Skocz do zawartości

Deus Ex: Human Revolution

Paliodor

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba jakiś dodatek.

Nie, faktycznie za 29zł można teraz wyrwać w promocji Deus Ex'a. Missing Link natomiast jest za 9zł. Edit: Plus to DLC z tą jedną misją za 3zł i DLC z dodatkowymi brońmi za 2zł. Albo można też kupić Deus Ex: Complete Edition za 39zł (dzięki czemu się oszczędza te 4zł).

Fajnie jakby tak wszystkie gry rok po premierze były dostępne za takie grosze :thumbsup: .

Edytowane przez MBeniek

Oba te dodatki są na PSS teraz - są dwa osobne pakiety Explosive i Tactical - wtedy można było je razem w pakiecie kupić (kupowałem je pół roku temu i piszę z pamięci).

W Explosive zawarta jest misja Tonga - wpleciona idealnie w fabułę - dodatkowo dostaje się za jej wykonanie granatnik. Prócz tego były tam materiały wybuchowe i automatyczne urządzenie odblokowujące.

W Tactical Enhancement Pack była dwururka, snajperka i 10,000 kredytów.

Dla mnie też - ciągle miałem jej za dużo - na początku te kredyty są tylko przydante aby kupić 2 x Praxis :)

Jest też taki motyw że jeśli w Detroit na początku wykupi się wszystkie dostępne Praxis i potem w Hengsha Limb Clinic zrobi to samo to jak wracamy do Detroit to znowu są dostępne :)

Praxisów też za dużo miałem pod koniec gry. Nie licząc tego drzewka gdzie jest zaznaczanie przeciwników wykupiłem praktycznie wszystko. W ogóle ostatnio przeczytałem, że jeżeli gra się w odpowiedni sposób - zawsze non-lethal takedown, double jak się da, eksploracja wszystkiego, hackowanie wszystkiego, czytanie wszystkiego - to można zdobyć wystarczającą ilość XPków i Praxis Kitów, żeby wykupić każde możliwe ulepszenie ;)

Dla mnie też - ciągle miałem jej za dużo - na początku te kredyty są tylko przydante aby kupić 2 x Praxis :)

Jest też taki motyw że jeśli w Detroit na początku wykupi się wszystkie dostępne Praxis i potem w Hengsha Limb Clinic zrobi to samo to jak wracamy do Detroit to znowu są dostępne :)

w Hengsha też się odnawiają przy drugiej wizycie. w Deus Ex powinno się grać tak jak opisuje Walduś. czytać gazety i maile, gadać z ludźmi, słuchać rozmów strażników, przechodniów, gadek podczas walk z bossami np.

wsłuchajcie się co krzyczą te babki i Zhao podłączone do Hyrona

W sumie to i na upartego da się przejść grę wyłącznie z odblokowanymi opcjami hackowania i podnoszeniem ciężkich przedmiotów.

Panowie dwa pytania:

1. Muszę (tak twierdzi gra) rozwalić dwa roboty. Czy jeśli je rozwalę stracę możliwość zdobycia osiągnięcia za zabijanie przeciwników? No i czy da się je rozwalić bez podnoszenia alarmu ("wróg")?

2. Jak się obezwaładnia wręcz więcej niż jednego przeciwnika? Mam wykupione ulepszenie... ale nie wiem jak z niego skorzystać.

Szkoda, że w Deus Ex: IW jest ostre fantazjowanie, taki daleki neo cyber punk, i fabularnie dziwnie zawiłe. Trudno by było robić sequela, w dodatku inny klimat niż HR. Liczę jednak, że kolejny DE będzie jeszcze tuż przed jedynką, mimo że HR ostro domykał historię. Na szczęscie jest tam trochę miejsca na prequel,

czyli obalenie Illuminatów przez Page'a, stworzenie Morfeusza z Hyrona, protokól Akwin, stworzenie Szarej Śmierci, ect. )

W sumie to i na upartego da się przejść grę wyłącznie z odblokowanymi opcjami hackowania i podnoszeniem ciężkich przedmiotów.

Panowie dwa pytania:

1. Muszę (tak twierdzi gra) rozwalić dwa roboty. Czy jeśli je rozwalę stracę możliwość zdobycia osiągnięcia za zabijanie przeciwników? No i czy da się je rozwalić bez podnoszenia alarmu ("wróg")?

2. Jak się obezwaładnia wręcz więcej niż jednego przeciwnika? Mam wykupione ulepszenie... ale nie wiem jak z niego skorzystać.

jak rzucasz emp w robota, to przy wybuchu pojawia się na moment status wróg , ale nie oznacza to alarmu, po prostu nie może być w pobliżu strażników. zajrzałem w spoiler Mendrka i chyba zaspoilowałem sobie pierwszą część :confused:
  • 3 tygodnie później...