Elninio 141 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 @Velius, jak nie spróbujemy, to się nie przekonamy. Miło jest kupić w naszym kraju limitkę Poków czy Wind Wejkera HD lub złożyć preorder na Kinopio Treasure Trucker wraz z koszulką lub późniejszy preorderek na limitowaną Majore. Nowy przedstawiciel Super się stara, ale bez naszej pomocy, wuj z tego będzie. Tak więc wole kupować u nas, niż pieprzyć się z zagranicznymi shopami i nabijać im koniunkturę. Nie neguję już ludzi, którzy kupują na rynkach zagranicznych, wolny wybór. Wku..iają mnie natomiast ludzie, którzy mimo tego, że u nas mogą grę kupić w tej samej cenie co za granicą, to i tak, mimo tego wybierają zagraniczne shopy. Dobrych podstaw Niny w Polsce, tak nie zbudujemy. Rozumiem, wspierać polski rynek ale "Professor Layton and the Miracle Mask (3DS)" kupiłem z wysyłka za 6 funtów, co wychodzi około 30zł z wysyłka kurierem DHL z UK. Nie zapłacę 2-3 razy tyle żeby wspierać polski rynek ... sorrry nieee. Niech zejdą z ceną to pomyśle, nie dość że stosunek cen gier do zarobków w Polsce jest duży to ceny w UK są kilkukrotnie tańsze. Jak coś w PL wychodzi taniej kupie w PL, jeśli drożej to w UK. Pomijając że jeszcze nie mam 3DSa ani 2DS-a ale to już inna bajka . Nie wiem czy kupować teraz 2DS-a i sprzedać jak wyjdzie nowy 3DS czy kupić teraz 3DS-a ;P. Dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ed Hunter 28 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 Ja bym poczekał na New jednak Ceny nowych gier są całkiem spoko. Co prawda dawno nic nie kupowałem na 3DS, ale nowe tytuły na Wii U są u nas chyba najtańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 @ Elninio, i tu jest pies pogrzebany. Gdyby u nas rynek zbytu był taki za(pipi)isty jak za granicą, to też mógłbyś łyknąć za taką cenę i u nas. No ale do tego potrzebny jest rozwój, który będzie dalej w (pipi) e z takim nastawieniem. I na tym skończę, bo nie chcę mi się już o tym, dość kontrowersyjnym temacie, dyskutować. róbta co chceta, co będzie to będzie - to i owo ale jednakowo i tak samo ujowo - Pokój Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 (edytowane) Jak odpalisz romy 3DS'a to pokaz mi jak to zrobic bo jestem ciekawy, mozna odpalac romy ale tylko NDS a z tego co wiem a podobno po aktualizacji softu (ktore sa czesto) oprogramowanie moze przestac dzialac. Jak planujesz kupic 3DS NOWEGO w sklepie to warto poczekac na nowy model. No własnie też mi się wydawało, że tylko Acekard odpala tytuły ze starego NDSa, ale jednak jest coś nowego: Jakiś MT Card. I przyznam, że na NDSie używałem głównie romów, to jednak dzięki temu łatwemu, ekhm "piractwu", konsola się tak spopularyzowała. Źrodło z tego forum: http://www.wiiplanet.info/showthread.php?tid=4734&pid=44276#pid44276 Jestem ciekaw jak to wygląda od strony homebrew i czy ktoś portuje emulatory innych konsol. PS. Pisałeś na skizo? Edytowane 14 grudnia 2014 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 Ale filmiki na YT o tym ze odpala sie romy 3DS krążą juz od 2 lat, w praktyce nic takiego jeszcze nie ma, a nawet jak bedzie to zanim NEW 3DS na nowo zlamia znowu potrwa. NDS a 3DS to dwie inne bajki, ciagle aktualizacje, e-shop, gra online. W przypadku 3DS Nintendo ma czym walczyc z piractwem i mam nadzieje ze uda im sie to jak najdluzej, im wiecej gierek sie sprzeda, tym wiecej nowych swietnych tytulow bedzie powstawalo. Mozliwe, nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 Możliwe, że odpisałeś przed moim edytowaniem i nie widziałeś linka do forum, a dokładniej, do posta kolesia który poleca kupić MT-Card. Wpisałem nazwę w google i to już jest i można zamawiać, ale soft max 4.5: http://www.mt-card.com/. BTW, jaki masz teraz najnowszy soft? Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 Nie wiem, nie sprawdzalem, automatycznie aktualizuje przy kazdym wlaczeniu konsoli. A na forum widze posty na sile probujace usprawiedliwiac piractwo, żenada moim zdaniem. Mnie i tak takie softy nie obchodza bo jade i bede jechal tylko na oryginałach, nie mam juz 12 lat zeby sie w to bawic Cytuj Odnośnik do komentarza
xtomashx 162 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 Już są karty co odpalają romy na najnowszym sofcie. Tylko cena takich to jakieś 380 zł (po tyle ostatnio widziałem). Za za tyle kupiłem używaną konsolę i kilka gier na start. Cytuj Odnośnik do komentarza
firian 3 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 Tak odnośnie zimowej promocji Nintendo. Kupowałem 3DS'a z pre-instalowanym Super Mario 3D Land i nie mogę znaleźć żadnej zdrapki/kodu nigdzie - czy możecie mi powiedzieć gdzie w pudełku znajduje się kod pin do konsoli? Cytuj Odnośnik do komentarza
blakuś 597 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 (edytowane) Możliwe, że odpisałeś przed moim edytowaniem i nie widziałeś linka do forum, a dokładniej, do posta kolesia który poleca kupić MT-Card. Wpisałem nazwę w google i to już jest i można zamawiać, ale soft max 4.5: http://www.mt-card.com/. BTW, jaki masz teraz najnowszy soft? MT to już przeszłość. Gateway ( Oni jako pierwsi wprowadzili karty do romów na 3DS ) ma mieć obsługe najnowszego softu + obsługa New 3DS http://gbatemp.net/threads/gateway-3ds-working-on-the-new-nintendo-3ds.375107/ Edytowane 14 grudnia 2014 przez blakuś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 16 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2014 Tak odnośnie zimowej promocji Nintendo. Kupowałem 3DS'a z pre-instalowanym Super Mario 3D Land i nie mogę znaleźć żadnej zdrapki/kodu nigdzie - czy możecie mi powiedzieć gdzie w pudełku znajduje się kod pin do konsoli? Jeżeli mówimy o kodzie PIN który musisz wpisać chociażby po to, żeby konfigurować ustawienia neta w konsoli to masz 1111. Nie ma tego nigdzie w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ed Hunter 28 Opublikowano 16 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2014 Panowie jak to jest z grami z e-shopu? Przymierzam się do zmiany mojego wysłużonego 3ds na wersję New XL. Gry z e-shopu są przypisane do konta czy do konsoli? Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 16 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2014 Nadal chyba trzeba miec dwie konsole fizycznie ze soba i recznie przeniesc dane z jednej do drugiej, inaczej sie chyba nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 16 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2014 Trzeba transfer z jednej konsolina druga zrobic. Mam nadzieje ze mozna z 3ds na new 3ds, bo sam chce tak zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 16 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2014 Można. Nie można tylko odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
adasiulko 201 Opublikowano 20 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2014 Tak, właściwie to Nintendo Polska mnie poprosiło o przypomnienie o akcji Rejestrując 3DSa/2DSa oraz kod z Pkmn ORAS/Smash 3DS można ZA DARMO pobrać jedną z dostępnych gierek. http://www.nintendo.pl/news/oferta-bonusowa-nintendo-3ds-na-zime-2014/ Oczywiście zachęcam do rejestracji na nintendo.pl, ale jak nie chcecie czekać około 24h na kod, lepiej to zrobić na nintendo.co.uk czy innym, jeśli Wam zależy na punktach Kupiłem 3DS-a od Madgames rok temu, powystawowy, kod oczywiście nie ważny, trudno kupię sobie Zelde w pudle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 20 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2014 Oj jak się postarasz, to kod możesz kupić od kogoś Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 20 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2014 Ja (pipi)e, obejrzalem unboxing new 3ds i widze ze znowu zydza ładowarki. Takie samo wejscie jak w klasycznym 3ds? Cytuj Odnośnik do komentarza
blakuś 597 Opublikowano 20 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2014 Ja (pipi)e, obejrzalem unboxing new 3ds i widze ze znowu zydza ładowarki. Takie samo wejscie jak w klasycznym 3ds? TAK Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 21 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 Jest juz gdzies w PL do kupienia New XL? Jeśli nie - duża jest różnica miedzy new a new XL? Nie jestem jakimś faszysta żeby pare mm robiło mi różnice Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 21 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 Rozmiarowo to nowy jest chyba o kilka mm większy, ale ekran jest bez zmian. Główna różnica to gałka, lepsze 3ds i procesor, który MOŻE w przyszłości posłuży do ekskluzywnych gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 21 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 Bardziej chodzi mi o roznice miedzy zwyklakiem a xl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 21 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 (edytowane) (pipi) źle przeczytałem, sorry xd. No różnica jest taka, że masz ekran większy o 1,2 cala, czyli sporo. A tak to większych różnic nie ma. Na małym możesz sobie panele zmieniać. Edytowane 21 grudnia 2014 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 21 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 Jest juz gdzies w PL do kupienia New XL? Jeśli nie - duża jest różnica miedzy new a new XL? Nie jestem jakimś faszysta żeby pare mm robiło mi różnice w electronic dreams mieli jeszcze wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 21 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2014 Hm to dziwne bo jak patrzylem to mieli zawsze tylko maluchy. Przedzwonie jutro i zapytam moze przed swietami cos dojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi