Skocz do zawartości

Nintendo 3DS

scuff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Rozgladam sie za 3DS i chcialem kupic wersje XL w jakims fajnym zestawie - niebawem wychodzi nowa Zelda i pomyslalem, ze taki moglby byc idealny bo konsola ma motyw z gry i fajny zloty kolor.

Niestety okazalo sie, ze gra jest w wersji cyfrowej - jak mozna robic taki zestaw, nazwywac go Limited Edition i nie dodawac do niego gry na carcie ?!

Gry w wersji cyfrowej i pseudo limitki zawierajace dodatki DLC do pobrania to plaga obecnych czasow i jak widac rowniez gier od Nintendo.

Edytowane przez saptis
Opublikowano (edytowane)

Saptis >Takie jest współczesne Nintendo. O braku ładowarki pewnie już wiesz? :) Wii U na dzień dobry pobiera wielki update, do gier są patche (nowe Pokemony), a limitowane konsole wcale nie muszą zawierać gry (limitki Pokemon). Więc z tym pięknym Zeldowym 3DSem wcale nie jest tak źle. Tak czy siak Nintendo rządzi, a 3DS jest królem kieszonsolek.

Edytowane przez aux
Opublikowano

Właśnie z tym eshopem to straszna lipa. Nie mogliby jakoś powiązać konta w eshopie z tym z nintendo clubu? Kurde to aż tak trudne żeby zastąpić FC zwykłym kontem użytkownika? Niech ono nawet do memorki będzie przypisane czy coś, a nie żeby gry były przypisywane do konsoli a nie do gracza :/ Największy minus 3DSa, jedna gigantyczna rysa na tym cudownym urządzeniu.

Opublikowano (edytowane)

Ale konsole N nie zdychają tak od siebie i naprawdę trzeba się o to postarać,  ale jak ktoś rzuca... Powiązanie konta bardzo bym chciał bo to jest jakieś zabezpieczenie.

Edytowane przez Xord
Opublikowano

rzuca czy nie rzuca wypadki chodzą po ludziach. Masz dzieciaka w domu albo choćby psa i zmęczony po pracy położysz w złym miejscu.  Dla mnie to jest chore szczególnie że od dawna większość rzeczy kupowałem cyfrowo.

NA konsoli xbox mam gier w wersji cyfrowej ze 100 i w między czasie zmieniłem konsole 2 razy. Na PS3 mam cyfrowo wszystkie dobrocie z plusa a konsole zmieniłem raz . PS Vite mam jedną pierwszą ale już wiele gier cyfrowo kupionych (persona 3,4 rayman origins czy final fantasy VII) a fizycznie tylko dragon's crown. Vita może mi spaść zepsuć się i co i nic. Mam gwarancje przedłużoną w MM oraz pewność że niezależnie jaką konsolę odpalę moje gry będą dostępne po zalogowaniu. 

Pal licho brak dystrybucji w polsce i brak konsol w MM czy empikach. Konto użytkownika jednak to powinna być podstawa. W dzisiejszych czasach gdzie mam jedno konto xbox live i microsoft windows 8. Czy smartfona sprzężonego z kontem gmail etc. Nintendo nie tyle odstaje od reszty co jest w epoce kamienia łupanego ....

Żeby nie było. 3ds to najlepszy zakup konsolowy w życiu. Nigdy nie byłem tak zadowolony tydzień po zakupie konsoli. Będę polecał 3dsa wszystkim znajomym i pewnie za rok sobie wii u sprawie.

Niestety z taką polityką Nintendo może nie wygrać z konkurencją. Pan Kowalski wybierze Vitę bo dużo promocji na gry, gry z plusa, gwarancja w polskim sklepie, polskie wersje gier, etc. Sam tak wybrałem kilka miesięcy temu. Vita była 'bezpiecznym zakupem'.   Nintendo powinno naprawdę zacząć promować eshop promocjami i tym podpięciem gier pod konto. Bez tego przegra w erze cyfryzacji.

Opublikowano

W pełni się zgadzam, Sony idealnie to rozwiązało. Dwie konsole - jedno konto. Coś tam chyba Nintendo kiedyś obiecało w kwestii ogarnięcia tematu, ale znając życie upłynie trochę czasu. Na razie olewam droższe zakupy w e-shopach. Szlag mnie trafia że na Wii U są dwa oddzielne sklepiki, bo emulator Wii ma swój i co najgorsze - więcej tam retro staroci. Na dodatek trzeba się użerać ze zmianą regionu. A co najgorsze - zakupiona przez Wii Zelda ALTTP ze Snesa za Chiny Ludowe nie chce mi ruszyć na LCD. Poszperałem na sieci i oczywiście nie jestem jedyny. Magiczna kombinacja guzików która odpala jakąś tam super niską rozdzielczość, nic nie pomogła. Wkurzyłem się i przytargałem do konsolowej jaskini poczciwego CRTka. Tymczasem na PS3 odpalisz każdą PS1 gierkę bez względu na to jaki masz telewizor.

A tak w ogóle Nintendo rządzi :)

Opublikowano

A wykonałeś transfer danych na Wii U poprzez transfer tool ? Tez chciałbym konto nie mam nic przeciw sam chętnie na e-dystrybucje się przerzuciłbym ale dominacja pudełek dalej ciśnie. Wolałbym całkowita cyfryzacje gier i niższe ceny ale z drugiej strony mam skłonności do chomikowania i te 500gb pamięci szybko by poszło przy dzisiejszych sporych rozmiarach gier. Na razie spokojnie do eshopu podchodzę może earthbound kupie za jakiś czas bo mnie kusi ale dużych jeszcze nie mam  8GB i brak dodatkowego dysku czy pena. Stawiam że to rozwiążą jak nie teraz to nie długo nie będą się opierać to już kolejna konsola z netem i sklepem.

Opublikowano (edytowane)

http://www.mcvuk.com/news/read/2ds-enjoys-half-term-sales-spike/0123618

Sales of Nintendo's latest portable surged last week after retailers cut the price.

2DS was launched three weeks ago alongside Pokémon X and Y. The machine was on sale for around £110, but last week major retailers including Argos, Amazon and Tesco cut the machine to under £100 to coincide with the school half-term

It proved to be the magic price point, as sales of 2DS has shot up 64 per cent week-on-week. 2DS was comfortably the UK's best selling console last week, and that's without combining the sales of 3DS and 3DS XL.

Nintendo told MCV last month it would increase its TV advertising for 3DS and 2DS during the half-term week.

Hehe, beka beką, a 2DS schodzi jak ciepłe bułki. Bardzo dobrze, trzeba budować bazę użytkowników w Europie. Konsola za 100 funtów i nowe pokemony to zabójcze combo. Nawet dzisiaj gadałem z bratem i mówi, że w sumie czai się na 2DS'a dla pokemonów.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Mam dylemat jakiego rpg'a wybrać:Fire emblem,Mario& Luigi,czy też Project x zone.Co z tego byście polecili.Zależy mi by gierka była długa,ale też dodawała stopniowo nowe elementy,a nie wałkowała to samo od początku do końca.

Opublikowano

Oczywiście Fire Emblem. Wątek fabularny na 25h, ale do tego dochodzi masa questów pobocznych. Jeżeli chodzi o dodawanie nowych elementów, to wraz z rozwojem postaci, zdobywa się nowe skille, zmienia się klasy bohaterów, można tworzyć nowe jednostki poprzez małżeństwo 2 jednostek. Gameplay jest na tyle złożony, że raczej nie ma mowy, żebyś się nudził.

Opublikowano

Raczej FE choc nie gralem, co do M&L, wymasterowanie zajelo mi blisko 50h, z czego sama fabula to blisko 40h gry ;) Czasem walki nuzyly, i ciagly schemat "idz gdzies, walcz z mobami, pokonaj bossa, idz dalej, walcz z mobami...." tez meczyl, ale jesli podobaly Ci sie poprzedniczki, to i tutaj sie bedziesz swietnie bawic 

Opublikowano (edytowane)

W takim razie jak wszyscy chwalicie to wezmę FE.Swoją drogą strasznie cenę trzyma,a za parę lat pewnie będzie typowym białym krukiem jak większośc gier z tej serii.

Edytowane przez Soban
Gość Sycho141
Opublikowano

Przejść Fire Emblem jeden raz to zbrodnia! Zobaczysz, że jak zobaczysz smaczki od twórców, takie jak ilość kombinacji tata-mama-rodzeństwo i zależne od tego dialogi, to po pierwszym przejściu na pewno tej gry nie odłożysz ;)

Opublikowano (edytowane)

37kYRD1.jpg

odQUqAP.jpg

Piękny. Z okazji Dragon Quest Monsters 2

Square Enix, wy kur.wy je.bane szmaciarze gdzie są kur.wa moje Dragon Questy, no gdzie???!!!???!!!

DQM

DQM2

Rocket Slime 3

DQVIII

no do cholery jasnej, przecież to jest grania na ponad 200h, a te kutasiarze nawet 1 gry nie mogą u nas wypuścić

Edytowane przez ragus
Opublikowano

A już smaka narobiłeś.Wielka szkoda,że duża część za(pipi)istych gier japońskich nie wychodzi na zachodzie.W EUR to już w ogóle posucha(Dawać SMTIV!!!).Wina pewnie leży po części jeszcze w czasach zwykłego DS'a gdzie wyniki sprzedaży gier u nas były słabe,a piractwo kwitło przez programatory sprzedawane za psie pieniądze.