Gość Soul Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 (edytowane) W dwójce motyw z domem bardzo mnie się podobał, tu natomiast nie rozumiem, czemu carmine tak olali, dają z nim screeny pytają graczy jaki ma być jego los, po czym dają z tym dupy po całość. I dla czego nie jest wyjaśniona historia królowej bo niby czemu jest człowiekiem? a przynajmniej ma taką postać. Zresztą zwyrol wszystko fajnie opisał. Edytowane 2 października 2011 przez Soul 2 Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 (edytowane) W dwójce motyw z domem bardzo mnie się podobał, tu natomiast nie rozumiem, czemu carmine tak olali, dają z nim screeny pytają graczy jaki ma być jego los, po czym dają z tym dupy po całość. I dla czego nie jest wyjaśniona historia królowej bo niby czemu jest człowiekiem? a przynajmniej ma taką postać. Zresztą zwyrol wszystko fajnie opisał. A czy w poprzednich częściach Carmine'owie mieli jakiś głębszy wątek oprócz tego, że przez jakiś czas walczyli razem z Deltą, a potem ginęli? Ludzie, kampania z trójki jest na poziomie poprzednich części (no, może leciutko gorsza), a wy tutaj urządzacie dyskusje dlaczego jest aż tak tragicznie i w ogóle epic do piachu. Co do Królowej to pewnie zostawiają ten wątek "na zaś"- DLC, książkę, prequel. Na koniec wyjaśniła się większość wątków, ale i tak jest źle. Nie polecam tutejszym narzekaczom oglądać żadnego serialu, bo w 100% przypadków będziecie zawiedzeni, że nie wyjaśniono wszystkiego. Zresztą, końcówka ewidentnie pokazuje, że Adam Fenix ma jakąś przeszłość z Królową, kto wie, może faktycznie jest ona człowiekiem i stworzyła jakoś tę rasę Locustów lub w jakiś sposób została ich wodzem. Mnie tam takie niedopowiedzenia jarają, bo dzięki temu nie odkładam gry na półkę bez większego zastanowienia tylko zawsze mam coś do zaprzątnięcia sobie głowy. e: jeszcze co do postu Zwyrodnialca (btw. to ten co boostował sobie repa na forum, tak?). Panie, jedziesz pan totalną ignorancją od góry do dołu. Mógłbym po kolei kontrargumentować, ale mi się najzwyczajniej w świecie nie chce. Ale ogólnie to: 1. Gears of War to amerykańska seria o fikcyjnym oddziale fikcyjnej armii, z amerykańską fabułą i amerykańskim żartem. Może ci się nie podobać, że Cole utożsamia stereotypowego afroamerykanina, tętniącego pozytywną energią w każdej sytuacji, o prostolinijnym i dobrym usposobieniu. Ale niektórzy (np. ja) lubią takie postacie i podczas akcji takich jak darcie mordy na Królową przez mikrofon po prostu śmieją się na głos. Poza tym Cole to nie tylko teksty o thrashballu i kopaniu dupska Szarańczy. Wiedziałbyś o tym gdybyś przeczytał chociażby "Pola Aspho" 2. Delta Squad to tylko część machiny wojennej i reszta działań tysięcy innych żołnierzy to tylko tło dla wydarzeń z gier. A że do armii trafiają dzieciaki, które giną w pierwszej lepszej walce to już tylko pokazuje jak dobrze pokazana jest tutaj wojna na wyniszczenie. 3. Każdy z Delty ma swoją historię i jest to głównie pokazane w książkach. 4. O przymierzu Szarańczy z COG nigdy nie było mowy, nikt z Epic tego oficjalnie nie potwierdził, a na wszystkie pytania na ten temat odpowiadali wymijająco lub milczeniem. Mógłbym tak jeszcze trochę, ale, jak pisałem, mi się nie chce. Edytowane 2 października 2011 przez qb3k 2 Cytuj
Gość Soul Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 Ale co to jest za gadanie, tam nie było to i tu nie potrzebne.....no proszę Cię, hype narobili i nic po za tym liczyłem na więcej, nie miał nawet swoich 5 minut. Cytuj
Ins 5 824 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 (edytowane) Problem jest taki, ze dwojka narobila smaka na cos wiekszego, a tutaj calkowicie olali sprawe. Gdyby nie to nikt by sie nie przejmowal, ze nie wyjasnili wielu watkow. W Uncharted jak dla mnie fabula nie istnieje, praktycznie tylko idz z punktu A do B i nikt nie narzeka. Edytowane 2 października 2011 przez Ins Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 Ale jakich wątków nie wyjaśnili (oprócz Królowej)? Poza tym, przeczytałeś wszystkie książki i komiksy, że na 100% jesteś pewien, że czegoś nie wyjaśnili? Co do Carmine'a- ludzie, to była akcja charytatywna. Nikt nie mówił tu o osobnym wątku. Mieliśmy tylko zdecydować czy Clayton przeżyje. EOT. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 qb3k co Ci się nie podoba w GeoW 3? Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 Mi sie podobaja zabki yebiace po oczach :potter: Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 qb3k co Ci się nie podoba w GeoW 3? Sawed off. W trzecich Gearsach nie podoba mi się trochę zbyt prosta historia. Liczyłem na więcej, zwłaszcza po przeczytaniu "Pól Aspho". Więcej w sensie więcej akcji jak z Cole'm na stadionie i snem Marcusa na początku . Miałem też nadzieję na bogatszy wątek Bernie (chociaż tę można dobrze poznać we wspomnianej książce) lub Jace'a (a tego z komiksów). Ale ogólnie nie jest źle, tak jak mówiłem, kampania trzyma poziom poprzedniczek. Gdybym miał recenzować GoW3 (a w sumie mogłem mieć promkę na tydzień przed premierą) to pewnie dałbym 10/10. Cytuj
Ins 5 824 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 Ale jakich wątków nie wyjaśnili (oprócz Królowej)? Poza tym, przeczytałeś wszystkie książki i komiksy, że na 100% jesteś pewien, że czegoś nie wyjaśnili? Krolowa ogolnie, Adam Fenix i to sie dzialo przed E-Day, Sires Cytuj
Gość Soul Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 (edytowane) No widzisz a mi się nie podoba wątek z ostatnim żyjącym carmine, a właściwie jego brak Po takim screenie liczyłem na coś epickiego. Edytowane 2 października 2011 przez Soul Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 Wydaje mi sie, ze w momencie, kiedy ludzie glosowali czy Carmine ma przezyc, gra byla juz w zasadzie gotowa Stad brak watku. A postac faktycznie ma super potencjal. Moze dodatek? Cytuj
MaZZeo 14 242 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 Przestańcie z tymi dodatkami, potem będziecie pieprzyć że rozmienili grę na drobne. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 No, ale teraz pieprzymy o dodatkach :potter: Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 Ja tam na dodatek czekam z niecierpliwoscia. Ta gra jest przemiodna i na bank sciagne do niej kazdy, jaki tylko sie ukaze! Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 Ja tam na dodatek czekam z niecierpliwoscia. Ta gra jest przemiodna i na bank sciagne do niej kazdy, jaki tylko sie ukaze! kolorowanki na spluwy w cenie gry również ? Cytuj
Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 [A czy w poprzednich częściach Carmine'owie mieli jakiś głębszy wątek oprócz tego, że przez jakiś czas walczyli razem z Deltą, a potem ginęli? Ludzie, kampania z trójki jest na poziomie poprzednich części (no, może leciutko gorsza), a wy tutaj urządzacie dyskusje dlaczego jest aż tak tragicznie i w ogóle epic do piachu. Co do Królowej to pewnie zostawiają ten wątek "na zaś"- DLC, książkę, prequel. Na koniec wyjaśniła się większość wątków, ale i tak jest źle. Nie polecam tutejszym narzekaczom oglądać żadnego serialu, bo w 100% przypadków będziecie zawiedzeni, że nie wyjaśniono wszystkiego. Zresztą, końcówka ewidentnie pokazuje, że Adam Fenix ma jakąś przeszłość z Królową, kto wie, może faktycznie jest ona człowiekiem i stworzyła jakoś tę rasę Locustów lub w jakiś sposób została ich wodzem. Mnie tam takie niedopowiedzenia jarają, bo dzięki temu nie odkładam gry na półkę bez większego zastanowienia tylko zawsze mam coś do zaprzątnięcia sobie głowy. e: jeszcze co do postu Zwyrodnialca (btw. to ten co boostował sobie repa na forum, tak?). Panie, jedziesz pan totalną ignorancją od góry do dołu. Mógłbym po kolei kontrargumentować, ale mi się najzwyczajniej w świecie nie chce. Ale ogólnie to: 1. Gears of War to amerykańska seria o fikcyjnym oddziale fikcyjnej armii, z amerykańską fabułą i amerykańskim żartem. Może ci się nie podobać, że Cole utożsamia stereotypowego afroamerykanina, tętniącego pozytywną energią w każdej sytuacji, o prostolinijnym i dobrym usposobieniu. Ale niektórzy (np. ja) lubią takie postacie i podczas akcji takich jak darcie mordy na Królową przez mikrofon po prostu śmieją się na głos. Poza tym Cole to nie tylko teksty o thrashballu i kopaniu dupska Szarańczy. Wiedziałbyś o tym gdybyś przeczytał chociażby "Pola Aspho" 2. Delta Squad to tylko część machiny wojennej i reszta działań tysięcy innych żołnierzy to tylko tło dla wydarzeń z gier. A że do armii trafiają dzieciaki, które giną w pierwszej lepszej walce to już tylko pokazuje jak dobrze pokazana jest tutaj wojna na wyniszczenie. 3. Każdy z Delty ma swoją historię i jest to głównie pokazane w książkach. 4. O przymierzu Szarańczy z COG nigdy nie było mowy, nikt z Epic tego oficjalnie nie potwierdził, a na wszystkie pytania na ten temat odpowiadali wymijająco lub milczeniem. Mógłbym tak jeszcze trochę, ale, jak pisałem, mi się nie chce. 1.No właśnie takie postacie jak Cole przynajmniej dla mnie psują klimat, bo według mnie żarciki nie pasują do historii gry, w której ludzkość jest w zasadzie na skraju zagłady i żyją same niedobitki. Tutaj jest tej postaci zwyczajnie za dużo. Tobie może to pasuje mnie to w ogóle nie bawi. We wcześniejszych odsłonach było to bardziej stonowane (zwłaszcza w jedynce), ale pewnie okazało się, że murzynek to ulubiona postać dzieci, więc dali mu więcej miejsca. 2. Tło nie tło, w grze jest to przedstawione tak jakby był tylko Delta Squad, a reszta to jakieś noname'y. Końcówka pokazuje to dobitnie, oczywiście świat musi ratować znana ekipa. W ogóle dziwny był ten schemat, kiedy pojawiło się już więcej postaci, nagle okazuje się, że część musi zostać na miejscu, a 4-ka rusza w drogę. 3. Sam piszesz, że większość historii postaci jest przedstawiona w książkach, ale mogli to zrobić chociaż powierzchownie w grze, o Bairdzie np nadal niewiele wiadomo. 4. Może i nie wspominali o tym, jednak taki trailer został puszczony, gdyby chociaż część tego co tam było przenieść do gry, byłoby rewelacyjnie. Właśnie mi takiego klimatu beznadziei zabrakło, że dotychczasowi wrogowie muszą łączyć siły, by stawić czoła nowemu przeciwnikowi. Jeszcze raz napiszę, gra jest bardzo dobra, ale jak na zwieńczenie serii mogli się bardziej postarać, ewentualnie nie puszczać tamtego trailera. ;] 1 1 Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 No przeszedłem ostatniego bosa na "wariacie". Było nie tyle ciężko co monotonnie,RAAMa nic nie przebije... Pytanko- zaliczy mi osiągnięcie jeśli przechodzę kampanię od końca?? Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 (edytowane) 1.No właśnie takie postacie jak Cole przynajmniej dla mnie psują klimat, bo według mnie żarciki nie pasują do historii gry, w której ludzkość jest w zasadzie na skraju zagłady i żyją same niedobitki. Tutaj jest tej postaci zwyczajnie za dużo. Tobie może to pasuje mnie to w ogóle nie bawi. We wcześniejszych odsłonach było to bardziej stonowane (zwłaszcza w jedynce), ale pewnie okazało się, że murzynek to ulubiona postać dzieci, więc dali mu więcej miejsca. 2. Tło nie tło, w grze jest to przedstawione tak jakby był tylko Delta Squad, a reszta to jakieś noname'y. Końcówka pokazuje to dobitnie, oczywiście świat musi ratować znana ekipa. W ogóle dziwny był ten schemat, kiedy pojawiło się już więcej postaci, nagle okazuje się, że część musi zostać na miejscu, a 4-ka rusza w drogę. 3. Sam piszesz, że większość historii postaci jest przedstawiona w książkach, ale mogli to zrobić chociaż powierzchownie w grze, o Bairdzie np nadal niewiele wiadomo. 4. Może i nie wspominali o tym, jednak taki trailer został puszczony, gdyby chociaż część tego co tam było przenieść do gry, byłoby rewelacyjnie. Właśnie mi takiego klimatu beznadziei zabrakło, że dotychczasowi wrogowie muszą łączyć siły, by stawić czoła nowemu przeciwnikowi. Jeszcze raz napiszę, gra jest bardzo dobra, ale jak na zwieńczenie serii mogli się bardziej postarać, ewentualnie nie puszczać tamtego trailera. ;] 1. Przeczytaj "Pola Aspho", tam Bernie niejako "rozgryza" Cole'a. A jeżeli ci się nie chce to powiem, że w książce jest jasno powiedziane, że Cole utrzymuje taką postawę nie dla siebie, ale dla reszty składu co by zawsze ich podnosić na duchu i żeby myśleli, że mają swojego "tanka", którego boi się nawet Szarańcza, a przez to było im łatwiej przejść przez takie (pipi). Mi takie "usprawiedliwienie" w zupełności wystarcza, a jego teksty są niejednokrotnie lepsze niż "klasyki" amerykańskiego kina akcji. 2. Kiedy tylko ogłoszono, że Gears of War będzie trylogią, wszyscy z Epic do znudzenia powtarzali, że ta trylogia będzie o Delta Squadzie. EOT. 3. Mi tam wystarczył jego wątek z Sam. scena wyznania "miłości" jak most się zawalił fakje 4. Poproszę link do tego trailera. Edytowane 2 października 2011 przez qb3k Cytuj
Ins 5 824 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 Zwyrol o jaki trailer Ci chodzi ? Zaden nie sugerowal, ze ludzie polacza sily z Locustami. To juz byly po prostu domysly ludzi. Cytuj
Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 O to mi chodzi, no chyba, że to nieoficjalne było... Cytuj
Ins 5 824 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 No to ten trailer pokazuje tylko to, ze jest trzecia strona konfilktu, a to juz bylo wiadomo po ograniu drugiej czesci. 1 Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 No to żeś teraz doje.bał z tym trailerem Tam jest jakaś ukryta wiadomość? Bo ja nie widzę przymierza ludzi i Locustów w walce z Lambentami. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 Ja tam na dodatek czekam z niecierpliwoscia. Ta gra jest przemiodna i na bank sciagne do niej kazdy, jaki tylko sie ukaze! kolorowanki na spluwy w cenie gry również ? nie przesadzajmy. Tak czytam wasze posty i naprawde nie macie sie juz do czego przyczepic.Fabula i tak na tle pozostalych 2 czesci wypada bardzo dobrze, ba - w 2ce nawet sie na niej zbytnio nie skupialem, a po 3ce nabralem ochoty poznac wszytskie watki uniwersum. Niech wam tez zrobia w koncu ta klasyczna PL, bo sie czytac juz o obrzynach nie da ; ] Mi nie przeszkadzaja, moze dlatego, ze mam naprawde wy(pipi)ane na ktorej lokacie mecz koncze. PS. Cos wiadomo nowego o tym watku fabularnym, ktory ma byc w listopadzie ? 1 Cytuj
Ins 5 824 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 1. Fabularnie dwojka bije na leb kontynuacje. 2. Jakbys chcialo Ci sie laskawie czytac co tu jest napisane to bys wiedzial, ze nie chodzi o lokate, tylko o to, ze obrzyn wymusza zupelnie inny styl gry niz byl w poprzednich czesciaj - dodac nalezy, ze wyjatkowo nudny. No chyba, ze ktos lubi sie bawic w kamperiade. 2 2 Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 2 października 2011 Opublikowano 2 października 2011 (edytowane) Nie wiem, za slaby jestem, nie zauwazylem, zeby az tak kampowali na mapach, sam latam z obrzynem i co lepsi bez problemu radza sobie ze mna ze zwyklym gnasherem, czy trzymaja na dystansie. Bedzie PL, kazdy bedzie zadowolony! Edytowane 2 października 2011 przez easye Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi