Skocz do zawartości

Deus Ex: Human Revolution

Paliodor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy warto brać Explosive Mission Pack & Tactical Enhancement Pack za dyszkę z PSS? Głównie chodzi o Tong's Rescue Bonus Mission (+ ofkoz pełno jakiś dodatkowych śmieci do tego).

BTW: W grę jeszcze nie zacząłem grać stąd moje pytanie.

E: Dzięki.

Edytowane przez Kyo
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam dopiero zaczynam swoją przygodę z Deus Ex i chcę grać bez eliminowania przeciwników dlatego mam dwa pytania odnośnie początku gry:

Oczywiście jak już posiadamy wszczepy.

1. Jaką otrzymujemy broń na długi dystans, która nie zabija przeciwników ?

2. Wybrałem paralizator na krótki dystans i gdy go używam to przeciwnik się przewraca i znika czy to oznacza, że zginął ? Bo wolałbym nie mieć zabójstw w grze (dla klimatu MGS a nie głupiego trophy)

Ogólnie pierwsze wrażnie jest bardzo pozytywne najbardziej wciąga przeglądanie e-maili, gdzie dużo ciekawych rzeczy można wyciągnąć.

Opublikowano (edytowane)

Witam dopiero zaczynam swoją przygodę z Deus Ex i chcę grać bez eliminowania przeciwników dlatego mam dwa pytania odnośnie początku gry:

2. Wybrałem paralizator na krótki dystans i gdy go używam to przeciwnik się przewraca i znika czy to oznacza, że zginął ? Bo wolałbym nie mieć zabójstw w grze (dla klimatu MGS a nie głupiego trophy)

Ogólnie pierwsze wrażnie jest bardzo pozytywne najbardziej wciąga przeglądanie e-maili, gdzie dużo ciekawych rzeczy można wyciągnąć.

1. Jak już wyjdziesz na ulice Detroit jedną z pierwszych miejsc do których dotrzesz to stara stacja benzynowa w której siedzi handlarz bronią, można u niego kupić karabin na strzałki usypiające.

2. Trochę dziwny błąd i nie spotkałem się z nim ale jak już przeciwnik dostanie z taser'a, nawet jak zniknie to nie ginie (podobny błąd jest jak strzelasz z karabinu na strzałki w głowę tylko tam przeciwnik nie znika tylko nie idzie go obudzić ale kill'a ci nie liczy ;))

Edytowane przez Darth Krizzo
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

1. Jak już wyjdziesz na ulice Detroit jedną z pierwszych miejsc do których dotrzesz to stara stacja benzynowa w której siedzi handlarz bronią, można u niego kupić karabin na strzałki usypiające.

2. Trochę dziwny błąd i nie spotkałem się z nim ale jak już przeciwnik dostanie z taser'a, nawet jak zniknie to nie ginie (podobny błąd jest jak strzelasz z karabinu na strzałki w głowę tylko tam przeciwnik nie znika tylko nie idzie go obudzić ale kill'a ci nie liczy ;))

Pierwszy raz słyszę o takim błędzie. U mnie po strzale z żadnej ogłuszającej broni nie dzieją się takie rzeczy.

Czy dodatek pod względem trudności stanowi większe wyzwanie niż podstawka i czy fabularnie i gameplay'owo jest jakoś fajnie skonstruowany?

Właśnie skończyłem podstawę i chyba mam ochotę na więcej, pod warunkiem, że nie będzie to nudna przeprawa przez korytarze. Deus to świetna gra z genialnym klimatem, jedyne co mi przeszkadza to stosunkowo niski poziom trudności, spowodowany uproszczeniem skradania i raczej wyjątkowo debilnym przeciwnikom. W grze nie inwestowałem w kamuflaż, stożki widzenia, widzenie przez ściany i ciche chodzenie a i tak nie miałem większych problemów z pokonywaniem lokacji.

Edytowane przez TakeshiX
Opublikowano

Poziom trudności jest taki sam, ale zawsze można sobie wybrać najwyższy. Większość lokacji to jednak małe pomieszczenia. W gameplayu nie masz istotnych zmian, poza tym, że na starcie zaczynasz od zera, ale kilka praxis wpadnie bardzo szybko. Fabularnie jest bardzo dobrze i trzyma poziom oryginału, intryg i zwrotów akcji nie zabraknie. Czy warto zagrać? Jak się komuś podobał oryginał, to nie ma się nad czym zastanawiać.

Opublikowano

Mam pytanie co do zadania pobocznego, które zadała mi Malik.

Chodzi o znalezienie dowodów zbrodni co do jej śmierci. Udałem się do kliniki Limbo, tam dostałem dowody od informatora i miałem opcje, zapłacić lub nie. Wybrałem tą drugą, straciłem coś przez to?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I ja mam pytanko do zadania pobocznego:

Zadanie poboczne u Chinoli. Te, w którym mam iść do sklepu mięsnego by znaleźć pana Żelaznego. Na dole w sklepie zastaje trupa, przeszukuje, znajduję jego palmtopa, czytam... I co dalej? Wiadomość z palmtopa przeczytana a mi nadal pokazuje w opisie misji, bym przeczytał zawartość palmtopa bo tam mogą być wskazówki. Przeczytałem i nic. Na mapie nie pojawia się nowy punkt, do którego mam się udać.

Opublikowano

No i w tej wiadomości masz napisane, by poszukać go w kanałach czy jakoś tak. Musisz wrócić do dzielnicy Kuaigan i tam wskoczyć do kanałów, wejście w okolicach hotelu kapsułowego.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam wlasnie ochote kupic Missing Link niedlugo i mam odnosnie niego kilka pytan. Jak stoi z dlugoscia? Starczy na 5-6 godzin? Faktycznie graficznie jest gra poprawiona w stosunku do podstawki? Jest to bardziej misja czy znajdzie sie miejsce na freeroam i rozmowy z NPCami?

Opublikowano

Jest to bardziej misja, teren jest korytarzowy, większych przestrzeni jest niewiele no i żadne nie przypomina wielkością choćby Detroit. Ja za pierwszym razem kończyłem w jakieś 7h. Oprawa to ten sam poziom, ale fajnie wygląda gdy biegamy po pokładzie statku zalewanym wodą. Fabularnie jest bardzo dobrze i nie brakuje zwrotów akcji.

Opublikowano

Gra bardzo mi się podoba. Taki Fallout 3 scalony z MGS4.

Po jakimś czasie trochę nuży mechanika przechodzenia kolejnych etapów (znajdź kanał i udaj się nim do kolejnego punktu) - do czasu aż nie rozwiniemy odpowiednich zdolności. Ale i tak jest dobrze (o, co najmniej).

Cieszy oko grafika. Tu zwrócę się do mojego zasłużonego kolegi Juras'a o porcję zdjęć z tegoż tytułu.

Wykonanie postaci, ich animacja, czy detale otoczenia. Te elementy to nic nadzwyczajnego, ale tekstury.... wspaniała sprawa.

No i ci bossowie....

original.jpg

Opublikowano

Mam do wyboru Augmented Edition po angielsku i zwykłą po polsku za 130 zł. Którą brać? Czy aż tak "ciężko" jest po angielsku?