gkihdghdhj 354 Opublikowano 19 stycznia 2012 Opublikowano 19 stycznia 2012 szkoda, liczyłem że pociupię w Monster Huntera... Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 28 stycznia 2012 Opublikowano 28 stycznia 2012 Panowie mam problem, kupiłem 3ds z komisu na gwarancji, wszytko śmiga nie licząć tego, że oprzedni właściciel ustawił pin na kontrlę rodzicielską i nie mogę nic zrobić, nawet przywrocić do ustawień fabrycznych. Jakiś pomysł ? Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 28 stycznia 2012 Opublikowano 28 stycznia 2012 (edytowane) Zacny wynik . Jakby jeszcze MGS TTS 3D zapowiedzieli... Wie ktoś gdzie w Polsce można Tales of Abbys kupić? Na allegro juz sie nie pojawiają niestety, ultima też nie ma No właśnie ja też szukam, w najgorszym wypadku pozostanie mi zagranica, jak choćby amazon, ale tam boje się cen, że ktoś zweszy interes i Tales'y będą w absurdalnie wysokiej cenie... Panowie mam problem, kupiłem 3ds z komisu na gwarancji, wszytko śmiga nie licząć tego, że oprzedni właściciel ustawił pin na kontrlę rodzicielską i nie mogę nic zrobić, nawet przywrocić do ustawień fabrycznych. Jakiś pomysł ? A spróbój dostać sie do baterii i wyciągnąć całkowicie baterie z konsoli, może to pomoże... Wszedłem dzisiaj na VGChatrs i okazało się, że na świecie jest już ponad 15mln 3DSów i jest to najlepiej sprzedająca się platforma (szt/tydz.) miło ;D I jak widać wszelkiej maści analitycy mogą swoje analizy schować tam, gdzie slonce nie dochodzi, - a wystarczyły do tego zaledwie dwie gry... Edytowane 28 stycznia 2012 przez P-chan Cytuj
podgoor 22 Opublikowano 28 stycznia 2012 Opublikowano 28 stycznia 2012 (edytowane) Niestety Talesy już są absurdalnie drogie - druga dostawa już była, ale wyprzedała się chyba pierwszego dnia. Bamco znowu pokpiło sprawę. Zapytajcie w Game Overze, może oni wyrwali jakieś sztuki? Właśnie u nich swego czasu kupiłem swój egzemplarz (tylko dzięki temu, że złożyłem preordera, a i tak myślałem że nic z tego nie wyjdzie). Edytowane 28 stycznia 2012 przez podgoor Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 29 stycznia 2012 Opublikowano 29 stycznia 2012 (edytowane) Panowie mam zadzwonić do servicu nintendo service. Problem w tym, że to chyba Usa . Jak mam zadzwonić pod taki nr z własnego klamota ? Próbowałem z 0044 itp. To jest ten nr 1-800-255-3700. Edytowane 29 stycznia 2012 przez balon1984 Cytuj
Adan 7 Opublikowano 29 stycznia 2012 Opublikowano 29 stycznia 2012 Niestety Talesy już są absurdalnie drogie - druga dostawa już była, ale wyprzedała się chyba pierwszego dnia. Bamco znowu pokpiło sprawę. Jeden sklep wrzucił na allegro Abyss - 250 zł za sztukę ; o Widzę, że talesy trza brać na premierę albo wcale... Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 29 stycznia 2012 Opublikowano 29 stycznia 2012 (edytowane) Tales of Abyss za ~ 150zl http://www.zavvi.com/10456888.html Co prawda napisane jest ze wysylaja w przeciagu miesiaca wiec jak ktos jest niecierpliwy to troche sobie poczeka, ale za to cena duzo nizsza niz w PL. Edytowane 29 stycznia 2012 przez Yabollek007 Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 31 stycznia 2012 Opublikowano 31 stycznia 2012 Ostatnio miałem możliwość pogrania w demo nowego Residenta. O ile grafika 3d nie sprawiła IMO, że gry wyglądają jakoś lepiej, ale zdziwiło mnie, że nie czuję się jakbym grał w jakąś grę opartą na sprite'ach (typu Duke Nukem 3d), co odrzucało mnie np. w Killzone 3, Mortal Kombat lub podczas oglądania paru animacji w 3d. W innych grach na 3DSa też tak jest, czy to po prostu Capcom tak się przyłożył? Cytuj
Pious 8 Opublikowano 31 stycznia 2012 Opublikowano 31 stycznia 2012 Tak wyglądają gry na 3DS. Szczególnie Mario udał się pod względem 3D. Nie wyobrażam sobie teraz platformerów bez tego efektu. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 31 stycznia 2012 Opublikowano 31 stycznia 2012 balon1984- zanim zadzwonisz sprawdź jakie ustawiono pytanie w razie zapomnienia PINu. Miałem podobny problem i udało mi się zdjąć blokadę trafiając odpowiedź Można też spróbować postrzelać PIN typu 1234 1111 itp. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 31 stycznia 2012 Opublikowano 31 stycznia 2012 balon1984- zanim zadzwonisz sprawdź jakie ustawiono pytanie w razie zapomnienia PINu. Miałem podobny problem i udało mi się zdjąć blokadę trafiając odpowiedź Można też spróbować postrzelać PIN typu 1234 1111 itp. Strzelałem, nie dałem rady, załatwiłem sprawę poprzez o dziwo polski serwis niny. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 5 lutego 2012 Opublikowano 5 lutego 2012 sorry za post pod postem, ale mam pytanie dla znawców niny. Zapowiedzieli oni jakieś info, że do ich eshopu trafią jakieś gry z snes ? sam pierwszy bym kupił np serię donky kong czy inne platformóki. Coś wiadomo w tym temacie ? pozdr. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 (edytowane) Sa jakies aktualizacje (patche) do gier ktore sie automatycznie/manualnie sciagaja czy moze wszystkie tytuly sa dopracowane i nie ma takiej potrzeby ? Pytanie niby dziwne ale w tych czasach jak gra nie ma patcha to jakis cud chyba, a jako ze w temacie handheldow jestem nowy to interesuje mnie to. Edytowane 8 lutego 2012 przez Bansai Cytuj
Pious 8 Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 Upy są w sklepie w Title you've downloaded. Oczywiście nie dostaniesz o tym żadnego powiadomienia, więc polecam zaglądać co jakiś czas. Co dają te upy? Nie wiem, ale są do wielu gier, nawet tych z NESa. 1 Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 Upy są w sklepie w Title you've downloaded. Oczywiście nie dostaniesz o tym żadnego powiadomienia, więc polecam zaglądać co jakiś czas. Co dają te upy? Nie wiem, ale są do wielu gier, nawet tych z NESa. Ok dzieki nie wiedzialem o tym. A co z grami na kartridzach ? Bo ani jedna z tych ktore posiadam nie znajdowala sie tam, jest moze jakas osobna zakladka ? Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 23 lutego 2012 Opublikowano 23 lutego 2012 Panowie, jak to jest z tymi ustawieniami regionu w 3DS-ie? Początkowo ustawiłem sobie Wielką Brytanię, ale trochę nie pasuje mi, że za wszystko w eShopie muszę płacić w funtach. Nie działają też usługi Eurosport i Nintendo Video. 1) Co konkretnie tracę, jeśli przełączyłbym się na Polskę? 2) Czy jest jakiś sposób, aby te wymienione przeze mnie usługi działały w naszym kraju? 3) Czy mogę do woli przełączać sobie regiony kiedy mam na to ochotę i nie spotkają mnie żadne konsekwencje z tym związane? 4) Gdy ustawimy region na Polskę, to czy ceny w eShopie są w złotówkach? Byłbym bardzo wdzięczny, jeśli ktoś mi odpowie jak to w końcu jest . Różne rzeczy już czytałem na ten temat... Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 23 lutego 2012 Opublikowano 23 lutego 2012 Panowie, jak to jest z tymi ustawieniami regionu w 3DS-ie? Początkowo ustawiłem sobie Wielką Brytanię, ale trochę nie pasuje mi, że za wszystko w eShopie muszę płacić w funtach. Nie działają też usługi Eurosport i Nintendo Video. 1) Co konkretnie tracę, jeśli przełączyłbym się na Polskę? 2) Czy jest jakiś sposób, aby te wymienione przeze mnie usługi działały w naszym kraju? 3) Czy mogę do woli przełączać sobie regiony kiedy mam na to ochotę i nie spotkają mnie żadne konsekwencje z tym związane? 4) Gdy ustawimy region na Polskę, to czy ceny w eShopie są w złotówkach? Byłbym bardzo wdzięczny, jeśli ktoś mi odpowie jak to w końcu jest . Różne rzeczy już czytałem na ten temat... 1. Gry które nie wychodzą u nas (dokładnie ile przepadło do tej pory to nie wiem - raczej nie widać tego co w US, z UK mamy chyba wszystko ale głowy nie dam). Nie wiem co się stanie z aplikacjami i grami ktore zakupiłeś mają ustawiony inny kraj. 2. Nintendo Video i Eurosport działają u nas w kraju. 3. Tego niestety nie wiem bo ja mam tylko PL i mi z tym w sumie dobrze. 4. Tak Ja tam mam PL, jak ktoś czegoś nie wydaje u nas to już trudno - jak ktoś nie chce moich pieniędzy to mu nie bede wpychał na siłę 1 Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 24 lutego 2012 Opublikowano 24 lutego 2012 Panowie, jak to jest z tymi ustawieniami regionu w 3DS-ie? Początkowo ustawiłem sobie Wielką Brytanię, ale trochę nie pasuje mi, że za wszystko w eShopie muszę płacić w funtach. Nie działają też usługi Eurosport i Nintendo Video. 1) Co konkretnie tracę, jeśli przełączyłbym się na Polskę? 2) Czy jest jakiś sposób, aby te wymienione przeze mnie usługi działały w naszym kraju? 3) Czy mogę do woli przełączać sobie regiony kiedy mam na to ochotę i nie spotkają mnie żadne konsekwencje z tym związane? 4) Gdy ustawimy region na Polskę, to czy ceny w eShopie są w złotówkach? Byłbym bardzo wdzięczny, jeśli ktoś mi odpowie jak to w końcu jest . Różne rzeczy już czytałem na ten temat... 1. Gry które nie wychodzą u nas (dokładnie ile przepadło do tej pory to nie wiem - raczej nie widać tego co w US, z UK mamy chyba wszystko ale głowy nie dam). Nie wiem co się stanie z aplikacjami i grami ktore zakupiłeś mają ustawiony inny kraj. 2. Nintendo Video i Eurosport działają u nas w kraju. 3. Tego niestety nie wiem bo ja mam tylko PL i mi z tym w sumie dobrze. 4. Tak Ja tam mam PL, jak ktoś czegoś nie wydaje u nas to już trudno - jak ktoś nie chce moich pieniędzy to mu nie bede wpychał na siłę Wielkie dzięki za odpowiedzi . Czyli wygląda na to, że trochę się zmieniło od czasu premiery 3DS-a - wtedy rejestrując sie na Polskę nie mieliśmy dostępu nawet do Listy Przyjaciół (!?). Zachęcony Twoim postem zmieniłem region na polski i oto co mnie spotkało: 1) Raczej można bez większych problemów i do woli zmieniać region. 2) Po wykonaniu takiej operacji trzeba jedynie od nowa zaakceptować regulamin przy wejściu do jakiejś usługi. 3) Po otworzeniu eShopu pojawiły mi się m.in. takie informacje: - jeśli wpłacamy środki pieniężne na konto w jednym regionie, to NIE przenoszą się one po przejściu na drugi - wszelka zawartość, która jest aktywowana do ściągnięcia w trybie Sleep Mode, może być anulowana i trzeba ją zacząć pobierać od nowa po przejściu na nowy region - w niektórych przypadkach nie będziemy mogli ponownie ściągnąć zawartości, którą ściągaliśmy na innym regionie. Zapewne chodzi o pozycje, które nie są dostępne w naszym kraju. - jeśli umieściliśmy wcześniej jakąś grę do Watch List, a nie jest ona dostępna w Polsce, automatycznie zostanie ona usunięta z listy. Mam nadzieję, że komuś przydadzą się powyższe informacje. Sprawdzałem kilka aplikacji po zmianie regionu i na razie wszystko mi działa, więc na razie jestem raczej zadowolony, że się na to zdecydowałem . Od siebie polecam ustawić sobie konto polskie - przynajmniej jeśli dużo nie ściągaliście i nie ma ryzyka, że coś nie będzie działać. Teraz przynajmniej działa mi Eurosport i Nintendo Video, które na brytyjskim profilu były niedostępne . Cytuj
Pious 8 Opublikowano 24 lutego 2012 Opublikowano 24 lutego 2012 Po zmianie regionu kasujesz też swoje konto. Tracisz wszystko co kupiłeś. Ja jadę na UK ze względu na club. Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 25 lutego 2012 Opublikowano 25 lutego 2012 Ja jadę na "polskich ustawieniach" i jakoś specjalnie nie narzekam, nie licząc braku Klubu Nintendo, ale może kiedyś w końcu firma z Kioto zauwarzy nasz biedny kraj... Cytuj
czapa 677 Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 (edytowane) Opłaca się zamienić DSi na 3DS. Od jakiegoś czasu moja konsolka leży i się kurzy. Nie wiem czy to dobry pomysł, może mnie jakoś zachęcicie? Jak wygląda sprawa gier z DS na 3DS, działają na całym ekranie czy są poucinanie, ewentualnie czy to przeszkadza? Edytowane 28 lutego 2012 przez czapa Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 Działają, są w standardzie 4:3 więc nie są rozciągane, plus niektóre mają dłuższe loadingi. Ja tam bym sie zamienił. Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 Jak się wrzuca obrazki do letterboxa?? Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 marca 2012 Opublikowano 1 marca 2012 Panowie mam głupie pytanie a leń mnie złapał i google mnie boli. Jaką ta konsolka ma przewagę nad PSP ? co jeszcze potrafi prócz grania w nią ? Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 1 marca 2012 Opublikowano 1 marca 2012 Możesz na niej odpalać choćby gry w 3D... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi