kotlet_schabowy 2 730 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Yo. Szukałem rozwiązania w różnych źródłach, niestety bez efektu. Problem jest raczej popularny. Otóż gra byle kiedy zalicza crasha. Może to być ładowanie planszy, dialogu, może to być po prostu w czasie przechadzki. Wyrzuca na pulpit z komunikatem o błędzie (czasami wyłącza mi to monitor !), albo po prostu zawiesza się na amen (słychać dźwięk, obraz stoi). Wymagania oczywiście spełniam, gierka śmiga z maksymalnymi ustawieniami bardzo ładnie (swoją drogą, próbowałem eksperymentowania z ustawieniami audio i video, bez skutku). Próbowałem patchowania, zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graficznej (Nvidia GeForce 8800 GT) i muzycznej (Realtek HD). Lipa. Zna ktoś może jakiś uniwersalny sposób na to ? Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Ściągnij cracka/fixa który to naprawia (strzelam, że masz pirata ;]) Nie będę dawał linka bo mnie Stona skasuje ;[ Ale łatwo wygooglasz Cytuj
kotlet_schabowy 2 730 Opublikowano 16 marca 2010 Autor Opublikowano 16 marca 2010 To rozwiązanie nic nie daje niestety. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 (edytowane) Weź se postaw na nowo windę. I na czystym systemie sprawdź uważnie czy występują takie same problemy. Edytowane 16 marca 2010 przez Gooral Cytuj
TwardkiSlovian 1 Opublikowano 17 marca 2010 Opublikowano 17 marca 2010 Sprawdzales na nizszych ustawieniach czy to samo sie dzieje? Cytuj
kotlet_schabowy 2 730 Opublikowano 17 marca 2010 Autor Opublikowano 17 marca 2010 Tak, to samo. W sumie skończyłem gierkę, więc jakoś przebrnąłem, no ale zawsze miło by było zaliczyć drugie podejście spokojnie. Jakby co to czekam dalej na rady. Na razie reinstall systemu odpada, całkiem możliwe, że to by miało pozytywny wpływ. Cytuj
Dziewiątek 88 Opublikowano 18 marca 2010 Opublikowano 18 marca 2010 wątpie żeby reinstalka systemu pomogła, pierwszy mass effect był strasznie zbugowany, patch pomagał tylko na niektóre z błędów. ja przez całą grę miałem problemy z przerywającym dźwiękiem i sporadycznie znikały tekstury (na jednej z planet było tylko niebo i postaci, reszta tekstur zaginęła). Mimo to gra mi się podobała, ma swój klimat Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 18 marca 2010 Opublikowano 18 marca 2010 a stery uaktualniliście przed włączeniem ME? Chodzi mi o wszystkie stery włącznie z tymi od karty dzwiękowej i chipsetu. Cytuj
kotlet_schabowy 2 730 Opublikowano 18 marca 2010 Autor Opublikowano 18 marca 2010 Ja uaktualniłem, nic to nie dało. Osobiście już jakoś to przeżyję, więc ewentualnie można zamknąć temat. Cytuj
Gość Opublikowano 18 marca 2010 Opublikowano 18 marca 2010 Niech zostanie, nie ma tematu o tej grze 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi