NemoKOF 677 Opublikowano 6 listopada 2018 Opublikowano 6 listopada 2018 Są 2 rodzaje ekranów w różnych konfiguracjach - IPS/TN. Najpewniej chcąc mieć najlepszą wersję (przynajmniej górny IPS) trzeba szukać używek :-( Niestety. Cytuj
izon 995 Opublikowano 7 listopada 2018 Opublikowano 7 listopada 2018 Kupiłem, pierwsze wrażenia pozytywne. Konsolka jest mega lekka i poręczna, pod tym względem totalne przeciwieństwo Switcha. Czuć magię i ducha Nintendo. Obraz faktycznie na minus (nawet duży), to już na PS Vicie kojarzę, ze było lepiej no ale nie można mieć wszystkiego, ogram co mnie interesuje i do żyda:) 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 7 listopada 2018 Opublikowano 7 listopada 2018 57 minut temu, izon napisał: to już na PS Vicie kojarzę, ze było lepiej Ekran Vity to najlepsze co spotkało konsole przenośne. Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 7 listopada 2018 Opublikowano 7 listopada 2018 No vita ma oled i poziom prawie ze ps3. Tutaj sporo gorzej, ale i sporo gier: są nintendowe killery, jak i indyki multiplatformowe. No i jak masz new3dsa, to i gierki Snesowe. Cytuj
izon 995 Opublikowano 10 listopada 2018 Opublikowano 10 listopada 2018 Tak korzystam sobie z tego 2dsa xl i szkoda, że Switch ze swoim kozackim ekranem nie jest tak wygodny w trybie handhelda:) Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 Są teraz fajne promocje na New 2dsa można zgarnąć poniżej 500 zł. Dobrze się gra w gry z dsa na 3dsie? Bo nie ukrywam chciałbym kilka tytulów z dsa zwykłego nadrobić. Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 Rozmywa się nieco obraz bo rozdziałka była niższa ale nie wygląda to tragicznie (chociaż pięknie też nie). Da się grać. 1 Cytuj
izon 995 Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 11 godzin temu, Ukukuki napisał: Są teraz fajne promocje na New 2dsa można zgarnąć poniżej 500 zł. Dobrze się gra w gry z dsa na 3dsie? Bo nie ukrywam chciałbym kilka tytulów z dsa zwykłego nadrobić. Bier ja kupiłem niedawno i jestem zachwycony. Luigi's Mansion 2 to dla mnie jakieś odkrycie życia, pierwsze chwilę z tą grą na równi z Uncharted 10 lat temu:D Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 Widziałem,że ostatnio poniżej 500 zł chodzi, jak się nie będziesz wstydził tego wyciągnąć w autobusie to spoko. Ja bym brał tą pomarańczowo-białą, cudna jest do tego tańsza 20 zł ;d Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 Ja bym brał chyba 3DSa, na switchu się trochę zawiodłem. Jedynie Zelda i Mario Kart było u mnie katowane reszta meh. Zrób sobie bilans w co chcesz zagrać wypisując tytuły z gamerankings np. Chociaż jak nie masz PS4, One to zagrasz jeszcze w kilka portów, w gorszej jakości ale zagrasz ;d. Tak samo jak nie miałeś WiiU też ci coś wpadnie. Tak samo jak lubisz grać przenośnie to też jest jakiś argument. Mi jest potrzebna raczej konsola typowo przenośna która będzie leżała w domu i czekała na jakiś wyjazd czy delegacje. Switch jest trochę drogi jak na schowanie w szufladzie (zresztą do której się ledwo mieści). Jak wpadnie jakaś nowa wersja Switcha która będzie bardziej mobilna to bez zastanowienia kupuje. Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 27 listopada 2018 Opublikowano 27 listopada 2018 3ds piękny sprzęt. Ilość sztosów jest fenomenalna, nie ma co się zastanawiać. Posiadając kilka mobilnych konsol i malusieńkiego PC gram na Switchu najmniej właśnie ze względu na to, co napisałeś - jest po prostu za wielki na wygodne noszenie. Cytuj
izon 995 Opublikowano 3 grudnia 2018 Opublikowano 3 grudnia 2018 W dniu 26.11.2018 o 20:40, MLeKSk napisał: Autobusem ostatni raz jechałem chyba ze 20 lat temu, więc tutaj problemu nie będzie :-P Tez myślę o tej biało-pomarańczowej, ale słyszałem, że ten biały szybko żółknie. I w sumie nie wiem czy brać 2DS czy Switcha. To drugie niby ma nową wersje dostać, coś ostatnio dużo o tym pisze, więc wolałbym poczekać. Na 2DS to mnie głównie platformówki interesują, Mario, Kirby, Donkey Kong, Poksy i Luigi's Mansion. Na szybko z 10 tytułów się uzbiera. Bierz 2D/3DSa. Miałem Switcha i nie sprawdził się u mnie za dobrze jako konsola przenośna. 2DS ma naprawdę genialne tytuły, w zasadzie odkąd kupiłem tą konsolkę jakiś miesiąc temu to rzadko włączam ps4:) Switcha swego czasu sprzedałem i mam zamiar kupić jak wyjdzie nowy model. Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 3 grudnia 2018 Opublikowano 3 grudnia 2018 Ja bardzo liczę właśnie na wersje która nie będzie miała wypinanych padów, tej wielkiej ramki wokół ekranu i będzie miała pasywne chłodzenie. Idealnym rozwiązaniem będzie jak nowy Switch zostanie reklamowany jako przenośne urządzenie które schowamy do kieszeni. Fajnie jak będzie składany. Boże ale bym to kupował Do tego wystarczy port HDMI i możemy to podpiąć pod TV :d Strasznie mnie boli obecnie brak prawdziwej przenośnej konsoli. Ja też właśnie pod tym względem zawiodłem się na Switchu. Kupiłem new 2DSa po raz pierwszy i się zakochałem w tym sprzęcie i grach. Wybrałem Vite wcześniej xD dlatego nie miałem z tym sprzętem styczności. Drugi raz się naciąłem bo poprzednio również lepiej się bawiłem na DS niż na PSP. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 12 grudnia 2018 Opublikowano 12 grudnia 2018 Jaki wzór do ciebie leci? Z pokeballem? Co do pytania to nie wiem, sam nigdy nie używałem folii ochronnej na żadnej ze swoich konsol. Nie rysują się aż tak. Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 12 grudnia 2018 Opublikowano 12 grudnia 2018 Też tego kupiłem, świetna kolorystyka. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 15 grudnia 2018 Opublikowano 15 grudnia 2018 (edytowane) Mniej więcej to różnie ważą: - zaawansowane tytuły jak Bravely Default, Pokemony, Donkey Kong, Kid Icarus, Snake Eater itp- zajmują od 1,5 do 2 gb - Kirby, Maria, Mario karty, luigi mansiony od 200 - 500mb - gówienka z eshopu kilkadziesiąt mega - virtual console kilka mega Co do karty to będzie dobra, mam prawie taką samą tylko napisane na niej 90mb/s to chyba mam szybszą. Edytowane 15 grudnia 2018 przez devilbot Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 17 grudnia 2018 Opublikowano 17 grudnia 2018 W dniu 15.12.2018 o 20:09, MLeKSk napisał: A czy ta karta pamięci będzie dobra? Ile tak +/- "ważą" gry z eShopu? Głównie chodzi mi o Virtual Console, bo resztę będę brał w pudełkach. https://www.mediaexpert.pl/karty-pamieci/karta-pamieci-sandisk-ultra-sdhc-class-10-uhs-i-32gb,id-604021 Do mnie dzisiaj przyszedł ten new 2ds XL i tam nie wchodzą chyba te karty albo ja nie widzę. Tam tylko micro SD siedzi ,a w starszych modelach mam na te karty SDHC Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 17 grudnia 2018 Opublikowano 17 grudnia 2018 (edytowane) 18 minut temu, devilbot napisał: Do mnie dzisiaj przyszedł ten new 2ds XL i tam nie wchodzą chyba te karty albo ja nie widzę. Tam tylko micro SD siedzi ,a w starszych modelach mam na te karty SDHC xD No trochę przypał ale nie masz jakiejś micro wolnej? U mnie się tego sporo wala a dwa w zestawie masz 4GB. Dla mnie jest to wystarczające bo pudełkowe edycje są tańsze a z gier cyfrowych albo nie ma nic ciekawego albo drogo. Edytowane 17 grudnia 2018 przez Ukukuki Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 17 grudnia 2018 Opublikowano 17 grudnia 2018 Duża SD wyłącznie w pierwszych modelach. Każda konsola new ma złącze na micro. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 17 grudnia 2018 Opublikowano 17 grudnia 2018 Na szczęści nintendo dorzuciło 4GB micro SD ale miałem już nowiutką czekającą 32gb SD HC... Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 17 grudnia 2018 Opublikowano 17 grudnia 2018 Wcześniej nie sprawdziłeś jakie tam wchodzą? Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 17 grudnia 2018 Opublikowano 17 grudnia 2018 No nie, kupiłem pod wpływem impulsu. Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 17 grudnia 2018 Opublikowano 17 grudnia 2018 1 godzinę temu, devilbot napisał: No nie, kupiłem pod wpływem impulsu. I jak zadowolony? Ja też trochę pod wpływem impulsu bo mi brakowało kieszokonsolki a switch w tej roli się nie sprawdzał. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 17 grudnia 2018 Opublikowano 17 grudnia 2018 (edytowane) Miałem zwykłego 3ds i zwykłego 2dsa ten jest większy i ma C-stick o którym i tak zapominam w Monster hunterze bo się odzwyczaiłem. Ale może w końcu w MH3U będzie się dało toczyć walki pod wodą. Niby na dużym ekranie widać więcej ząbków ale i tak lepiej jak jest większy. Teraz tylko uzupełnię kolekcję o te kilka gier które chcę mieć i czekam na prawdziwą wersję switcha dla graczy. edit. odpowiadając na pytanie to jestem zadowolony, obawiałem się gównianej jakości ale nie jest tak źle Edytowane 17 grudnia 2018 przez devilbot Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 17 grudnia 2018 Opublikowano 17 grudnia 2018 17 minut temu, MLeKSk napisał: Kurde, a dzisiaj odebrałem :-/ Pytałem na kilku forach, wszędzie pisali, że zwykłe karty też wchodzą. Nic, najwyżej będzie do czego innego. W sumie z gier cyfrowych chcę brać tylko starocie z Virtual Console, a do tego te 4GB powinno starczyć. No i sejwy jeszcze. Przejdzie ci jak zobaczysz ceny tych gier z Virtual Console, to jest żart panowie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi