P-chan 195 Opublikowano 26 listopada 2011 Opublikowano 26 listopada 2011 Ja też wziełem 3DS, ale limitowanego z okazji 25 - lat Zeldy, i nie omieszkam z tych linków skorzystać w przyszłym miesiącu (oj widzę, że dawno tam nie zaglądałem). A o nowym sposobie zakładania foli to nie wiedziałem, i jestem miło zaskoczony... Cytuj
adi 189 Opublikowano 2 grudnia 2011 Opublikowano 2 grudnia 2011 Mam zamiar kupić 3 ds-a "używkę".Czy będę miał jakieś komplikacje przy łączeniu się z netem, po skasowaniu poprzedniego profilu-dokładniej chodzi mi o to, czy będzie wymagane unikalne hasło do łączenia się z netem i zalogowania do Nintendoshopu. Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 3 grudnia 2011 Opublikowano 3 grudnia 2011 Nie, a przynajmniej o takim nie słyszałem, problemem może być tylko stworzony Mii ludek, który odzwierdziedla Ciebie, i którego nie można usunąć (mówię o pierwszym stworzonym w konsoli, z innymi utworzonymi możesz robić co chcesz), a tylko edytować. No chyba, że usuwają go ustawienia fabryczne, i zresetowanie całej konsoli do ustawień fabrycznych. Nie zabardzo się na tym niestety znam, bo jestem "świerzakiem", i swojego 3DS'a mam od niecałego tygodnia, więc zgaduje... A nie lepiej kupić nowego 3DS'a, w końcu jest na tyle tani, że warto ten wariant przemyśleć, no chyba że trafiłeś naprawdę na niezłą okazje... Cytuj
Pious 8 Opublikowano 3 grudnia 2011 Opublikowano 3 grudnia 2011 Nie, a przynajmniej o takim nie słyszałem, problemem może być tylko stworzony Mii ludek, który odzwierdziedla Ciebie, i którego nie można usunąć (mówię o pierwszym stworzonym w konsoli, z innymi utworzonymi możesz robić co chcesz), a tylko edytować. No chyba, że usuwają go ustawienia fabryczne, i zresetowanie całej konsoli do ustawień fabrycznych. Nie zabardzo się na tym niestety znam, bo jestem "świerzakiem", i swojego 3DS'a mam od niecałego tygodnia, więc zgaduje... A nie lepiej kupić nowego 3DS'a, w końcu jest na tyle tani, że warto ten wariant przemyśleć, no chyba że trafiłeś naprawdę na niezłą okazje... Wszystko się usuwa przez format. Cytuj
adi 189 Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 Nie, a przynajmniej o takim nie słyszałem, problemem może być tylko stworzony Mii ludek, który odzwierdziedla Ciebie, i którego nie można usunąć (mówię o pierwszym stworzonym w konsoli, z innymi utworzonymi możesz robić co chcesz), a tylko edytować. No chyba, że usuwają go ustawienia fabryczne, i zresetowanie całej konsoli do ustawień fabrycznych. Nie zabardzo się na tym niestety znam, bo jestem "świerzakiem", i swojego 3DS'a mam od niecałego tygodnia, więc zgaduje... A nie lepiej kupić nowego 3DS'a, w końcu jest na tyle tani, że warto ten wariant przemyśleć, no chyba że trafiłeś naprawdę na niezłą okazje... Czasem zdarzają się takie okazje na allegro, że.... A podejrzewam, że 3ds, jak kazda konsola od ninny jest nie do zdarcia, wiec chyba nic nie ryzykuję. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 Panowie i Panie....http://www.facebook.com/pages/Polscy-nintendowcy-chc%C4%85-r%C3%B3wnouprawnienia/184887304938212 walczymy o COŚ. Cytuj
dc1982 35 Opublikowano 6 grudnia 2011 Opublikowano 6 grudnia 2011 http://www.eurogamer.net/articles/2011-12-02-nintendo-giving-away-3d-classics-kid-icarus-free Zarejestrujcie 2 gry z listy na Club Nintendo a na początku stycznia dostaniecie na e-mail kodzik na 3D Classic: Kid Icarus 4 free . Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 6 grudnia 2011 Opublikowano 6 grudnia 2011 Nie, a przynajmniej o takim nie słyszałem, problemem może być tylko stworzony Mii ludek, który odzwierdziedla Ciebie, i którego nie można usunąć (mówię o pierwszym stworzonym w konsoli, z innymi utworzonymi możesz robić co chcesz), a tylko edytować. No chyba, że usuwają go ustawienia fabryczne, i zresetowanie całej konsoli do ustawień fabrycznych. Nie zabardzo się na tym niestety znam, bo jestem "świerzakiem", i swojego 3DS'a mam od niecałego tygodnia, więc zgaduje... A nie lepiej kupić nowego 3DS'a, w końcu jest na tyle tani, że warto ten wariant przemyśleć, no chyba że trafiłeś naprawdę na niezłą okazje... Czasem zdarzają się takie okazje na allegro, że.... A podejrzewam, że 3ds, jak kazda konsola od ninny jest nie do zdarcia, wiec chyba nic nie ryzykuję. Punkt dla Ciebie, bo w sumie konsole Nintendo, (nie licząc konsol Segi), to chyba jedyne konsole które z czystym sumieniem i bez obaw kupiłbym jako urzywane (jedyne obawy bym miał co do jej stanu zadbania, szczególnie że spotykamy różnych urzytkowników)... Cytuj
Pious 8 Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 Można już aktualizować konsole. Nowy daje sporo nowych opcji w Mii Plaza, łącznie ze spotykaniem Mii przez internet. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 W końcu można kręcić filmy przyrodnicze w 3D. Cytuj
Pious 8 Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 Fajnie rozbudowali Mii Plaza. Są achievementy, online, nowa gra, fajna i duża, bo zamiast 16 mamy jakoś 56 czapek do zrobienia, no i nowe puzzle, niestety utrudnione. Cytuj
dc1982 35 Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 Filmiki kręcone w 3D dają radę aż miło heh , baaardzo sympatyczny update . Cytuj
Afroman 81 Opublikowano 15 grudnia 2011 Opublikowano 15 grudnia 2011 (edytowane) W piątek ambasadorzy dostaną 10 gier na gba. Same hiciory. Najlepsze jest to, ze tylko w Zelde Minish Cap grałem wcześniej Edytowane 15 grudnia 2011 przez Afroman Cytuj
SpacierShark123 1 508 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 Czy jest możliwość ściągania wersji demonstracyjnych gier na 3DS? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 18 grudnia 2011 Opublikowano 18 grudnia 2011 Czy jest możliwość ściągania wersji demonstracyjnych gier na 3DS? U nas jeszcze nie. W Japonii już z tego co wiem można. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 20 grudnia 2011 Opublikowano 20 grudnia 2011 (edytowane) Witam, zastanawiam sie nad zakupem konsolki i mam kilka pytan. 1. Jako ze w temacie Nintendo i ich platform jestem calkowicie swiezy, zastanawia mnie czy na 3DS jest cos takiego jak PSN/XBL w przypadku konsol od Sony i MS ? 2. Czy oprocz samej konsoli do jej pelnej funkcjonalnosci (internet w domu, zdjecia, filmy etc.) beda potrzebne jeszcze jakies dodatkowe urzadzenia do kupienia ? 3. Czy polskie konto nie bedzie mialo problemu z kupowaniem za posrednictwem uslugi cyfrowej dystrybucji Nintendo (o ktora pytalem w 1.) ? (chodzi mi o sytuacje odzwierciedlajaca brak polskiego live'a na xboxie) Za kazda pomoc odwdziecze sie plusem . Edytowane 20 grudnia 2011 przez Bansai 1 Cytuj
tomaszz04 6 Opublikowano 20 grudnia 2011 Opublikowano 20 grudnia 2011 1. Tak, usługa jest trochę ograniczona względem konkurencji ale jest. Możesz grać przez sieć, kupować gry, ściągać dema i dodatki (w niedalekiej przyszłości). 2. Nie musisz nic dokupować, wszystko powinno być w zestawie. 3. Nigdy nie próbowałem płacić polską kartą więc nie jestem w stanie odpowiedzieć. 1 Cytuj
Pious 8 Opublikowano 21 grudnia 2011 Opublikowano 21 grudnia 2011 Ja kupuję polską kartą, więc można. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 21 grudnia 2011 Opublikowano 21 grudnia 2011 (edytowane) Coby doprecyzowac 3cie pytanie, chodzi mi o to, czy polska usluga tego Nintendo Shopu (czy jak to sie tam zwie) na 3DS jest ubozsza w oferte nizeli Angielska/Amerykanska ? PS. Dzieki za szybka odpowiedz, chyba sie zdecydowalem na zakup, zobaczymy jakie beda ceny swiateczne. Edytowane 21 grudnia 2011 przez Bansai Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 21 grudnia 2011 Opublikowano 21 grudnia 2011 Coby doprecyzowac 3cie pytanie, chodzi mi o to, czy polska usluga tego Nintendo Shopu (czy jak to sie tam zwie) na 3DS jest ubozsza w oferte nizeli Angielska/Amerykanska ? PS. Dzieki za szybka odpowiedz, chyba sie zdecydowalem na zakup, zobaczymy jakie beda ceny swiateczne. Jak chodzi o zawartość to na chwilę obecną mamy chyba wszystkie najlepsze gry (zarówno dedykowane 3DS jak i te z DSiWare oraz Virtual Console). Do tego masz ceny w złotówkach (płatność kartą). Ja mam konto PL i nie żałuję (przynajmniej na razie). 1 Cytuj
Pious 8 Opublikowano 21 grudnia 2011 Opublikowano 21 grudnia 2011 Za to nie możesz zlinkować z clubem. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 21 grudnia 2011 Opublikowano 21 grudnia 2011 Zawsze można zmienić konto na Uk Cytuj
Pious 8 Opublikowano 21 grudnia 2011 Opublikowano 21 grudnia 2011 I stracić wszystko co się miało związane z kontem. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 21 grudnia 2011 Opublikowano 21 grudnia 2011 Hmmm, być może. Ja mialem wcześniej konto uk i kupioną gre 3d exite bike, zmienilem na polski i nadal ta gra jest i działa Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 21 grudnia 2011 Opublikowano 21 grudnia 2011 (edytowane) Ok panowie ostatnie pytanko o ktorym zapomnialem, 3ds ma kompatybilnosc wsteczna, czy granie w gry z DSa polega na tym iz wkladam oryginalny kartdridz do 3dsa i voila ? Trzeba sie z czyms babrac jeszcze, czy moze jedyna opcja to kupowanie gier z Nintendo shopu? Edytowane 21 grudnia 2011 przez Bansai Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi