Skocz do zawartości

Nintendo 3DS

scuff

Rekomendowane odpowiedzi

Także aktualnie mam ciśnienie na 3DSa zwłaszcza, ze nadchodzi nowa Zeldzia :thumbsup: . Zastanawiam się, jak to jest w tym Redcoonie.pl - czy mają rzeczywiście nowe konsole czy jakieś powystawowe używki. Mam chrapkę na zwykłego 3DSa ice white i tu kieruję pytanie do osób, które kupowały tam konsole -- Czy 3DSy są rzeczywiście nowe czy może po wystawowe albo inne refarby ( odnawiane ) . W tygodniu będę do nich dzwonił w tej sprawie, ale wole poczytać także wasze opinie na ten temat. Taki Ice White za 729 zl to łakomy kąsek przy aktualnym bajzlu, jaki mamy w naszym kraju jeśli chodzi o Nintendo Pozdro. 

Edytowane przez kazuyoshi

Również dołączam do grona osób, które ostatnio złapały ochotę na 3DSa. Jeszcze kilka dni temu byłem kompletnie nie zainteresowany, ale przeczytałem jakąś recenzję Pokemonów, troszkę się nakręciłem na ten tytuł, potem przejrzałem bibliotekę gier na tą platformę i okazuje się mieć masę tytułów, w które chciałbym pograć.

Teraz tylko szukam jakieś dobrej okazji, zainteresował mnie ten zestaw z Animal Crossing podlinkowany kilka stron wcześniej, ale ostatecznie stwierdziłem że 800 złotych to więcej, niż chciałbym obecnie wydać na przenośną konsolę i spróbuję zapolować na jakieś używany egzemplarz.

W sierpniu kupiłem tam 3DS XL niebieskiego i mogę polecić ten sklep. Konsola nówka, nie śmigana. Dostawa szybka, żadnych problemów. Brałem od razu z ładowarką Nintendo. Oni mają sprzęty z dystrybucji zachodnioeuropejskiej i niestety brakuje w nich instrukcji po angielsku. Na pudełku i w instrukcji mam włoski/hiszpański i portugalski. Plus jest taki że nie ma tego wielkiego znaczka USK (niemcy). Na szczęście na stronach Nintendo jest super wsparcie w wielu językach i sobie poczytałem instrukcję po angielsku. Na my3ds ktoś wrzucił w PDF po polsku.

hej jeszcze jedno pytanko do was mam :) Folia ochronna na allegro do 3ds xl jest tylko jedna. Jakaś tani i nie wiem czy ryzykować ? http://allegro.pl/show_item.php?item=3631366620   Jak nie warto to gdzie można kupić folie do xl ?

hej jeszcze jedno pytanko do was mam :) Folia ochronna na allegro do 3ds xl jest tylko jedna. Jakaś tani i nie wiem czy ryzykować ? http://allegro.pl/show_item.php?item=3631366620   Jak nie warto to gdzie można kupić folie do xl ?

Ja odradzam byle jakie folie do konsol ( miałem takie jak powyżej do 3DS i Vity - nie dało ich się nakleić, albo ja nie umiem )

Za to polecam te folie:

http://www.amazon.co.uk/Nintendo-Licensed-Screen-Protectors-3DS/dp/B008HPAXZ2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1382304059&sr=8-1&keywords=screen+protector+3ds+xl

Banalna aplikacja ( za pierwszym razem mi się udało ), trochę kosztuje, ale ja zamawiałem od razu z grą to miałem darmową wysyłkę ( od 25 funtów )

Używam z tej samej firmy folie na Vite - i tak jak przy 3DS jestem 100%  zadowolony.

tak już sprawdziłem redcoon nie wie co sprzedaje więc już zakupiłem tą wersje z animal crossing. szkoda że w polsce tak mały wybór nawet na allegro tych ds'ow mało w porównaniu z aukcjami xboxa czy ps 3 lub vity :/

Szkoda że nintendo tak nas zlewa.

Wiedzą co sprzedają - promocja polega na dolaczeniu przez sklep pełnej wersji gry Pokemon X/Y, wszystko w cenie 849 zł. Konsultowalem to przed chwilą na ich infolinii. Warto brać taki zestaw, zastępując tym samym preorder PS4? Pierwotnie miał być Soniacz, ale po przełożeniu interesujących mnie gier odkładam na przyszły rok. Co sądzicie?

to zależy czy chcesz mieć duży ekran czy mały cie zadowala. Sam zestaw chyba się opłaca ponieważ te gry co masz w zestawie same osobno warte są po ok 100 lub więcej każda. Patrz na allegro i po ile taka zelda schodzi albo monster hunter.

pooglądaj sobie zdjęcia 3ds'a i 3dsa xl są gdzieś porównania na necie.

Mam pytanko, chciałbym wsadzić większą karte SD do konsolki, zamiast oryginalnego 2GB. Na karcie mam AnimalCrossing. Jak wsadze większa karte, pobiorę znów AC to przepadną mi sejwy, czy będę musiał zmieniac karyt, w razie gdybym chciał zagrać?

W sumie druga sprawa, szukam dla dziewczyny 3DS XL na święta, widziałem takiego biało-różowego. Orientuje się ktoś gdzie go dostać? :P
Najlepiej z EU, o ile ta wersja kolorystyczna wyszła na nasz rynek. :)

Edytowane przez A.L.I

blantman , Phoenix Wright widze ze wersja  usa  , 3ds nie ma blokady na gry z ds us? bo w dsi była blokada regionalna na konsole

Potwierdzam :) na 3dsie nie ma blokady na gry z ds'a sprawdzałem przed zakupem a teraz mogę potwierdzić bo dziś cały wieczór gram w Phoenixa :D