Opublikowano 14 grudnia 201410 l @Velius, jak nie spróbujemy, to się nie przekonamy. Miło jest kupić w naszym kraju limitkę Poków czy Wind Wejkera HD lub złożyć preorder na Kinopio Treasure Trucker wraz z koszulką lub późniejszy preorderek na limitowaną Majore. Nowy przedstawiciel Super się stara, ale bez naszej pomocy, wuj z tego będzie. Tak więc wole kupować u nas, niż pieprzyć się z zagranicznymi shopami i nabijać im koniunkturę. Nie neguję już ludzi, którzy kupują na rynkach zagranicznych, wolny wybór. Wku..iają mnie natomiast ludzie, którzy mimo tego, że u nas mogą grę kupić w tej samej cenie co za granicą, to i tak, mimo tego wybierają zagraniczne shopy. Dobrych podstaw Niny w Polsce, tak nie zbudujemy. Rozumiem, wspierać polski rynek ale "Professor Layton and the Miracle Mask (3DS)" kupiłem z wysyłka za 6 funtów, co wychodzi około 30zł z wysyłka kurierem DHL z UK. Nie zapłacę 2-3 razy tyle żeby wspierać polski rynek ... sorrry nieee. Niech zejdą z ceną to pomyśle, nie dość że stosunek cen gier do zarobków w Polsce jest duży to ceny w UK są kilkukrotnie tańsze. Jak coś w PL wychodzi taniej kupie w PL, jeśli drożej to w UK. Pomijając że jeszcze nie mam 3DSa ani 2DS-a ale to już inna bajka . Nie wiem czy kupować teraz 2DS-a i sprzedać jak wyjdzie nowy 3DS czy kupić teraz 3DS-a ;P. Dylemat.
Opublikowano 14 grudnia 201410 l Ja bym poczekał na New jednak Ceny nowych gier są całkiem spoko. Co prawda dawno nic nie kupowałem na 3DS, ale nowe tytuły na Wii U są u nas chyba najtańsze.
Opublikowano 14 grudnia 201410 l @ Elninio, i tu jest pies pogrzebany. Gdyby u nas rynek zbytu był taki za(pipi)isty jak za granicą, to też mógłbyś łyknąć za taką cenę i u nas. No ale do tego potrzebny jest rozwój, który będzie dalej w (pipi) e z takim nastawieniem. I na tym skończę, bo nie chcę mi się już o tym, dość kontrowersyjnym temacie, dyskutować. róbta co chceta, co będzie to będzie - to i owo ale jednakowo i tak samo ujowo - Pokój
Opublikowano 14 grudnia 201410 l Jak odpalisz romy 3DS'a to pokaz mi jak to zrobic bo jestem ciekawy, mozna odpalac romy ale tylko NDS a z tego co wiem a podobno po aktualizacji softu (ktore sa czesto) oprogramowanie moze przestac dzialac. Jak planujesz kupic 3DS NOWEGO w sklepie to warto poczekac na nowy model. No własnie też mi się wydawało, że tylko Acekard odpala tytuły ze starego NDSa, ale jednak jest coś nowego: Jakiś MT Card. I przyznam, że na NDSie używałem głównie romów, to jednak dzięki temu łatwemu, ekhm "piractwu", konsola się tak spopularyzowała. Źrodło z tego forum: http://www.wiiplanet.info/showthread.php?tid=4734&pid=44276#pid44276 Jestem ciekaw jak to wygląda od strony homebrew i czy ktoś portuje emulatory innych konsol. PS. Pisałeś na skizo? Edytowane 14 grudnia 201410 l przez grzybiarz
Opublikowano 14 grudnia 201410 l Ale filmiki na YT o tym ze odpala sie romy 3DS krążą juz od 2 lat, w praktyce nic takiego jeszcze nie ma, a nawet jak bedzie to zanim NEW 3DS na nowo zlamia znowu potrwa. NDS a 3DS to dwie inne bajki, ciagle aktualizacje, e-shop, gra online. W przypadku 3DS Nintendo ma czym walczyc z piractwem i mam nadzieje ze uda im sie to jak najdluzej, im wiecej gierek sie sprzeda, tym wiecej nowych swietnych tytulow bedzie powstawalo. Mozliwe, nie pamietam.
Opublikowano 14 grudnia 201410 l Możliwe, że odpisałeś przed moim edytowaniem i nie widziałeś linka do forum, a dokładniej, do posta kolesia który poleca kupić MT-Card. Wpisałem nazwę w google i to już jest i można zamawiać, ale soft max 4.5: http://www.mt-card.com/. BTW, jaki masz teraz najnowszy soft?
Opublikowano 14 grudnia 201410 l Nie wiem, nie sprawdzalem, automatycznie aktualizuje przy kazdym wlaczeniu konsoli. A na forum widze posty na sile probujace usprawiedliwiac piractwo, żenada moim zdaniem. Mnie i tak takie softy nie obchodza bo jade i bede jechal tylko na oryginałach, nie mam juz 12 lat zeby sie w to bawic
Opublikowano 14 grudnia 201410 l Już są karty co odpalają romy na najnowszym sofcie. Tylko cena takich to jakieś 380 zł (po tyle ostatnio widziałem). Za za tyle kupiłem używaną konsolę i kilka gier na start.
Opublikowano 14 grudnia 201410 l Tak odnośnie zimowej promocji Nintendo. Kupowałem 3DS'a z pre-instalowanym Super Mario 3D Land i nie mogę znaleźć żadnej zdrapki/kodu nigdzie - czy możecie mi powiedzieć gdzie w pudełku znajduje się kod pin do konsoli?
Opublikowano 14 grudnia 201410 l Możliwe, że odpisałeś przed moim edytowaniem i nie widziałeś linka do forum, a dokładniej, do posta kolesia który poleca kupić MT-Card. Wpisałem nazwę w google i to już jest i można zamawiać, ale soft max 4.5: http://www.mt-card.com/. BTW, jaki masz teraz najnowszy soft? MT to już przeszłość. Gateway ( Oni jako pierwsi wprowadzili karty do romów na 3DS ) ma mieć obsługe najnowszego softu + obsługa New 3DS http://gbatemp.net/threads/gateway-3ds-working-on-the-new-nintendo-3ds.375107/ Edytowane 14 grudnia 201410 l przez blakuś
Opublikowano 16 grudnia 201410 l Tak odnośnie zimowej promocji Nintendo. Kupowałem 3DS'a z pre-instalowanym Super Mario 3D Land i nie mogę znaleźć żadnej zdrapki/kodu nigdzie - czy możecie mi powiedzieć gdzie w pudełku znajduje się kod pin do konsoli? Jeżeli mówimy o kodzie PIN który musisz wpisać chociażby po to, żeby konfigurować ustawienia neta w konsoli to masz 1111. Nie ma tego nigdzie w instrukcji.
Opublikowano 16 grudnia 201410 l Panowie jak to jest z grami z e-shopu? Przymierzam się do zmiany mojego wysłużonego 3ds na wersję New XL. Gry z e-shopu są przypisane do konta czy do konsoli?
Opublikowano 16 grudnia 201410 l Nadal chyba trzeba miec dwie konsole fizycznie ze soba i recznie przeniesc dane z jednej do drugiej, inaczej sie chyba nie da.
Opublikowano 16 grudnia 201410 l Trzeba transfer z jednej konsolina druga zrobic. Mam nadzieje ze mozna z 3ds na new 3ds, bo sam chce tak zrobic.
Opublikowano 20 grudnia 201410 l Tak, właściwie to Nintendo Polska mnie poprosiło o przypomnienie o akcji Rejestrując 3DSa/2DSa oraz kod z Pkmn ORAS/Smash 3DS można ZA DARMO pobrać jedną z dostępnych gierek. http://www.nintendo.pl/news/oferta-bonusowa-nintendo-3ds-na-zime-2014/ Oczywiście zachęcam do rejestracji na nintendo.pl, ale jak nie chcecie czekać około 24h na kod, lepiej to zrobić na nintendo.co.uk czy innym, jeśli Wam zależy na punktach Kupiłem 3DS-a od Madgames rok temu, powystawowy, kod oczywiście nie ważny, trudno kupię sobie Zelde w pudle.
Opublikowano 20 grudnia 201410 l Ja (pipi)e, obejrzalem unboxing new 3ds i widze ze znowu zydza ładowarki. Takie samo wejscie jak w klasycznym 3ds?
Opublikowano 20 grudnia 201410 l Ja (pipi)e, obejrzalem unboxing new 3ds i widze ze znowu zydza ładowarki. Takie samo wejscie jak w klasycznym 3ds? TAK
Opublikowano 21 grudnia 201410 l Jest juz gdzies w PL do kupienia New XL? Jeśli nie - duża jest różnica miedzy new a new XL? Nie jestem jakimś faszysta żeby pare mm robiło mi różnice
Opublikowano 21 grudnia 201410 l Rozmiarowo to nowy jest chyba o kilka mm większy, ale ekran jest bez zmian. Główna różnica to gałka, lepsze 3ds i procesor, który MOŻE w przyszłości posłuży do ekskluzywnych gier.
Opublikowano 21 grudnia 201410 l (pipi) źle przeczytałem, sorry xd. No różnica jest taka, że masz ekran większy o 1,2 cala, czyli sporo. A tak to większych różnic nie ma. Na małym możesz sobie panele zmieniać. Edytowane 21 grudnia 201410 l przez ragus
Opublikowano 21 grudnia 201410 l Jest juz gdzies w PL do kupienia New XL? Jeśli nie - duża jest różnica miedzy new a new XL? Nie jestem jakimś faszysta żeby pare mm robiło mi różnice w electronic dreams mieli jeszcze wczoraj
Opublikowano 21 grudnia 201410 l Hm to dziwne bo jak patrzylem to mieli zawsze tylko maluchy. Przedzwonie jutro i zapytam moze przed swietami cos dojedzie.