Skocz do zawartości

Nowy X360

Gość bigdaddy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

i kto by to mial robic i po ch...?

slim, tym bardziej 4GB, to nie jest konsola dla kombinacji, a dla casuli...

jasper+jtag to jest to co tygryski lubia najbardziej w temacie kombinacji...

Edytowane przez Juchy
Gość bigdaddy
Opublikowano
@Bigdaddy - no i przetestowałeś ten dysk, działa toto ?

tak, wszystko OK, WD Bevs 120GB ze starego Xa

Teraz tylko czekać na bundle x slim + kinect za 1100zł

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Kto wie jak usunąć kod dostępu do usługi Xbox Live ? ktoś mi ustawił i teraz nie wiem jak to usunąć :blink:

Dobrze poradziłem sobie.. koleżanka po ostatniej imprezie wprowadziła kombinacje XXYY :mellow:

Edytowane przez Mefi23
Opublikowano

Ponieważ od kilku lat mieszkam w Czechach tak więc nowy model kupiłem tutaj. Zakupu dokonałem w dniu europejskiej premiery (czyli 16 lipca). Xboxa planowałem kupić już na maju ale coś mnie podkusiło aby poczekać jeszcze na E3, bo "może zapowiedzą jakieś fajne obniżki" :). Po ujrzeniu na konferencji MS nowego modelu wiedziałem, że chce już tylko jego. Mimo atrakcyjniejszej (niewiele) ceny na sklepach internetowych ja swoją kupiłem w Electroworld (głównie ze względu na łatwy dostęp do "sprzedawcy w przypadku awarii - bo jak wiecie na konsole jest rok producenta, a sklep daje od siebie dwa lata). W przeliczeniu na złotówki cena wychodziła niemal identyczna jak wówczas w Polsce (niecałe 1100zł)

Tak więc po 1,5 miesięcznym użytkowaniu stwierdzam:

- jak wszyscy już wiedzą konsola łapie kurz jak lep na muchy (u mnie leży w pozycji horyzontalnej to jak ostatnio sprawdziłem sierść mojego kota była nawet pod spodem!!!);

- w okolicach otworów wentylacyjnych konsola grzeje się jak cholera (co jest oczywiście zrozumiałem skoro jest to główna droga wydalania gorącego powietrza);

- konsola nie zaliczyła mi ani jednej zwiechy choć katuje ją nonstop (po klika dobrych godzin dziennie a w weekendy to i nawet po kilkanaście);

- jeśli chodzi o jej głośność to konsola jest niemal bezszelestna gdy "pracuje" bez płyty, osobiście uważam, iż pracujący napęd wciąż głośno szumi(choć nie aż tak jak w przypadku starszych modeli), - aczkolwiek tym razem dźwięk uruchomionej gry zwykle go zagłusza.

- jak się jest fujarą to podczas czyszczenia konsoli z kurzu (nie odpiętej od sieci) można ją włączyć lub otworzyć jej napęd)

- joypad mimo, iż ładnie wykończony (teraz chociaż nie będzie odbarwień na gałkach u palaczy) to wciąż nie został pozbawiony swoich wad (mój d-pad nie zawsze reaguje "do góry" jak bym sobie życzył a i lewa gałka analogowa ma źle skalibrowaną "dead zone" - póki co zauważyłem to tylko w grze Braid, podczas układania puzzli lekkie szturchnięcie lewej gałki w lewo powoduje samoczynne przesuwanie się wskaźnika) - szkoda, że do konsoli nie dołączali już "nowego joypada", no ale to przecież MS :)

P.S. Pozdrawiam Juchy'ego. Kurcze, pamiętam Cię z polskiego forum xbox-scene. Twoje rady zawsze byłby trafione (sam kilka razy korzystałem), a i tutaj widzę, że walisz konkretami.

Opublikowano

Wybacz ale nie zgodzę się, że konsola jakoś specjalnie mocno łapie kurz - łapie go tyle samo, co stara, tylko na tej obudowie lepiej go widać. No i nie trzeba być fujarą, żeby ją włączyć podczas ścierania kurzu. :yes:

Gość Pawlo_PL
Opublikowano

Oj, ja się z tobą nie zgadzam. Mam wersję 4GB i kurzu nie ma na niej nawet do 3-4 dni.

Opublikowano

Przeczytaj uważnie - czy ja pisałem, że jest? Pisałem, że łapie go tyle samo co poprzednia wersja. Ta nie ma jakiegoś magnesu na kurz. Po 3-4 dniach nie widać, po 5-7 już trochę widać ale tak czy siak nie ma go więcej tylko dlatego, że to jest nowa wersja konsoli :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przy pierwszym włączeniu nowego X360 kazało mi ustawić ( rozciągnąć ) obraz na ekranie. Zrobiłem to na szybko i chyba niezbyt dokładnie ( lekko przycina z lewej strony) ale teraz tej opcji nie widzę nigdzie.

Opublikowano

Wydaje mi się, że musisz w opcjach wybrać 'konfiguracja podstawowa' czy coś takiego. Chodzi o to by jeszcze raz przejść przez te etapy przez, które przechodzisz przy pierwszym włączaniu ixa. Tam powinno to być. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej,

Nosze sie z zamiarem kupna Slim w miejsce mojego Elite. Stad, proste pytanie - jak przeniesc savy z Elite na Slim? :rolleyes:

Dyski sa inne, a wiec niekompatybilne. Zdaje sie, ze Slim nie ma wejscia na memorki?

Opublikowano

Jak to pendrive? Przeciez nigdy nie dalo sie zapisywac stanu danych z "normalnego" Xbox 360 na pendriva? :wacko:

Gość donsterydo
Opublikowano

Możesz normalnie stary dysk wsadzić do nowego Slima. Wyciągasz dysk z obudowy i wpinasz go normalnie w złącze sata tam gdzie w slimie jest wejście na dysk. Tylko oczywiście trzeba to zrobić ostrożnie by złącza nie rozwalić. Następnie zabezpieczasz czymś przestrzenie między dyskiem a ściankami otworu na dysk (tak by się nie ruszał bo nie jest w fabrycznej obudowie przeznaczonej do slima).

Opublikowano

ja to wczoraj właśnie zrobiłem :D

co do slima to mogę potwierdzić że jest chyba pod każdym względem lepszy od starszej wersji

• Plusik 1
Gość donsterydo
Opublikowano

Ludzie przeglądnijcie trochę temat albo czytajcie wcześniejsze posty. Parę wyżej przypominałem, że można każdy dysk od starego X360 wsadzić do Slima, wystarczy go tylko z obudowy wyciągnąć.

Bigdaddy może warto to opisać w pierwszym poście.