Velius 5 698 Opublikowano 21 stycznia 2015 Opublikowano 21 stycznia 2015 Na vicie jest po angielsku z tego co pamietam. Cytuj
Gość Opublikowano 21 stycznia 2015 Opublikowano 21 stycznia 2015 Wiem chodzi mi o wersje 3ds ktora ma niedlugo premiere wedlug ppe i ciekawi mnie czy u nas bedzie tez. Fajnie by bylo jakby w pudle wydali Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 22 stycznia 2015 Opublikowano 22 stycznia 2015 Mam pytanko odnośnie 3DSa. Do wersji new ma być dodawana karta microsd o pojemności 4gb. Dużo to czy mało? Ile średnio zajmują gierki z dystrybucji cyfrowej? A i jeszcze jedno: gry są przypisywane do konta czy konsoli? Cytuj
yorghi 39 Opublikowano 22 stycznia 2015 Opublikowano 22 stycznia 2015 Z tą pojemnością karty pamięci to różnie bywa niektóre gry ważą około 300-400 mb, ale taki Resident Evil ważył ponad 3 gb. Gry z cyfrowej dystrybucji przypisywane są do konsoli (czy tam karty pamięci, nie pamiętam dokładnie), deal był w każdym razie taki, że jeśli stracisz konsole/karte, tracisz gry ;/ Polecam pudełka Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 Nie wszystkie gry w wersji PAL są dostępne w pudełkach więc czasem będzie mus coś kupić cyfrowo. Pytam bo nie wiem czy kupować od razu z innymi akcesoriami większą kartę pamięci. Cytuj
Yap 2 788 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 Gubie sie w tym. Jakie Zeldy wyszly na 3DSa i jaka jest chronologia? Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 (edytowane) Z tego co wiem jedyna chronologia w Zeldach to Ocarina of Time --> Majoras Mask i Link to the Past --> Link between Worlds. Reszte mozna ogrywac w dowolnej kolejnosci. Na 3DS wyszedl OOT, Majoras za miesiac, Link Between Worlds i chyba tyle narazie. Jeszcze lista gier wydanych cyfrowo z serii Zelda na 3DS Virtual Console http://zelda.wikia.com/wiki/Nintendo_3DS Edytowane 23 stycznia 2015 przez Velius Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 (edytowane) Velus, nie bluźnij. Każda częśc zeldy ma swoje miejsce w oficjalnej chronologii. Ale jeśli chodzi o takie prawdziwe powiązania między cześciami to masz: Minish Cap - Four Swords Ocarina of Time - Majora's Mask - Twilight Princess(choć to są tylko domniemania w sumie to nie domniemania, w Hyrule Historia jest wzmianka o tym, że "rycerz" który uczy ówczesnego Linka nowych ataków to faktycznie the Hero of Time - Link z OoT i MM)) Link to The past - Oracle of Ages/Seasons - link's awakening (to ten sam Link ciągle). po tym sequel LtTP mający miejsce 100 lat później - A Link Between Worlds Wind Waker - Phantom Hourglass (ten sam Link) - Spirit Tracks (dziejący się dużo później, w New Hyrule) no i oczywiście Zelda - Zelda II Chociaż tak naprawdę w każdą część możesz grać bez potrzeby grania we wcześniejszą część "chronologii" - taki urok tej serii Edytowane 23 stycznia 2015 przez Rayos 1 Cytuj
Yap 2 788 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 Dzieki wielkie. Zdecydowalem sie na nowe XL, ale w wersji podstawowej. Bundle mnie nie interesuje ze wzgledu na ogrom gier do przerobienia, a chce zaczac od najtanszych. Cytuj
Figaro 8 204 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 Chronologia nie ma żadnego znaczenia. Zacznij od któregokolwiek. Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 Czy ktoś w ogóle zwraca uwagę na fabułę w tej grze? Przecież to w 3/4 jest gra logiczna, fabuła jest ważna prawie jak w Tetrisie. No dobra, może przesadzam, ale generalnie chronologia jest totalnie zbędna. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 Jeżeli już przejmować się chronologią to raczej tą w jakiej były wydawane gry. 1 Cytuj
Yap 2 788 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 Wszystko jasne. Zamowilem metalicznie niebieskiego new 3ds xl, ladowarke, pokrowiec oraz Ocarina of Time. Pozniej popytam Was o inne gierki warte szarpniecia. 1 Cytuj
okami_fan 17 Opublikowano 25 stycznia 2015 Opublikowano 25 stycznia 2015 No i mam zagwostkę lekko "bananową", od roku jestem posiadaczem 3dsa xl a te gnidy wywaliły z new 3dsem... poza xenoblade w które gram na wii u (god bless wsteczna kompatybilność!) spodziewacie się że zaczną wychodzić następne tytuły tylko na ten sprzęt?? Druga gałka przynajmniej na zdjęciach i filmach wygląda jak śmiech na sali (chyba lepiej kupić przystawkę) i jakaś jednorazówka. 900 zł to nie jest wielki pieniądz ale jakos mam opory do kupna lekko zliftingowanego modelu?? ps. limitki z majory/ monster huntera oraz kolor cegiełki wyglądają mega tandetnie moim zdaniem... "yebane" nintendo, zawsze z czymś wyskoczą Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 25 stycznia 2015 Opublikowano 25 stycznia 2015 Mi sie podobaja, zwlaszcza limitka Zeldy. Wygladaja super. Dobrze ze nintendo wypuszcza new 3ds to standardowy to troche kapiszon, ale fakt ze rzadziej sie kompa upgraduje niz ostatnio zmienia konsolki. Jak masz 3ds XL i np nie zalezy Ci na zadnej limitce to po co ten pospiech? Za rok sobie kup albo jak wyjda konkretne tytuly eksluzywnie dla new 3ds. Jak zalezy Ci na limitce to masz dylemat, bo pewnie poznikaja z rynku i bedzie trzeba bulic 2x tyle niz sa warte na ebayach. Ale jak nie masz parcia na limitki to sie wstrzymaj, nic nie tracisz. 1 Cytuj
okami_fan 17 Opublikowano 25 stycznia 2015 Opublikowano 25 stycznia 2015 Nie wiem mam jakąś tendencję do kupowania jak debil wszystkiego jak leci na premierę i w tym cały problem (aka frajerstwo wiem ), w sumie fakt jeżeli więcej tytułów "ekskluzywnie" nie wychodzi (a xenoblade mi lata na 3dsa ) nie widać sensu w zmianie sprzętu... Danke za radę, mam nadzieję że skorzystam, ps. czyli nie wiadomo nic o jakiś innych tytułach co maja się only na new 3ds pojawić?? ps. bravely second mam nadzieję że zamiecie mnie tak samo jak jedynka! Cytuj
Shen 9 624 Opublikowano 25 stycznia 2015 Opublikowano 25 stycznia 2015 Wiadomo już, na przykładzie mh4, ze gry na new 3ds wygladaja ładniej. Mozliwe rowniez ze beda plynniej dzialac. 1 Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 25 stycznia 2015 Opublikowano 25 stycznia 2015 (edytowane) ps. bravely second mam nadzieję że zamiecie mnie tak samo jak jedynka! Ja niestety sie rozczarowalem ze kompozytorem do dwójki nie bedzie juz REVO. Posluchalem troche soundtracka i meh...to juz nie to samo, bedzie raczej przecietniak, ale mam nadzieje ze sie myle. Gra bedzie naprawde SPORO musiala nadrobic fabula albo gameplayem jezeli ma zabraknac wspanialej muzy z BD 1, chcac chociaz zblizyc sie do poprzedniczki. Przynajmniej w moich oczach. Edytowane 25 stycznia 2015 przez Velius Cytuj
xtomashx 162 Opublikowano 25 stycznia 2015 Opublikowano 25 stycznia 2015 Fabułą? Wystarczy że nie wydłużą sztucznie rozgrywki i będzie git Cytuj
LukaszM 26 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Czy w chwili gdy wychodzi N3DS, warto kupować np. taki zestaw jak 3DS ICE WHITE w zestawie z Super Mario 3D Land za ok 620 zł? Będę ogrywał głównie platformówki tj. Mario, Donkey Konga itp. Cytuj
lenio 4 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Lepiej dołożyć te 100zł i kupić New3ds, ewentualnie kupić uźywanego 3dska. Nówka XL wyniosła mnie 400zł po sprzedaży pinu CN, jeśli dysponujesz czasem możesz wyhaczyć okazje na allegro:) Cytuj
xtomashx 162 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Nowego się nie opłaca. Teraz ludzie będą sprzedawać używki taniej ze względu na premierę nowej wersji. Cytuj
Yap 2 788 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Nie gralem w gry z serii Mario od 20kilku lat. Zakupilem wiec New Super MB, pokrowiec do N3DSa XL i siedze jak gupi w kacie czekajac na premiere konsoli. Od tego jak bardzo spodoba mi sie kieszonsolka zalezy czy szarpne sie na Wii/Wii U. Chcialbym rowniez ogarnac jak najwiecej gier z GaCka. Cytuj
diolek 43 Opublikowano 31 stycznia 2015 Opublikowano 31 stycznia 2015 kupilem dzisaj 3ds xl i okolo 25 gier w tym okolo 10 jest na konsoli z nintendo shop , jak skasuje konto poprzedniego wlasciciela to gry tez sie skasują? Cytuj
Shen 9 624 Opublikowano 1 lutego 2015 Opublikowano 1 lutego 2015 Gry są do konsoli przypisane, nic nie powinno zniknąć z tego co wiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi