tk___tk 4 795 Opublikowano 17 marca 2010 Opublikowano 17 marca 2010 Jest już trailer z właściwymi scenami z serialu: http://www.youtube.com/watch?v=mWKSHbdwrQo Premiera 11 kwietnia, 10 odcinków w tym 80-minutowy pilot. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 17 marca 2010 Opublikowano 17 marca 2010 wyglada jak czolowka do nowego sezonu the wire. tzn. spoko Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 17 marca 2010 Opublikowano 17 marca 2010 Kurde, ciężko będzie z tym "Treme". Wszyscy już czekają, no bo kurde ten koleś zrobił najlepszy serial wszech czasów, a teraz będą musieli oglądać coś nowego, jeden odcinek na tydzień. W sumie nie da rady, żeby to nie był zawód, przynajmniej na początku. Od dłuższego czasu wylewam sobie rano kubeł zimnej wody na ryja i powtarzam: "to będzie inna bajka, inna bajka". Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 17 marca 2010 Opublikowano 17 marca 2010 Był i Bunk:) Trudno ni czekać na ten serial. Kilka fajnych produkcji HBO szykuje. Nic tylko z domu nie wychodzić i oglądać seriale na komputerze! Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 12 kwietnia 2010 już jest. pierwszy odcinek w reżyserii agnieszki holland. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Ktoś wie ile to będzie miało epów? Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Ale coś jak Prisoner czy Pacyfik, że już napewno nie będzie 2 sezonu? Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 A czemu? To jest opowieść na dużą skalę, ile potrwa to będzie zależeć od pieniędzy. Stawiam na 5 sezonów, HBO ostatnio jest hojne, a David Simon ma obecnie więcej fanów, niż kiedykolwiek. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 12 kwietnia 2010 jak tak oglądam czołówkę to dużo polskich nazwisk jest zaangażowanych w produkcje Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Ja jeszcze nie oglądam. Doświadczony przez "The Wire", mam zamiar obejrzeć 3-4 pierwsze odcinki naraz, żeby wejść w świat. Teraz mam dużo roboty, kilka seriali śledzę ("Breaking Bad" i "Lost" angażują), więc nie będę mógł się skupić na "Treme". Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 14 kwietnia 2010 Opublikowano 14 kwietnia 2010 "... ''Treme'' - nowy serial HBO zadebiutował w Stanach Zjednoczonych 11 kwietnia i dzięki temu po raz pierwszy od dawna widzowie mogli zobaczyć produkcję nadzorowaną przez Davida Simona, docenianego m.in. za serial ''The Wire''. Jak wypadł? Pierwszy odcinek obejrzało 1,4 mln widzów i choć nie jest to oszałamiający wynik, szef HBO Michael Lombardo uwielbia ''Treme'' i m.in. dlatego tuż po premierze zdecydowano, że powstanie druga seria. Lombardo powiedział dziennikarzowi Hollywood Reporter: Podjęlibyśmy w stacji tę decyzję nawet w zeszłym tygodniu. Widzieliśmy pierwsze dziewięć odcinków, które są mocniejsze od każdego serialu, jaki widzieliśmy (...) wierzę, że ludzie uzależnią się od tego tytułu. ''Treme'' to opowieść o mieszkańcach Nowego Orleanu, którzy muszą odbudować miasto i swoje życie po huraganie Katrina. Jak już wcześniej pisaliśmy, serial będzie opisywał m.in. sferę muzyczną tego miasta, polityczną korupcję, szwankujący wymiar sprawiedliwości, kontrowersje z przyznawaniem mieszkań socjalnych oraz próby odbudowania turystyki w tym rejonie." popcorner.pl Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Już dwa epy są a nikt nie komentuje. Ja dopiero po 1 epie, ale nie jestem oszołomiony. No ale, poczekam kilka epów i się okaże. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 27 kwietnia 2010 (edytowane) są trzy. drugi sezon oficjalnie potwierdzony (już po pierwszym odcinku). Edytowane 27 kwietnia 2010 przez Walter_Cronkite Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Już dwa epy są a nikt nie komentuje. Ja dopiero po 1 epie, ale nie jestem oszołomiony. No ale, poczekam kilka epów i się okaże. Po pierwsze, to samo pisałeś o "Wire". Po drugie, używasz słowa "epy". Tak że raczej nie jesteś żadnym autorytetem. David Simon pisze rzeczy dla dorosłych. Co do "Treme", cóż, każdy będzie musiał to obejrzeć, prędzej czy później. Trudno na razie porównywać całość z "Wire", ale poziom pisarstwa, aktorstwa, ideologii, reżyserii na tym samym poziomie. Trudno mi się pogodzić z tym, że będę dostawał tylko ok. dziesięciu odcinków na rok. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Już dwa epy są a nikt nie komentuje. Ja dopiero po 1 epie, ale nie jestem oszołomiony. No ale, poczekam kilka epów i się okaże. Po pierwsze, to samo pisałeś o "Wire". Po drugie, używasz słowa "epy". Tak że raczej nie jesteś żadnym autorytetem. David Simon pisze rzeczy dla dorosłych. Co do "Treme", cóż, każdy będzie musiał to obejrzeć, prędzej czy później. Trudno na razie porównywać całość z "Wire", ale poziom pisarstwa, aktorstwa, ideologii, reżyserii na tym samym poziomie. Trudno mi się pogodzić z tym, że będę dostawał tylko ok. dziesięciu odcinków na rok. ojej. przepraszam znawco Po 1 odcinku Wire miałem chociaż większą ochotę na następne epy Cytuj
OmgCat 5 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Serial zapowiada się bardzo dobrze, o gre aktorska czy scenariusz od początku nie martwiłem się ale miałem małe obawy o tematyke- czy serial o muzykach okaże się interesujący. Teraz po 3 odcinkach mogę śmiało napisać, że obawy były bezpodstawne i coś czuję, że zrobi się z tego mały klasyk! Cytuj
marjano 161 Opublikowano 7 maja 2010 Opublikowano 7 maja 2010 Mam ciary za kazdym razem jak zaczynaja indianskie spiewki xD KULT Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 7 czerwca 2010 Opublikowano 7 czerwca 2010 Co z wami? Tacy fani Wire'a a nikt nie ogląda? :F Po kilku odcinkach serial robi się lepszy i ogólnie to polecam. No. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 7 czerwca 2010 Opublikowano 7 czerwca 2010 Co z wami? Tacy fani Wire'a a nikt nie ogląda? :F A ktoś napisał, że nie ogląda? Myślę, że kilka tygodni po zakończeniu całego sezonu walnę jakąś esejorecenzję, ale to raczej na bloga. Tutaj niby można coś napisać, ale po co... Chyba wiadomo, że jest boski. Nawet w "Filmie" ostatnio był artykuł na półtorej strony, co jest raczej ewenementem jak na serial HBO, nieemitowany w polskiej telewizji. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 7 czerwca 2010 Opublikowano 7 czerwca 2010 Boli, że napisy wychodzą z 2 tygodniowym opóźnieniem. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 7 czerwca 2010 Opublikowano 7 czerwca 2010 Trochę dziwne, że tak mówisz, bo wizyta na pierwszej lepszej stronie pokazuje, że napisy do odcinka ósmego zostały wrzucone dzisiaj o 10.42, czyli ledwie kilka godzin po emisji w TV. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 7 czerwca 2010 Opublikowano 7 czerwca 2010 Nie polskie. A z angielskimi oglądać nie będę, przecież oni czasem jadą takim slangiem, że głowa boli. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi