Skocz do zawartości

Gears of War 3

cichy_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zalozylem temat na forum Epic odnosnie sterowania. Moim zdaniem powinnismy miec wieksza mozliwosc zmian. Szczegolnie przeszkadza mi przyklejanie sie do scian i bieganie pod A ( w default ) czy E ( w alternate ) W wielu waznych momentach gry musze zdejmowac kciuki z galek co troche utrudnia sprawe :/

Moim zdaniem zmiana A/E na LB czy RB bylaby duzo lepsza.

tu link do tematu: http://utforums.epicgames.com/showthread.php?t=793732

Jezeli zgadzacie sie ze mna, zarejestrujcie sie na forum Epic i dodajcie swoje 3 grosze.

Opublikowano (edytowane)

Ja sie zgadzam. Tez wolalbym nie odrywac prawego kciuka z galki w trakcie pojedynkow. Tez nie kumam tej tendencji do narzucania sterowania. Beznadziejna sprawa.

W Halo 3 poszli po rozum do glowy i pojawila sie mozliwosc skoku pod LB i melee pod RB, zeby nie trzeba bylo odrywac prawego kciuka podczas skoku. Zdecydowanie zwieksza to "mozliwosci bojowe" :) Wprawdzie nie dali pelnej customizacji, ale chociaz zrobili takie ustawienie.

Edytowane przez Ins
  • Plusik 1
Opublikowano

Ja sie zgadzam. Tez wolalbym nie odrywac prawego kciuka z galki w trakcie pojedynkow. Tez nie kumam tej tendencji do narzucania sterowania. Beznadziejna sprawa.

W Halo 3 poszli po rozum do glowy i pojawila sie mozliwosc skoku pod LB i melee pod RB, zeby nie trzeba bylo odrywac prawego kciuka podczas skoku. Zdecydowanie zwieksza to "mozliwosci bojowe" :) Wprawdzie nie dali pelnej customizacji, ale chociaz zrobili takie ustawienie.

Bumper Jumper w GOW :potter: największą swobodę dla celowania dałoby bieganie/turlanie/bounce z A na LB. t-con może być pod A jak dla mnie.

Opublikowano

Ja bym chyba nie umiał się teraz odzwyczaić od tego sterowania. Jeżeli miałbym unik i roadie run pod innym przyciskiem niż A to bym chyba nie ogarniał. Dla mnie jest dobrze jak jest, rzadko używam łokcia więc nie muszę jakoś za specjalnie łamać kciuka żeby kogoś ubić.

Gość Siwy_
Opublikowano

hammer of the down psuje mape trenches, powinni to wywalic

Opublikowano (edytowane)

w ogole powinni wywalic te wszystkie lamerskie bronie, latam sobie z szotem czekajac na pionkow a tu jakis gnoj nakur.wia z mortara albo wlasnie z hod : |

ale beta spoko jaram sie <3

Edytowane przez Sztajniec
Gość Siwy_
Opublikowano

wlasnie walka o mortar i siedzenie na respie z nim jest najlepsze z tej mapy :D

Opublikowano

A to mortar i hod też są lamerskie? Z tego co czytam to najlepiej jakby zostawili tylko shotguna, wtedy gra byłaby dopiero skillowa. Przesadzacie w uj ludzie...dobrze że jest sporo broni i jest się czym pobawić.

Mnie denerwuje tylko trochę na trashball że ta tablica za szybo spada, zazwyczaj tylko raz zdążę podnieść broń na środku i już zaraz jest zestrzeliwana, trochę bez sensu.

Opublikowano

No gram sobie, czesto jestem 2, rzadziej 3, czasem 1 w punktacji, tylko ze lapie mase zgonow. Gnasher zabija od razu, gdy jestesmy jak blisko przeciwnika? Czasem mam wrazenie ze laduje w goscia 3-4 strzaly on jeden i zdycham. Zauwazylem, ze jakz robie rolla pod nogi goscia i oddam strzal to po nim, ale pojedynki wygrywam tak czesto jak czesto szanuja sie galerianki. Musze pocwiczyc, zamiast biegac z Lancerem.

Gość Siwy_
Opublikowano

pewnie Ty strzelasz z biodra, a koles celuje, przycelowane strzaly sa mocniejsze

a jesli tez celujesz, to po prostu lamisz :D

Opublikowano

No chyba...z shotguna najlepiej wal w cyce ;). Wtedy bańki i tak często wskakują. Bo strzelając po nogach zadajesz mniejsze obrażenia.

EDIT

Pracownicy Epic odświeżyli twitery i zapowiadają jakiś wysyp informacji na przyszły tydzień, zaczynając już od poniedziałku. Ciekawe co to będzie? Informacje nt. poprawek w stosunku do bety? Pierwsze spojrzenie na horde 2.0? Może wreszcie coś nowego o kampanii?

Opublikowano (edytowane)

Podkrecacie w opcjach szybkosc obracania sie?

Jak można grać online bez ustawienia obracanie się na maxa? teehee.gif

Dla mnie to nawet max jest za wolnowhistling.gif

Edytowane przez Norbi13
  • Minusik 1
Opublikowano

Jak można grać online bez ustawienia obracanie się na maxa? teehee.gif

Dla mnie to nawet max jest za wolnowhistling.gif

Patrz ja gram we wszystkich 3 częściach na standardowych i jest git. Kiedyś miałem na wysokie i mniej ubijałem niż teraz. Standardowe ustawienia są bardzo wygodne.