aux 3 784 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 No może, ja tam nie wiem. Po prostu nie chce mi się wierzyć by łase na hajs Nintendo odcinało od sklepiku miliony potencjalnych klientów. Ale chyba bardziej od SNESa brakuje mi gierek z GBA. A przecież był ten cały Ambasador i gierki śmigały. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 Ale zaraz, przecież masz pan new 3DS, piękny FEF Edition. Pograsz spokojnie w SNESowe petardy. Ten jest jeszcze niegotowy do użytku (mam wobec niego plany), a gram sobie cały czas na starym, dobrym 3DS XL . Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 No może, ja tam nie wiem. Po prostu nie chce mi się wierzyć by łase na hajs Nintendo odcinało od sklepiku miliony potencjalnych klientów. Ale chyba bardziej od SNESa brakuje mi gierek z GBA. A przecież był ten cały Ambasador i gierki śmigały. Jakoś dla "sceny" SNES i GBA na old 3DS nie był problemem Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 Na staruszku emu SNES-a śmiga? No to skoro nie można legalną drogą, to spróbuję inną drogą ^_^. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 lol serio gierki na SNES-a z VC są tylko na N3DS? Poyebało ich? Człowiek chciał sobie Super Metroida pograć i nie można Obczaj emu blargSNES http://blargsnes.kuribo64.net/ No dziwne, że na emulatorze chodzą gry na starej konsoli. Chociaż jakieś problemy są. A próbowałeś też instalować pliki CIA tych SNESowych gierek? Cytuj
Arm9_Team 22 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 Jest na Old Snes9x, świeża sprawa ale bardzo obiecująca. Sporo gier już teraz chodzi bardzo dobrze, inne gorzej lub w ogóle. Zależy od preferencji, co dla kogo jest akceptowalne do komfortowej gry. Super Metroid chodził dobrze na początku gry, pełna prędkość. Drobne dropy na pierwszym bossie i pokaźne po wzięciu "kuli". Marginalne artefakty graficzne. Nie wiem jak tam później, ideału na pewno nie będzie. Old 3DS jest za słaby (dokładnie procesor) na idealne emulowanie SNES-a. Nintendo nie chciało z tym się babrać, wrzucają "gotowce" na New. Faktem jest jednak, że gdyby się przyłożyli, wybrane produkcje spokojnie mogli zaprezentować i na Old. Nie wszystkie (np. Mario RPG nigdy nie pójdzie), ale wybrane jak najbardziej. Podsumowując, i Old jest za słaby i Nintendo leniwe. Prawda leży pośrodku. 2 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 No oficjalnie tak Nintendo powiedziało, stary 3DS ma za mało mocy, ale come on. Amatorskie emulatory odpalały gry ze SNES-a bez praktycznie żadnych problemów w połowie lat 90., na Pentium 166 MHz (uprzedzając pytania - z jednym rdzeniem), 16 MB RAM-u itp. Ciężka sprawa, ale myślę, że Nintendo się po prostu nie chciało w tym babrać, bo firmom ogólnie się zazwyczaj nie chce babrać w starych rzeczach. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 No, porównywanie częstotliwości taktowania tutaj nie zadziała, bo architektura ARM a x86 to dwa różne światy. Niemniej też mi coś tutaj nie pasuje. Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 (edytowane) Szybki skrót dla tych co nie chce im się szukać:SNES: https://gbatemp.net/threads/snes9x-for-old-3ds.435568/ albo http://blargsnes.kuribo64.net/ GBA: https://www.reboot.ms/forum/threads/how-to-install-gbc-gba-and-dsi-games-in-cia-format.2057/ GBC i GB https://gbatemp.net/threads/gameyob-3ds-gb-c-emu.372523/ Oczywiście na własną odpowiedzialność co do pkt z GBA Edytowane 9 września 2016 przez blakuś Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 Możliwe, że mają po prostu wysokie wymagania na kontroli jakości. Bliska perfekcji emulacja jest dosyć trudna. Ambasadorowe gierki z GBA z tego co mi wiadomo nie są emulowane w taki sam sposób jak reszta VC - zasadniczo 3DS'owy hardware symuluje GBA (DS'owy chip znajdujący się w 3DSie jest downclockowany). Dlatego nie ma dostępu do 3DS'owego OS'a, sleep mode i save stateów. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 To uczucie kiedy ktoś poprawnie używa słowa symulacja i emulacja 2 Cytuj
czapa 671 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 Możliwe, że mają po prostu wysokie wymagania na kontroli jakości. Bliska perfekcji emulacja jest dosyć trudna. Ambasadorowe gierki z GBA z tego co mi wiadomo nie są emulowane w taki sam sposób jak reszta VC - zasadniczo 3DS'owy hardware symuluje GBA (DS'owy chip znajdujący się w 3DSie jest downclockowany). Dlatego nie ma dostępu do 3DS'owego OS'a, sleep mode i save stateów. Dokładnie tak jest,ale po co komu dostępność. Gierki działają płynnie więc nie wiem czemu nie dali tego dla wszystkich i więcej gierek. Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 Dobra, mogę potwierdzić że na Arm9loaderhax i po instalacji dwóch pliczków własny ROM zainstalował się i zadziałał:Jakby ktoś chciał link i krótki poradnik to wiecie gdzie mnie szukać Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 O, właśnie taką miałem klawiaturę w tym komputerze z 1997, na którym gładziutko odpalałem wszystkie gierki przez emulator SNES-a. 2 Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 Możliwe, że mają po prostu wysokie wymagania na kontroli jakości. Bliska perfekcji emulacja jest dosyć trudna. Ambasadorowe gierki z GBA z tego co mi wiadomo nie są emulowane w taki sam sposób jak reszta VC - zasadniczo 3DS'owy hardware symuluje GBA (DS'owy chip znajdujący się w 3DSie jest downclockowany). Dlatego nie ma dostępu do 3DS'owego OS'a, sleep mode i save stateów. Jedną z rzeczy na którą najbardziej liczyłem przy premierze 3DS'a i gier Virtual Console z handheldów to to iż na 3DS"a będę miał wszystkie generacje starych handheldów w cyfrowej bibliotece. I jak GB,GB czy Game Gear jest tak oczywiście Nintendo musi rzucać sobie kłody pod nogi y wymyślać bzdury i w Metroid Fusion zamiast na handheldzie przeszedłem na 40" FHD. Już nie mówiąc o tym że nawet mając New 3DS'a nie mogę pobrać sobie za darmo już kupionych gier ze SNESa, które mam na Wii U bo po co.....(szczegół że historię zakupów widzi na 3DS'ie). Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 System transfer mi się zatrzymał na Transferring data for eShop :[. Jakiś błąd, że komunikacja przerwana. Wszystkie stare dane na starym 3DS są, wrócił mi do głównego menu. Na nowym Pikminy wciąż biegają i kręci się kółeczko. What do? Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 Jak masz wszystko na 3DS'ie z którego robiłeś transfer to nie powinno być żadnego problemu żeby zacząć od nowa. Drugi 3DS można raczej spokojnie wyłączyć, jak chcesz być ekstra ostrożny to możesz poczekać, aż wyskoczy error. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 OK, transfer leci jeszcze raz. Tym razem dałem wysłanie danych bez gierek z eShopu, może łatwiej przejdzie w ten sposób. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 Prostota i funkcjonalność według Nintendo..... Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 Spoko, wszystko się udało ostatecznie . Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Mnie zadziwia to menu 3DSa. Pobieram jakieś demko z eshopu i zamiast normalnego paska postępu + procent downloadu, mamy jakieś kuleczki wskakujące do kartonu Cytuj
markusGDA 2 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 (edytowane) Ale postęp i tak jest pokazywany. Zauważ że @karton" zmienia kolor od dołu ku górze (właściwie jego ramka) Edytowane 11 września 2016 przez markusGDA Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Tak, zauważyłem, co nie zmienia faktu, że dość oryginalnie to wygląda. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Ja dopiero wczoraj to zauważyłem, jak na nowo pobierałem gierki po transferze . Zawsze myślałem, że nie da się podejrzeć postępu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi