Skocz do zawartości

Nintendo 3DS

scuff

Rekomendowane odpowiedzi

Sterowanie samo w sobie jest ok, ale wymusiło straszne uproszczenie gameplayu. Dołączmy do tego tragiczny motyw z ciągłym wracaniem do jednej lokacji po przejściu każdego kolejnego dungeonu, niemrawą muzykę, a także zerową eksplorację terenu (w sumie co tu eksplorować - rysujesz na mapie drogę z jednego dungeonu do drugiego i tyle) i wychodzi nam bardzo słaba Zelda.

No ale jak nigdy nie grałeś w Zeldy, to może tego aż tak nie odczujesz. Z drugiej jednak strony, Temple of the Ocean King każdego pewnie złamie.

Jezeli chodzi o wnerwiajace lokacje z masa backtrackingu to sie nie martwie - naleze do osob cierpliwych i nie mam w zwyczaju "porzucania" gier w trakcie. Co do sterowania to wlasnie mam male obawy ale mam szczera nadzieje, ze to bedzie tylko kwestia przyzwyczajenia. Nie lubie zaczynac zabawy z seria od nowszych czesci wiec chyba mimo wszystko zabiore sie w pierwszej kolejnosci za Hourglass. Przyjdzie konsola to pewnie pierwsze godziny spedze na jej macaniu i decydowaniu w co tu zagrac.

Nie lubie zaczynac zabawy z seria od nowszych czesci

Ocarina of Time wyszła najpierw na n64 w 1998 roku, także wiesz ;].

Zdaje sobie z tego sprawe. Moze w przypadku Zeldy:OoT nie jest to trafne okreslenie. W kazdym razie ukazala sie jako remake na nowsza generacje wiec w takiej kolejnosci planuje do niej podejsc.

Straszcie mnie jeszcze a ja i tak przejde obie Zeldy z DS'a. Nie moze byc tak zle jak w przypadku FF I i FF II ogrywanymi w dzisiejszych czasach. Dalem rade bawiac sie przy tym calkiem niezle to dam rade z Zeldami.

Magia 3DS'a działa :D Zachwyty nad Zeldą, pokemonami, Donkey Kongiem czy najnowszym Luigim sprawiły, że sam muszę sprzedać praktycznie nową gitarkę z piecem, na które musiałem jednak trochę popracować, bo nie mogę doczekać się momentu, aż w moje łapska wpadną te cudeńka.

Orientujecie się jak wygląda kwestia realizacji gwarancji w amazonie co uk w przypadku konsol nintendo? Czy jest tak samo jak w przypadku kindli, tzn odsyłamy UPS na ich koszt i po kilku dniach mamy nową konsolę? Co jeśli zamówię wersję limitowaną, której po wystąpieniu usterki już nie będzie na stanie (oddają kasę, czy proponują wymianę na inny model?). Wciągnąłbym złotą księżniczkę, jednak gra w wersji cyfrowej odrzuca na tyle mocno, że skończy się pewnie na zwykłym niebieskim.

Teraz pytanie czysto growe:

Pokemony i najnowsza zelda mają dla mnie pierwszeństwo, jednak zastanawiam się nad 3-cim tytułem: Luigi's Mansion 2 czy Donkey Kong 3d? Chodzi o grę typowo rozluźniającą po wielogodzinnych sesjach z dwiema pierwszymi.

A ja mam takie pytanie. Czy ten kod na Super mario 3D Land nie jest w żaden sposób powiązany z naszym kontem i czy można go normalnie sprzedać np. na Allegro nie obawiając się o jakieś konsekwencje . Marian już posiadam w pudelku a gdy zdobędę kodzik to chętnie opyle.

ps: Nintendo 3DS to magiczna konsola, na nowo odzyskałem chęć grania, w gry Video :) szkoda, że tak późno się skapnąłem, a w międzyczasie ( myślałem, ze ta konsola stanie się drugim, przenośnym PSXem - ja głupi ) wpakowałem się w Vite - pożal się boże nad tym sprzętem.

@majs, obie gry ( DKCR3D i LMDM ) są wyśmienite i której byś nie wybrał będziesz się świetnie bawił.

Edytowane przez kazuyoshi

Jezusie słodki, kupiłem 3DS. Przez długi czas ignorowałem tą konsolę, bo stwierdziłem, że z różnych powodów zaczekam jeszcze z jej kupnem. Teraz dopiero do mnie dociera, ile dobroci mnie na niej czeka. Na sam start będzie Super Mario 3D Land, Pokemony X/Y i Phoenix Wright... a to tylko wierzchołek góry lodowej. Walić next-geny, ja się od tych dwóch ekraników nie oderwę przez następne pół roku :D.

OMG, nie mogę się doczekać, szczególnie nowego Phoenixa <3.

• Plusik 3

raven_raven - szkoda, że samemu trzeba się nawracać bez żadnego wsparcia polskich przedstawicieli. Niestety polska to ciemnogród jeśli chodzi o Nintendo - zawsze tak było, tu murem stoi PC i Playstation. A Wielka to szkoda, bo wiele ludzi nie wie, co traci. Ja się wreszcie ogarnąłem i dałem się porwać magii, którą tylko Nintendo posiada. Teraz pewno ślinił bym się na PS4...., a takiego wała :whistling: i w co na niej będę grał - hehehe. Za pół roku łykam Wii U i to będzie mój nextgen. PS4 kupie za jakieś 3 latka co by ograć ciekawsze tytułu typ The Last Guardian.

Rayos, dzięki za odp :thumbsup: 

Witam

Dziś mają być w Amazonie bundle 3DS XL z Mario Kart 7 albo Mario 3D Land, jeśli cena będzie atrakcyjna to pewnie wezmę. Mam pytanie: czy promocja na darmowe 3D Land działa z grami w wersji cyfrowej? Czy można Mario Kart z bundla zarejestrować?

edit:

właśnie zamówiłem za 130 funtów z Mario Kart. Czy mogę poprosić kogoś obeznanego o napisanie, jak mogę ściągnąć Super Mario 3D Land, jak zmienić region? Czy z grą z bundla w ogóle to zadziała? 

Proszę o o info na priv (oferuję dozgonną wdzięczność i worek plusów), link do poradnika jak to zrobić.

Edytowane przez Kris77