Mefi23 15 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) Przyznać się, kto wykupił wszystkie Slim-y z poznańskiego Saturna ? Wchodzę do sklepu, patrze, a tu tylko Arcade...więc pytam sprzedawce :"Są jeszcze nowe xboxy?". Odparł, że niestety wszystkie zostały sprzedane. Dodam, że wszystkie sztuki zostały wyprzedane w 1:30 h po otwarciu sklepu . Zonk! Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez Mefi23 Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 a w jakiej cenie byly ze tak wykupili? u nas to nawet nikt nie zapyta o slima, wiekszosc jak juz pyta to czy da sie przerobic... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mefi23 15 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) 1099 zł minus 22% vatu = 858 zł Warto? - ano warto. Widziałem Arcade coś koło 760 zł, ale nie wiem, czy od tego trzeba było vat odjąć.Nie interesowało mnie to. Podaje do wiadomości innych. @ Juchy- taka polska mentalność. BTW. Byłem jeszcze w MM, tam w ogóle nie słyszeli o nowym xbox-ie :potter:. Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez Mefi23 Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) niestety ale kiepsko u Ciebie z matematyka , a bardziej z ekonomia, VAT jest od ceny netto nie brutto... wychodzi 900,82zł jak komus zalezy na kupnie tego to na pewno dla niego warto... mogl jakis sklep wykupic konsolowy bo tak czesto sie robi ale jeszcze czesciej w tych akcjach bez tzw vaty to jak cos im nie pasuje ze za tanio by sie sprzedalo to chowają jak pochowali to zobaczysz, skonczy sie akcja i sie pojawia Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Mefi23 15 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Dobrze, że po kilku minutach dodałeś: "bardziej z ekonomia, VAT jest od ceny netto nie brutto...". Sam zauważyłeś, że popełniłeś błąd. Problem w tym, że nie napisałem, od jakiej ceny odejmowałem. Od ceny brutto będzie 241 zł (przy założeniu, że odejmiemy 22%) ,dlatego podałem taką cenę jaką widzisz w poprzednim poście. Zresztą nie jestem pierwszą osobą, która podaje taką cenę. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi.W zupełności się z Tobą zgadzam.Poza tym zdawałem sobie sprawę z takiego obrotu spraw. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) Vat 22% jest doliczany do ceny netto od tejże wartości. Jak jest akcja "bez vat" to odlicza się w przybliżeniu 18% od ceny brutto. Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez donsterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) W MediaMarkt w Zabrzańskim M1 brak "nowych". Za to jest "stary" Arcade za ....899zł. Aż chce sie zapytać "co autor miał na myśli ?". Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez Mani Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Ja dziś skorzystałem z bezvacia w saturnie i kupiłem Slimkę za 850zł fajne odgłosy wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Vat 22% jest doliczany do ceny netto od tejże wartości. Jak jest akcja "bez vat" to odlicza się w przybliżeniu 18% od ceny brutto. 18,03% dokładnie się odejmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 1099 brutto/1,22 = 900,81 netto/bez vatu. 900,81 + 22% vat = 1099. "odejmuje sie 18%" "odemuje sie 22% od ceny brutto", Jezusie... Cytuj Odnośnik do komentarza
JacekW 5 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 W trojmiescie xy wymiotlo po slimach zostalo tylko wspomnienie a w saturnie nawet stare wszystkie sie sprzedaly. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 no to lipa bo miałem się wybrać na obadanie slima w jakimś markecie. Ktoś widział standy z nowymi x360 ? Cytuj Odnośnik do komentarza
januszxp 1 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) Delete. Edytowane 27 Grudnia 2013 przez januszxp Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 daj spokój, co to za wiarygodność takiego filmiku z YT. Pewnie przerobiony stary x na dole i kumpel który wsadził cracka. Cytuj Odnośnik do komentarza
arek_51 2 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) Witajcie pipul! Mój nowy Xbox S po kilkunastu minutach gry robi się bardzo ciepły, wręcz podchodzi to pod gorąco. Czy to normalne??Konsola leży i u góry ma sporo miejsca do oddychania. A tak w ogóle to zasilacz głośniej huczy aniżeli konsolka. bigdaddy obawiam się, że jesteś w błędzie. Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez arek_51 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Moj tez tak ma ! jest wrecz goracy po dluzszym graniu... :confused: Co do Saturna - wypowiadalem sie na ten temat w pchlim targu, poza konsolami (ktore o dziwo mialy spoko cene, choc nie wszedzie, no i w Warszawie X'ow bylo jak na lekarstwo) ceny zostaly tak zboostowane, ze szok... Pomijam juz fakt, ze niektorych nowosci mieli po 1-2 sztuki, w tym 1 wystawowa. Sorry, ale dla mne takie promocje to jakis zal! Daja bezvacie, a ceny telewizorow podnosza srednio o 400-500 zl ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 daj spokój, co to za wiarygodność takiego filmiku z YT. Pewnie przerobiony stary x na dole i kumpel który wsadził cracka. Team Jungle & C4E -> to Ci goście co łamią cały czas wszystkie napędy. Więc nie jest to fake. Witajcie pipul!Mój nowy Xbox S po kilkunastu minutach gry robi się bardzo ciepły, wręcz podchodzi to pod gorąco. Czy to normalne??Konsola leży i u góry ma sporo miejsca do oddychania. A tak w ogóle to zasilacz głośniej huczy aniżeli konsolka. Po premierze X360 zastanawiam się kto kupuje nowe reversje konsolek zaraz po ich premierze... Stąd czekam na slim wersję Corona, nie pierwsza Trinity... Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Pierwszo słyszę, wiadomo coś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza
arek_51 2 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Czyli, czy konsola może się przegrzać ?? A u mnie jest gorący wywietrznik ten boczny nie górny i dolny. (Juchy przybądź na pomoc)!!!!! Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez arek_51 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Pierwszo słyszę, wiadomo coś o tym? Tak, w wersjach developerskich już są procki Corona ( kolejna reversja ) z tym że trudno jest określić jaki pobór mocy będą mieć te konsole i w jakim procesie technologicznym będą. Ponieważ w każdej dev jest zasilacz 213 a nie jak w retail 203/175/150 etc... Lecz mozna się tego spodziewać w wersjach arcade już. Nie chodzi o przegrzanie, lecz o tańsze koszta produkcji skoro proces pewnie będzie mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Czyli, czy konsola może się przegrzać ?? A u mnie jest gorący wywietrznik ten boczny nie górny i dolny. (Juchy przybądź na pomoc)!!!!! to normalne więc możesz spać spokojnie, konsola nie ma teraz radiatora z procesorem graficznym schowanego pod napędem. Jest wspólny radiator i dziura wylotowa nad nim, ciepło idzie do góry. Tak być powinno. Kilka dni temu kupiłem gamecuba który pobiera kilka razy mniej prądu a również się grzeje ku mojemu zdziwieniu ;] @dabman - dla mnie to oni mogą budować satelitę nawet ale to nie zmienia faktu że ten filmik coś udowadnia. Jak koleś wrzuca płytkę do slima to niby czemu w konsoli nie jest na ikonie z płytką tylko wcześniej na profilu by nie było nic widać? fake. Cytuj Odnośnik do komentarza
arek_51 2 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Dzięki bigdaddy. Z kolei jednak kiedy wkładasz płytkę do nowego X'a to gra od razu się włącza nie zostaje w menu, że możesz chodzić po menu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 bo w opcjach masz włączone żeby ci płytę od razu uruchamiał, możesz to wyłączyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Dzięki bigdaddy. Z kolei jednak kiedy wkładasz płytkę do nowego X'a to gra od razu się włącza nie zostaje w menu, że możesz chodzić po menu. Ja pierd..... Face palm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Gdyby kogoś to interesowało - w nowej slimce nie ma możliwości zablokowania/wyłączenia przycisków dotykowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi