Skocz do zawartości

Deus Ex: Human Revolution

Featured Replies

Opublikowano

wiesz co, tłumaczenie jest i tak całkiem niezgorsze, praktycznie brak literówek i kilka swojskich zwrotów robią swoje; "Odrutowany". 

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 153,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• waldusthecyc
    waldusthecyc

Skończyłem tę grę. Wydaje mi się, że tytuł ten zasłużył ode mnie na coś więcej niż "polecam", gdyż jestem autentycznie w szoku jakich wyborów dokonywałem w czasie grania i w jaką stronę poprowadziłem

• waldusthecyc
    waldusthecyc

gameplay gameplayem - napewno wszyscy się zgodzimy, że ma wady, że graficznie odstaje, że trochę drętwo czasami. Ja mimo to nadal nie mogę wyjść z podziwu dla wykreowanego świata.    Z ciekawostek,

• Patrzcie co znalazłem http://www.youtube.com/watch?v=B0sRgPcjnJo   Oj jak ja to chcę. Widziałem gameplay tej wersji demo/beta i jestem naprawdę mile zaskoczony. Gra autentycznie przypomina orygina

Opublikowano

A no "odrutowany" jest świetne, choć nie ma tego high-techowego zacięcia co augmented, to posiada pejoratywny charakter pasujący do wypowiedzi wielu npc.

Opublikowano

Swoją droga Eidos Montrel zaprezentowało światu nowy engine, który zwie się Dawn Engine i będzie napędzał next genową cześć Deus Ex tylko na PC i nową generacje, ale będą go używać do wszystkich projektów związanych z światem Deusa (to całe Universe to nie będzie żadne MMO)

DAWN_ENGINE_inengine_screen_1.jpg

http://community.eidosmontreal.com/blogs/dawn-engine

Myślę, że jaranko uskutecznione.

Opublikowano

Pokaż ukrytą zawartość

:wub:

Chyba jednak skończę tę grę, niczym się nie wyróżnia, ale przyjemnie się gra. 

Opublikowano
  W dniu 4.12.2014 o 21:43, mate5 napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

:wub:

Chyba jednak skończę tę grę, niczym się nie wyróżnia, ale przyjemnie się gra. 

Da fuq? Nie wyróznia się? Weź sobie przeczytaj wywód Waldusa gdzieś w tym temacie i wróć. Nie jest to poziom pierwszego Deusa (grałeś w ogóle mate?) ale nadal jedna z lepszych konsolowych fpp rpg.

Opublikowano
  W dniu 4.12.2014 o 19:01, bluber napisał(a):

Swoją droga Eidos Montrel zaprezentowało światu nowy engine, który zwie się Dawn Engine i będzie napędzał next genową cześć Deus Ex tylko na PC i nową generacje, ale będą go używać do wszystkich projektów związanych z światem Deusa (to całe Universe to nie będzie żadne MMO)

Bo Universe pierwotnie stanowić miało (wciąż ma?) ogólny cyrk związany z uniwersum, przekładający się na gry na komórki, komiksy i w nieustalonej przyszłości kontynuację prequela. W każdym razie, ja tam z jarankiem poczekam do pierwszych traillerów z odpowiednia dawką informacji.

No ale fajnie by było dostać pełnoprawną odsłonę, spinającą Bunt Ludzkości z oryginałem sprzed lat c'nie. :banderas:   

Opublikowano
  W dniu 4.12.2014 o 22:03, bluber napisał(a):

Da fuq? Nie wyróznia się? Weź sobie przeczytaj wywód Waldusa gdzieś w tym temacie i wróć. Nie jest to poziom pierwszego Deusa (grałeś w ogóle mate?) ale nadal jedna z lepszych konsolowych fpp rpg.

Gameplayowo sie niczym nie wyroznia, setting sluzy tylko za tlo i to ze jedno miasta ma dwa poziomy przejawia sie tylko przez bitmape widoczna po spojrzeniu do gory. W pierwszego deus exa gralem, ale jak bylem dzieckiem i nie znalem jeszcze wystarczajaco dobrze angielskiego, musze kiedys ograc.

W dniu 4.12.2014 o 22:03, bluber napisał(a):

Gameplayowo sie niczym nie wyroznia, setting sluzy tylko za tlo i to ze jedno miasta ma dwa poziomy przejawia sie tylko przez bitmape widoczna po spojrzeniu do gory. W pierwszego deus exa gralem, ale jak bylem dzieckiem i nie znalem jeszcze wystarczajaco dobrze angielskiego, musze kiedys ograc.

Opublikowano

No nie wiem mało jest gier, które łączą tak spoko elementy rpg z skradanką tpp/strzelanką fpp. Dla mnie ten mix to jeden z wyraźniejszych tytułów na poprzedniej generacji. Fakt, że większośc motywów juz gdzieś widziałeś, ale w nie w jednej grze, przynajmniej ja to tak odbieram.

Opublikowano

Stawiając w ten sposób sprawę to w dzisiejszych czasach w sumie żadna gra, poza jakimiś indykami na 2 h, tak naprawdę nie "wyróżnia" się gameplay'owo - w końcu branża ma te około 40 lat. Zresztą wyróżnianie się designem czy settingiem to też wyróżnianie się, zaczynasz wydziwiać trochę mate. Faktem jest, że na poprzedniej generacji tytuł ten był jedną z niewielu skradanek, a takich z elementami RPG to już w ogóle sobie nie przypominam.

Ewentualny sequel w tradycyjnej formie (czyli gra nastawiona na single) przyjmę z radością i czekam na jakieś zapowiedzi.

Opublikowano
  W dniu 5.12.2014 o 14:33, kotlet_schabowy napisał(a):

Stawiając w ten sposób sprawę to w dzisiejszych czasach w sumie żadna gra, poza jakimiś indykami na 2 h, tak naprawdę nie "wyróżnia" się gameplay'owo - w końcu branża ma te około 40 lat. Zresztą wyróżnianie się designem czy settingiem to też wyróżnianie się, zaczynasz wydziwiać trochę mate. Faktem jest, że na poprzedniej generacji tytuł ten był jedną z niewielu skradanek, a takich z elementami RPG to już w ogóle sobie nie przypominam.

Ewentualny sequel w tradycyjnej formie (czyli gra nastawiona na single) przyjmę z radością i czekam na jakieś zapowiedzi.

- no siema panie odrutowany, pomożesz mi?

- jasne

- idź tam gdzie pokazuje turkusowy znacznik, zabij trzech typów / ogłusz dwóch typów, obejrzyj cutscenkę i wróć

- ok

Każdy subquest jak na razie tak wygląda. To co mi sprawia największą frajdę to przeszukiwanie lokacji w celu znajdowania palmtopów i ebooków - ich treść to największa zaleta tej gry.

Opublikowano

polecam quest z u(pipi)aniem skorumpowanego gliniarza w detroit, pozorowaniem wypadku oraz zabawą w detektywa w Hengshy. :hi:

Opublikowano
  W dniu 5.12.2014 o 20:34, nobodylikeyou napisał(a):

polecam quest z u(pipi)aniem skorumpowanego gliniarza w detroit, pozorowaniem wypadku oraz zabawą w detektywa w Hengshy. :hi:

Albo ten o przeszłości Jensena.

Opublikowano

pozorowaniem wypadku

>idź do turkusowego znacznika

> ogłusz typa

> koniec? coś ty! innowacja! musisz go przeciągnąć kilka metrów żeby spadł z dachu

No ale gram i gram, bo chcę dalej poznawać świat przedstawiony, zobaczyć górne miasto i czytać ebooki.

Opublikowano
  W dniu 5.12.2014 o 22:46, mate5 napisał(a):

pozorowaniem wypadku

>idź do turkusowego znacznika

> ogłusz typa

> koniec? coś ty! innowacja! musisz go przeciągnąć kilka metrów żeby spadł z dachu

No ale gram i gram, bo chcę dalej poznawać świat przedstawiony, zobaczyć górne miasto i czytać ebooki.

następnie

Pokaż ukrytą zawartość

żeś się uczepił do tej "innowacji".  :obama: 

O jest i tekst Waldka, podsumowujący wrażenia, szkoda że nie ten artykuł z ekstrima, ale dobrze obrazuje że to nie gameplay jest wyznacznikiem unikalności tej produkcji. 

Pokaż ukrytą zawartość

edit: możliwy poważny spoiler z finału singla. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano
  Cytat

O jest i tekst Waldka, podsumowujący wrażenia, szkoda że nie ten artykuł z ekstrima, ale dobrze obrazuje że to nie gameplay jest wyznacznikiem unikalności tej produkcji. 

Nie mogę się doczekać, aż go przeczytam, bo pamiętam, że taki pisał i o czym mniej więcej pisał, no i ja się przyczepiałem tylko o gameplay, świat przedstawiony jest... przedstawiony całkiem dobrze.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wczoraj ukończyłem, świetny mix lekkiego rpg/fps z dużą ilością skradania i świetną fabułą.

Na plus:

- świat i osadzona w nim fabuła

- skradanie się i hakowanie [chociaż trochę śmieszne ciągłe łażenie szybami wentylacyjnymi xd]

- rozwój bohatera

- dodatkowe questy

Na minus:

- słabo jeśli idzie o wybranie rozgrywki 'na jana' zamiast skradania bo gra wyraźnie nagradza przemykanie po kątach

- bossowie, z pierwszym miałem trochę problemów ale po dopakowaniu tajfun dwoje następnych szło na dwa/trzy strzały

- finalny wybór moralny w sumie nie zależy od naszych poczynań przez cała grę ;/

Ogółem przesiedziałem chyba z 30h z tą grą [da się gdzieś sprawdzić długość gameplayu?] starając się zaglądać dosłownie w każdy kąt. Tak jak walduś pisał kilka stron temu na początku czułem strach i respekt przed wrogami ciągle się skradając ale w miarę rozwoju bohatera i zdobywanego arsenału coraz śmielej sobie poczynałem z przeciwnikami aż w finalnej miejscówce rozwalałem wszystkich jak leci. ;/ Uwielbiam cyberpunk i pierwsze co mi przyszło na myśl grając w ten tytuł to że jest to prequel do Ghost in the Shell.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  Cytat

- słabo jeśli idzie o wybranie rozgrywki 'na jana' zamiast skradania bo gra wyraźnie nagradza przemykanie po kątach

to akurat jest plus

Cytat

- finalny wybór moralny w sumie nie zależy od naszych poczynań przez cała grę ;/

w sumie to zależy.....bo masz wybór. gdyby był ograniczony, to nie byłoby wyboru    

Opublikowano

Grając na rambo, przy użyciu takich cudeńek jak rewolwer z wybuchającym ammo, czy dopalony karabin z tlumikiem i celownikiem laserowym jest tak prosto na tle skradania, że mniejsza liczba exp. była wprost wymagana, by mieć motywację do bezkrwawego podejścia.

Opublikowano
  W dniu 23.01.2015 o 20:35, Kazub napisał(a):

Cytat

w sumie to zależy.....bo masz wybór. gdyby był ograniczony, to nie byłoby wyboru    

Hmm robiąc wszystkie/większość wątków pobocznych w grze ma się jako takie pojęcie o świecie przedstawionym i końcowy wybór może być łatwiejszy, po prostu posłuchamy swego serca i wybierzemy opcję świata jaki chcielibyśmy żeby był. Niemniej podczas całej historii dokonujemy także wyborów  itroche lipnie że idąc cały czas ścieżką światłości na końcu nic z tego nie ma... ale może taki jest założenie twórców, co byś w życiu nie zrobił nie znasz swojego przyszłego losu?

Opublikowano

tak czy sr,ak pamiętaj o fabularnym DLC - sporo grania i nowe, mocne wątki

Opublikowano

To jest coś jeszcze? Paczałem na ps store i nic nie widziałem. ;/

Opublikowano

Właśnie znalazłem. Szkoda że już wykorzystałem -10% ale trudno. Długi ten dodatek, będzie z 4h?

Opublikowano

Na lajcie. A ze zwiedzaniem może nawet więcej.

Opublikowano

Fajny jest. Na najwyzszym poziomie mozna sie natrudzic. Polecam.