Skocz do zawartości

God of War III

Gość

Poziom trudnosci pucharów.  

58 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak oceniasz poziom trudności pucharów w GoW3?

• Mortal (Bardzo łatwe)
      3
    • Spartan (Łatwe)
      18
    • God (Średnie)
      20
    • Titan (Trudne)
      10
    • Chaos (Bardzo trudne)
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No i przeszedłem labirynt na Tytanie :D W sumie to nie było zbyt trudne.

Co do 1000 combo to polecam zaraz po zdobyciu 2 broni L1 + O

EDIT: No i platyna wpadła :D

Edytowane przez czapa
Opublikowano

Jak to jest z trophy za oślepianie przeciwników ? Jestem po Hermesie, L2+trójkąt(przytrzymanie) używam na każdym przeciwniku i jeszcze nie wpadło. Czy może to trzeba zabic 100 przeciwników za pomoca oślepienia ?

Opublikowano

Z psami miałem dokładnie takie samo wrażenie za pierwszym przejściem, a za aktualnym podejściem wpadło już jakiś czas temu. Myśle że dzisiaj, najpóźniej jutro będzie platyna. :thumbsup:

Opublikowano

Bo latarką nawet jak oświetlisz tłum wrogów, to oślepionych w jednej chwili będzie tylko max dwóch przeciwników.

Opublikowano

Nie Grzechu, oślepiony przeciwnik, to taki co ma iskierki na oczach i oświetla innych w koło. I tylko dwóch równocześnie może być oślepionych. Sprawdzałem to podczas walki z Herkulesem. Gdyby było jak mówisz, to trofeum wpadłoby po 3-4 flashach na kolejnych falach wrogów, a nie wpadło. Wyraźnie widziałem te iskierki i wiedziałem że tych dwóch mam ubić pierwszych, bo następnych przez to nie daje się oślepić (kolejny rozbłysk stun'uje oczywiście wszystkich, ale nie oślepia tymi iskierkami).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Od wczoraj jest platyna. Powiem szczerze, że była łatwiejsza niż się spodziewałem. Ogólnie jednak poziom torfeów mi odpowiada. Nie są zbyt łatwe i nie są zbyt trudne. Coś jak w U2 ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

No miałem podobnie :] Dziwnie to naliczało - też miałem wrażenie że 2 razy więcej z buta im zasadziłem. Tak jak by nie liczyło samych kopnięć a tylko kill'a z kopniaka (albo odwrotnie :P).

Edytowane przez Kyo
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Macie jakies rady jesli chodzi o wyzwanie w ktorym musimy byc zamienieni w kamien 10 razy.. maks daje rade do 8 i jest taka rzez ze nie wiem co sie dzieje na ekranie:)

EDYTA: NIEAKTUALNE PORADZILEM SOBIE:) Z calej trylogii to najtrudniejsze wyzwanie dla mnie, nawet w jedynce czy dwojce nie nameczylem sie tyle co z tym cholerstwem.

Edytowane przez danielskii
  • 2 tygodnie później...
Gość konstant
Opublikowano (edytowane)

Mam calkiem skuteczna technike na walke z cerberem i satyrami:

1. trzymasz sie z daleka od psa, luk w dlon. Gdy pies wypuszcza kundle, z luku zalatwiasz dwa a trzeciego rzucasz na cerbera.

2. gdy pojawi sie O, zmienasz szybko na szpony hadesu, ucinasz leb

3. gdy wyskoczy satyr atakujesz go od razu meduza, zeby zmienil sie w kamien, nastepnie szybko szal sparty, rozwalasz satyra, wyłączasz szal

4. luk, psy (tym razem rodzi tylko dwa), O, szpony, uciecie

5. meduza (mnie udalo sie zamienic oba satyry w kamien jednym atakiem), szal sparty, rozwalasz satyry

6. to juz formalnosc, trzymasz sie z daleka od psa, rzucasz kundlem do skutku

Mozna tez probowac rozwalic skamieniale satyry bez szalu sparty, jednakze jestesmy narazeni na ataki cebera.

ps. w mitologii satyr byl... bogiem.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Satyr

Edytowane przez konstant
Opublikowano

Ukończyłem GOW III (wypas) na poziomie Normal, jednak nie udało mi się zdobyć trofeum za dopakowanie wswzystkich broni :/ jako, że jesty to złoto jest mi go brak ;-)

będę przechodził gre raz jeszcze więc zapytam : jak tego dokonać? Bo mi za pierwszym razem brakło orbów po prostu...trzeba grac na tytanie? Czy do broni, ktore trzeba zupgardować liczą się łuk, głowa i buty ? ? ?

Help me....

aha no i labirynt...jak zginę to musze ładowac gre od save by wpadło to trofeum (ukończ labirynt bez straty życia)

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 6.08.2010 o 11:54, Orson napisał(a):

Ukończyłem GOW III (wypas) na poziomie Normal, jednak nie udało mi się zdobyć trofeum za dopakowanie wswzystkich broni :/ jako, że jesty to złoto jest mi go brak ;-)

będę przechodził gre raz jeszcze więc zapytam : jak tego dokonać? Bo mi za pierwszym razem brakło orbów po prostu...trzeba grac na tytanie? Czy do broni, ktore trzeba zupgardować liczą się łuk, głowa i buty ? ? ?

Help me....

aha no i labirynt...jak zginę to musze ładowac gre od save by wpadło to trofeum (ukończ labirynt bez straty życia)

Może nie zebrałeś wszystkich skrzyń z piórami, oczami i rogami. Im wcześniej zbierzesz komplety tym wcześniej będziesz dostawał duże ilosci orbów (zamiast jednej sztuki jest chyba 1000 orbów). Zbierając wszystkie skrzynie na tytanie bedziesz miał ulepszone przedmioty w okolicach wejścia do labiryntu.

Tak do tego trophy zalicza się łuk, głowa i buty, ale na nie potrzeba łącznie 7,5 kafla, więc nie tak dużo.

A co do labiryntu to po zgonie wgrywasz automatycznego sejwa, który chyba się robi po każdym pomieszczeniu.

Edytowane przez Square
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

gdzie zrobic 1000hit combo?

jestem juz po Heliosie ( na sciezce Eosa) Wiec jak cos minalem juz to trudno :(

ps uzycie przedmiotów boskich blokuje trofea?

chodzimi czy czegos nie uzyc przechodzac tytana