Skocz do zawartości

Mass Effect

kotlet_schabowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo. Szukałem rozwiązania w różnych źródłach, niestety bez efektu. Problem jest raczej popularny. Otóż gra byle kiedy zalicza crasha. Może to być ładowanie planszy, dialogu, może to być po prostu w czasie przechadzki. Wyrzuca na pulpit z komunikatem o błędzie (czasami wyłącza mi to monitor !), albo po prostu zawiesza się na amen (słychać dźwięk, obraz stoi).

Wymagania oczywiście spełniam, gierka śmiga z maksymalnymi ustawieniami bardzo ładnie (swoją drogą, próbowałem eksperymentowania z ustawieniami audio i video, bez skutku).

Próbowałem patchowania, zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graficznej (Nvidia GeForce 8800 GT) i muzycznej (Realtek HD). Lipa.

Zna ktoś może jakiś uniwersalny sposób na to ?

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ściągnij cracka/fixa który to naprawia (strzelam, że masz pirata ;])

Nie będę dawał linka bo mnie Stona skasuje ;[

Ale łatwo wygooglasz :D

Opublikowano

Tak, to samo.

W sumie skończyłem gierkę, więc jakoś przebrnąłem, no ale zawsze miło by było zaliczyć drugie podejście spokojnie. Jakby co to czekam dalej na rady.

Na razie reinstall systemu odpada, całkiem możliwe, że to by miało pozytywny wpływ.

Opublikowano

wątpie żeby reinstalka systemu pomogła, pierwszy mass effect był strasznie zbugowany, patch pomagał tylko na niektóre z błędów. ja przez całą grę miałem problemy z przerywającym dźwiękiem i sporadycznie znikały tekstury (na jednej z planet było tylko niebo i postaci, reszta tekstur zaginęła). Mimo to gra mi się podobała, ma swój klimat :)