Mefi23 15 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 (edytowane) po prostu dajesz przenies profil, konsola spyta czy ze wszsytkimi danymi powiazanymi z profilem, jak dasz tak to wszsytko przeneisie co z kontem zwiazane i tyle... Wyłącznie o to mi chodziło. nie jest potrzebny, możesz skorzystać z pena 1-16GB. Wchodzisz w pamięć i możesz przenieść profil oraz jego wszystkie elementy na pena. Profil to ok 5-100mb. Tak, masz rację.Źle przeczytałem posta i napisałem błędną odpowiedź.Oczywiście pen będzie najlepszą możliwością. Edytowane 19 Czerwca 2010 przez Mefi23 Cytuj Odnośnik do komentarza
HeXa 435 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 No faktycznie, nie doczytałem, z tą wymianą nie jest tak różówo: otóż za poszczególne elementy "starego" zestawu Xboxa dostajemy kasę do wymiany tylko w Gamestopie. Za samą konsolę jest 100$, potem od 30 do 50$ za poszczególne dyski i 50$ za wireless adapter. Zatem możemy wymienić starego Xboxa na nowego za 90$, ale musimy oddać sklepowi zestaw: konsola, dysk 250GB, wireless adapter. Co nie zmienia faktu ze u nas wiele osob w tym ja by sie szarpnela na taka wymiane Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 http://www.maxconsole.net/content.php?40645 Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 (edytowane) jak wkleiles link to go skomentuj bo tak naprawde to nie wiem po co to Xlamp nie jest zwiazany z zadnym RODem, brednie solomods jasper ma typowe xclampy i o jakich awariach mowa jak nie ma wiec czemu niby w vallhala ma to byc powodem jakichkolwiek awarii? tak samo jak brak kabla HDMI, przeciez w zadnej wersji w tym i ELITE juz od prawie roku nie daja kabla HDMI z tym swobodnie plywajacym dyskiem to nie wiem o co kaman, chyba chodzi ze ma duzo swobody w kieszeni w ktorej jest, zawsze mozna kawalek zmeitego papieru wladowac i bedzie dobrze :) wymiana panelu przedniego, czy to bylo cos przydatnego? watpie, a to ze palce i kurz bedzie na tego typu obudowie to przeciez normalne, pamietam jak wyszla PS3, wszyscy zachwycali sie tym fortepianowym plastikiem na polysk, a ganili obudowy X0 matowe wygladajace tandetnie, cos za cos, jak zawsze...mogli dac wybor i produkowac rozne, zapewne jakies wersje limitowane beda wiec i moze doczekamy sie wyboru obudowy na mniej palcowana... Edytowane 19 Czerwca 2010 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Mefi23 15 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Juchy poruszył sprawę kabla HDMI ,ale czy w poprzednich zestawach były transfer kit'y? Wydaje mi się, że nie, ale jeśli się mylę to mnie poprawcie. No HDMI cables included and no migration kit Cytuj Odnośnik do komentarza
maxan 0 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Spodobała mi się ta nowa wersja - głównie dlatego iż jest podobno dużo cichsza ... ale nie bede zmieniał mam jasper'ka od grudnia więc po co kase marnować ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 były początkowo w wersjach elite tymczasem nowego x-a już przerobili klik Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 lol onet jest żałosny- przerobili, ale tylko obudowę Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 taki psikus przerobili pasuje do tego co zrobili z nim, a jeżeli chodzi o to drugie dla piratów to racze byłoby - x360 złamany Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 (edytowane) 1049zl w ultimie kosztuje z gwarą nie wiadomo jak w UE. W US jest rok. W empiku pewnie 2 lata dostaniesz. Skoro jasper jest pozbawiony roda to ze slimem powinno być tylko lepiej (mniejszy proces technologicznym 2x 45nm, procesor graficzny nie jest duszony pod napędem, porządna wentylacja). Edytowane 19 Czerwca 2010 przez bigdaddy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 (edytowane) Tak samo jak nie wiesz czy w PS3 Slim Ci BD nie padnie. Zresztą ile razy trzeba powtarzać, że już nie ma problemu z RROD'em. Edytowane 19 Czerwca 2010 przez donsterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Jasper jest na rynku 2 lata, nie problemów z RROD'em, a ja ciągle o nim wszędzie czytam, so ? Ludzie powinni dać sobie już spokój z tą awaryjnością skoro problem nie istnieje już od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza
MakaPL 31 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Moze problem nie istnieje w konsoli, ale mysle, ze dalej jest wiele osob, ktore maja stara wersje konsoli. Moj Premium padl mi raz (kupiony w styczniu 2008), a teraz znow zaczyna szwankowac (gdy wylaczam konsole, dioda gasnie, ale wszystko w srodku dalej pracuje przez kilka sekund). Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Juchy poruszył sprawę kabla HDMI ,ale czy w poprzednich zestawach były transfer kit'y? Wydaje mi się, że nie, ale jeśli się mylę to mnie poprawcie. No HDMI cables included and no migration kit HDMI byl tak naprawde w wersji ELITE przez wiekszosc czasu, dopiero jak zrezygnowali z wersji PREMIUM, wersja ELITE zastapila tego PREMIUM i poobcinali zawarotsc zestawu czyli brak kabla HDMI, komponent, optycznego wyjscia... transfer kitow nigdy eni bylo w zestawach z konsola, tylko i wylaczenie w samych dyskach sprzedawanych w blistrach albo trzeba dzwonic na infolinie MS i przysylaja za free... Mozna juz dostac nowego x-a? Jesli tak jaka cena? Napalilem sie, nie powiem. Wyglada bardzo fajnie, bedzie sie kolo ps3 i czarnego tv dobrze prezentowac, w dodatku brak RRoD i mniejsza awaryjnosc, chociaz to pewnie czas wyjasni. No niezle, jestem w sumie zdecydowany na zakup, czekam tylko na oficjalna dystrybucje w Polszy. Na nowego ixa jest rok gwarancji? Skad ja mam wiedziec, ze jednak nie bedzie fali awarii jak w starym boxie? Hmmm... jak mzoesz sie pytac o zakup nowego Xa skoro wiadome jest ze nie mozna wersji europejskiej kupic jeszcze bo premiera 16 lipca brak ROD to brak sygnalizacji ROD, a nie brak awarii takij jak sygnalizuje ROD w kosnolach FAT, to samo awaryjnosc jest nieznana, znana jest awaryjnosc jaspera, a nie slima, za rok dwa bedzie znana, czyli czy jest na tak niskim poziomie jak jasper czy wyzsza... nie moze byc rok gwarancji u Nas, w sklepie kupisz bedziesz mial 2 lata gwary tak jak na kazda inna rzecz tego typu zakupiona u Nas w sklepie... a to co bedzie dawal producent osobno to zobaczymy... 1049zl w ultimie kosztuje z gwarą nie wiadomo jak w UE. W US jest rok. W empiku pewnie 2 lata dostaniesz. Skoro jasper jest pozbawiony roda to ze slimem powinno być tylko lepiej (mniejszy proces technologicznym 2x 45nm, procesor graficzny nie jest duszony pod napędem, porządna wentylacja). po pierwsze w ULTIMIE nic nie kupisz tylko preordera na cos co bedzie 16 lipca, wiec mylisz pojecia, co innego jest ze cos jest dostepne, a co jnnego ze cos BEDZIE dostepne po premierze.... w okolicach 16 lipca to wszyscy beda mieli to w sprzedazy ktorzy beda chcieli, w koncu to bedzie teraz jedyna wersja X0 produkowana i dostepna oficjalnie, wiec jeydny problem jaki bedzie to z dostepnoscia wersji starszych a nie slima awaryjnosci nie da sie przewidziec, jest mniejsza technologia wykonania ale za to sa 2 uklady w jednym i to jest wielka niewiadoma bo uklad jest duzy i produkuje ciepla za dwoje, MS nie zrobil tego ze wzgledu na obnizenie awaryjnosci, a kosztow produkcji jak bedzie zobaczymy... lepiej od jaspera nie bedzie, moze byc podobnie albo gorzej Jasper jest na rynku 2 lata, nie problemów z RROD'em, a ja ciągle o nim wszędzie czytam, so ? Ludzie powinni dać sobie już spokój z tą awaryjnością skoro problem nie istnieje już od dawna. ale jasper to nie jest jedyna wersja konsoli na rynku, jasper to jedna z wielu, jak pisza to o calej grupie, a patrzac calosciowo to jest problem awaryjnosci a to ze w JASPER nie istnieje to nie znaczy ze w kolejnych nie moze zaistniec, tak samo jak nie wiemy czy w jasper nie pojawi sie problemnp po 3 latach, przeciez PS3 od premiery chyba 2 lata mialo status, bezawaryjna, latwo mozna to sprawdzic w watku o awariach PS3, jakikolwiek wpis ze komus cos padlo bylo kwitowane, trafiles na wadliwa sztuke, teraz wiemy ze to byly bzdury... No nie tak samo, bo PS3 slim jest już trochę na rynku, i nic nie słychać o jakiejkolwiek awaryjności ponad normę, czyli ponad po prostu wadliwe fabrycznie egzemplarze... niezupełnie, odwolam sie do przykladu co podalem wyzej, zerknij sobie na temat awaryjnosci PS3 jaki byl od poczatku, czyli wmawianie ze jest bezawaryjny produkt, teraz dopiero ludzie sie przyznaja ze w ramach gwarancji wymieniali konsole raz czy kilka nie wspominając tego faktu na forach, a Ci co wpsominali to byli uznawani za oszustow i fanow X0, mentalnosc tych co kupuja konsole SONY jest dziwna, a awaryjnosc tej konsoli bedzie znana jak pokonczy im sie gwarancja i zaczna szukac napraw na wlasny koszt, jeszcze na to za wczesnie ja moge tylko ze swojego punktu widzenia jako tego co dostaje na serwis, ze SLIM PS3 byl czesciej niz JASPER i to jeszcze SLIM PS3 tylko takie bez gwary, przywiezione z innych krajow (czyli mala grupa tak naprawde, a mimo to awarie) mozna tylko dodac ze w PS3 SLIM problem jaki byl w tych wszystkich jakie mialem (prócz jednej w której byl laser niesprawny) na serwisie to czerowny obraz smierci co w 90% przypadkow konsola do wymiany i serwis nic nie pomoze... Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Chciałem tylko wtrącić, że brak RRoD = brak sygnalizacji = brak czerwonego koloru diody. Sama usterka może występować. To tak gwoli klaryfikacji, bo Juchy nie rozwodził się nad tym tematem i można nie wiedzieć o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
januszxp 1 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 (edytowane) Delete. Edytowane 27 Grudnia 2013 przez januszxp Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 W US mają na jesieni pojawić się zestawy z nowym modelem za 199$. Czego będzie pozbawiona tańsza wersja jeszcze nie ujawniono. Cytuj Odnośnik do komentarza
MakaPL 31 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Ja strzelam: - 3 razy USB - jeden pad (bo z tego co rozumiem w nowym XO sa 2) - 120 GB HDD Moze brak WiFi, ale nie sadze. Sony w zadnej z PS3 nie wycielo lacznosci bezprzewodowej, wiec MS strzeliby sobie w stope takim ruchem. Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Ja myślę, że będzie po prostu bez dysku jak teraz to jest z Arcade. Cytuj Odnośnik do komentarza
MakaPL 31 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 To bylby strzal w glowe. Z dubeltowki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Bez dysku i WiFi. Arcade do tej pory się bez tego sprzedawał i dalej da radę. Może będzie miał pamięć wewnętrzną zwiększoną z 512Mb do 1Gb bo instalka oprogramowania do Kinect to ponad 150Mb. Cytuj Odnośnik do komentarza
MakaPL 31 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Smiem watpic. Chodzi o fakt, ze te 250 GB jest jakoby atutem nowego XO (przy utrzymaniu starej ceny), wiec nie sadze, ze zostanie usuniety. Spodziewam sie lzejszego dysku o te 100-130GB. Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Podobno w USA już dostawa wykupiona Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Nie mów, że jesteś zaskoczony Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Pawlo_PL Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Przecież po roku, przy ustawieniu konsoli poziomo, w konsoli będzie kupa kurzu. Najbardziej ciekawi mnie jedna rzecz: czy w końcu poprawili wyświetlanie obrazu poprzez HDMI, bo w "starych" X360 obraz wyświetlany w 1080p był gorszej jakości niż ten w PS3(1080p). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi