Skocz do zawartości

Nintendo 3DS

scuff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam pojęcia, pewnie tyle ile piszą w Internecie. W każdym razie ciężko to ocenić, bo konsolka gdy nie gram ląduje w docku i praktycznie zapominam o całym tym procesie ładowania.

Opublikowano

Męczenie wzroku w 3D zależy nie tylko od naszych oczu, przynajmniej ja tak mam. Przykładzik? Menu konsoli (bo jeszcze nie mam żadnej gry na 3DS :P ). Po najechaniu na Nintendo 3DS Camera albo MP3, bez problemu mogę patrzeć na trójwymiarowy obraz. Ale gdy przeskoczę na Mii Plaza z karuzelą Miiludków, już odczuwam dyskomfort. Mam nadzieję, że deweloperzy nauczą się dawkować te 3D. Jakoś.

Opublikowano

Zalezy od gry w sf jest wszystko elegancko mam na fulla 3d a jak grałem w sklepie w rr to pi dwóch okrezeniach tragedia i wylaczylem całkowicie :)

Gość Albert Wesker
Opublikowano

Nie jestem tam zarejestrowany, więc skomentuję tutaj Twoją wypowiedź na temat startów konsoli ^_^ Bzdurą jest stwierdzenie, że ostatnim systemem w dobrym startem był PSX. N64 miał na starcie jedną z najlepszych gier wszechczasów. Xbox jedną z najbardziej przełomowych. Wii miało Zeldę. No, lepiej mi teraz ^_^

• Plusik 1
Opublikowano

Zalezy od gry w sf jest wszystko elegancko mam na fulla 3d a jak grałem w sklepie w rr to pi dwóch okrezeniach tragedia i wylaczylem całkowicie :)

Jak to czytam, to wydaje mi sie ze efekt 3d i problem z oczami zalezy od tego co sie dzieje na ekranie. Menu konsoli jest statyczne w miare, jak sie cos duzo dzieje na ekranie, to wtedy oczy nie daja rady ;p To moja teoria ;)

Wii miało Zeldę. No, lepiej mi teraz ^_^

Zelda ktora byla na Gacka ;) Zaden exlusive start.

BTW

Pamietacie luz wyczuwalny w gornym ekranie w DS ? Czy mi sie wydaje czy w 3DS ten luz jest troche wiekszy ?

Chodzi mi o luz przy otwieraniu i jak trzymacie konsole przy gwaltownym ruchu czuc luz. Jest wiekszy czy mi sie wydaje ?

Opublikowano

Czy są jakieś strony z trójwymiarowymi zdjęciami,tapetami, filmikami które możemy zgrać póżniej na 3ds-a?

Wymaga to jakiegoś programu, obróbki....?

Gość ragus
Opublikowano
Chodzi mi o luz przy otwieraniu i jak trzymacie konsole przy gwaltownym ruchu czuc luz. Jest wiekszy czy mi sie wydaje ?

Niestety rzeczywiście jest większy.

Opublikowano

Luzy sa potwierdzone- wieksze niz w DS Lite. A dzis odkryłem ze luz ma lewy zawias. Zamykam konsole i poruszam ekranem- zamknieta klapka. I po prawej stronie siedzi w zawiasie, na lewym jest luz- tez tak macie ?

Opublikowano (edytowane)

No a ja mam. Otworze konsole i jak chwyce za ekran, czuje luz po lewej stronie,po prawej siedzi i ani dgrnie- nie wiem czy to olac czy co z tym zrobic.

Chyba oleje, bo DS Lite mial tez taki luz, ale nie kazdy to mial. Jedni mieli luz rowniez na lewym zawiasie a inni nie mieli.

Edytowane przez luck1985
Opublikowano

hmm a moze to kwestia wyrobienia ? ciekawe za jakis czas zwroce uwage na to ;) poki ci sie nic nie dzieje to lepiej zostawic jak jest hehe bo jeszcze trafi ci sie konsolka lapiaca zwiechy :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ktos wie jak jest z gwarancja na 3dsa kupionego w UK? Rok czy dwa? Pewnie nie ma co liczyc ze bedzie serwis w PL?

Na amazonie wychodzi 800 zl za konsole, to jakby nie liczyc za chu** nie oplaca sie u nas kupic.

2 lata chyba. W UE jest takie prawo, że sprzedawca jest zobowiązany przyjąć produkt do 24 miesięcy od daty zakupu. Salon Nintendo (np. w Warszawie), powinien więc przyjąć reklamację moim zdaniem, jeśli konsola została zakupiona w Europie.

Ja rozważam decyzję kupna 3DS'a w Stanach ( razem z Okaryną w czerwcu) ponieważ znajduje się tam mój tata (pozdrawiam :D). 3DS w USA kosztuje 249$ czyli ok.(700zł !) - świetna okazja, tylko niestety z blokadą regionalną... Mam nadzieję że kiedyś wymyślą jakieś "obejście" z tą blokadą. Co radzicie? 3DS z USA czy z EU(PL)?

Edytowane przez xtik