Doneth 3 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 Z 3DSa? Nie ma. I mam nadzieje, ze tak zostanie No nie wiem czy to tak dobrze. Sytuacja jest chora, jeżeli gra kosztuję 50% ceny konsoli. 1.Rozumiem,że od X lat mieszkasz na zadu....odciętym od cywilizacji i informacji i kupiłeś konsolę nie wiedząc nic o cenach gier. 2.Oczywiście kupno gry starszej uzywanej gry (duzowartosciowych tytułów do kupienia na allegro za 50 pln) narusza twoją godność gracza. 3....a to wszystko i tak hu....bo po prostu chcesz grać za darmo. Nie, nie chce grać za darmo. Całą kolekcję, ponad 100 gier na 4 konsole, mam oryginalną. Tylko grając na dsie zawsze wolałem, pograć godzinkę na piracie zobaczyć czy gra jest warta swojej kasy. Bo niestety ale dla mnie gry, na konsolę przenośną muszą mieć coś wyjątkowego, żeby przykuć mnie na wiele wiele godzin. Zafascynowanie grą jest nieporównywalnie rzadsze niż na konsolach stacjonarnych. I zmień ton swojej wypowiedzi, bo ja w żadnym swoim poście nie wyrażałem się pogardliwie o nikim, a Twoja wypowiedź jest trochę tym nacechowana. Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 To nie lepiej taniej ściągnąć sobie emulator? Jesli chcesz tylko sprawdzić interesujące Cię tytuły? Nie żebym pochwalał takie zachowanie, ale na jedno wychodzi... Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 A od kiedy jest emulator 3DSa niby? Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 Tylko, że ja miałem na mysli emulator DS'a, bo myslałem że koledze chodzi o odpalanie na 3DS'ie gier z DS'a by je sprawdzić. Pózniej doczytałem cały wątek, i wyszło że chodzi mu o 3DS'a. Przepraszam mój błąd... Cytuj
django 549 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 Ja tam trzymam kciuki za hakerów co by znieśli region lock. XXI wiek i zamknieta konsola, co za paranoja. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 Z 3DSa? Nie ma. I mam nadzieje, ze tak zostanie No nie wiem czy to tak dobrze. Sytuacja jest chora, jeżeli gra kosztuję 50% ceny konsoli. 1.Rozumiem,że od X lat mieszkasz na zadu....odciętym od cywilizacji i informacji i kupiłeś konsolę nie wiedząc nic o cenach gier. 2.Oczywiście kupno gry starszej uzywanej gry (duzowartosciowych tytułów do kupienia na allegro za 50 pln) narusza twoją godność gracza. 3....a to wszystko i tak hu....bo po prostu chcesz grać za darmo. Nie, nie chce grać za darmo. Całą kolekcję, ponad 100 gier na 4 konsole, mam oryginalną. Tylko grając na dsie zawsze wolałem, pograć godzinkę na piracie zobaczyć czy gra jest warta swojej kasy. Bo niestety ale dla mnie gry, na konsolę przenośną muszą mieć coś wyjątkowego, żeby przykuć mnie na wiele wiele godzin. Zafascynowanie grą jest nieporównywalnie rzadsze niż na konsolach stacjonarnych. I zmień ton swojej wypowiedzi, bo ja w żadnym swoim poście nie wyrażałem się pogardliwie o nikim, a Twoja wypowiedź jest trochę tym nacechowana. Do testowania gier masz dema na e-shopie,mozesz sobie spokojnie posprawdzac co Ci lezy a co nie. Jezeli mieszkasz na za(pipi)u i kupujesz gry glownie przez siec ja polecam kupic amerykanskiego 3DS'a i sciagac gry z ameryki. Na premiere wychodzi nowa w folii z wliczona wysylka czesto w graniacach 128-140zl. Minusem tego jest zbyt uzywki jak juz przejdziesz (jesli nie lubisz zostawiac sobie gier) bo musialbys sprzedawac na ebay.com i wysylac pewnie do US i nie dostaniesz takiej kasy jak za uzywke na allegro bo mniejsze zainteresowanie. No i szerszy wybor gier jezeli lubisz jrpgi i gry atlusa. @django Swieta racja, zdjety region lock to moje marzenie ale nie wiem czy to kiedykolwiek sie stanie i powoli sklaniam sie do zamowienia 3ds xl z USA (mam juz zwyklego ale jest niewygodny). Cytuj
django 549 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 No w kwietniu SMT: Soul Hackers i ja już nie wiem co mam robić. Pewnie w polowie roku bede zamawial tez. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 Ja mam jak juz wspominalem 3ds z usa (ale chce XL teraz i chyba tez pojdzie na US). Zamawialem jak narazie kilka gier z US i sprawa wyglada tak: Fire emblem awakening z wysylka 128 zl,mialem go w dzien premiery juz w skrzynce Harvest moon a new beginning na ebayu nowy folia z wliczona wysylka 93zl Code of Princess edycja limitowna z arten z play-asia trafilo mi sie za 135zl z wliczona wysylka Shin Megami Tensei Overclocked za 68zl z wliczona wysylka w promocji Wszystko oczywiscie nowe w folii i na premiere...dla mnie naprawde dobre ceny i nie zaluje swojego wyboru bo nie pozbywam sie wiekszosci dobrych gier jak juz je przejde,a sprzedac na ebayu.com to tez przypuszczam nie problem. Na SMT zlozylem pre order,kazdy pre order to wersja z pudelkiem i Music CD,to w przyszlosci nawet jak z PL bys sprzedawal to bedzie w cenie dla kolekcjonerow bo to Atlus. Zachecam zamowic poki tanie i jest Cytuj
dydel 16 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 Mam nadzieję że ta przeróbka od yellow8 pozwoli na zdjęcie blokady regionalnej... Cytuj
django 549 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 Gry to ja wiem bo polowa kolekcji z DSa to NTSC, gorzej z konsolą. Z VGP przesylka za sprzet wychodzi 60$. Troche słabo. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 O ile pamietam to 54$ i to wlasnie najbardziej boli. Jeszcze moga clo dowalic i VAT chyba ze przejdzie cudem po zanizonej wartosci. Mozesz tez do nich napisac (ja czesto to robie) i cos ponegocjowac z wysylkami lub np poprosic o mozliwosc zakupu konsoli + gry/kilku gier i wszystko wliczyc jako jedna wysylka,zawsze jakas oszczednosc. Spojrz na to z innej strony, w saturnie 3ds XL w wawie za 959zl. vgp z wysylka taniej wychodzi (Tak wiem na allegro 550zl,taki zarcik). Cytuj
xtik 261 Opublikowano 23 lutego 2013 Opublikowano 23 lutego 2013 Też posiadam konsolkę z usa, ojciec ogarnął. Gry są naprawdę dużo tańsze na amazonie/ebayu/play-asia. Co do blokady, to naprade smiech na sali.. Cytuj
szymi44 0 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 Witam ! Zamówiłem ostatnio gre, Mario 3D Land na swoją konsolę. W opisie gry, było napisane, że gra jest w wersji PAL. Co to może oznaczać ?? Jaki będzie domyślny język gry ?? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 PAL - gra przeznaczona jest na rynej europejski Domyślny język gry to angielski. Cytuj
szymi44 0 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 Bardzo dziękuje, a można wiedzieć czym różni się taka gra PAL od normalnej gry ?? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 Niczym, bo to jest normalna gra. W europie nie kupisz w sklepie innego Mario 3DLanda, niż z oznaczeniem PAL, bo to nie jest możliwe Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 Niczym bo PAL to normalna gra, ba nawet najnormalniejsża, bo przeznaczona na Europę, w której leży Polska oraz Szczecin... Cytuj
Gość ragus Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 Kupuje ktoś Castlevanię? Demo bardzo mi się podobało, a czytając wrażenia na neogafie od ludzi, którzy grę już przeszli, utwierdziłem się tylko w przekonaniu, że wypada w MoF zagrać. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 No ja mam castlevanie, ale nie odpalalem jeszcze bo musze skonczyc ta na PS3 pierw zeby fabule ogarnac. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 11 marca 2013 Opublikowano 11 marca 2013 (edytowane) Castle kupiłem na zavii, wyszlo ok 144 zł Edytowane 11 marca 2013 przez S_600 Cytuj
szymi44 0 Opublikowano 14 marca 2013 Opublikowano 14 marca 2013 Wracajac do tematu, to szukalem na allegro zeldy, lecz najtańsza za 140 zł, a dosyć sporo wydaje na gry, czy na pirata można ściągać gry na 3D ? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 14 marca 2013 Opublikowano 14 marca 2013 Nie, nie mozna, gry na 3DSa nie zostaly zlamane (na szczescie). Jedynie mozna piracic gry na DSa Cytuj
szymi44 0 Opublikowano 14 marca 2013 Opublikowano 14 marca 2013 Nie, nie mozna, gry na 3DSa nie zostaly zlamane (na szczescie). Jedynie mozna piracic gry na DSa Dlaczego ''na szczęście'' ? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 14 marca 2013 Opublikowano 14 marca 2013 nie toleruje piractwa ani ludzi ktorzy piraca zabija to rynek i konsole 9 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi