Skocz do zawartości

Nintendo 3DS

scuff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Faktycznie paskudne, ale 3DS bez 3D? Tak jak mówicie, można uznać to za niesmaczny żart. To ja wolę kupić używanego 3DSa w idealnym stanie (właściwie to kupiłem) i mieć to wszystko jeszcze taniej. Plus 3d.

Opublikowano

Ja mam ziomka co gra bez efektu 3d xD bo go oczy bolą, mnie w 3ds wkurzalo najbardziej ze lekko zmieni sie kąt patrzenia i lipa z efektu 3d :/

Opublikowano

No ja też gram bez tego efektu. Co w tym takiego śmiesznego?

bildschirmfoto2013-08zcsjl.png

lipa, nawet czas pracy baterii pozostał ten sam. Taka tam ciekawostka ten DS. Myślę jednak, że może sprzedać się nieźle, biorąc pod uwagę cenę i to, że wychodzi w dniu premiery Pokemonów. Rodzicie chętnie zaoszczędzą 70 dolarów na takim zestawie.

Opublikowano (edytowane)

Nie tylko że te bydle jest wielkie, to jeszcze... trzyma tyle co 3DS Classic, a teoretycznie i według założeń jeżeli nie ma 3D to powinnien trzymać dłuugo :C

EDIT

Przypadkiem walnąłem duble posta z fotką którą wrzucił ragus.

Edytowane przez blakuś
Opublikowano

photo_2__2_.JPG.jpg

Porównanie wszystkich 3 wersji.

Zdecydowanie 2DS jest przeznaczony dla dzieci, sam bym sobie go nie kupił.

Swoją drogą skoro wydali budżetowego 3DSa obniżyli cenę WiiU to i XL mogliby potanić :]

...chociaż pewnie przez Pokemony nie ma szan na obniżkę.

Opublikowano

To wersja typowo dla najmłodszych, nikt starszy by tego nie kupił...

nionetendo mówi że to wersja dla dzieci poniżej 7 lat, ponieważ prawie wszystkie gry mają ostrzeżenie "uwaga efekt 3D jest niezdrowy dla dzieci, prosze używać od 7 lat wzwyż"

więc wypuszczają tanią wersje konsoli teoretycznie dla dzieciarni która nie powinna używać 3D ze względów zdrowotynych...

Yano kupi zeby zagrac w pokemony

a żebyś wiedział że odrazu o tym pomyślałem, jedyne co mnie boli to to ze z tego co czytam newsy to ekraniki są rozmiaru zwykłego 3DS

więc mam do wyboru kupić tego klocka tanio, albo dopłacić 200-300zł żeby mieć większe ekrany w XL

dodam że jedyne 2 gry jakie mnie interesują na ten sprzęt to monster hunter i pokemony, i w żadnej z nich nie planowałem używać efektu 3D

Opublikowano

Ja w monster hunter grałem bez efektu. zelda, mario większość czasu z efektem

Dla dzieciaków jak znalazł, tylko ze 2ds ma mega paskudny design

Opublikowano

Nintendo 2ds :) myślałem ze to fake ale wszędzie o tym jest hehe

Tak btw ale paskudztwo, miałem nadzieje ze wydadzą 3ds xl z wbudowaną druga galka :(

Ja też myślałem że to świetnie zrobiony fake, zwłaszcza to hasło mnie rozbawiło - "graj w gry z 3DSa w 2D". Konsolka jest dziwna, rozumiem brak 3D, ale czemu to takie wielkie bez możliwości złożenia?

Opublikowano

ogolnie to nintendo nie pierwszy raz już wypuszcza swoją konsole w 10 różnych po(pipi)anych modelach

i gdy inne firmy (sony i MS) wypuszczają nowe odchudzone i ulepszone konsole (mniej awaryjny 360) to nintendo zamiast tego wypuszcza 10 różnych wersji i każda z nich ma wady i zalety

chociażby przykładowo jak by nie mogli wydać 3ds odrazu w wersji XL? musieli to dorobić później, i nawet nie dodali ładowarki bo celowali w target ludzi którzy już kupili 3dsa zwykłego...

ogolnie to nintendo to takie same kutasy jak capcom jeśli chodzi o wypuszczanie "DLC" do konsoli

Opublikowano (edytowane)

Przecież ten DS nie jest przeznaczony ani dla mnie, ani dla ciebie. A jeśli myślisz, że serio kupisz go w Polsce 200-300 zł taniej niż XL'a, to powodzenia. Możesz wtedy dać znać, to i ja z ciekawości go wezmę.

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

odrazu kupił bym 2DS jak by kosztował 400-450 zł, jeśli będzie kosztował 550zł, czyli okolo 70zł mniej niż 3DS na allegro, to jednak wybiore XLa

efekt 3D kompletnie mnie nie interesuje, możliwość składania konsoli też nie bo nie zamierzam z nią jeździć autobusem, i tak bym grał w domu, więc nie robi mi różnicy to czy sie ładnie składa czy jest szpetnym klockiem,

jedyna różnica to wielkość ekranów. ale myśle że przeboleje mogąc zaoszczedzieć 200-300zł,

ale jeśli różnica wyniesie poniżej 100zł, to raczej wezme 3DS XL

w ogole to ja moglbym kupić 3dsa nawet za 900zł, bo kase mam, tylko kurde jestem oszczędny i nie lubie wy(pipi)ywać kasy w błoto. to tyczy sie wszystkiego, nie lubie przepłacać z debilnego powodu. jeśli mam za coś zapłacić dużo to musi za tym iść jakość, cena musi sie przekładać na realne zalety

jasne mógłbym kupić 3Dsa, wiiu, i 360, stać mnie, ale ponieważ każda z tych konsol interesuje mnie w znikomym stopniu to nie zamierzam wywalać tysiaka na sprzęt który będzie stał w szafie i sie kurzył

Edytowane przez Yano
  • Minusik 1
Opublikowano

No dobra Yano, ale co ma wspólnego ten wywód o twoim bogactwie z tematem xD?

Wracając na właściwe tory:

Zabawne jest zamontowanie głośniczka mono, a zostawienie 2 kamer do robienia zdjęć w 3D, których nie da rady obejrzeć na konsoli.

Opublikowano

ma to że musiałem sie dowartościować i dodać że stać mnie na kupno 3 konsol, ale nie robie tego ponieważ jestem oszczędny, i żal mi wydawać kase na konsole na której ogram jedną gre...

a dotyczyło to tematu że nowu klockowy 2DS ma być tańszy i dlatego biore go pod uwagę

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Nie no, 2 masz przecież ograć

Edytowane przez ragus
Opublikowano

no tak...

dobrze opowiem wam historie mego życia...

PSP kupiłem tylko dla monster huntera, i jestem w pełni zadowolony z tego kroku, jednak są 2 małe różnice

1 monster hunter był najlepszym możliwym MH dostępnym w danym czasie, gdy tymczasem MH na 3DS jest żałosnym klonem ze słabą grafiką

2 kupując PSP dla jednej gry przy okazji miałem dostęp do 20 innych "nieoficjalnych" gier, i przyznam że sporo spędziłem czasu przy loco roco, albo FFT czy innej dissildzie, dobre to były czasy

więc zakup PSP był całkowicie udany.

co innego kupić konsole dla jednej gry którą uważam za nędznego wypierdka i ogolnie zaniżanie poziomu serii. oraz kompletny brak zainteresowania czymkolwiek na 3ds poza pokemonami

i już nawet nie mówcie mi że mario 3ds to fajna gra. gdybym chciał tego słuchać to dorazu zapisał bym sie na gwałt z 3 maurzynami

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

dobra janek skończ temat, bo zaczynasz pier.dolić i aż mi myszka koło ignora znowu lata

twojego pier.dolenia na wiele tematów też ludzie nie chcą słuchać, a często muszą

To może się Fire Emblem chociaż zainteresuj. Są miecze i walki turowe. Prawie jak monster hunter i pokemony normalnie.

Edytowane przez ragus
Gość Orzeszek
Opublikowano

O matko nintendo co robisz. Konsolka skonczy jak psp go co za potworek.

Opublikowano

Wątpie, że skończy jak PSP GO, bo:

a)nie jest droga

b)odpala gry na dyskietkach

Opublikowano

A ja właśnie miałem pisać, że mi się ten 2DS nawet podoba, dopóki nie dotarłem do info o słabszym głośniku. Gdyby nie ten mankament, to może bym nawet rozważył, bo:

- i tak gram na hanheldach w chacie, więc składak mi niepotrzebny

- w związku z powyższym wygląd i gabaryty < ergonomia zabawy

- 3D jest mi niepotrzebne

- im taniej tym lepiej ;p

No ale tak jak to zostało przedstawione powyżej - cena w Polsce a cena na zachodzie to dwie zupełnie odmienne rzeczy. Także interesuje mnie kwestia jakości ekranu oraz żywotności baterii. Boję się, że jednak wyjdzie z tego wspomniany bajer dla dzieci, podczas gdy nadal najlepszą opcją zakupu będzie model XL.

Opublikowano

Bateria jest taka sama jak w 1 3DS'ie (tragiczna), a szczerze wątpię, żeby w takiej budżetówce zadbano o lepszą jakość ekranu.

Opublikowano

Uhu, wspomniałem o ergonomii, ale teraz widzę, że suwak Volume jest zaraz po lewej od krzyżaka o_O

Nie wiem jak to się niby ma trzymać żeby poziom dźwięku co chwile nie skakał.

Generalnie koncept niezły, mimo wszystko, ale jednak nie do końca przemyślany.