Skocz do zawartości

Deus Ex: Human Revolution

Paliodor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawe kiedy data premiery bo ta gra bardziej mnie kręci niż ME2.

Mówi się, że podobno już w kwietniu/maju. Oby. W ogóle ostatnio Square Enix zorganizowało pokazy Deus Ex, w której dziennikarze (po raz pierwszy) mogli sami zagrać w jakąś tam część gry. Na kotaku czy gamespot już się pojawiły odpowiednie wrażenia z pokazu (ciekawe czy psxextreme też było zaproszone?). Więc może za niedługo ujawnią ostateczna datę premiery.

P.S. Ciekawe czy będzie demo przed premierą gry?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wygląda to wszystko strasznie... drętwo.

Jeeez, chyba oglądaliśmy inne filmiki skoro tak twierdzisz.

No ale rozumiem, że w dobie bezmózgich napier.dalanek w stylu Call of Duty czy tam inny Bulletstorm, gdzie kosimy setki przeciwników na minutę gra tego typu może wydawać się drętwa :confused:

A co się tyczy samych filmików to w większości jest to ten sam materiał jaki wyciekł swego czasu do sieci, tyle tylko, że w lepszej jakości.

Ja co prawda jeszcze pre-ordera nie złożyłem bo czekam czy może na Zavvi cena edycji pc nie spadnie ale chyba raczej nie ma co na to liczyć. Ogólnie szykuje się jedna z lepszych gier ostatnich lat, przynajmniej jeśli chodzi o klimat, muzykę i design. A co do reszty to zobaczymy po premierze.

Opublikowano

Zdecydowanie z każdym kolejnym trailerem wygląda to coraz lepiej. Mam już dosyć klasycznych FPSów.

Opublikowano (edytowane)

W najnowszym numerze CD-Action znajdziemy 4 strony informacji na temat Human Revolution:

http://www.cdaction.pl/news-17478/cd-action-32011---zawartosc.html

A to fragment opisujący tą zawartość:

byliśmy w siedzibie twórców najnowszego Deus Ex, by na własne oczy ujrzeć, że jego nowa odsłona wyraźnie celuje w klimaty i fanów części pierwszej (4 strony wrażeń z grania!). Jeśli część druga wydała ci się zbyt prosta i wyprana z klimatu pierwowzoru, to mamy dla ciebie dobre wieści

Wynika z niego, że rzeczywiście twórcy idą dobrą drogą czerpiąc jak najwięcej z pierwszego Deus Ex'a. Czuję się pomału spokojny o finalną wersję gry.

A co ciekawe, to dzisiaj patrzyłem się na Zavvi i o dziwo premiera jest ustalona na grudzień tego roku. Mam nadzieję, że to tylko jakaś pomyłka i gra nie zostanie przeniesiona na inny termin. Choć z drugiej strony, lepiej jak dopracują tytuł kosztem wcześniejszej premiery niż żebym dostał jakiś wybrakowany i źle zoptymalizowany produkt.

Edytowane przez Paliodor
Opublikowano

Wygląda to wszystko strasznie... drętwo.

Jeeez, chyba oglądaliśmy inne filmiki skoro tak twierdzisz.

No ale rozumiem, że w dobie bezmózgich napier.dalanek w stylu Call of Duty czy tam inny Bulletstorm, gdzie kosimy setki przeciwników na minutę gra tego typu może wydawać się drętwa :confused:

mnie nie interesują cody, killzony i bulletstormy, a też uważam, że wygląda drętwo na tych filmikach... może taki urok tej gry i nadrabia innymi zaletami, ale to się dopiero okaże...

co mi się nie podobało w filmach:

- podczas widoku z oczu jest wrażenie jakby jeździło się na wózku inwalidzkim...

- przerywniki, przerywniki i jeszcze więcej przerywników... jeszcze tylko brakuje żeby podczas oddawania strzału dali przerywnik..

Opublikowano

Kwiecień też jest zapchany(portal 2, Mortal Kombat) Najlepiej byłoby na wakacje, raz że wtedy nic nie wychodzi, dwa gra potrzebuje jeszcze sporo szlifów...

Opublikowano

Twórcy DE:HR opowiadają na tegorocznym GDC o powstawaniu gry:

Źródło newsa:Polska strona Deus Ex

Materiał naprawdę świetny, można dowiedzieć się dość ciekawych info na temat procesu produkcji, który wcale łatwy nie był.

W dodatku, wkrótce ogłoszona zostanie finalna (mam nadzieję) data premiery więc na brak newsów o DE:HR nie można narzekać.

Ja już pre-ordera złożyłem na edycję augmented na PC, a to głównie dlatego, że będzie w niej umieszczony soundtrack na którym mi strasznie zależy. Bo muzyka póki co, która jest w dostępnych filmach prezentuje bardzo wysoki i klimatyczny poziom.

Opublikowano

Jeśli DE:HR rzeczywiście wyjdzie w sierpniu to imo tym lepiej dla tego tytułu. Jest to okres, gdzie nie ma jako takiego wysypu premier znanych tytułów więc potencjalne zyski mogą być większe niż w przypadku,premiery w okresie świąt, gdzie DE musiałby zapewne walczyć o klientów z napompowanymi hypem i marketingiem kolosami.

Opublikowano

Deus Ex to jedna z niewielu FPS-ów którą się konkretnie zajarałem (jedynkę przechodziłem chyba z 5 razy). Niestety nie grałem w kolejne (a była chyba przynajmniej jedna) ale poczekam sobie już grzecznie na HR :) Mam nadzieję, że się nie zawiodę porównując ją do jedynki :)

Opublikowano (edytowane)

Deus Ex to jedna z niewielu FPS-ów którą się konkretnie zajarałem (jedynkę przechodziłem chyba z 5 razy). Niestety nie grałem w kolejne (a była chyba przynajmniej jedna) ale poczekam sobie już grzecznie na HR :) Mam nadzieję, że się nie zawiodę porównując ją do jedynki :)

Ponoć HR jest bliższe pierwszemu Deus Ex niż drugiej części i że fani pierwszej odsłony powinni być zadowoleni. Tak przynajmniej piszą redaktorzy z CD-Action.

Konsekwencje naszych czynów w Deus Ex:Human Revolution, czyli każda nasza akcja (bądź jej brak) będzie wiązała się z jakąś reakcją z niej wynikającą.

Edytowane przez Paliodor
Opublikowano

Ponoć HR jest bliższe pierwszemu Deus Ex niż drugiej części i że fani pierwszej odsłony powinni być zadowoleni. Tak przynajmniej piszą redaktorzy z CD-Action.

Konsekwencje naszych czynów w Deus Ex:Human Revolution, czyli każda nasza akcja (bądź jej brak) będzie wiązała się z jakąś reakcją z niej wynikającą.

to mnie bardzo miło zaskoczyłeś :) No to tym bardziej czekam :) mam nadzieję, że jeszcze lepiej elektronikę zrobią (terminale, gadżety), bo właśnie to zafascynowało mnie w pierwszej części najbardziej obok rozwijania postaci implantami :)