ogqozo 6 570 Opublikowano 7 czerwca 2010 Opublikowano 7 czerwca 2010 Eee... no tak, to przecież jedna z wielkich zalet tego serialu. W polskich amatorskich napisach to znika. Kiedyś z ciekawości czytałem polskie amatorskie napisy do jednego odcinka "The Wire" i to jest żenada. Chyba tylko "Deadwood" traci jeszcze więcej uroku po przetłumaczeniu. Ogólnie "czarny angielski" jest bardzo trudny do przetłumaczenia. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 7 czerwca 2010 Opublikowano 7 czerwca 2010 Co z wami? Tacy fani Wire'a a nikt nie ogląda? :F Po kilku odcinkach serial robi się lepszy i ogólnie to polecam. No. Ja tam odpadlem po 2 odcinkach, nie ma startu do the wire. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 8 czerwca 2010 Opublikowano 8 czerwca 2010 Niby wiem co autor miał na myśli, ale ten serial ogólnie wieje mi nudą. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 25 kwietnia 2011 Opublikowano 25 kwietnia 2011 Nie wiem czy tylko mnie to obchodzi, ale dziś 2x01 na amerykańskim HBO Cytuj
django 549 Opublikowano 26 kwietnia 2011 Opublikowano 26 kwietnia 2011 I jest całkiem ok, chociaz troche martwi mnie, ze Simon nie jest w creditsach ani za "story" ani jako "writer". Troche bardziej sie skupiaja na przestepczosci, oby nie zaczeli skrecac w The Wire 2. Pojawil sie jeden nowy bohater ktory chyba troche namiesza w miescie. Czekam na E02. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 26 kwietnia 2011 Opublikowano 26 kwietnia 2011 "Fatalny wynik zanotowała za to premiera drugiego sezonu "Treme". W porównaniu z pierwszym odcinkiem serialu notujemy potężny spadek. Niedzielny odcinek oglądało zaledwie 605 tys. widzów (rok temu premiera "Treme" zgromadziła 1.1 mln Amerykanów)." Cytuj
django 549 Opublikowano 3 maja 2011 Opublikowano 3 maja 2011 Drugi odcinek lepszy. Podobala mi sie rezyseria. Zastanawiam sie tylko jaki jest cel niektorych postaci bo wydaje sie, ze po pierwszej serii stoja troche w miejscu. Szczegolnie Chief Lamberaux (zaraz przyjdzie ogłazo i mnie poprawi, ale nie chce mi sie sprawdzac jak to sie pisze). Cytuj
chaoz adrian 59 Opublikowano 11 maja 2011 Opublikowano 11 maja 2011 http://www.youtube.com/watch?v=5TjmusZi-_c&feature=feedu W koncu zostanie doceniony? Game of Thrones>>>>>>>>Treme>The Borgias>The Killing>Supernatural Cytuj
django 549 Opublikowano 11 maja 2011 Opublikowano 11 maja 2011 Moze w przypadku pierwszego sezonu to prawda, drugi jest narazie dosc slaby... Wiekszosc bohaterow stoi w miejscu, rezyseria srednia a ostatni odcinek to edytor chyba po paru glebszych skladal. Ale i tak bede ogladal. Cytuj
Gość kad2 Opublikowano 2 października 2012 Opublikowano 2 października 2012 Oglada ktos ten swietny serial? 3 sezon wystartowal tydzien temu Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 2 października 2012 Opublikowano 2 października 2012 Tak w ogóle to zrobię jeszcze ostatni 4, który będzie również trochę krótszy. Fajnie że skończą z ich wizją. Cytuj
django 549 Opublikowano 17 października 2012 Opublikowano 17 października 2012 Najnowszy odcinek najlepszy od dawna. Ogolnie ten sezon narazie rysuje sie swietnie, o wiele lepiej niz z deczka nudny drugi. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 1 lutego 2013 Opublikowano 1 lutego 2013 (edytowane) No, trzeci sezon naprawde udany - szkoda ze 4 bedzie mial tylko 5 odcinkow. Szkoda tez ze wiecej osob nie oglada tego serialu - sam tez sie za niego pozno zabralem, dopiero po drugim sezonie, jednak przerosl moje oczekiwania, mega jest. Przy okazji dzieki niemu wiem cos wiecej o tym miescie - wczesniej dla mnie to bylo puste miejsce na mapie, jedynie wiedzialem ze odbywa sie tam Mardi Gras i katrina siala roz(pipi), a teraz to chetnie bym sie tam kiedys wybral. Fajny klimat zdaje sie miec to miasto (o ile serial to dobrze odwzorowuje). Edytowane 1 lutego 2013 przez Yabollek007 Cytuj
Gość Ommot Opublikowano 3 lutego 2013 Opublikowano 3 lutego 2013 Wcześniej czekałem na całość, żeby łyknąć sezon w 2-3dni ale jakoś nie mogę się za to zabrać, serial jest świetny aczkolwiek specyficzny i chyba muszę trafić w odpowiedni nastrój, żeby zacząć Cytuj
django 549 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Opublikowano 4 kwietnia 2013 W koncu przysiadlem i skonczylem trzeci sezon. Kto jeszcze jakims cudem nie nadrobil temu polecam, ostatni chyba najlepszy z całości. 1 Cytuj
django 549 Opublikowano 13 listopada 2013 Opublikowano 13 listopada 2013 Czwarty sezon startuje 1 grudnia. http://www.youtube.com/watch?v=3jwa06eyrY4 Cytuj
django 549 Opublikowano 1 maja 2014 Opublikowano 1 maja 2014 Prze-kozak z ostatniego sezonu. https://www.youtube.com/watch?v=2ywninABKY4 Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 1 maja 2014 Opublikowano 1 maja 2014 Faktycznie kozak ;] Ah, co za serial i co za muzyka. Chcialbym kiedys zawitac do Nowego Orleanu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi