fristajlo 7 Opublikowano 25 grudnia 2011 Opublikowano 25 grudnia 2011 (edytowane) Nie ? O.O W 2 na stówe leci bo jeszcze dzisiaj sam robiłem blindy. nie leci w środek o ile dobrze wiem gdy si ę poruszasz ale stojąc to leci w środek. Edytowane 25 grudnia 2011 przez fristajlo Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 25 grudnia 2011 Opublikowano 25 grudnia 2011 Leci randomowo. Nawet po activie. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 25 grudnia 2011 Opublikowano 25 grudnia 2011 Nie. Od drugiej części pocisk leci zgodnie z ustawieniem lufy. W jedynce zawsze był to środek ekranu, potem zrobili to bardziej realistycznie. Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 25 grudnia 2011 Opublikowano 25 grudnia 2011 Ja mam ogólnie wrażenie że w trójce granie snajperką nie jest już tak trudne jak w pierwszej i drugiej części. Ogólnie nauczyłem się całkiem dobrze korzystać z tej broni na przestrzeni 3 części i w trójce ewidentnie najłatwiej jest urwać komuś łeb. Albo też go stracić, bo zauważyłem że headshoty w 'trójce' często strzelają nawet kolesie którzy średnio ogarniają. I szkoda że nie dali w końcu tego theater mode...miałem sporo akcji które chętnie bym sam uwiecznił, ale nie mam za bardzo jak zgrywać tego co dzieje się na ekranie. Zostaje mi tylko kamerka, ale z tą nie chce mi się bawić, a poza tym jakość pozostawia trochę do życzenia. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 25 grudnia 2011 Opublikowano 25 grudnia 2011 Wydaje ci się, bo w końcu w GoW3 net code działa poprawnie. Używanie longshota jest takie samo jak w GoW2. Myślę że jest jeszcze kwestia wrzucenia szerokiego ustawienia sensitivity, trzy opcje w poprzednich dwóch częściach to było za mało. Teraz każdy może według upodobań i stylu gry ustawić czułość gałek, a nie męczyć się z tym co narzucił developer. Cytuj
Pitrex 1 Opublikowano 25 grudnia 2011 Opublikowano 25 grudnia 2011 (edytowane) Ogólnie jest łatwiej heada strzelić bo hitbox głowy jest powiększony w stosunku do wcześniejszych części gry. Edytowane 25 grudnia 2011 przez Pitrex Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 25 grudnia 2011 Opublikowano 25 grudnia 2011 Jakieś źródło może? Wątpię żeby powiększono hitboxa, a jak już to pewnie minimalnie i raczej w żaden sposób nie ma się to do faktycznej rozgrywki. Ba, sporo razy miałem tak, że head powinien wpaść ewidentnie, a niby trafiałem obok/nie w głowę. Z tego wynikałoby, że hitbox jak już to został raczej pomniejszony. Inna sprawa to boltok, tam naboje same naprowadzają się na łeb przeciwnika Szczególnie przy strzelaniu z blinda. Cytuj
Pitrex 1 Opublikowano 25 grudnia 2011 Opublikowano 25 grudnia 2011 a źródło może wystarczyć mi doświadczenie z oboma częściami gearsów. Po za tym za czasów gow 2 rzadko kiedy robiło się head'a z shota a w trójce zdarza się to na okrągło. Inna sprawa to boltok, tam naboje same naprowadzają się na łeb przeciwnika Szczególnie przy strzelaniu z blinda. To my chyba w inne gry gramy o.O Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 25 grudnia 2011 Opublikowano 25 grudnia 2011 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=25H4Hmhkd-4&feature=related Udało mi się dziś na rustlungu KOTH ogarnąć the quinna z shotguna, 3 hedy z czego 2 to supermeny :o w takich chwilach brak theater mode boli strasznie ((((( Edytowane 25 grudnia 2011 przez MaZZeo Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 26 grudnia 2011 Opublikowano 26 grudnia 2011 (edytowane) Duża grałem w 3 , a teraz (znów) gram w 2 i jest niezwykle wkurzające że trafiam w łeb ze snajpy a pocisk przelatuje jak przez powietrze ; w 3 zdarza się to trochę rzadziej ale też wkurza . Ja wyciągam z tego jednoznaczny wniosek że to co wdzimy (głównie chodzi o łeb wroga) nie jest w 100% fizyczną przeszkodą dla pocisków ; szczególnie uwidacznia się to przy snajpie - tak jakby dla pocisku łeb była sześciościenną brylą ale wizualnie składa się ona z ok. 1000 polygonów (czyli jest kulą a nie kostką) . Drugi wariant , mniej prawdopodoby , jest taki że postać (i jej łeb) już dalej została przesunięta względem tego co nam zwizualizowano - skutek lagów i/lub tylko 30 FPSów . Trzecia opcja jest taka że to po prostu błąd silnika lub też tak to wymyślili twórcy . Gdyby nie trza było przeładowywać po każdym pocisku to było by to mniej uciążliwe ; swoją drogą to bardzo kiepski pomysł jest - powinno się móc wystrzeliwać 5-10 pocisków bez przeładowywania . Edytowane 26 grudnia 2011 przez Paweł Dziuba Cytuj
fristajlo 7 Opublikowano 26 grudnia 2011 Opublikowano 26 grudnia 2011 @UP@ To by snajpa była najlepszą bronią. Po 3 strzałach ze snajpy się "pada na kolana" , każdy by grał snajpą. @UPY@ W 1 shotgunem dało się heada zrobić z całej mapy. Gdy przeciwnikowi kończyło się "3"życie( czyt. po 2 padnięciu na kolana) można było strzelić mu w górny tułów i eksplodowała dynia. Sam pamiętam, bo nie raz tak miałem. W 2 head z shotguna zdarza się niezwykle rzadko nawet jak sterujemy w łeb. Co do headów w Gearsach zauważyłem, sądze, że przy poruszaniu się i małym lagu strzał leci w strone, jakbyśmy strzelali z punktu do którego się przenieśliśmy ale strzał oddajemy "idąc". Nie wiem jak to wam wytłumaczyć. Ale musicie tak zrozumieć. Btw Szkoda, ze nie ma innych takich za*pipi*astych gierek TPS, byłby większy wybór... Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 26 grudnia 2011 Opublikowano 26 grudnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=25H4Hmhkd-4&feature=related No wreszcie będą jakieś fajne skiny dla locustów bo póki co to większość to wariacje drona lub grenadiera w różnych maskach. I uśmiałem się jak zobaczyłem locusta w stroju do "trashballa" . Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 28 grudnia 2011 Opublikowano 28 grudnia 2011 Wiem, że jestem monotematyczny, ale warto przypomnieć - w piątek będzie promocja na Season Pass, prawdopodobnie z 2400 MSP zejdą do 1800 MSP tak jak w przypadku Season Pass dla Forza 4. Dlatego jak komuś pasi taka cena to niech wcześniej sobie konto załaduje bo promocja trwa tylko jeden dzień. Teraz najtaniej MSP są w Muve.pl i Ultima.pl, w tej drugiej kupiłem 4200 MSP za 120 zł - wysyłają na e-maila. 2 Cytuj
fristajlo 7 Opublikowano 28 grudnia 2011 Opublikowano 28 grudnia 2011 (edytowane) Lepiej kupić konto silver z dodatkami albo 6000 msp. Edytowane 28 grudnia 2011 przez fristajlo 4 Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 28 grudnia 2011 Opublikowano 28 grudnia 2011 DonSterydo, dzięki za informację - nie wiedziałem o tym Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 28 grudnia 2011 Opublikowano 28 grudnia 2011 ' timestamp='1325095275' post='2532938']DonSterydo, dzięki za informację - nie wiedziałem o tym Mission accomplished Lepiej kupić konto silver z dodatkami albo 6000 msp. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 28 grudnia 2011 Opublikowano 28 grudnia 2011 jeśli są jeszcze jakieś osoby które nie grały w gow3 to na XBL pojawiło się demo jednej misji z kampanii Cytuj
canuks 63 Opublikowano 30 grudnia 2011 Opublikowano 30 grudnia 2011 Przeceny do GoW3 (tylko dzisiaj ) http://majornelson.com/2011/12/30/xbox-12-days-of-deals-day-11/ Cytuj
Wasyl1122 1 Opublikowano 30 grudnia 2011 Opublikowano 30 grudnia 2011 Czy skiny broni i ogólnie wszystkie dodatki są przypisane do konta, czy do konsoli? Pozdrawiam Cytuj
canuks 63 Opublikowano 30 grudnia 2011 Opublikowano 30 grudnia 2011 Czy skiny broni i ogólnie wszystkie dodatki są przypisane do konta, czy do konsoli? Pozdrawiam wszystkie dodatki do avatara przypisane są do konta . Cytuj
Wasyl1122 1 Opublikowano 30 grudnia 2011 Opublikowano 30 grudnia 2011 nie chodzi mi o dodatki do avatara. Mam konto na US(na którym gram) i jedno na UK. Problem w tym, że za 4000 MSP na US płace ponad 160 zł a na UK 40 zł mniej za 4200 MSP. Wolałbym doładować to na UK i kupić mi.in. Season Pass i jakieś skiny do broni (w grze), tylko nie wiem czy będę miał do tego dostęp z używanego konta na US. Chciałem migrować konto, ale już nie widzę na xbox.com takiej opcji. Cytuj
Radovan 119 Opublikowano 30 grudnia 2011 Opublikowano 30 grudnia 2011 Z tego co wiem skiny na broń w girsach się przypisują do konsoli, natomiast pierdoły dla avatara do konta. Cytuj
fristajlo 7 Opublikowano 30 grudnia 2011 Opublikowano 30 grudnia 2011 Ym dodam, że nie ma dema dla gersów 3. Sprawdzałem na uk,usa i pl i nie było . nic ;] Cytuj
Mr. Montana 45 Opublikowano 30 grudnia 2011 Opublikowano 30 grudnia 2011 czy ta zniżka na season pass jest tylko dla konta gold? mam nadzieje że nie ma na to blokady regionalnej... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi