Skocz do zawartości

Nintendo 3DS

scuff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na Eurogamerze i bodaj Destructoidzie bardzo pozytywnie piszą o C-sticku. Ponoć bardzo naturalnie przychodzi sterowanie tą wypustką.

Myślę że N zawsze ogarniało sterowanie w swoich konsola więc dlaczego tym razem miałoby być inaczej?

Prawie zawsze: pad od N64...

Opublikowano (edytowane)

Pad do N64 był super. Inna klasa wobec konkurencji. Ludzie się zawsze będą śmiać z trzyrękiej konstrukcji, ale wiadomo, o co chodzi, było to zabezpieczenie na wypadek, gdyby gałka się nie przyjęła rynkowo. Ale sama w sobie, gałka była piękna. Gry się zmieniły w momencie, gdy zacząłem biegać Mario przed zamkiem. Inna sprawa, jak szybko się zużywała.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

Jeżeli pad do N64 był super, to jak nazwać dual shocka, który miał premierę rok później? Był super, jak sobie chciałeś połamać paluchy. W gierkach, które wymagały obsługi krzyżaka, gałki i przycisków, sterowanie nie miało nic wspólnego z wygodą. Jak gierka wymagała tylko dwóch z tych trzech sekcji, to był spoko, ale nadal nie super. W swoim czasie SNES czy Gacek miały świetne pady, ale N64, to był raczej fetysz jednostek.

Opublikowano

Jeżeli pad do N64 był super, to jak nazwać dual shocka, który miał premierę rok później?

Spełniał swoją rolę... W niektórych rzeczach był lepszy od N64, ale głównie w starych, opartych na czterech kierunkach.

W gierkach, które wymagały obsługi krzyżaka, gałki i przycisków, sterowanie nie miało nic wspólnego z wygodą.

No i w ile takich grałeś?

Opublikowano

Czyli DS, który od pierwszego wcielenia niewiele się zmienił dobry, głównie w grach opartych na 4 kierunkach, ale jednogałkowa, doskonała do gier 3D konstrukcja została zastąpiona przez twory przypominające DSa... Widać była zbyt doskonała.

Na pewno w takich FPSach słabo się to sprawdzało. W platformówkach, gdzie obracaniem kamerą zajmował się komp, raczej nie było z tym problemu, ale to głównie zasługa projektantów gry, niż tych od kontrolera.

Opublikowano

Kiedyś grałem w goldeneye u kolegi (sam niestety nie mam n64) i sterowanie dało mi hiv.

Opublikowano

U kangurów NEW 3DS już w listopadzie będzie dostępny, będzie ten sam region co u nas. Zastanawiam się nad kupnem, transferem danych na nowego i sprzedanie obecnego XL. Można będzie sprzedać za sensowną ceną używaną konsolę, bo jak się pojawi NEW na rynku to i ceny spadną. Ma to jakiś sens??

Opublikowano

To jest to dokładnie to, co IBM (czy teraz Lenovo) zwykł montować w swoich laptopach i nazwał to trackpointem. Powiem wam, że kiedyś próbowałem grać za pomocą tego w Half-life i się naprawdę dało :) Bardzo precyzyjne narzędzie.

A, no chyba, że to działa na takiej samej zasadzie, to ok ;-) trackpoint był spoko, trzeba było się tylko przyzwyczaić

Opublikowano

To jest to dokładnie to, co IBM (czy teraz Lenovo) zwykł montować w swoich laptopach i nazwał to trackpointem. \

chodzi ci o to?

t420_trackpoint1_10.jpg

ja zawsze mówię na to "łechtaczka" bo obsługuje się to bardzo podobnie ;)

rzeczywiście potrafi być całkiem precyzyjne i nawet wygodniejsze niż touchpad, jadnak mówie o obsługiwaniu kursora myszki "na spokojnie" - obawiam się że w ferworze walki można zbyt dynamicznie się za to zabierać co doprowadzi do szalonego latania kamerą po okolicy

Opublikowano

Ale to chyba tylko Australia dostanie w tym roku. Zamierasz sprowadzać?

Opublikowano

Bierze ktoś w listopadzie nowa konsole? Mnie troche kusi zeby zamowic i pozbyc sie starej wersji.

Australia jest co prawda w regionie PAL, ale jak to byłoby ze sprowadzeniem? Jaka cena za sam import, cło i inne takie. W Play asia pewnie będą mieć, ale ciekawe czy ktoś z naszych będzie sprowadzał i sprzedawał po w miarę normalnych cenach. Wydaje mi się jednak, że gra nie jest chyba warta świeczki. Jeśli aus dostaje w listopadzie, jp jakoś chwile później to u nas, obstawiam na styczeń/luty. Co prawda aus dostała tę zapowiedź ze względu na pierwsze australijskie direct czy coś podobnego, ale nie powinno być dużego opóźnienia u nas względem kangurów. Poza tym co by było gdyby ktoś sprowadził konsolę z australii i coś by było nie tak. Obawiam się, że nic fajnego by z tego nie wyszło.

Opublikowano

Gralem wczoraj ponad 6h w w fantasy life na 3ds. Jakie to badziewie jest masakrycznie niewygodne. Kciuki mnie bolały i drętwiały. Przy grze w mh cale nadgarski mnie bolaly a teraz najwyrazniej inaczej trzymam konsole i wszystko idzie w kciuki

nie wiem co za debil projektował kształt tej konsoli

Opublikowano (edytowane)

Jest i nowy FW z tematami graficznymi na menu Home:

http://www.nintendolife.com/news/2014/10/3ds_system_update_900_20_is_now_live_with_home_menu_themes

"

• Users can now use themes to customize the design and sounds of the HOME Menu
  • Five themes are pre-installed and additional themes can be purchased from the Theme Shop
  • Themes can be changed by using settings located within the HOME Menu settings
  • A feature has been added that allows users to capture screenshots of their HOME Menu
  • The Nintendo eShop Title Information page has been updated to provide easier access to any available videos, demos, user reviews, and other information"

Przy pierwszym pobieraniu wywalilo mi jakis error ale potem juz poszlo dobrze. Dosyc szybka odpowiedz na podobny feature na Vicie.

E:koszt takiego tematu np. z Zeldy to 8zl.

Edytowane przez pawelgr5
Opublikowano

Na szczęście są przypisane nie tylko do konsoli ale też do NN ID. W razie np uszkodzenia 3DSa jest możliwość przepisania zawartości na inną konsolę po kontakcie z Nintendo, trzeba podać numery seryjne konsol oraz swoje ID.

Oczywiście też czekam aż zrobią podobnie do konkurencji, może doczekamy po premierze New 3DSa.

Opublikowano

Przy pierwszym pobieraniu wywalilo mi jakis error ale potem juz poszlo dobrze. Dosyc szybka odpowiedz na podobny feature na Vicie.

Nintendo pierwsze zapowiedziało ten update z motywami, jeśli dobrze pamiętam ;)