Skocz do zawartości

koso w komputer świat gry?

Featured Replies

Opublikowano

Ostatnio parsknąłem śmiechem jak w PE porównał potencjał gogli VR do telewizorów 3D oraz, że wróży VR taką samą przyszłość jak 3D i PS Move.

To się nazywa zdanie na jakiś temat. Ja mam swoje, Ty jak widać masz swoje. Przypominam, że w kontekście PS4 i Xboksa One dużo mówiło się o tym, jak dalej rozwiną temat kontrolerów ruchowych - a tematu nie ma, upadł.

Pamiętam jak raz na fb pisał, że porównywanie Wiedźmina na różnych platformach jest bez sensu, szczególnie bez podobnych założeń a potem dokładnie takie porównanie trafiło na Polygamię. Nie wiem czy on nie kontroluje tego dość skrupulatnie (nie zdziwiłbym się, nie o to chodzi przecież) co tam się pojawia czy też był to celowy zabieg, bo takie porównania działają na januszów gamingu jak płachta na byka i od razu w komentarzach robi się flame war i nabija statystyki.

Piłem do wpisu na PPE.pl, na którym pojawiło się porównanie od czapy, zestawiające ze sobą kompletnie różne, często niepasujące obrazki, z różną rozdzielczością, a w jednym przypadku porównujące nawet shot z Wiedźmina 2 (lol) do Wiedźmina 3. Na Polygamii zaznaczyliśmy dokładnie, że pokazujemy różnice między wersją na PS4 a tym, co było w trailerach - i złapaliśmy niemal dokładnie te same ujęcia.

W książce aż tak nie mędrkuję (mam nadzieję) :)

• Odpowiedzi 167
  • Wyświetleń 66,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• To się nazywa zdanie na jakiś temat. Ja mam swoje, Ty jak widać masz swoje. Przypominam, że w kontekście PS4 i Xboksa One dużo mówiło się o tym, jak dalej rozwiną temat kontrolerów ruchowych - a temat

• Siema. Tak, teraz jako gość z firmy dystrybuującej gry uznałem, że nie będę pisać o grach w magazynach czy serwisach. Konflikt interesów i średnio etyczna sprawa. Nie wykluczam kiedyś tam pisania o ja

• blantman
    blantman

Świetna książka przeczytałem w szpitalu i dziękuje za umilenie kilku kiepskich dni. Czytało się jednym tchem tak od ok 100 strony. Wcześniej może nie mój okres albo autor tego nie czuł bo napisane był

Opublikowano

Mendrkuje Mendrek, uber mod FPE a nie "jakiś tam" Koso!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeszcze tą gierkę zrobili Polacy:

110872_front.jpg

gfs_122799_2_5.jpg

Ciekawe co teraz u Kosa, czy szykuje jakąś edycję rozszerzoną/poprawioną, czy książka dobrze się przyjęła i takie tam.

Opublikowano

Z tego co mówił w którymś tam wywiadzie zaraz po premierze, to tak książka się dobrze przyjęła.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na blogu Kosa pojawił się wpis podejmujący temat jego pracy nad książką i ukazujący całość id samego poczatku

openbeta.pl/jak-hartowala-sie-ksiazka-nie-tylko-wiedzmin-historia-polskich-gier-komputerowych/

Poza tym wczoraj pojawila sie informacja na polygamii ze Marcin Kosman odchodzi z wspomnianego serwisu. Póki co nie czytałem co dalej

Edytowane przez Grzegorzo

Opublikowano

Koso napisał na fejsie, że kończy z pisaniem o grach.

Opublikowano

Szkoda chłopa, jako jeden z nielicznych z starej gwardii trzymał poziom i nadal zajmował się naszą branżą.

Opublikowano

Koso napisał na fejsie, że kończy z pisaniem o grach.

Teraz pewnie bedzie je tworzyl. Oby tylko nie zrezygnowal z felietonow w pe.

Opublikowano

Dokladnie, jego teksty na polu z serii Headshot były bardzo dobre i rzetelne.

Na openbeta mam nadzieje również cos jeszcze będzie pisał o kulisach świata gier

Opublikowano

Słyszałem, że poprowadzi nową edycję "Tańca z gwiazdami".

Edytowane przez Pix

Opublikowano

Skad info? No i cdp to nie cd red wiec jaka funkcja?

Opublikowano

Pewnie PR.

Opublikowano

Skad info? No i cdp to nie cd red wiec jaka funkcja?

Z jego fb
Opublikowano

No pięknie, a ja właśnie miałem wysłać koso kontrakt na 1000000000000 euro za felieton :/.

PE mnie nie interesuje, ale liczę, że koso nie odpuści pisania o grach, bo z (względnie) młodych, jest jednym z nielicznych, których się da czytać bez zgagi.

Opublikowano

Naprawdę, boje sie że niedługo zostaną do czytania o grach typki pokroju "człowieka-wargi" czy mistrzowie pióra z ppe. Niezbyt miła perspektywa.

Opublikowano

Siema. Tak, teraz jako gość z firmy dystrybuującej gry uznałem, że nie będę pisać o grach w magazynach czy serwisach. Konflikt interesów i średnio etyczna sprawa. Nie wykluczam kiedyś tam pisania o jakichś neutralnych tematach (typu retro), ale póki co zapraszam na openbeta.pl. Jeśli będzie kiedy pisać :)

Opublikowano

Koso,Dzięki za te kilogramy PE,które wyprodukowałeś.Pamiętam twoje pierwsze teksty,szczególnie o MGS i Harvest Moon :).Konflikt interesów,mówisz....hm czekam aż cię wyleją i wrócisz do printu ;)