Opublikowano 7 czerwca 201014 l Eee... no tak, to przecież jedna z wielkich zalet tego serialu. W polskich amatorskich napisach to znika. Kiedyś z ciekawości czytałem polskie amatorskie napisy do jednego odcinka "The Wire" i to jest żenada. Chyba tylko "Deadwood" traci jeszcze więcej uroku po przetłumaczeniu. Ogólnie "czarny angielski" jest bardzo trudny do przetłumaczenia.
Opublikowano 7 czerwca 201014 l Co z wami? Tacy fani Wire'a a nikt nie ogląda? :F Po kilku odcinkach serial robi się lepszy i ogólnie to polecam. No. Ja tam odpadlem po 2 odcinkach, nie ma startu do the wire.
Opublikowano 8 czerwca 201014 l Niby wiem co autor miał na myśli, ale ten serial ogólnie wieje mi nudą.
Opublikowano 25 kwietnia 201113 l Nie wiem czy tylko mnie to obchodzi, ale dziś 2x01 na amerykańskim HBO
Opublikowano 26 kwietnia 201113 l I jest całkiem ok, chociaz troche martwi mnie, ze Simon nie jest w creditsach ani za "story" ani jako "writer". Troche bardziej sie skupiaja na przestepczosci, oby nie zaczeli skrecac w The Wire 2. Pojawil sie jeden nowy bohater ktory chyba troche namiesza w miescie. Czekam na E02.
Opublikowano 26 kwietnia 201113 l "Fatalny wynik zanotowała za to premiera drugiego sezonu "Treme". W porównaniu z pierwszym odcinkiem serialu notujemy potężny spadek. Niedzielny odcinek oglądało zaledwie 605 tys. widzów (rok temu premiera "Treme" zgromadziła 1.1 mln Amerykanów)."
Opublikowano 3 maja 201113 l Drugi odcinek lepszy. Podobala mi sie rezyseria. Zastanawiam sie tylko jaki jest cel niektorych postaci bo wydaje sie, ze po pierwszej serii stoja troche w miejscu. Szczegolnie Chief Lamberaux (zaraz przyjdzie ogłazo i mnie poprawi, ale nie chce mi sie sprawdzac jak to sie pisze).
Opublikowano 11 maja 201113 l http://www.youtube.com/watch?v=5TjmusZi-_c&feature=feedu W koncu zostanie doceniony? Game of Thrones>>>>>>>>Treme>The Borgias>The Killing>Supernatural
Opublikowano 11 maja 201113 l Moze w przypadku pierwszego sezonu to prawda, drugi jest narazie dosc slaby... Wiekszosc bohaterow stoi w miejscu, rezyseria srednia a ostatni odcinek to edytor chyba po paru glebszych skladal. Ale i tak bede ogladal.
Opublikowano 2 października 201212 l Oglada ktos ten swietny serial? 3 sezon wystartowal tydzien temu
Opublikowano 2 października 201212 l Tak w ogóle to zrobię jeszcze ostatni 4, który będzie również trochę krótszy. Fajnie że skończą z ich wizją.
Opublikowano 17 października 201212 l Najnowszy odcinek najlepszy od dawna. Ogolnie ten sezon narazie rysuje sie swietnie, o wiele lepiej niz z deczka nudny drugi.
Opublikowano 1 lutego 201312 l No, trzeci sezon naprawde udany - szkoda ze 4 bedzie mial tylko 5 odcinkow. Szkoda tez ze wiecej osob nie oglada tego serialu - sam tez sie za niego pozno zabralem, dopiero po drugim sezonie, jednak przerosl moje oczekiwania, mega jest. Przy okazji dzieki niemu wiem cos wiecej o tym miescie - wczesniej dla mnie to bylo puste miejsce na mapie, jedynie wiedzialem ze odbywa sie tam Mardi Gras i katrina siala roz(pipi), a teraz to chetnie bym sie tam kiedys wybral. Fajny klimat zdaje sie miec to miasto (o ile serial to dobrze odwzorowuje). Edytowane 1 lutego 201312 l przez Yabollek007
Opublikowano 3 lutego 201312 l Wcześniej czekałem na całość, żeby łyknąć sezon w 2-3dni ale jakoś nie mogę się za to zabrać, serial jest świetny aczkolwiek specyficzny i chyba muszę trafić w odpowiedni nastrój, żeby zacząć
Opublikowano 4 kwietnia 201312 l W koncu przysiadlem i skonczylem trzeci sezon. Kto jeszcze jakims cudem nie nadrobil temu polecam, ostatni chyba najlepszy z całości.
Opublikowano 13 listopada 201311 l Czwarty sezon startuje 1 grudnia. http://www.youtube.com/watch?v=3jwa06eyrY4
Opublikowano 1 maja 201410 l Prze-kozak z ostatniego sezonu. https://www.youtube.com/watch?v=2ywninABKY4
Opublikowano 1 maja 201410 l Faktycznie kozak ;] Ah, co za serial i co za muzyka. Chcialbym kiedys zawitac do Nowego Orleanu.