Skocz do zawartości

Nintendo 3DS

scuff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pudełko z tych które można postawić na półce i pokazywać ludziom  ;)

goty

Ktoś tu miał rozkminę o region locku New 3DSa - oczywiście, że będzie. via destructoid.com

No i będą gry new 3ds exclusive :confused: chyba trzeba będzie zmienić model na koniec 2015/początku 2016 r.

New 3DS is region locked because of course it is

Nintendo announced the New 3DS and New 3DS XL last week during a Direct presentation. These are coming first to Japan this October with a new C-Stick, additional shoulder buttons, better 3D, near-field communication for amiibo toys, and a few other useful features. Also, rather surprisingly, there will be New-only games that aren't compatible with existing 3DS models.

The official line is that these systems won't be available in the United States and Europe this calendar year, which is a letdown. Nintendo has also confirmed with GameSpot that the New 3DS and New 3DS XL will be region locked which, gee, you don't say. Annoying, but expected.

The new systems look good to me but, frankly, a huge part of their appeal lies in the fact that I just never got around to buying a 3DS XL. Going from the original to New 3DS will be a nice upgrade. And while I don't usually import games, the option to do so would've been appreciated.

Edytowane przez _mike
Opublikowano

kurde albo nintendo ma bardzo ale to bardzo wielkie problemy z wymyślaniem nazw dla nowych konsol (wii -> wiiu, 3ds -> new 3ds) i new 3ds to będzie "3ds 2", albo lecą w kulki i jest to nadal stary 3ds ale odrobine zmieniony w ten sposób żeby dawać na niego EXy zmuszające wszystkich ktorzy już mają zwykłego 3dsa żeby drugi (albo trzeci) raz kupili tą samą konsole... to chamstwo

zwłaszcza w świetle tego że np xbox 360 "arcade" który był sprzedawany wiele lat temu bez dysku twardego nadal jest kompatybilny ze wszystkimi grami i nawet GTA5 można w niego grać instalując 8gb na pendrivie. a tymczasem okazuje sie że pare zmian i nagle nowy 3ds nie tylko będzie lepszy sam w sobie (bo to jest fajne) ale będzie zmuszał do kupna posiadając przypisane sobie EXy

nintendo uczy się chyba od appla jak robić klientów w dojną krowę

może i mają kilka dobrych gier, ale ich zagrywki są bardzo nieprzyjemne

• Plusik 1
Opublikowano

Serio Yanek? Co to masz z tym uczeniem się od appla? Wrzucałem ci ostatnio zbiór dat obalajacych te dziwne teorie. Przy datach pojawiły się również nazwy, takie jak GB Pocket > GB Color > GB Advance, a to przecież nie wszystkie wcielenia GB. Serio trzeba się chyba obudzić ze 2 lata temu, żeby uważać trendy panujące od lat w świecie kieszokonsolek za jakieś nowe i niefajne zjawisko.

Opublikowano (edytowane)

no nie do końca

bo w tym wypadku obie opcje są chamskie (a btw to że wcześniej mogły być podobne niefajne zagrywki to nic nie umniejsza chamstwa obecnej sytuacji)

1 opcja - new 3ds to nowa konsola jak wiiu względem wii, tylko że z obecnych ifnromacji wydaje się że jest ona jedynie odrobine mocniejsza od poprzednika, więc jeśli to opcja jest prawdziwa to by było chamstwo wypuszczać tak mizernie odnowioną konsole

2 opcja - jeśli new 3ds to nadal 3ds jedynie "odświeżony" to chamstwem jest że ludzie wierni marce kupujący poprzednie wersje teraz są robieni w konia i zmusza się ich EXami do zakupu drugi raz (prawie) tej samej konsoli

i poboczny temat - kilka lat pieprzenia nintendo "nie możemy wypuścić modelu z drugą gałką bo wszystkie gry muszą być kompatybilne" a teraz wyrzucają do śmietnika te zapewnienia i oprócz gałki podnoszą też pare innych parametrów żeby zrobić coś kompletnie przeciwnego do wcześniejszych zapewnień - żeby wypuszczać gry których się nie da odpalić na starym modelu konsoli

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

2 opcja - jeśli new 3ds to nadal 3ds jedynie "odświeżony" to chamstwem jest że ludzie wierni marce kupujący poprzednie wersje teraz są robieni w konia i zmusza się ich EXami do zakupu drugi raz (prawie) tej samej konsoli

Tak było z Gameboyem Colorem. Miałeś gry, które odpaliłeś i tu i tu (Pokemon Yellow), ale były też gry ekskluzywne dla Colora (WarioLand 3).

Nikt nikogo nie zmusza. Klient głosuje portfelem. Na razie port Xenoblade nie jest wystarczającym powodem, żeby wywalać zwykłego 3DS'a do kosza. Jak będzie potem - zobaczymy.

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

Ja na razie nie wiem w sumie o co halo. Jeden paskudnie wygladajacy ex ktorego mozna kupic wraz z konsola za 300zl i ograc na dizym tv i jedna malutka galeczka ktorej za cholere nie moge sobie wyobrazic jak bedzie wygodnie sie nia gralo:) I to chyba tyle bo 3d pewnie super skoku nie bedzie to samo pewnie z grafika.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Chciałbyś, żeby dzisiaj pseudo następca wychodził po 9 latach? Czasy się zmieniają, Yano. Ludzie chcą szybkiego postępu. Owszem, zwykły Gameboy sprzedawał się przez tak długi okres czasu, że następca wyszedł po 9 latach, ale takie lata dla handheldów już minęły.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Kiedys nawet telefon sie utrzymywal ze 2 lata na rynku teraz co pol roku nowy model troche glupie czasy bo to na pewno jeat zle dla gier bo dostajemy ich mniej. Jak sie porowna biblioteke dsa a 3dsa to masakryczna przepasc co prawda 3ds jeszcze ma sporo przed soba ale mimo wszystko

Opublikowano

Mniej gier, bo studia 3rd party są mniej zainteresowane. Nie widzę związku.

Opublikowano (edytowane)

Chciałbyś, żeby dzisiaj pseudo następca wychodził po 9 latach? Czasy się zmieniają

wiem że sie zmieniają i nie chciał bym żeby konsole wychodziły co 9 lat

ale to co teraz robi nintendo i tak oceniam negatywnie z dwóch powodów o których pisałem wyżej - jeśli jest to naprawde nowa konsola to wydaje się być o wiele za słaba jak na następce, niewiele lepsza od "poprzednika"

jeśli zaś nie jest to "nowa" konsola tylko lekko ulepszony 3ds to robienie na niego exów jest pokazaniem faka dotychczasowym użytkownikom zwykłego 3dsa

uważam że albo powinni zrobić prawdziwego następce z prawdziwego zdarzenia (zwłaszcza że w obecnych czasach nawet komórki są znacznie mocniejsze od 3dsa) albo jeśli jest to jedynie kolejna wersja 3dsa to nowe gry powinny działać zarówno na nowe jak i na starej

i oczywiście pisze przyszłościowo - nie obchodzi mnie ten jeden EX którego pokazali, boje sie co będzie potem - że chociażby nowy MH(5?) będzie działał tylko na nowym 3dsie i wtedy już będzie mnie to bardzo obchodziło i bardzo wkurzało

ja wiem że ktoś może mnie nie lubić a zarazem kochać nintendo, ale ta kłótnia i niezrozumienie moich argumentów naprawde jest dziwna. wyobraźcie sobie że inne firmy zaczną tak robić i co 2-3 lata będziemy dostawać PS4.3 albo XBOX one i pół, troche tylko lepsze, ale ekskluzywnie obsługujące część nowych gier - co mają powiedzieć gracze którzy chwile wcześniej kupili wersję 4 i ONE ? nie uważasz że będą czuć się oszukani?    

to śmierdzi pecetami które trzeba często ulepszać i rozbudowywać czyli pakować w nie pieniądze żeby grać w nowe gry. konsole od dawna były tego przeciwieństwem - miałeś konsole i wiedziałeś że wszystkie gry odpalisz, nie musiałeś się martwić o to "a czy ta nowa świetna gra zadziała na mojej wersji konsoli?"

Edytowane przez Yano
  • Plusik 1
Opublikowano

Tak było z Gameboyem Colorem.

tylko ze gameboy color wyszedł ok 9 lat po pierwotnym gameboyu
Advance ile wyszedł po Color? Ile później Niny czekało z DSem?
Opublikowano (edytowane)

Yano, nikt się z tobą tutaj nie kłóci. Tylko rozmawiamy. Nie wymyślaj, bo to zajeżdża już trochę paranoją. Rozumiemy twoje argumenty, nie musisz ich 3 razy kopiować. Powtarzasz to, co wiemy. Nintendo lubi odświeżać swoje konsole, czasami lekko jak w przypadku DSi, czasami mocniej. No my to wiemy. Ameryki nie odkryłeś.

że chociażby nowy MH(5?) będzie działał tylko na nowym 3dsie i wtedy już będzie mnie to bardzo obchodziło i bardzo wkurzało

Jeżeli tak będzie, to powkurzamy się razem. Na razie warto poczekać. Nie myśl, że my tutaj byśmy nie podchodzili krytycznie do sytuacji, kiedy to wychodzą gry na lepszą wersję, mimo, że starsza wersja bez problemu by te gry pociągnęła.

Jeżeli remake Zeldy z n64, Bravely Default 2 i Monster Hunter 4 wersja 2.0 dla Yana będą wymagały nowego 3DS'a, a nie będą wyglądały tak, że nie mogłyby pójść na starszym bracie, to będę z tobą kur,wił, ok?

Jeżeli jednak wyjdą super gry, które za cholerę nie wyszłyby na starszym modelu, to dlaczego miałbym być zły? Przecież i tak bym w nie nie zagrał przez ich zaawansowanie technologiczne.

Ale na ten moment nie wiemy nic oprócz tego, że na lepszego 3DS'a wychodzi gra, która za cholerę by nie poszła na starszym modelu. Inna sprawa, że ledwo chodzi na nowszym. Problemem z dyskutowaniem z tobą na ten temat jest to, że produkujesz się na temat czegoś, o czym za dużo nie wiemy. No bo skąd.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

ja wiem że ktoś może mnie nie lubić a zarazem kochać nintendo, ale ta kłótnia i niezrozumienie moich argumentów naprawde jest dziwna. wyobraźcie sobie że inne firmy zaczną tak robić i co 2-3 lata będziemy dostawać PS4.3 albo XBOX one i pół, troche tylko lepsze, ale ekskluzywnie obsługujące część nowych gier - co mają powiedzieć gracze którzy chwile wcześniej kupili wersję 4 i ONE ? nie uważasz że będą czuć się oszukani?    

to śmierdzi pecetami które trzeba często ulepszać i rozbudowywać czyli pakować w nie pieniądze żeby grać w nowe gry. konsole od dawna były tego przeciwieństwem - miałeś konsole i wiedziałeś że wszystkie gry odpalisz, nie musiałeś się martwić o to "a czy ta nowa świetna gra zadziała na mojej wersji konsoli?"

Yanek i znowu wykazujesz się niezrozumieniem tematu. Ok, ja przyjmuję, że masz swoją wizję tego jak powinien wyglądać rynek kieszokonsolek, że tak byłoby najlepiej, bo tak jest w przypadku stacjonarek... i dlatego SONY nie umie zagrozić Niny na polu przenośniaków, bo ma podobny punkt widzenia (przenośne Playstation). Idąc dalej, to pokazuje, że porównywanie obu rynków, nie ma specjalnego sensu, a logika wywodu opiera się jedynie na twoich upodobaniach i chciejstwie.

Argumentowanie tego jak powyżej, jest dosyć dziwne. Po pierwsze, konsola przenośna Niny to koszt ok 600 zł, stacjonarka to prawie 3 razy tyle ( i tylko na tej generacji, pamiętamy, że wcześniej dysproporcja była jeszcze większa). Cykl życia przenośniaka Niny to od 3-9, stacjonarki M$ lub SONY 4-8. Co więc powoduje, że klient płacący DUŻO mniej kasy ma się czuć oszukany? Minimalnie krótszy czas życia sprzętu?

Co znaczy następca z prawdziwego zdarzenia? 3DFX ? Turbo Grafix Pocket? Ok, rozumiem, że chodzi o dużo mocniejsze bebechy, w końcu w stacjonarkach tak jest. Na przenośniakach? Powiedzmy, że wolałbym, żeby SONY wypuściło VITA 2 z bebechami słabszymi niż VITA, ale z lepszymi gierkami. Gameboy w momencie premiery nie robił szału, w 1997 to był żart. W 1998 pojawia się Color z trochę zmodyfikowanym prockiem i większą ilością ramu. W 2001 Advance, też żaden potwór. Dopiero w 2004 wychodzi dużo mocniejsza od poprzednika konsolka. Jak widać, DUŻO lepsze bebechy to jest średni argument dla klientów kieszokonsolek Niny. W tym wypadku, serio liczą się GRY.

Opublikowano (edytowane)

W 2004 NDS z pikselami tez byl kiepskim zartem - nawet komorki mialy rozmywanie tekstur, do tego design konsoli byl po prostu beznadziejny - wygladala jak jakis tani gadzet ze starych filmow sci-fi.

tylko ze gameboy color wyszedł ok 9 lat po pierwotnym gameboyu

GameBoy Color to nastepca GameBoya, a nie jego nowsza wersja - tak zeby bylo jasne.

GameBoy Pocket byl nowsza wersja klasycznego GameBoya i zostal wydany przed Colorem.

Edytowane przez saptis
Opublikowano

Generalnie najbardziej irytuje aktualny status tego New 3DS.

1 opcja - new 3ds to nowa konsola jak wiiu względem wii, tylko że z obecnych ifnromacji wydaje się że jest ona jedynie odrobine mocniejsza od poprzednika, więc jeśli to opcja jest prawdziwa to by było chamstwo wypuszczać tak mizernie odnowioną konsole

Ad 1. Zgadzam się w zupełności. Jeśli to jest NOWA konsola, to Nintendo poszło po absolutnej najmniejszej linii oporu. Ale to nie jest możliwe, nie zapowiedzieliby nowej zupełnie konsoli na Nintendo Direct nie chwaląc się przy tym wszech i wobec, że MAMY NOWĄ KONSOLĘ!!! W takim razie...

Ad 2. New Nintendo 3DS to kolejna wariacja na temat zwykłego 3DSa. Tylko, że z dodatkowymi przyciskami. Mocniejszym procesorem. Lepszym 3D. I tytułami ekskluzywnymi. Więc to czyste s(pipi)ysyństwo. Rzekłem. Wstyd mi w tej chwili za to, że broniłem Nintendo na każdym kroku. Nintendo RAKIEM BRANŻY

Opublikowano

Generalnie najbardziej irytuje aktualny status tego New 3DS.

Ad 1. Zgadzam się w zupełności. Jeśli to jest NOWA konsola, to Nintendo poszło po absolutnej najmniejszej linii oporu. Ale to nie jest możliwe, nie zapowiedzieliby nowej zupełnie konsoli na Nintendo Direct nie chwaląc się przy tym wszech i wobec, że MAMY NOWĄ KONSOLĘ!!! W takim razie...

Ad 2. New Nintendo 3DS to kolejna wariacja na temat zwykłego 3DSa. Tylko, że z dodatkowymi przyciskami. Mocniejszym procesorem. Lepszym 3D. I tytułami ekskluzywnymi. Więc to czyste s(pipi)ysyństwo. Rzekłem. Wstyd mi w tej chwili za to, że broniłem Nintendo na każdym kroku. Nintendo RAKIEM BRANŻY

Nintendo zrobiło to samo za czasów GameBoya Color, a potem za czasów DS ( DS wyszedł 3-4 lata po GBA ).

Opublikowano (edytowane)
GameBoy Color to nastepca GameBoya, a nie jego nowsza wersja - tak zeby bylo jasne.

To nie jest takie oczywiste. W większości zestawień GBC jest zaliczane do tej samej generacji co GB, a ich sprzedaż jest sumowana. To nadal 8-bitowy sprzęcik tylko że z kolorowym ekranem. Z drugiej strony na GBC wyszło sporo gier które nie uruchamiały się na Classicu.

Dyskusyjna sprawa.

Edytowane przez Dobos
Opublikowano

nieważne w tym momencie czu gbc był zaliczany do rodziny GB bo wyszedł 9 lat po zwykłym gameboyu. jeśli by był traktowany jako nowa konsola to tym gorzej dla niego bo był niewiele mocniejszy niż GB a wyszedł aż 9 lat po nim

zresztą to że gbc a potem gba były zaledwie 3-4 lata na rynku do premiery następcy wcale nie zmienia faktu że obecna zagrywka jest chamska

jasne że chciał bym grać w coraz to lepsze odsłony MH - ale nie chciał bym kupować co 3 lata konsoli za 700-800zł z tego powodu

pozatym ja nie kryje swojej niechęci i negatywnej opinii o 3ds - otwarcie mówie że nie lubie tej konsoli i bardzo negatywnie ją oceniam jako całość. jedyną zaletą jest to że posiada ona kilka świetnych gier.

ale całą konsole oceniam bardzo źle - słaba moc jak na dzisiejsze standardy, średniowieczny rodzaj ekranu dotykowego, beznadziejna rozdzielczość, niewygodny kształt, kompletnie niepotrzbne 3D, niewygodna i ciężka w czasie grania (otwierany ekran ciąży do tyłu, konsole trzyma się niewygodnie). naprawde samą konsole oceniam bardzo źle i powtarzam to odkąd ją kupiłem. broni się jedynie kilkoma świetnymi grami.

na PSP potrafiłem grać 6 godzin bez przerwy i trzymało się ją bardzo wygodnie, zero problemów, zero niedogodności. a tymczasem jak pogram z godzine na 3ds to mnie ręce bolą i muszę ją co chwile odkładać i rozprostowywać nadgarstki które się męczą w trakcie grania

- uwaga powyższy akapit to jest hejt ale szczery hejt podparty realnymi argumentami i problemami w obcowaniu z tą konsolą, wiem że fanboje dostaną skurczu dupy gdy to przeczytają, ale nic na to nie poradzę, dla mnie 3ds ma bardzo dużo wkurzających wad. zresztą jako konsola ma same wady. jedynym jej plusem dla mnie jest kilka gier. i właśnie dla tych gier ją kupiłem. ale to nie zmienia faktu że konsola jako sprzęt mi się nie podoba

Opublikowano (edytowane)

pozatym ja nie kryje swojej niechęci i negatywnej opinii o 3ds - otwarcie mówie że nie lubie tej konsoli i bardzo negatywnie ją oceniam jako całość. jedyną zaletą jest to że posiada ona kilka świetnych gier.

ale całą konsole oceniam bardzo źle (...) broni się jedynie kilkoma świetnymi grami.

zresztą jako konsola ma same wady. jedynym jej plusem dla mnie jest kilka gier.

hahaha xD

Wódka, not even once.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

wiem że powtórzyłem 3 razy tekst o dobrych grach, zrobiłem to specjalnie żeby fanboje zauważyli to zdanie, bo wiem że fanboje miewają problemy z czytaniem całości i są gotowi do ataku gdy zobaczą zdanie "nie lubie tej konsoli" i zamiast doczytać całość to odrazu zaczynają rzucać obelgami na lewo i prawo. spacjalnie dlatego napisałem aż 3 razy że doceniam niektóre gry, ale zarazem bardzo negatywnie oceniam konsolę jako sprzęt

Opublikowano

Dlaczego jesteś taki agresywny? Jacy fanboje? Przecież my wszyscy tutaj normalnie rozmawiamy i nie widzimy wszystkiego przez różowe okulary. Zachowujesz się jak napie,rdolony w 3 du,py typ na imprezie, który przy wejściu szuka zaczepki "bo tak".

Zluzuj, człowieku xD.