedie, więc nie rozumiem dlaczego nie miałbym ich uplasować jako moje ulubione mangi szaden zostaw Konatę w spokoju, widać że już go /a/ wypaczyło. Osobiście dla mnie Berserk, BLAME! i Yokohama Kaidashi Kikou. Chociaż oprócz tych trzech jest jeszcze cała masa rewelacyjnych serii, których jednak za długo by wymieniać. Sugerujesz, że w sprawach m&a to 4szambo jest wyrocznią? Owszem, siedzę na różnych chanach (polskich głównie) i sugeruję się dość często opinią ludzi z tamtego kręgu, ale nie są dla mnie meritum Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 31 lipca 2010 Opublikowano 31 lipca 2010 Może i jest wyrocznią, ale niestety nie dla mnie, bo mam niefart bycia elite fagiem. Aktualnie tylko sobie żartowałem (twój fanatyzm względem Lucky Star i chanowy slang mnie ku temu pchnęły ). Ja już od dwóch lat mało co /a/ odwiedzam, bo poziom rozmów tam praktycznie zdechł i teraz widuje się głównie K-ON i Bleach na pierwszej stronie... Jedyny board o anime na 4chan, gdzie da się posiedzieć to /m/. W porównaniu z resztą panuje tam względna kultura jest mało trolla i sporo osób zna się na rzeczy. Cytuj
Konata 1 Opublikowano 31 lipca 2010 Opublikowano 31 lipca 2010 Może i jest wyrocznią, ale niestety nie dla mnie, bo mam niefart bycia elite fagiem. Aktualnie tylko sobie żartowałem (twój fanatyzm względem Lucky Star i chanowy slang mnie ku temu pchnęły ). Ja już od dwóch lat mało co /a/ odwiedzam, bo poziom rozmów tam praktycznie zdechł i teraz widuje się głównie K-ON i Bleach na pierwszej stronie... Jedyny board o anime na 4chan, gdzie da się posiedzieć to /m/. W porównaniu z resztą panuje tam względna kultura jest mało trolla i sporo osób zna się na rzeczy. No to właśnie mówię, że 4szambo to w obecnej chwili jest zbyt olbrzymie rakowisko, by cokolwiek stamtąd wynieść Nie odwiedzam tego chana od jakichś dwóch lat Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 31 lipca 2010 Opublikowano 31 lipca 2010 1 - Naruto - Na nią czekam najbardziej ze wszystkich, dobrze wykreowany świat, otoczka tajemnicy wokół postaci i wydarzeń, co daje duże pole do popisu w tworzeniu teorii, nie ma dużo takich typowych, lub rażących Cliche, akcja idzie szybko, walki są ciekawe, i nie do siebie podobne, wbrew pozorom nie jest to głupia bajeczka. Za to kreska sie pogorszyła od timeskipu, ale i tak sie polepszyla wzgledem Kakashi gaiden do rescue Gaara arc. Postacie drugo planowe okrutnie olewane, nieco dziur plotowych. Ale ogólnie najbardziej wpadła mi w gust. Dużo sie dzieje w jednym chapterze. 2 - Berserk - Miażdząca kreska, świetne postacie, epicka rzeź, okrutny świat i klimat, dobre walki, ogółem bardzo kozak. Za to nieco mniej mi sie podoba od wprowadzenia Magii pełną parą, i wolałem wydażenia z przed rytułału, nie roiło sie tak od potwórów. I najgorsze, że chaptery strasznie żadko wychodzą. Średnio sie dzieje w nowym chapterze. 3 - Eyeshield 21 Świetny humor, duża dawka info na temat Amerykańskiego futbolu, bardzo fajne postacie. Sporo cliche. i sporo sie dzieje w nowym chapterze. 4 - Gantz - Mega kreska, z jednak dużą korektą komputerową. Świat zimny i brutalny, pokazana jak zepsuta i niemoralna jest ludzkość. fajne postacie, ale bardzo mało sie dzieje w nowych chapterach. 5 - One piece - Lekka łatwa i przyjemna, bardzo oryginalne i pokręcone designy, świetne walki i świetne pomysły na Devil fruitsy. Wielki świat, mnóstwo miejscówek, każda inna od siebie. Do tego świetny humor, i dużo sie dzieje w nowych chapterach. Raczej ciężko mi sie wkręcić w jakąś Mangę, tak żeby być z nią na stałe. Claymore przestałem czytać po tym Jak Claire rozwaliła Priscille, Full metala po paru chapterach odłożyłem (ale wroce), Immortal regis, Satan 666, i pare innych też przestałem, wiec te powyzej to sa jedyne ktore czytam na bierząco. Do tego czytam Bleacha jeszcze, ale to już z przyzwyczajenia, nawet SS arc mnie nie zachwycil tak jak reszte, był dobry, ale nie jakiś rewolucyjny. Za dużo cliche, za dużo przewidywalnośći. Cytuj
Richer 6 Opublikowano 20 września 2011 Opublikowano 20 września 2011 Moi faworyci to (kolejność przypadkowa) Berserk FMA Hellsing Death Note Z całej plejady tasiemców (Naruto, Bleach, One piece Fairy Tail) to mimo iż czytuję wszystkie (właściwie tylko z senstymentu,a kto wie mże nawet dożyje zakończenia, które będzie tak oczywiste, że pewnie każdy z nas mógłby je teraz napisać w 90% zgodnie z tym co się w nim wydarzy) to naprawde przyjemnie czyta się One Piece, który jest IMO naprawdę dobry do odprężenia się i "odpłyniynięcia" w inny świat. Cytuj
Richer 6 Opublikowano 14 stycznia 2012 Opublikowano 14 stycznia 2012 Właśnie skończyłem Battle Royale, które z miejsca wskoczyło do mojego top3 obok Gantz i Berserka ;D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi