Gość donsterydo Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 To przecież dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fenikz 89 Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 na zimę w piecu nie będziesz musiał palić Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 (edytowane) Bigdaddy może warto to opisać w pierwszym poście. właściwie nie ma co bo wszystko jest pokazane na YT ;] ale w skrócie: 1. rozkręcamy obudowę od HDD starego Xa 2. wyciągamy sam dysk 3. w slimie otwieramy klapkę na dysk 4. delikatnie próbujemy go wpiąć by nie uszkodzić wejścia > na YT koleś dobrze pokazuje jak 5. dysk czymś zabezpieczamy by nie ruszał się w środku konsoli, ja to zrobiłem kartką papieru złożoną kilka razy i zgiętą w taki wzór ] 6. zamykamy klapkę na dysk, włączamy Xa i formatujemy @pawcios tak być powinno bo teraz wylot powietrza i wentylator jest bezpośrednio na radiatorem i wyciąga całe ciepło, zaś w starych xach/ps3 był daleko i konsole się gotowały Edytowane 6 Listopada 2010 przez bigdaddy Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 972 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 E-koledzy, powiedzcie mi, znajomy posiada Slimke 4GB i po podlaczeniu hdd zewnetrznego konsola prosi go o sformatowanie i jedynie ile udostepnia miejsca to dodatkowe 16GB. Oficjalnie dysk to 1TB. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 No i dobrze. 16 GB to max wielkość pamięci zew. jaką można podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cr@sh 195 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Chyba, że ogarniesz to w inny sposób, kupisz dysk 2,5 cala, wgrasz soft, stworzysz partycje i będzie nawet 250Gb Po szczegółowy poradnik odsyłam do wujka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 nie jest to take proste, choc wczoraj 5 dyskow zrobilem w 20min:D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
tomsecret1993 20 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Na kradzionych konsolkach? http://xboxforum.pl/kosz-f53/nieprofesjonalne-zachowanie-moderatora-dabmana-42133-16.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Nicon 0 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Bardzo ciekawy temat, czyżby Dab szukal kolejnych jeleni tym razem na psx ? Cytuj Odnośnik do komentarza
zwolak6 4 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Jakiś czas temu temat już był poruszany. Nie wiem czy ktokolwiek traktuje tego człowieka poważnie. Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
oddball66 18 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 (edytowane) Mam pytanie czy do slima bez dysku można dołożyć dysk 250GB ze slima? Pytanie drugie czy ktoś wie ile może kosztować naprawa napędu w slimie (złamana tacka)? Edytowane 5 Grudnia 2010 przez oddball66 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 to chyba logiczne że możesz dać dysk ze slima do slima, możesz też dać dysk ze starych xów ale bez obudowy naprawa tacki ciężko powiedzieć, zadzwoń do MS bo jak ktoś ci będzie sam chciał naprawić = utrata gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Nikt mu tacki nie naprawi, wymienią cały napęd. Cytuj Odnośnik do komentarza
oddball66 18 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 nie jest to czasem uszkodzenie mechaniczne które powstało z winy użytkownika i nie podlega naprawie gwarancyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Oczywiście, że nie podlega naprawie gwarancyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 972 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) Jak wyglada mozliwosc wlozenia jakiegokolwiek dysku np marki WD/Seagate czy czegos innego do Slimki? Znajomy kupil i dysku jako wew nie widzi. Slyszalem ze moga dzialac dyski WD tyle ze trzeba je przerobic? Edit: Oczywiscie nie chodzi mi o dyski z starego x'a. Edytowane 22 Grudnia 2010 przez Redmitsu Cytuj Odnośnik do komentarza
cithall 107 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Tak, trzeba te dyski WD odpowiednio przerobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 972 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 A w jaki sposob? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Siwy_ Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 kilka osob na forum skarzylo sie na glosna prace slima, ze jest glosniejszy od starszych wersji, naprawde jest az tak zle ? bo chce kupic wersje 4gb, wiec instalowanie gier odpada Cytuj Odnośnik do komentarza
Sqtr78 1 038 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Kupiłem slima 4gb 4 dni temu i możesz być spokojny, jest cichutki, do tego live jest ok, miałem przerwe 2 letnią po kilku rrod. Pogrywam w Fable3 i Splinter Cell:Conviction - jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
canuks 63 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Slimka jest już jakiś czas na rynku więc można coś więcej o niej powiedzieć ,mam kilka gdyż noszę sie z zamiarem zakupu ( szykuje się promo w jednym z marketów ). -Jak z awaryjnością ... w necie znalazłem kilka informacji /Filmików z RROD w slimce .Komuś z forumowiczów coś takiego się trafiło ...szczerze ? - jakieś inne awarie Exx itp? - Dość popularna "opinia " ze slimka się przegrzewa po dłuższym graniu i automatycznie się wyłącza ?? prawda to ? proszę o rzetelne informacje . Dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Mam od listopada, eksploatowana w kratkę (raz intensywnie, raz stoi przez parę tygodni) i nie odnotowałem problemów. A ta "opinia" to na pewno tak popularna? Bo nie słyszałem wcześniej. Moja w każdym razie nie buntowała się jeszcze nawet po kilkunastu godzinach gry bez przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza
cithall 107 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Slimka jest już jakiś czas na rynku więc można coś więcej o niej powiedzieć ,mam kilka gdyż noszę sie z zamiarem zakupu ( szykuje się promo w jednym z marketów ). -Jak z awaryjnością ... w necie znalazłem kilka informacji /Filmików z RROD w slimce .Komuś z forumowiczów coś takiego się trafiło ...szczerze ? - jakieś inne awarie Exx itp? - Dość popularna "opinia " ze slimka się przegrzewa po dłuższym graniu i automatycznie się wyłącza ?? prawda to ? proszę o rzetelne informacje . Dzięki za odp Mam Slima od września 2010 i w zasadzie nie miałem z nią żadnych problemów, a gram dosyć często. Nigdy się nie przegrzała itp. Juchy niby pisał że są już jakieś pierwsze awarie, ale osobiście na żadnym forum się z tym nie spotkałem. Prawdopodobnie są to jakieś sporadyczne przypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Slimka jest już jakiś czas na rynku więc można coś więcej o niej powiedzieć ,mam kilka gdyż noszę sie z zamiarem zakupu ( szykuje się promo w jednym z marketów ). -Jak z awaryjnością ... w necie znalazłem kilka informacji /Filmików z RROD w slimce .Komuś z forumowiczów coś takiego się trafiło ...szczerze ? - jakieś inne awarie Exx itp? - Dość popularna "opinia " ze slimka się przegrzewa po dłuższym graniu i automatycznie się wyłącza ?? prawda to ? proszę o rzetelne informacje . Dzięki za odp te filmiki to fake, nie ma czegoś takiego jak rrod w slimie a jedynie przegrzanie przez zasłonięcie górnego kratki wentylacyjnej (czasem ktoś zapomni i zostawi płytę, książkę, itd. na konsoli i wtedy konsola sama wyczyje zbyt duże ciepłe co = wyłączenie konsoli). slim jest cieplejszy od fatów ale chodzi o to że radiator jest zaraz pod kratą dzieki czemu całe gorące powietrze jest wydmuchiwane a nie kiszone w środku jak w starych Xach czy ps3 co później = zjaranie konsoli slima mam 7mc zero problemów Cytuj Odnośnik do komentarza
chmura 16 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 slim nadal jest glosny co mnie osobiscie boli szczeoglnie to doskwiera w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi