Skocz do zawartości

Gears of War 3

cichy_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętam, że też mi się grało świetnie w trzecie Gearsy. Koleżka niedługo wraca na łono zielonej rodziny to machnie się przejście serii w coopie i skonfrontuję wspomnienia z rzeczywistością. Dzięki za patche pod XOX Microsofta, jeszcze fajnie by było, gdyby gierki z 360 dostały FPS Boost (na to jednak nie liczę).

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Dr.Czekolada napisał:

No chyba nie mgs3 for live:fsg:

Nie. MGS3 to był jeden wielki zawód po 1 i 2. Zarówno fabularnie jak i technicznie (30 vs 60 FPS). Taka bezpieczna "kontynuacja".

Edytowane przez Ins
  • Plusik 1
  • Haha 1
  • WTF 1
Opublikowano

Co ja czytam? MGS3 bezpieczna kontynuacja? Całkowicie zmieniony czas i miejsce akcji (zamiast industrialnych korytarzy, dużo otwartych przestrzeni), brak radaru, mocno zmieniony gameplay (żarcie, kamuflaż, nierówności terenu), dodane nowe ruchy, najlepsze potyczki z bossami z całej serii i jeszcze do tego MGO. Jako całokształt najlepsza część serii, MGS2 nawet w top 3 nie stoi.

Co do Gearsów 3 to jedyna część której nie ukończyłem, kiedyś trzeba będzie się zabrać, ale po ograniu 1 Ultimate, G4 i 5 rok temu jestem na ten moment nasycony tym uniwersum.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Niepopularna opinia incoming:

CQC było po to aby było. Zarcie kompletnie tak samo. No ale BB rzygał. Fajnie. Nierówności terenu najlepsze jak w pierwszej minucie trzeba było plecak z drzewa ściągnąć. No ale to kwestia preferencji. Natomiast bossowie nie licząc The Boss to paraolimpiada. Zero motywacji, backstory jak już było to tylko śmiech wywoływało. Najlepszy z nich czyli The End nawet nie stał obok grubasa na rolkach w MGS2. Ah, przepraszam, The Sorrow miał fajne trailery. Idź pan w chuj z tą częścią.

Dobrze, że MGS4 wyszło bo przejęło pałeczkę największej spierdoliny. 

PS. MGS5 nie liczę bo to nie MGS.

Edytowane przez Ins
  • Plusik 1
Opublikowano
3 godziny temu, Ins napisał:

Nie. MGS3 to był jeden wielki zawód po 1 i 2. Zarówno fabularnie jak i technicznie (30 vs 60 FPS). Taka bezpieczna "kontynuacja".

W mgs2 coś poza cutscenkami i "przekazem" widziałeś? Ja tam z gameplayu nic nie pamiętam poza tankowcem i wspomnianym grubasem na rolkach. Przy mgs3 miałem dreszcze jak go torturowali tam to był prawdziwy Pan Kojima.

• Lubię! 1
Opublikowano
15 minut temu, Szymek napisał:

trzeba bylo wczesniej dodac ? Wspominasz o RAAMie a tam cena 32 zl natomiast ten darmowy pakiet dowodcy Hord to chyba nie jest to ? 

Nie mam pojęcia. W każdym razie płatne pokazują się chyba z poziomu gry, ale jak wszedłem do MS Store to miałem wszystko gratis i sobie dodawałem, nawet mapki i popierdółki :xboss:

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Dr.Czekolada napisał:

W mgs2 coś poza cutscenkami i "przekazem" widziałeś? Ja tam z gameplayu nic nie pamiętam poza tankowcem i wspomnianym grubasem na rolkach. Przy mgs3 miałem dreszcze jak go torturowali tam to był prawdziwy Pan Kojima.

Dobrze, że przypomniałeś o tym oku bo wyleciało z pamięci. Autentycznie ta scena była tak mocna, że kompletnie o niej zapomniałem.

Umniejszanie wartości kodżimowej gierki poprzez wykluczanie cutscenek , przekazu i gloryfikowanie gejpleju. Aha. Ok. Żeby to jeszcze coś wybitnego było w tej swerze to bym zrozumiał. 

Ustalmy sobie jedno. Gameplay w MGSach był zawsze średnio słaby. Darujcie sobie wojowanie tym lipnym elementem.

Edytowane przez Ins
Opublikowano
18 minut temu, Wredny napisał:

Nie mam pojęcia. W każdym razie płatne pokazują się chyba z poziomu gry, ale jak wszedłem do MS Store to miałem wszystko gratis i sobie dodawałem, nawet mapki i popierdółki :xboss:

to dziwne bo u mnie czy to  apka GP czy przez kompa wola pieniazki. A dziwne bo jest przy dodatkach dopisek Game Pass tak jakby caly sezon pass byl za free. Zobacze jeszcze wieczorem na konsoli